Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Roland Emmerich
Met onder meer: John Cusack, Amanda Peet en Chiwetel Ejiofor
Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Frans, Hindi, Italiaans, Latijn, Portugees, Russisch, Spaans, Tibetaans en Duits
Releasedatum: 11 november 2009
Bekijk via HBO Max
Plot 2012
"We Were Warned."
In het jaar 2009 worden aanwijzingen gevonden uit het Maya-tijdperk die voorspellen dat 21 december 2012 het einde van de wereld is zoals we die kennen en dat de overgang plaatsvindt naar iets nieuws. Wanneer Jackson Curtis (John Cusack) en zijn twee kinderen een familietrip naar Yellowstone maken, stuiten ze heel toevallig op een enorme researchinstallatie in een uitgedroogde meerbodem en ontdekken zo het geheim van de dreigende apocalyps die de regering verborgen gehouden heeft. Jackson moet de zaken nu in eigen handen nemen en hij stort zich in een wanhopige poging om zijn gezin en zichzelf te redden terwijl hij getuige is van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami's en allerlei andere rampen die de aarde voor de mensheid in petto heeft.
Jackson Curtis
President Thomas Wilson
Noah Curtis
Lilly Curtis
Coenmetdec
Spektakel, natuurgeweld, de wereld vergaat. Mijn favoriete genre. Prachtige special effects en mooi filmwerk. Slecht verhaal en acteerwerk en een laag realisme gehalte (hoe vaak kun je ontsnappen aan een openscheurende aarde) maar dat vergeet je als je de prachtige instortingen en uitbarstingen ziet.
Killer-Instinct
Tja,precies een film zoals ik verwachte van de maker van The Day After Tomorrow en Godzilla,dus mooie special effects en niks meer.
Matige saaie karakters,saai verhaaltje,flauwe humor,veel voorspelbaarheid en weinig spanning.
Emmerich geeft zelden iets extra's mee in zijn films en dat is opnieuw het geval bij deze film.
We krijgen weer een standaard verhaaltje waar papa een band moet zien te maken met de kids,mama nog gevoelens heeft voor paps,en tijdens dit avontuur valt alles netjes samen,jaja,het zal eens niet zo zijn.
Met een vliegtuig door vallende wolkenkrabbers vliegen,of met een limousine rijden terwijl de aardkorst inscheurt en alles erin valt behalve natuurlijk de limousine zelf.
Dit zijn de scenes waarom je deze film kijkt,en vermakelijk is het ook wel,maar wel voorspelbaar en erg ongeloofwaardig,en wat er tussen de mooie special effects gebeurt is ook vervelend.
Cusack doet niks verkeerd,speelt z'n rol prima,maar het blijft allemaal wat vlak,slappe dialogen en flauwe humor meestal is wat we voorgeschoteld krijgen.
Harrelson heeft wel een leuk rolletje.
Leuk voor een keertje,als je groot scherm hebt en goede geluid-installatie want alleen voor de special effects is deze film de moeite waard.
Svenniboyke
Best een leuke rampenfilm, maar had er net iets meer van verwacht.
De film is opgeklopt door de media.
Kom op alsjeblieft. lager dan 3,0
Je moet niet zo gek lopen praten joh, ieder zijn eigen smaak.
Kom jij eerst maar eens met goed argumenten ipv alleen nep verhaal.
AGE-411
Je moet niet zo gek lopen praten joh, ieder zijn eigen smaak.
Kom jij eerst maar eens met goed argumenten ipv alleen nep verhaal.
Kom eens op met positieve punten dan.
Kom eens op met positieve punten dan.
Special effects, acteerwerk, wat is er mis met het verhaal ?
Er zijn wel meer dingen in andere films die niet kunnen of onrealistisch zijn zo.
AGE-411
Special effects, acteerwerk, wat is er mis met het verhaal ?
Acteerwerk en verhaal zijn zeer ondermaats.
En de special effects voegen niets toe aan de film. Hoe leuk en hoe goed ze er dan ook mogen uit zien. Al draagt een aap een gouden ring...
Na Independence Day heb ik het eigenlijk al gezien en mocht het wel ophouden. Emmerich mag stillaan eens aan zijn magnus opus beginnen denken als hij de geschiedenis niet wil in gaan met deze gedrochten.
Ik verwacht al jaren toch dat hij iets probeert met wat meer inhoud. Ik dacht jaren geleden dat hij na het succes van Brokeback Mountain wel zo iets zou doen, maar dan beter en aangrijpender. Het is hem nogthans op het lijf geschreven...
Maar als zijn volgende film alweer een Independence Day, Godzilla of 2012 wordt, dan zal die wellicht ook niet meer dan een 2,0* krijgen.
Acteerwerk en verhaal zijn zeer ondermaats.
Waarom was he acteerwerk ondermaats dan, ik vond het overtuigend genoeg, ook dat jochie was goed.
De film kijkt erg lekker weg en verveeld geen moment.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Acteerwerk en verhaal zijn zeer ondermaats.
Al draagt een gouden aap een blaadje om z'n vinger...
Catsscan
Acteerwerk en verhaal zijn zeer ondermaats.
Hahaha... Hoezo is het verhaal ondermaats? Het verhaal: De wereld vergaat.. Wat wil je nog meer voor verhaal?
En special effects voegen niks toe?? Kijken wat er overblijft als ze er niet in zaten..
Verhaal en acteerprestaties zijn hier toch niet relevant.. Het gaat hier puur om totale chaos en wereld destructie.. En dat is op een overweldigende manier in beeld gebracht.. Tuurlijk moet je hier geen diepgang, en hoogstaande acteerprestaties verwachten alla Al Pacino, want het gaat hier om de visuele aspecten.. Mensen overdonderen met special effects waar je u tegen zegt.. Een voorbeeld van "hoe de wereld zou kunnen vergaan" En dat is erg goed gelukt.. Allemaal iets te veel van het goede, maar het ziet er goed uit..
Zo kan je ook over The Shawshenk Redemption zeggen: Ja, ik vond de special effects ondermaats
Lenzo
Nee het verhaal is dat John Cusack zijn gezin probeert te redden van de Apocalyps. En dit verhaal had misschien beter uitgewerkt kunnen worden.
Threeohthree
Het zit gewoon vol met clichés en lekkende plotholen. Niet zo moeilijk om zoo'n verhaal in elkaar te knutselen, gewoon kopiëren plakken dit.
Ronduit zonde, want als ze de film iets dramatischer/realistischer hadden gemaakt zou ik geen (zoals ik dat elk jaar doe) Agenda kopen voor het jaar 2013. Zou me weer 25 euro schelen
Poppe
Kijk DE essentie van 2012!, punt uit!
AGE-411
Het feit dat je het verhaal in 3 woorden kunt samenvatten zegt al genoeg.
Ach, bij rampenfilms stoor ik me nooit aan het verhaal. Dat hoort gewoon bij dit soort films.
Waar ik me wel aan stoorde waren de vele fouten en die moraalneger die het wel heel bont maakt in de film.
Martijnnn
Ach dat is toch geen ramp bij zon soort film. (dat ging perongeluk, echt waar!) Bovendien is het verhaal niet alleen maar De Wereld vergaat, oké het is geen oscar materiaal, maar genoeg voor een film als dit. Elk extra sub-plot leid alleen maar af waar het echt om gaat.
Jawaddedadde
Eindelijk dan ook gezien.
En voldeed eigenlijk volledig aan de verwachtingen. Prachtige spectaculaire special effects (ik denk niet dat ik de Aarde ooit zo mooi zag splijten), flutverhaaltje en tenenkrommende dialogen van bordkartonnen personages.
Dat vat het zo ongeveer samen. 't Is maar waar je je aan ergert en in welke mate. Bij mij viel dat allemaal nog mee.
3* (en die gaan volledig naar de special effects)
Lurtz
Special effects redelijk, maar het verhaal en de personages zo tenenkrommend slecht. Alle cliche´s worden weer uit de kast gehaald. Een echte film voor de massa.
Thorak
Moeilijke figuren hier op moviemeter zeg
Jawaddedadde
Heb je ook gelijk in. Zoals ik al hierboven al aangaf, je bepaalt zelf hoe erg je je ergert aan de personages, het verhaal (of gebrek daaraan), de clichés, etc... Ik persoonlijk kon me daar prima overzetten en zo valt deze film best mee, maar ik begrijp dat anderen dat niet kunnen, en dan erger je je natuurlijk gewoon blauw.
nakada
Natuurlijk gaat dit verhaal geen prijs winnen, zijn de acteerprestaties net genoeg, zitten er flauwe grappen in en rammelt het links en rechts nogal. Maar dat wordt goed gemaakt door al het spektakel. En zeker naar Emmerich maatstaven was het als geheel ook helemaal niet zo slecht. Die paar minuutjes verveling vallen in het niet bij die andere 140 minuten. Laten we ervan uitgaan dat film vooral een visueel medium is, dan is het toch ook niet zo vreemd dat veel mensen dit mooi vinden. Als het doel van Emmerich was om een "mooie" rampenfilm te maken, dan is hij daar nu, wat mij betreft volledig in geslaagd.
kb-zfc
Er is iets goeds mis met jou, mooi verhaal en vermakelijke film.
Al dat gezeik...
Multivitamine
Na wat matige tot zeer slechte films gezien te hebben eindelijk weer een goede.
Leuk verhaal, de meeste acteren ook nog eens goed.
Jammer dat veel scenes compleet getekend zijn en dit is dan ook duidelijk te zien, maar toch knap gedaan.
Wat ik me wel afvraag is of Tamara het overleeft? Kreeg dit niet helemaal mee aan het einde of ik heb het gewoon gemist
nickje76
mooie beelden, goed ingeacteerd. Jammer dar het een standaard einde van de wereldverhaal was.
Seifer
Het is ook geen film dat echt om het verhaal gaat, maar meer om de actie en special effects. Dus blijkbaar heb je de film verkeerd ingeschat.
Spookje
Verhaal is helder en duidelijk..In dit soort films hoeft geen verhaal te zitten...Gewoon kijken en genieten (nou ja, niet helemaal)...De special effects zijn super!!!! Een paar irritante personages waarvan die Rusische miljardair het toppunt is..
Geen topfilm maar wel visueel entertainment van topniveau.
Wel had hier meer in kunnen zitten...

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video