• 9.382.735 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Chris D'Amico / Red Mist

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

AchmedATM

Ze kunnen wel zeker dingen gemeen hebben zoals; plot, dialoog, genre etc.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

AchmedATM schreef:

Ze kunnen wel zeker dingen gemeen hebben zoals; plot, dialoog, genre etc.

Uiteraard, maar de beleving is totaal anders, dat bedoel ik.

Lees maar eens een reisverhaal dat waar gebeurd is, je verbeelding vult dit aan met mooie plaatjes.

Als je dan achteraf de docufilm te zien krijgt ziet die er waarschijnlijk helemaal anders uit dan jij je had ingebeeld tijdens het lezen van het boek.

Een stripverhaal laat niet veel meer aan de verbeelding over, maar valt toch niet te vergelijken met de interpretatie die de regisseur aan de film gegeven heeft.

Maar dat zal wel duidelijk geweest zijn zonder deze lange verklaring van wat ik écht bedoelde...

avatar van Mr Marchoso

Mr Marchoso

Een zeer verrassende en vermakelijke film!

De film begint zoals wij al zo vaak gezien hebben. Op een Amerikaanse high school waar de hoofdpersoon Dave niet bij de populaire figuren hoort. De meisjes zien hem niet staan, hij heeft weinig vrienden en noem alle clichés maar op. Ik dacht bij mezelf - ondanks de hoge rating hier - "daar gaan we weer". Maar niets bleek minder waar.

Vanaf het moment dat wij kennis maken met de kleurrijke personages Hit Girl en Big Daddy begint de film enorm te bloeien.

De ontwikkeling van Dave's alter ego Kickass vind ik ook ontzettend goed. Geen opeens getrainde brede schouders. Geen opeens verkregen superkrachten Geen poeha. Dat maakt deze film zo uniek in die genre.

Ik heb erg genoten van deze film. Ik ging met de verkeerde verwachtingen naar de film toe. Ik had meer een komedie verwacht. Maar dit overtrof zeker mijn verwachtingen van deze film.

Een absolute must see!

avatar van brasp070

brasp070

een verrassende film, veel actie en bloed.

Ik dacht eerst zal wel een sullige humor film zijn.

Maar was toch anders dan ik dacht.

avatar van pooper

pooper

er staat een kick ass 2 gepland!!!!!

planet_of_death

Alsof wij dat niet al lang wisten.

avatar van s0062423

s0062423

Near_Dark schreef:

Hier gaan we weer....

Nogmaals, een boek is een boek, een strip is een strip en een film is een film.

Deze hebben niets met elkaar gemeen en kunnen dus ook niet met elkaar vergeleken worden,

Was dan ook lang niet het enige argument. Hoe dan ook, best een onzinnig antwoord mits we hier te maken hebben met een stripadaptatie, waar de vergelijking - mits enige abstractie - dus wel perfect gemaakt kan worden. Zeker als de regisseur er duidelijk veel moeite heeft ingestoken om zo dicht mogelijk bij het comicgevoel te blijven.

avatar van killer flem

killer flem

belachelijk saaie bagger film slaat totaal nergens op zonde van mijn 2 uur

avatar van Possessed

Possessed

ontzettend goed argument, zeg!

killer flem schreef:

belachelijk saaie bagger film slaat totaal nergens op zonde van mijn 2 uur

Onderbouw.

avatar van Carolaah

Carolaah

Waarschijnlijk ga ik de film vanavond in de bios zien..

Toen ik de trailer een tijd geleden voor een andere film zag, zei ik meteen iets als "Och nou dit lijkt me dus he-le-maal niks"..

Maar nu, na al die hoge ratings en die positieve comments, ook van mensen die 'bekeerd' zijn ben ik toch nieuwsgierig geworden.. Is hij echt zo goed? En is het niet té flauw? Is het een beetje van die 'Dude, where's my car'/'Dumb & Dumber humor? Want dat trek ik nooit echt goed .. Evenals The big lebowski.. Anders wil ik hem wel eens een kans geven, of misschien doe ik dat sowieso.. maar ben toch benieuwd.. Wat raden jullie aan? (The hangover vond ik trouwens wel geweldig)

avatar van AC1

AC1

Ik heb mij ook goed geamuseerd met Kick-Ass. Ik had het niet verwacht maar ik was vanaf de eerste seconde mee met het verhaal. Het enige minpunt voor mij was dat hele gedoe met de zogenaamde 'Life Execution On The Internet' met Cage die zijn dochter tactische instructies geeft terwijl hij in brand staat. Dat was van een dramatisch oogpunt een beetje over-the-top en ongeloofwaardig. Gelukkig herstelt de film zich.

avatar van Qar

Qar

Carolaah schreef:

Waarschijnlijk ga ik de film vanavond in de bios zien..

Gewoon gaan kijken en niks aantrekken wat anderen er van vinden.

Ik moet zelf wel even zeggen dat het dus geen Dumb & Dumber humor is.

avatar van pieter_kerkhof

pieter_kerkhof

De hype rondom deze film losmaakt ontgaat me toch echt. Erg flauw zonder ook maar één originele grap. Natuurlijk moet je dit soort films met een grote korrel zout nemen, maar ik kan een heel waslijst opnoemen die gewoon teveel 'over the top' zijn. Alleen al de manier waarop Hit Girl en Big Daddy met elkaar omgaan... Wat een verschrikkelijke rol van Nicholas Cage. Wat me stoort in dit soort films is dat de volwassenen worden neergezet als een stel achterlijken, zoals wanneer ze het lieflijke meisje binnen laten in het gebouw terwijl dat eigenlijk niet mag, het verdere verloop laat zich raden. Dat zorgt ervoor dat de film afdaalt tot een kinderlijk niveau, zij het dat er erg veel grof geweld gebruikt wordt.
Toch is het visueel erg goed vormgegeven, de speciale effects zijn prima en ook de soundtrack viel me positief op, maar daarmee is alles gezegd.

planet_of_death

Prima, jou mening. Maar moeten de grappen altijd orgineel zijn?

avatar van pieter_kerkhof

pieter_kerkhof

Nee dat niet (het is vaak zelfs moeilijk om nog echt origineel uit de hoek te komen) maar ik kan de humor daardoor minder waarderen en vind het jammer als het zo ietwat voorspelbaar wordt.

planet_of_death

Oké. Zolang het me aan het lachen maakt vind ik het best, maar ik snap je punt.

avatar van _manga_

_manga_

ooit was de score 4,35

En?

avatar van chevy93

chevy93

Ooit was de score van Shutter Island 4,57. Wat wil je zeggen?

avatar van Dreamboy

Dreamboy

avatar van Chefchenko

Chefchenko

Erg overrated hoor, dit is voor mij geen klassieker en ook geen kultfilm. Aangezien de hype had ik wel hoge verwachtingen. Maar helaas: heel voospelbaar allemaal, veel te langdradig en saai. Zowel het verhaal en de grappen niet origineel. Nee dit is geen coole film. Crappy and bad movie

Wanneer zou die op dvd komen? iemand een idee?

Er is nog geen release date bekend.

7 oktober

AchmedATM

Hmm...Ik had beter moeten kijken

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

avatar van Dreamboy

Dreamboy

chevy93 schreef:

Ooit was de score van Shutter Island 4,57. Wat wil je zeggen?

shutter island had 4,57 toen ie nog geen 100 stemmen had, volgens mij zelfs nog geen 50, dat kan maar deze had na 500 stemmen nog steeds rond de 4,30 dat is heel hoog voor 500 stemmen, als je na 500 stemmen rond de 4,30 hebt is het vreemd dat het ineens heel erg daalt...

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Dreamboy schreef:

Hoeft niet, want de mensen die de film helemaal in het begin kijken zijn waarschijnlijk mensen die er graag heen willen en er veel van verwachtten. Kick-ass is voor die mensen dan snel een ´gedurfde´ en originele film waardoor ze de film veel sterren geven. Als echter het gros van het publiek de film gaat zien (of hij komt in goede kwaliteit beschikbaar voor de downloaders) zullen zij de film misschien lager waarderen.

Xx_se7en_xX schreef:

(waarschijnlijk al lang bekend gemaakt op deze site )

Meerdere malen, maar altijd leuk om er aan herinnerd te worden

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Xx_se7en_xX schreef:

(waarschijnlijk al lang bekend gemaakt op deze site )

Op deze pagina zelfs nog En ongeveer een maand eerder ook wel een paar keer.