Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
ChelseaH
heb trailer van de film gezien was leek leuk maar dit soort films vallen vaak tegen is hij echt zo leuk? of is de trailer leuker?
chevy93
Beetje rare vraag. Zie het gemiddelde maar. Iedereen met een hoog cijfer zal zeggen dat hij echt zo leuk is. Iedereen met een laag cijfer zal zeggen dat de trailer leuker is.
Lees de meningen anders even door.
Overigens denk ik wel dat de trailer precies is wat je kunt verwachten. Een flauwe, over-the-top, komedie/actie, parodieachtige film.
MoFeDu
Lees de meningen anders even door.
Vind Kick-Ass nou niet echt een parodie, tuurlijk het is geen serieuze superheldfilm maar bij een parodie denk ik meer aan zoiets als Superhero Movie. Of bijvoorbeeld Johnny English, die alles wat James Bond goed doet, fout doet(leuke film trouwens)
Qar
Het is geen echte parodie, maar het is zeker wel parodiërende film.
eltorro
Het stukje leek althans precies op het einde van de spider-man films. Zou mij raar lijken als dat niet hun bedoeling was.
yeyo
'tongue-in-cheek' noemt men dat.
MoFeDu
'tongue-in-cheek' noemt men dat.
Niet bedoeld serieus genomen te worden is dat toch?
sinterklaas
; krijgt ie het meisje? worden de badguys verslagen? Is de zoon van de badguy wel een echte badguy of moeten we er sympathie voor krijgen (wat trouwens slecht uitgewerkt wordt)? etc
Die antwoord krijgen we in Kick Ass 2.
planet_of_death
Uiteraard, maar dit gaat vermoedelijk een trilogie worden.
MoFeDu
Uiteraard, maar dit gaat vermoedelijk een trilogie worden.
Ik sta nou niet bepaald te popelen om nog twee van zulke films te zien... ben bang dat het dan een beetje uitgemolken wordt.
planet_of_death
Mee eens, maar asl Vaughn voor een andere stijl gaat in zijn vervolg films kan het goed komen.
MoFeDu
Maar dit zou ook heel raar uit kunnen pakken, en dan met name voor het publiek. Als het opeens een film is in een compleet andere stijl. Ik ben het met je eens hoor dat hij door het veranderen van de stijl misschien nog twee goede films kan maken maar ik verwacht niet dat Vaughn dat zo snel zou doen.
tal1b
wat het vaak verpest in die vervolg flims, is da thet 'goede' in het eerste deel te vaak wordt toegepast in de vervolg films, als het ff kan de hele film door, wat het saai en idd uitgemolken lijkt.
Gewoon zelfde formule aanhouden, met 'n beetje 'n andere draai, dan is ie gewoon weer kick ass.
what is truth
Leuk dat jullie deze film als "serieus en geloofwaardig" analizeren, maar ik vind dat jullie de plank helemaal mis slaan. De kracht van Kick-Ass zit hem in het absurdisme. Dat is de grap! Je wordt een richting in gestuurd om even later een krankzinnige wending te krijgen. Voorbeeld: Je verwacht niet dat een gewone huisvader op een pleintje zijn dochtertje neerschiet of dat een kind dat jarig is eerst om gewone leuke meisjes dingen vraagt, om even later (met heel slecht taalgebruik) aan tegeven dat ze liever een paar vlindermessen wil .
Het flinterdunne verhaaltje dient alleen maar om een hele vracht van dit soort grapjes te dragen. En dat heeft gewerkt.
Juist, en de film geeft een goed gevoel. Plus er zit een zo mega vette actiescène in met
En er is een sneer richting gewelddadig massa internet entertainment. In dit geval live streaming. Moeten sommige dingen wel worden uitgezonden i.v.m. de aard van het vertoonde.
Mooie film.
citaat uit nrc; "Door Hit Girl, die genitale scheldwoorden niet schuwt, durfden de grote studio's hun vingers niet aan Kick-Ass te branden: de film werd onafhankelijk gefinancierd. Des te beter, met hun bemoeienis was Kick-Ass vast niet de onvoorspelbaarste, vindingrijkste en leukste popcornfilm van 2010 geworden. Want dat is hij".
Vandaar niet zo bekend, geen grote propagandamachine erachter.
HITGIRL ----infrared and target tracking enabled----
Miron
Jammer dat er op het einde zogenaamd zo over the top werd geschoten en geknald.
Als anime kijker ben ik wel wat meer gewend eigenlijk.
dragonmaster
leuke film, had er echter meer van verwacht. zat me op het einde zelfs te ergeren aan Kick Ass : Hit Girl was vele malen toffer. Christopher "McLovin" viel tegen, de rol van Cage was wel goed (maar kort). de actie is ruim voldoende, op het einde over the top. een onvermijdelijk vervolg zit er aan te komen, maar of we hier op zitten te wachten .....
AchmedATM
Jammer dat er op het einde zogenaamd zo over the top werd geschoten en geknald.
Als anime kijker ben ik wel wat meer gewend eigenlijk.
Een tekenfilm kan je moeilijk met een echte film vergelijken
, er zitten geen limieten in een tekenfilm.
wat een gemiddelde
Stripreeks is veel beter. Al ligt de visuele flair hier heel dicht bij. Knap werk van de regissuer, al mistte ik wel een beetje een persoonlijke toets. Kick-Ass is toch weer vooral een formulefilm en dat is jammer.
Strong steelt ook hier voor mij de show. Een acteur die de laatste tijd toch opvallend aanwezig is. Geweldige kop! Cage was belachelijk slecht. Johson was goed en Moretz gaan we binnenkort nog vaak zien, denk ik. Vrij sterk gespeeld van haar.
Amusante film. Vertier & non-brainer. Had wel veel meer in gezeten. Humor was vaak zwak en de actiescènes konden stukken beter. Vooral de muziekkeuze was opvallend slecht.
rikrik
de muziekkeuze vond ik juist geweldig, Banana Splits als Hit Girl de boel kort en klein slaat, yeah.
Mister_Movie
wat een gemiddelde
Waarin zie jij de formule dan t.o.v. laat ons zeggen andere heldenfilms ?
Een tekenfilm kan je moeilijk met een echte film vergelijken
, er zitten geen limieten in een tekenfilm.
Dan hadden ze het alsnog een stuk stijlvoller aan kunnen pakken.
'Hoe meer wapens, hoe beter' moet denk ik de mindstate zijn geweest tijdens het maken van deze film. Het eerste uur is geweldig hoor maar daarna was volgens mij de inspiratie op.
Machete van Rodriguez gaat hier met gemak overheen joh.
s0062423
Waarin zie jij de formule dan t.o.v. laat ons zeggen andere heldenfilms ?
Hoe dan ook, er wordt weinig nieuws gedaan en alles wordt via het boekje in beeld gebracht; weinig verrassende camerabewegingen - & voering, typische montage, ... Nieuwe film, zelfde template. En dat is jammer.
tijn79
Ik moet helemaal niks!
'hahahahahahaha wat grapppig zeg'
AchmedATM
Dan hadden ze het alsnog een stuk stijlvoller aan kunnen pakken.
Machete van Rodriguez gaat hier met gemak overheen joh.
Valt wel mee, pas de laatste 20 min. werden de wapens uit de cast getrokken. En daarmee hebben ze zeker een spectaculaire climax neergezet zonder de humor te verliezen. Ze hebben de film stijlvol genoeg gemaakt, het ligt er nu alleen aan of dit de stijl is dat de kijker goed vindt. En dat is waarin wij duidelijk van mening verschillen.
Machete zal op base van grindhouse nooit de mainstream overtuiging, de mogelijke succes die film kan hebben zal af hangen van de cast. In mijn ogen kan hij niet missen want zowel de cast als concept vind ik brilliant.
Miron
Stijlvol qua dialoog en humor ok. Maar ik blijf van mening dat ze het tweede uur vele malen beter aan hadden kunnen pakken. Dit was in mijn ogen gewoon een zooitje.
s0062423
De overdreven hoeveelheid gore is nieuw.
Near_Dark
Hier gaan we weer....
Nogmaals, een boek is een boek, een strip is een strip en een film is een film.
Deze hebben niets met elkaar gemeen en kunnen dus ook niet met elkaar vergeleken worden, hoe graag je dat ook zou willen. Amen !

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen