• 9.380.120 stemmen

Actie / Drama | 158 minuten

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: John Cusack, Amanda Peet en Chiwetel Ejiofor

Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Frans, Hindi, Italiaans, Latijn, Portugees, Russisch, Spaans, Tibetaans en Duits

Releasedatum: 11 november 2009

Plot 2012

"We Were Warned."

In het jaar 2009 worden aanwijzingen gevonden uit het Maya-tijdperk die voorspellen dat 21 december 2012 het einde van de wereld is zoals we die kennen en dat de overgang plaatsvindt naar iets nieuws. Wanneer Jackson Curtis (John Cusack) en zijn twee kinderen een familietrip naar Yellowstone maken, stuiten ze heel toevallig op een enorme researchinstallatie in een uitgedroogde meerbodem en ontdekken zo het geheim van de dreigende apocalyps die de regering verborgen gehouden heeft. Jackson moet de zaken nu in eigen handen nemen en hij stort zich in een wanhopige poging om zijn gezin en zichzelf te redden terwijl hij getuige is van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami's en allerlei andere rampen die de aarde voor de mensheid in petto heeft.

Jackson Curtis

President Thomas Wilson

Noah Curtis

Lilly Curtis

baafeurus

deze film mag echt niet onder de 3,00 duiken!

het is dan heel on-realistisch (behalve dat de arken gebouwd werden door het geld van de passagiers) maar dat hoort ook bij 2012.

zo slecht waren de acteerprestaties absoluut niet! de special effects als je dat bij 2012 kan noemen waren absoluut geweldig (mijn mening).

1 van de leukste films ooit gezien, maar dat is mijn mening

avatar van makkekvm

makkekvm

606 schreef:

Slaat werkelijk nergens op, heb ook veel rampenfilms gezien maar deze is na The Day After Tomorrow de beste

Omdat mijn mening niet met die van jou strookt slaat dit nergens op? Nou leuk om te weten. Ik vond het een geweldig saaie film, ik ben nochtans een liefhebber van dit genre. The day after tomorrow, indepedence day, dante's peak zelfs vind ik pakken beter dan deze klucht.

Slecht geacteerd, totaal onrealistische special effects en gewoon ook een slecht verhaal.

avatar van Emma'

Emma'

makkekvm schreef:

Ik vind dat over die special effects nog wel meevallen, vind ze juist heel erg sterk. Onrealistisch, omdat ze zo groot zijn? En hoe was het dan realistischer geweest?

avatar van rep_robert

De special effects slecht noemen is hetzelfde als Piet Paulusma het weer goed kunnen voorspellen

avatar van askicker

askicker

Thorak schreef:

3D is niets nieuws hoor, dat is zo'n 80 jaar geleden al uitgevonden. In die 80 jaar is er redelijk weinig gebruik van gemaakt, alleen af en toe eens als gimmick. Het afgelopen jaar zijn er opeens tientallen films in 3D uitgekomen. Dus spreken we over een hype. Overigens was Avatar daar ook al niet de eerste in zoals veel mensen wel beweren. Ik denk dat sinds My Bloody Valentine de hype al begonnen is.

Maar tegenwoordig wordt er meer gebruik van gemaakt en er worden tv's en al die shit voor gemaakt.. We doen er nu pas echt wat mee..

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

makkekvm schreef:

totaal onrealistische special effects

ik blijf me afvragen wat ik met dit begrip moet.. zijn de vloedgolven paars en is er een gezichtje op getekend.. (en zelfs dan is het de film die onrealistisch is en niet de special effects)? Onrealistische film, oke, maar wat ik nou onder onrealistische special effects moet verstaan..

purekillah

Al een tijdje geleden gezien. Leuke actiefilm.

Het enige waar ik me aan ergerde waren van die "op-het-nippertje" momenten.

Op het nippertje met je vliegtuig onder een neerstortende gebouw doorvliegen terwijl je pas 1 vliegles hebt gehad. Op het nippertje wegrennen voordat de grond 1 cm achter je voeten openbreekt, en zo waren er nog tal van dat soort scenes.

baafeurus

die momenten waren op zich wel irritand, maar moeten de hoofdpersonen dan dood gaan in die momenten? dan is de film na een uur afgelopen

avatar van joeythebest

joeythebest

Een leuk filmpje om op een zondag avond te kijken waar je niet te veel over moet nadenken. Leuke special effekten, verder niet echt origineel

baafeurus schreef:

Hoofdpersonen hoeven niet dood, maar misschien verwond? of een bijrolletje dood laten gaan o.i.d. Zo hou je een beetje de realisme erin in mijn ogen. Anders gaat het meer en meer lijken op een Fantasy Island of Alice in Wonderland als je begrijpt wat ik bedoel.

Er zaten echt tal van dat soort momenten in.

Maar desondanks leuke actiefilm en goed vermaakt hoor.

avatar van Saaimen

Saaimen

Ik vond hem vreselijk slecht en gaf mezelf een schouderklopje dat ik hem heb afgekeken... Teveel cliches en dezelfde regisseur als Independence day die echt zoooo veel beter en origineler was dan deze rampenfilm... Was gewoon een mix van ze eerdere films, alleen dan slechter. Na het eerste kwartier had ik de hele film al voorspeld, heel ernstig! De special effects waren wel weer supermooi, maar die had ik allemaal al in de voorstukjes gezien

avatar van Nelusje

Nelusje

Zo ontzettend Amerikaans, bah. Deze film hebben we toch al 70x gezien, alleen in een ander jasje. Sommige beelden waren wel aaridg, maar totaal ongeloofwaardig, vooral hoevaak ze weer ontsnappen aan de dood. Het wordt gewoon saai

purekillah schreef:

Er zaten echt tal van dat soort momenten in.

Maar desondanks leuke actiefilm en goed vermaakt hoor.

je hebt wel een punt, deze film is absoluut niet realistisch, het is wel heel erg over de top, dan toch maar een half puntje er af

avatar van JSPR_G

JSPR_G

Zeer leuke film. Ik deel de mening van sommigen hierboven dat er inderdaad net iets te veel op-het-nippertje-momenten in deze film zitten, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Zoiets kan je enkel op het nippertje overleven: ofwel overleef je op het nippertje ofwel ga je dood. Akkoord, er mochten er wel iets meer sterven, maarja.

De special effects zijn prachtig en de acteerprestaties vind ik echt goed! Cusack speelt in mijn ogen toch echt zijn rol zeer overtuigend in deze film.

Het verhaal is misschien ietwat voorspelbaar, maar voor een onvoorspelbare 2012-film moet je bij '2012 Doomsday' zijn heb ik gehoord

Ik heb genoten van deze film: 4* !

avatar van rep_robert

Vanavond even herkeken, had zin in een rampenfilm. Moet zeggen dat ik me nog prima in onderstaande recensie(12 november 2009) kan vinden. Al heb ik de film wel verlaagd naar 2,5*.
De film bevat soms echt domme momenten, bijvoorbeeld het moment dat Cusack met z'n kids door dat gifmeertje in Yellowstone Park heen loopt, hallo ben je freakin retarderd of zo Of de melding dat vloedgolven van ruim 1500 meter hoog op de arken afkomen, toch frappant omdat ze in het Himalaya gebergte zitten. Vloedgolven van 1500 meter hoog die over bergen van 2000/3000/4000/5000 meter hoog heen denderen. Heel vreemd!
Verder gelden de onderstaande argumenten nog steeds.

purekillah schreef:

Er zaten echt tal van dat soort momenten in.

Nouja, Woody Harrelson, Die Indiase vriend met zn vrouw en kind, de vader van die moraalridder op dat cruiseschip, die nieuwe vriend van Jackson zijn ex-vrouw(plastische chirurg), die Russische miljardair, Tamara(vriendinnetje miljardair), de president etc. etc. gaan allemaal wel dood.
Overigens leeft die vader nog wel in het alternatieve einde, gelukkig hebben ze die niet gebruikt.

Denk dat het wel meevalt dus Overigens gaan velen wel op een overdreven, sentimentele of glorieuze manier dood. Iets waar je wel gelijk in hebt

avatar van Thorak

Thorak

DonOswaldo schreef:

Open scheurende aarde dat zich netjes nèt een paar meter achter de hoofdpersoon houdt, ook als deze even op de remmen moet omdat hij niet langs een andere auto kan? Dat soort dingen denk ik?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Dat zijn gewoon de toeligheden die zo'n film nodig heeft om enige speelduur te behalen. Kunt moeilijk de hoofdpersonages bij de eerste breuk in de aardkorst al dood laten gaan, weg film . Vind ik geen valide argument eerlijk gezegd.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Maar je moet het nou ook weer niet te vaak doen. Daarmee tart je het inlevingsvermogen van de kijker.

avatar van Thorak

Thorak

Precies, en deze film deed dat wel mijns inziens. Overigens had ik dat specefieke stuk niet zo beroerd gevonden als ze die langzame auto hadden weggelaten, dat verpestte juist dat hele kleine beetje spanning dat er in zat ook nog eens. Juist door dat soort dingen was ik bijna in de pauze van de film naar huis gegaan. Enige reden dat ik dat niet heb gedaan, waren de anderen waarmee ik naar de bioscoop was gegaan.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Karl van H. schreef:

Vond je dat werkelijk nodig dan? Het is al zo fake en over-de-top dat dat vrijwel onmogelijk de intentie geweest kan zijn. Zie het liever als een sit-back & enjoy flick. Het is een overweging die gemaakt moet worden, geen toevaligheden is snijden in het over-de-top gehalte en laat dat net het 'ding' zijn van 2012 .

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Thorak schreef:

Maar dan nog.. als de regisseur het zo bedoelt dat de aarde zo openscheurt en de hoofdpersoon er zonder kleerscheuren vanaf komt heeft dat nog steeds alleen betrekking op het realisme van de film en niet van de special effects.

Die wel fantastisch zijn

purekillah

Wat een slap geouwehoer allemaal, we zijn het er vrijwel allemaal over eens maar alsnog zinloze discussies.

avatar van huey290495

huey290495

Goede spannende film !

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Mijn broertje en ik lagen in een deuk bij sommige scenes...Deze film was zo slecht en lachwekkend dat het daardoor soms zelfs weer grappig werd.

avatar van JSPR_G

JSPR_G

Deze film onlangs herkeken en 4* verdient deze film eigenlijk echt niet. 't Is allemaal net iets te overdreven, iets te braaf. De film draait iets te veel rond de special effects, iets te weinig rond het verhaal.

Het is een leuke film, maar ook niet echt meer dan dat.

3;5* lijkt me een betere score.

avatar van hendriks

hendriks

zoals bij de meeste films over rampen is idd de film zelf een ramp

avatar van Tom de Haas

Tom de Haas

De jaren 70 waren de jaren van de Rampenfilms en wat ze destijds wel bergrepen tijdens het maken van zo'n film is dat de personages nog belangrijker zijn dan de special effects die je op de kijker los laat, en dat is wat ik tegenwoordig mis in de rampenfilms van de afgelopen jaren. Als je niet om de personages geeft dan heeft de film gefaald en dan maakt het je als kijker weinig uit wie het overleeft en dat is niet de bedoeling van zo'n film je behoort op dat soort momenten op het puntje van je stoel te zitten e.v.t. nagelbijtent met een hartslag van 180 die mede veroorzaakt worden door de special effects, en dat is wat ik toch mis.

avatar van Trippy

Trippy

ik wist dat ik deze film niks ging vinden maar uit verveling toch maar gekeken.. effecten waren niet slecht maar verhaal trok op niks overacting.. rampenfilm en dat heb ik het over de film