• 9.380.124 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

avatar van NYSe

NYSe

ferrariking schreef:

best Komedieooit klaar:)

Nogal een bold statement.

'Universal bezig met Kick-Ass 2' | nu.nl/film

Dan weer wel, dan weer niet, nu weer wel. Wat is het nou....

congo

Na het zien van afschuwelijke superhelden-films zoals Green Lantern, Captain America: The First Avenger en zelfs The Green Hornet had ik weinig interesse in Kick-Ass. Logischerwijs. Uiteindelijk heb ik de film toch maar een kansje gewaagd. Wat ben ik blij van deze kijkbeurt. Kick-Ass is namelijk 1 van de meest verfrissende superhelden-films van de afgelopen 3 jaar. Leuke personages, gestileerde actie, kleurrijk sfeertje en geniale dialoog maken van Kick-Ass echt werkelijk een topfilm.

Allen van de personages zijn leuk uitgewerkt en mooi gespeeld. De sullige superheld Kick-Ass/Dave Lizewski, batman-look-a-like Big Daddy, het moordende en geniale kind Hit Girl/Mindy en natuurlijk nog de mysterieuze Red Mist. Ik vind alle personages gewoon zo leuk gespeeld en ondanks hun grote zelfvertrouwen zijn het werkelijk de grootste sukkels die op deze aarde rondlopen. Maar op het gebied van actie stelt de film ook absoluut niet teleur. Ik heb wat kritiek gehoord op het geweld en het grof taalgebruik maar eerlijk gezegd vind ik het allemaal wel een komische insteek hebben. Die kritiek vind ik dan ook wel een beetje hypocriet. Naar mijn mening wordt dit filmpje wel erg onderschat door sommige mensen. Terwijl genoeg mensen nog naar die cheesy onzin kijken die ik hier net boven heb genoemd.

avatar van chaea

chaea

Verassende film waar ik met veel vermaak naar heb gekeken, totaal anders dan gedacht.

Een bescheiden 4 omdat deze mij goed beviel terwijl ik uit verveling ging kijken naar wat ik dacht een b-film.

avatar van Nicholas

Nicholas

Aparte film, ietwat manisch. Dat neemt niet weg dat Kick-Ass een zeer goede film is.

En wow, wat is Chloe Moretz ùbercool als Hit Girl

avatar van mar007

mar007

vanavond naar deze film gekeken had het nog niet eerder gezien.

wat een geweldige,te gekke film zeg ben zeer verrast met deze film.

alles was goed aan deze film,actie,humor,vond de personages erg goed,leuk verhaal.

ik vond de humor in combinatie met de actie echt briljant.

had niet verwacht dat er zoveel geweld in zat maar kon het wel waarderen.

het had wel een film van quentin tarantino kunnen zijn.

als je een liefhebber bent van actie,humor en tegen een stootje kunt wat geweld betreft,zal

deze film je niet teleurstellen.

avatar van joerve

joerve

Ik vond hem wel oke. Wel een beetje te lang duren.

7,9 op imdb is terecht

avatar van siebentjee

siebentjee

Het blijft een geweldige film, gisteren op RTL 5 gekeken en ik blijf ervan smullen. De film bevat werkelijk alles; actie, humor, romantiek, en scenes (zoals dat Big-Daddy) doodging, gevoelige scenes. De humor is absoluut niet misplaatst en de film weet als één van de weinige films me de hele tijd vast te houden. Ook wist je niet hoe de film af zou lopen, wat het extra leuk maakt. Nee, dit was wat mij betreft een van de beste films uit 2010, misschien zelfs wel de beste.

Een absolute aanrader.

5,0, oftewel een 10, want ik heb genoten van deze film.

avatar van zxstyle

zxstyle

Verrassend goede actie-film.

Beter dan verwacht, met best leuke humor en on-amerikaans aandoende brutal violence scenes.

Het idee is leuk verzonnen en ook goed uitgewerkt.

In het begin zit de vaart er goed in en dat kan ik erg waarderen.

Helaas tegen het einde van de film vind ik de vaart eruitgaan. Dat vond ik jammer.

Al met al bekruipt het gevoel dat het einde van Kick-ass afgeraffeld is.

Het enige wat me tegen een hogere beoordeling staat is het einde te onrealistisch en te over de top is.

En overigens kudo's voor degene die mindy speelt, nu al zo goed, dat belooft wat voor de toekomst.

Een optie voor een vervolg is duidelijk zichtbaar, maar die hoef ik niet te zien.

De voorspelbaarheid van het plot was nu al op het randje.

avatar van FilmProduction

FilmProduction

Er zo'n filmpje waar je je avond mee kunt vullen, verstand op 0 en kijken!

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Ik had meer humor à la Scott Pelgrim verwacht, maar toch valt deze film verre van tegen. Sterker nog, het zit gewoon allemaal heel strak in elkaar, vooral op audiovisueel gebied: ik ken maar weinig superheldenfilms die zo goed zijn geschoten en gemonteerd. Ook qua verhaal, tempo en personages zit het allemaal prima in elkaar, en de actiescènes tegen het einde zijn heerlijk om te zien. Wat mist er dan precies? Iets scherpere humor, wellicht, want hoewel Kick-Ass zeker een glimlach op je gezicht weet te toveren, zal deze film je nergens echt doen schaterlachen. Daarvoor moet je - mijns inziens althans - dan weer bij eerder genoemde Scott Pelgrim zijn. Maar die heeft minder brute actie. Och, weet je: kijk ze gewoon achter elkaar; een plezierige avond hou je er sowieso aan over.

avatar van Fueledable

Fueledable

I just loved this movie. (:

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Erg blij dat Millar de expliciete segmenten er gewoon in stopt. Thank god.

avatar van arno74

arno74

Ben benieuwd. De lat ligt met Kick-Ass 1 wel zo hoog dat het me ondoenlijk lijkt om dat te verbeteren. Een goede Kick-Ass 2 is misschien wel beter dan eentje die koste wat kost Kick-Ass 1 probeert te overtreffen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Klinkt zeker niet slecht nee. Alleen wel hopen dat Moretz geen klein bijrolletje krijgt. En natuurlijk erg jammer dat Cage niet meedoet.

sinterklaas schreef:

Big Daddy komt ook helemaal niet voor in het tweede stripboek. Dus het is dan ook volkomen normaal dat hij niet meedoet.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Aparte film over kids die besluiten superheld te zijn, uit onvrede met hun dagelijkse situatie. Een onderhoudende, blitse actiefilm, met héél veel wapens en bijbehorende killtechnieken.
Er wordt inderdaad flink veel aan ass-kicken gedaan
En een klein meisje dat alles en iedereen neermaait, poeh, heftig. Ze was erg handig, o.a. met de kunai,

wel mooi om te zien. Ook verder fraaie effecten.
De sfeer van de film is luchtig te noemen, met een komische noot.
Nicolas Cage speelt hier een leuke vaderrol met aparte opvoedingstechnieken. Goed geacteerd door de hele cast. Het was wel even opletten wie wie is en wie wiens vader of (ex-)collega is.
Als je van superhelden en van comics houdt is dit volgens mij wel een must-see.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

congo schreef:

Natuurlijk ook stomme reactie van me. Cage vind ik gewoon te gek.

congo

Hij was ook erg goed. Maar wat ik van dat tweede deel heb gehoord klinkt ook werkelijk geniaal!

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

congo schreef:

Na het zien van afschuwelijke superhelden-films zoals Green Lantern, Captain America: The First Avenger en zelfs The Green Hornet [...]

Gelukkig dat iemand hier hetzelfde over denkt en het ook nog mooi weet te verwoorden.

avatar van CrazyDavid

CrazyDavid

Een van de meest originele en verfrissende films van de voorbije jaren.

Zo net de blu-ray steelbook uit de brievenbus gehaald

avatar van Red_Handed_Jill

Red_Handed_Jill

Ik heb'm voor de tweede keer gezien en nu weet ik het zeker: Dit is nu ook een van mijn favoriete films, Ik had de film echt een *5 gegeven als Nicolas Cage hier zijn lelijke kop niet had vertoond..

Falcon99 schreef:

Wat een gedrocht van een film.

Ok, het gaat hier om een 'superhelden'-film. Dat het er in dat soort films van tijd tot tijd wat ongeloofwaardig aan toe gaat, wil ik er wel bijnemen, maar deze 'Kick-Ass'-prent ging daar wel heel ver in. Ongeloofwaardigheid tot in het ridicule, het - allesvernietigende - meisje van elf ongetwijfeld indachtig.

Het scenario op zich was nog niets eens zo slecht, al was de manier waarop dat scenario werd uitgewerkt, dat wel.

Ik vond deze 'Kick-Ass' één van de zwakste films die ik dit jaar heb gezien.

Een overall score van 3.78/5, komaan zeg...

Yeah right, jij verwachtte natuurlijk zo'n duistere superfilm alla Christopher Nolan. Naar mijn mening is Kick-Ass juist het totaal tegenovergestelde van de normale norm qua superheldenfilms.

Een erg verfrissend concept. Waarom je deze film ongeloofwaardig noemt vind ik ook raar. Deze film neemt zich namelijk absoluut niet serieus.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Dit vermelden ze op IMDb over het vervolg op Kick-Ass.

Kick Ass 2: Balls To The Wall met:

Chloë Grace Moretz (Mindy Macready / Hit-Girl)

Nicolas Cage (Damon Macready / Big Daddy)

Aaron Johnson (Dave Lizewski / Kick-Ass)

Producer Matthew Vauqhn (X-Men First Class/Stardust)

Ben benieuwd, deel 1 was al erg goed!

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Big Daddy ging toch dood ?

avatar van Thorak

Thorak

Klopt....

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Volgens IMDb speelt hij er weer in, ik weet het ook niet.

Ik vond het wel een goede film maar ik denk om het geheugen weer op te frissen deze weer eens goed te bekijken.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ja, rumored. Nog niets officieels dus vandaar.