• 9.379.001 stemmen

Actie / Drama | 158 minuten

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: John Cusack, Amanda Peet en Chiwetel Ejiofor

Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Frans, Hindi, Italiaans, Latijn, Portugees, Russisch, Spaans, Tibetaans en Duits

Releasedatum: 11 november 2009

Plot 2012

"We Were Warned."

In het jaar 2009 worden aanwijzingen gevonden uit het Maya-tijdperk die voorspellen dat 21 december 2012 het einde van de wereld is zoals we die kennen en dat de overgang plaatsvindt naar iets nieuws. Wanneer Jackson Curtis (John Cusack) en zijn twee kinderen een familietrip naar Yellowstone maken, stuiten ze heel toevallig op een enorme researchinstallatie in een uitgedroogde meerbodem en ontdekken zo het geheim van de dreigende apocalyps die de regering verborgen gehouden heeft. Jackson moet de zaken nu in eigen handen nemen en hij stort zich in een wanhopige poging om zijn gezin en zichzelf te redden terwijl hij getuige is van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami's en allerlei andere rampen die de aarde voor de mensheid in petto heeft.

Jackson Curtis

Noah Curtis

Lilly Curtis

avatar van witboek

witboek

Lekker hersenen uitschakelen, de gordijnen sluiten en naast je een liter Cola met een pak chips en maar kijken naar de speciale effect.

Na een lange werkweek doet zo'n film wel goed.

avatar van MarCla

MarCla

Xen0n schreef:

Maar hoe kun je ooit door die overdreven, op een haartje na dood scenes, klimmen uit enorme kloven(terwijl aardbevingen bezig zijn), millimeters voor meteorieten uit. Er dreigen allerlei ernstige dingen te gebeuren maar onze hoofdpersonen blijven er net 20 cm vooruit, dit slaat toch helemaal nergens op als je praat over een wat mij betreft best serieus onderwerp als "de ondergang van de wereld". Het was zooooo gruwelijk onrealistisch hoe kun je hier ooit doorheen kijken!?

Dat vond ik nou ook! Ik had veel verwachtingen van deze film maar hij viel vies tegen.

avatar van Mister Onserious

Mister Onserious

heb hem weer eens bekeken en 1 hele punt eraf net aan geen bagger film echt ik irriteerde me zwaar aan het net aan overleefings momenten

avatar van Zizzo

Zizzo

heb genoten van deze film, erg gave special effects en hoofdrolspelers. Het verhaal was te verwachten niet al te best. Mooie lengte voor een rampenfilm, hij was zeker niet te lang. Ze hadden wat meer verhaallijnen moeten toevoegen, dat kwam "deep implact" ook ten goede.

Mister Onserious schreef:

Het grootste minpunt, die "net aan overleefings momenten" ergerde ik me ook aan. Vooral aan het begin was dat zwaar zwaaaar overdreven, en dat is jammer, alles om er maar wat spanning is te proppen blijkbaar. daarom -0.5

avatar van Lenzo

Lenzo

2e helft van de film was een stuk minder. Vooral het einde was slecht.

Toch best vermakelijk

avatar van xangadix

xangadix

Wat is dat toch, het kan me geen hol schelen wat er met wie gebeurt in deze film en toch word ik bloednerveus van al dat net-op-het-nippertje-ontsnapt-aan-de-ellende gedoe.

Had er meer van verwacht. Vond de special effects tegenvallen en irriteerde mij vooral aan het feit dat de hoofdpersonen telkens de ramp net aan voorbleven. Dit kwam zeer onrealistisch over. Leuk voor een regenachtige zondagmiddag....

avatar van R-B

R-B

Film was zeer vermakelijk. Houd altijd wel van dit type films.

Sommige dingen denk je echt, dit kan nooit. Daarom moet je ook gewoon verstand om 0 zetten en de film lekker weg kijken.

Alleen worden de hele tijd aan rampen, rampen en nog een rampen ook saai op gegeven moment

Toch een aanrader vanwege goede effecten, en een beetje het verhaal

avatar van Rotsooj

Rotsooj

Ja, okee ik heb zojuist de hele wereld zien vergaan in 2,5 uur en weet je wat?

I don't freaking care

1,5* (beter dan Armageddon)

avatar van icemanjm

icemanjm

Geen slechte film. Alles wel wat voorspelbaar, maar toch heel vermakelijk! Zeker een aanrader voor de liefhebber van rampen films!

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Dit was een behoorlijke domper

Dat ze hier geen intelligentere film van hebben kunnen maken viel mij zwaar tegen, zulke over-the-top sensatiefilms hebben we onderhand wel gezien toch? Maar blijkbaar is er nog steeds publiek voor dit soort commerciële rotzooi.

In de bioscoop zat ik ook teleurgesteld in de zaal na afloop, terwijl mensen om mij heen allemaal zaten te vertellen hoe goed die scene wel niet was en hoe vet die andere. Ik waande mij op dat moment echt even in een soort twilight zone

Dikke FLOPfilm wat mij betreft.

avatar van Film Fan

Film Fan

Wat een bagger is dit zeg. Slecht verhaal idiote special effects en slecht geacteerd. Gauw vergeten en een andere film kijken. dan waren Earthquake (1974) en The Towering Inferno (1974) superfilms bij terwijl men toen nog met maquettes bezig was i.p.v. een greenscreen.

Zonde dat ik hier geld aan heb gespendeerd. Bah!

avatar van silverfaustx

silverfaustx

vette cgi aktie maar n bout verhaal

avatar van Fryce

Fryce

Erg slecht allemaal. Verhaal is erg jammer en kon niet zeggen dat ik de special effects gedurende de film zo heel erg denderend vond. Ik kan mij niet herinneren dat ik trouwens ooit een film heb gezien die zo ontzettend veel gebruik maakt van het gaat net goed principe. Erg jammer allemaal.

avatar van petersen91

petersen91

best een spectaculaire film. Ik heb me er prima mee vermaakt. 3,5*

avatar van JustMike

JustMike

slecht verhaal, maar leuke effects

vooral in de bios

avatar van Nientje1980

Nientje1980

Zeer onderhoudende spektakelfilm, beetje in dezelfde lijn als o.a. armageddon, dus verwacht geen lange en mooie dialogen maar gewoon mooie special effects......

avatar van Tun-89

Tun-89

ik ben een grote fan van Rampen films/Scienefiction.

En Roland kan het zo goed op beeld brengen, zoals hij al liet zien met, Godzilla, Independence Day, en The Day Afther Tomorrow.

ik keek al erg uit naar deze film. Eindelijk gezien.

Echt geweldig, prachtig verhaal, mooi in beeld gebracht,

goede special effects. En misschien voor mensen die ook echt geloven dat er wereldeinde komt, kijken toch anders naar zo'n film.

4,0 *

avatar van Clochard deluxe

Clochard deluxe

Ik ben normaal niet zo van de rampenfilms maar heb toch een poging gewaagd. wat me erg tegenviel was de cgi feel van de special effects, nergens kwam het op mij realistisch of overdonderend over. dat en de cheezy manier waarop de hoofdrolspelers telkens aan het noodlot ontsnappen haalde de geloofwaardigheid er echt volledig uit. jammer.

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Het begon als een redelijke leuke rampenfilm, een soort van enorme apocalyps, niks mis mee dacht ik zo. Echter, toen een gewoon Piet Snot erachter komt dat de regering dit voor iedereen geheimhoudt besluit hij in z'n eentje voor deze ramp te vluchten. Vervolgens zie ik een stuk film waarvan ik vermoed dat de regisseur een shot crystal meth tot zich heeft genomen voordat die werd geschoten. In een absurd kwartier zie ik hoe deze complete 'nobody' Curtis Jackson en zijn kinderen + exvrouw + vriend vrouw het einde van de wereld letterlijke 2 cm voor zijn. Niet 1 keer, niet 2 keer maar een stuk of 5 keer teistert dit gezin het lot en lijken ze te ontsnappen aan een certain death. Wat een complete onzin zeg!

Ik moet zeggen dat de film daarna zich nog wel enigzins herpakte (ik vermoed dat de trip van regisseur Emmerich inmiddels is uitgewerkt), maar dit kan toch niet voorkomen dat het nogal een nare film is. Toch wel een petje af voor de special effects hoor, die vloedgolven, aardscheuren en andere rampen zijn goed in beeld gebracht. Het is jammer dat het dan zo erg Amerikaans is dat 1 gezinnetje het allemaal net overleefd.

avatar van horror3d

horror3d

Vind het nogal een vervelend einde.

Eerste helf was het beste.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Tun-89 schreef:

4,0 *

Ik hoop toch dat de wereld niet op zo'n rampzalige manier gaat eindigen. Figuurlijk dan. Met een meisje die zegt: ik ben gestopt met te plassen in mijn broek, waarop de vader heel erg trots is op zijn dochtertje.

avatar van PsychoTiger

fcutrecht

ziet er allemaal prachtig uit maar de rest boeide me niet zo 3*

avatar van Movielicious

Movielicious

Ik hoorde toch best positieve verhalen over deze film maar nu ik hem eindelijk heb gezien kan ik alles behalve positief zijn. Wat een verschrikkelijk slap verhaal zeg met zo'n cliche gezinnetje en op-het-nippertje-ontsnapt-momenten. De tekst, acteerprestaties en special effects waren ook niet om over naar huis te schrijven dus met 2* zit ik nog hoog. Geen aanrader wat mij betreft!

avatar van mats13

mats13

Beetje té allemaal, zeker het einde is niet realistisch.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Movielicious schreef:

De special effects waren ook niet om over naar huis te schrijven dus met 2* zit ik nog hoog. Geen aanrader wat mij betreft!

Met de rest wil ik nog akkoord gaan maar dat je zegt dat de special effects niet indrukwekkend zijn, daar kan ik niet inkomen. Ik heb hem in de cinema gezien en kan je verzekeren dat het ronduit spectaculair was, nooit eerder vertoond !

Dus vind ik het maar flauw dat je dat er ook nog eens bij neemt als negatief punt

avatar van Psolitsa

Psolitsa

Matige film die me niet echt kon boeien.

Ja ik heb hem uitgezeten maar niet omdat ik zo benieuwd was naar wat er ging gebeuren.

De special effects waren wel degelijk goed, daar heb ik niks op aan te merken. Maar het verhaal. Zo ongeloofwaardig. John Cusack vind ik een geweldige acteur maar zelfs hij kon de film niet redden.

Jammer, want ik had hier dus heel veel van verwacht.

Maar echt interessant vond ik hem niet en ik ga hem zeker niet op dvd kopen. Leuk voor 1x kijken maybe, maar dat is het.

avatar van Movielicious

Movielicious

Near_Dark schreef:

Ik sloeg een beetje door, point taken. Verschil is misschien dat ik de film op een klein laptopscherm heb gekeken met minder indrukwekkend beeld&geluid