• 9.381.171 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

avatar van Falcon99

Falcon99

3.78/5 blijft een waanzinnig hoge score! Een score die deze film hoe dan ook niet verdient..

avatar van arno74

arno74

Meningen mogen verschillen natuurlijk, maar 3,78 (gemiddelde uit 3438 stemmen) geeft wat mij betreft een veel juister beeld dan 1 ster.

avatar van bladonis

bladonis

Ter vergelijking, op IMDb heeft Kick-Ass een gemiddelde van 8,0/10 - met 159613 stemmen! Zouden die het écht allemaal bij het verkeerde eind hebben????

Overigens ben ik het roerend eens met arno74, iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Graag zelfs! Maar om de meningen van een heel collectief en masse in twijfel te gaan trekken omdat ze de jouwe niet volgen, vind ik dan weer een gevalletje 'beetje jammer'.

avatar van paul83

paul83

bladonis schreef:

Zal hij ook zwarte make-up op hebben, zwarte laarzen dragen en naar gothic muziek luisteren?

avatar van PEN15

PEN15

Chloë Moretz komt eraan!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar het begint nou toch wel een lekker wijf te worden.

sinterklaas

WOW inderdaad!!! Achjoh, ze is toch bijna 15.

avatar van Rujar

Rujar

Nou over 10 jaar misschien.

avatar van movie-edje

movie-edje

heerlijke super-helden film!

Je krijgt het gevoel dat deze super-helden wel sterfelijk zijn, en dat voel je helemaal.

lekker portie humor, en geniale acktie scenes!

Ook erg kleur-rijk allemaal.

Een klein opmerking ( jammer dat Cage op Batman leek )

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

movie-edje schreef:

Je krijgt het gevoel dat deze super-helden wel sterfelijk zijn

Hoezo? Bijvoorbeeld dat meisje maakt iedereen moeiteloos koud.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Meer dan geslaagde actieprent.

De film begint als tienerkomedie, met een sul die meer wilt zijn dan hij werkelijk is. Ik schrok dan ook redelijk toen de eerste echte actiescènes kwamen. Die waren strak in beeld gebracht en heerlijk over-the-top.

Gaandeweg leek mij dat de film wat zocht naar een balans tussen die twee, en uiteindelijk werd het toch vooral over-the-top met die heerlijke shoot-out op het einde. De personages van Cage en Moretz redden hier de film.

Aaron Johnson als Kick-Ass kan niet echt overtuigen. Hetzelfde geldt voor die Red Mist-acteur. Gelukkig is er Mark Strong die weer maar eens een geslaagde schurkenrol neerzet. Nicolas Cage wist me eindelijk nog eens te overtuigen, maar de beste rol kwam zonder twijfel van Chloe Moretz. Wat moet het heerlijk zijn om op zo'n jonge leeftijd zo'n over-the-top actieprent te maken.

Zoals gezegd is de regie puik. De actiescènes waren spetterend. De kostuums zagen er vooral fout uit, maar dat hoort erbij. Qua beleving verkies ik het over-the-topgedeelte ipv het tienerkomediegedeelte. Kick-Ass zit ook vol geslaagde dialogen, vooral op het einde.

Aanrader. 4

"I've always wanted to say this .. Say hello to my little friend!"

avatar van black swallow

black swallow

inderdaad - de wending van puberfilm naar volwassen actie (en drama) is goed gedaan -

ik was verrast door de film,

kreeg 'm mee als aanrader - zag de hoes en dacht... ja..zal wel - liet 'm een tijd liggen -

vooroordelen wat betreft hoezen ontkracht -

avatar van tal1b

tal1b

Falcon99 schreef:

vind jij, en wat jij vind moet iedereen vinden? Dacht het niet, hoe dan ook.

avatar van ferrariking

ferrariking

best Komedie die er is:O

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

Gisteren op Blu-ray herzien. Even sprankelend als origineel, en even hilarisch als gewelddadig. Prachtig, met de aanwezigheid van Chloe Moretz als absoluut hoogtepunt.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

En zie net dat ik de film slechts 4,0* gegeven had.... meteen een halve punt erbij gedaan.

IK WIL KICK ASS 2!!!!!!

avatar van puckb96

puckb96

een deel 2 zal inderdaad erg leuk zijn,

we kunnen in ieder geval het tweede stripboek al lezen, maar ik zal toch veel liever de film willen zien.

Dat bedoelde ik ook.

avatar van puckb96

puckb96

ik hoor net dit. Ik heb laatst al wat dingen gehoord over het stripboek van Kick-Ass 2. Dat wordt echt gaaf.

Kick Ass Sequel “About To Be Announced” – And More From Millarworld Bleeding Cool Comic Book, Movies and TV News and Rumors - bleedingcool.com

avatar van Jente

Jente

topfilm!

strijk liggen van het lachen + super actiemomenten!

zeker een aanrader

avatar van TimBlaak

TimBlaak

Na aanraden van een vriend van me ben ik Kick-Ass gaan kijken. Van tevoren wat je niet precies wat je ermee aan moet, humor, leuk verhaal etc.

Tijdens het kijken komen echter ook de aspecten geweld en grof taalgebruik naar voren.

Erg verwarrend en daardoor kreeg ik ook niet echt het idee hoe ik naar deze film moest kijken.

Boven dat erg orgineel verhaal maar werd uiteindelijk toch een beetje voorspelbaar.

Geen top film, maar kijkt lekker weg. Daarom vind ik een 3,5 op z'n plaats.

avatar van La royaal

La royaal

In mijn ogen de beste Komedie die ik gezien heb. Juist niet voorspelbaar. Tuurlijk, je weet hoe de film af gaat lopen, maar dat maak allemaal niet uit. Door alle super-helden-films-cliches te doorbreken, brengt Matthew Vaughn deze film naar een hoger level.

Daarnaast vind ik het jammer dat er een 2e deel komt van Kick-Ass. Hit-girl die de show steelt in deze film, zal niet meer het kleine meisje zijn. Ook zal het verrassingselement niet hetzelfde zijn als in het eerste deel.

avatar van Cassevis

Cassevis

Ik ben echt grote fan geworden van Chloe Grace Moretz! Zij speelt die geweldige superheldin Hit girl! Met die paarse pruik, kostuum masker en natuurlijk twee geweldige pistolen en zwaarden. Ik vind haar actie scenes echt het spectaculairst! Echt meesterwerk! Die paarse pruik van chloe valt wel op en ze ziet er stoer uit! Ja chloe heeft wel veel indruk gemaakt op actie fans en ookwel komedie fans! Ik vind het een topactrice! Geweldige superheldin Hit girl)

Van mij krijgt deze film dikke 5 sterren!

avatar van paul83

paul83

Cassevis schreef:

Van mij krijgt deze film dikke 5 sterren!

Dan ook maar eens 'Let me in' gaan kijken of 'Hugo'.

avatar van Cassevis

Cassevis

Let me in heb ik al 20 keer gezien heb 'm thuis! Ik kijk Let me in elke dag wel een stukje! Ik heb de zwembad scene denk ik wel 1000 keer gezien, ik vind Let me in en deze echt de beste films aller tijden!

PS: Kijk anders even op het topic van Let me in?

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Waarom dan maar 3.5*?

avatar van Vaag_

Vaag_

Falcon99 schreef:

Dus je geeft een 1 enkel om het gemiddelde omlaag te halen?

Of vind je deze film ook echt een 1 waard?

avatar van tommykonijn

tommykonijn

So, you wanna play?

Kick-Ass.. Veel over gehoord toen hij net uit was, maar al die commotie genegeerd. Echter, toen toen ik de score hier zag en hij in het 10 films-pakket van Veronica Magazine zat had ik toch besloten hem erbij te doen. En vandaag toch maar eens met iemand bekeken.

Eigenlijk was het iets geheel anders dan wat ik dacht dat het zou zijn, ik dacht aan een tweede Superhero Movie, maar zoiets was het beslist niet!

De film begint als een tienerfilm en loopt over naar een iets duistere kant. Een goede overgang met een leuk resultaat. De vecht-scenes zijn erg overdreven maar daardoor ook wel leuk. Ik had meerdere malen het idee dat ik naar een combo van The Matrix en Kill Bill zat te kijken. De personages zijn kleurrijk en vrijwel allemaal leuk. Maar dat ze allemaal zo goed geacteerd zijn wil ik niet zeggen. Vooral jammer was het acteerwerk van Aaron Johnson. Dat was niet zo goed in mijn opinie. Maar hij was ook niet echt slecht. De rest was eigenlijk allemaal wel leuk in vorm. Ook leuk om Nicolas Cage die ik gisteravond nog in een iets andere film zag weer te zien langskomen. De film bevat ook een leuke soundtrack die perfect bij de vecht-scenes past. Soms een beetje vreemd, maar wel leuk.

De film verveelde geen moment, en ik heb me dan ook prima vermaakt. De humor is leuk, de actie is leuk en de effecten zijn zeker aardig. Daarbij bevat de film ook nog eens een leuk einde. Voor een goede superheldenfilm is deze echt niet de moeite waard, want niemand in de film toont ook maar enig teken van superkrachten. Maar dat is geloof ik ook juist niet de bedoeling... Voor een parody is deze juist wel erg geschikt. En eigenlijk kan ik maar nauwelijks minpunten verzinnen. Een zeer leuke film dus!