• 9.378.047 stemmen

The Fast and the Furious (2001)

Actie / Misdaad | 107 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Rob Cohen

Met onder meer: Paul Walker, Vin Diesel en Michelle Rodriguez

Releasedatum: 20 september 2001

Plot The Fast and the Furious

"If you have what it takes, you can have it all."

Dominic Toretto is de leider van een straatbende die er van verdacht wordt dure elektronische apparatuur gestolen te hebben. Een undercover agent probeert uit te vinden wie er verantwoordelijk is voor de diefstallen. Hij wordt verliefd op Domenic's jongere zus.

avatar van Shinobi

Shinobi

Lekker actie film om te zien, met een redelijk verhaal. Deze film moet het duidelijk hebben van de gepimpte auto's en de actie.

Ik geef 'm 3, 0 sterren.

avatar van DragQueen

DragQueen

Heerlijke film, waarin een parade getunede auto's voorbij marcheert. lekker geronk van snoeiharde auto's, lekkere muziek, en veel snelheid. het verhaal heeft verder niet erg veel om het lijf, maar dit heeft mij absoluut nergens gestoord. de prent heeft een heerlijke snelheid, en veel vakkundig uitgevoerde race-scenes, en nogal wat actie. de rollen van diesel, walker en rodriguez zijn wel tof neergezet. 4 sterren.

avatar van nicj

nicj

mooie film, mooie auto's en een altijd lekker uitziende michelle rodriguez!! alleen om haar al 4 sterren

avatar van martinovitch

martinovitch

super goede actie film mooie auto's !

goede cast en veel spanning !

super goed !

avatar van thenr12

thenr12

mooie auto's heerlijk verhaal meer van dat!!

avatar van Chendes

Chendes

Topfilm!

- Goede acteurs

- Leuke verhaallijn

- Zeer mooie auto's

- Spannende actiescenes

Aanrader voor mensen die van snelheid houden..

Mooie auto's die uitgebouwd zijn..

En spannende straatraces..

#1 UrbanMovie..

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Beter als Deel 2 zeg ik maar nog steeds niet fantastisch genoeg bij mij dit soort Films zijn niet echt mijn smaak en vandaar dat ik ook bijna nooit dit soort Films 5 sterren geef maar ondanks dat viel me deze mee en daar mag de Film zelf blij genoeg mee zijn.

***

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Een bijzonder spectaculaire film, waarvan er maar weinig zijn: 3.5

The Fast And The Furious slaagt er als een van de weinige films in een vrij aardig verhaal te combineren met hetgeen waar de film om draait: ronkende motors en prachtig getunede racewagens. Cohen weet dit werkelijk prachtig samen te koppelen, en weet van begin tot eind de film zeer boeiend te houden.

Het verhaal steekt zeer aardig in elkaar, waarbij het Cohen wonderwel is gelukt om meerdere verhaallijnen door elkaar heen te laten lopen. De verhaallijnen zitten elkaar geen moment in de weg, en doen ook totaal geen afbreuk aan de rest van de film. Knap om dit voor elkaar te krijgen, want bij de meeste films mankeert er of hier of daar wel wat aan, maar dat is bij The Fast And The Furious totaal niet het geval.

Paul Walker speelt zijn rol zeer goed, en vanaf minuut een bouw je een soort van band met hem op. Diesel speelt zijn dubbelrol van crimineel en leider van de straatracers vrij aardig, maar toch heb ik hem betere rollen zien spelen. Michelle Rodriguez speelt ook zeer aardig. Het sterkste zijn echter wel de bijrollen. Daarbij wil ik vooral de rol van Vince noemen, hij speelt erg goed als zowel de maat van Toretto, en tegelijkertijd de afgunst naar Spilner toe.

Het grootste pluspunt van de film vind ik echter de special effects. De vele racemomenten zijn zeer vakkundig en op een schitterende manier in beeld gebracht, waarbij ook de tussenshotjes van het motorische gedeelte van de wagens een leuke toevoeging zijn. Vooral bij de slotscene heb ik mijn vingers zitten aflikken, de manier waarop deze race tussen Spilner en Toretto in beeld is gebracht als zei af stevenen op de aankomende trein is werkelijk fenomenaal. Een goede mix van spanning, slow-motion beelden, en geweldig camerawerk, dat heb ik zelden zo goed gezien in een film.

Tot nu toe lijkt het alleen maar lof, en ik heb dan ook weinig fouten of rare dingen in deze film gezien, en snap ook niet dat deze film maar op 2.97 ster staat. De film is echt wel het aanzien waard, en het totale plaatje klopt gewoon allemaal. Okee het verhaal is niet erg diepgaand, maar voorderest zit de film gewoon heel goed in elkaar, en had hij van mij gerust een halfuur langer kunnen duren, want als ik dan toch een punt van kritiek moet noemen dan is het toch wel de slotscene. Dat had allemaal wel wat uitgebreider gekund. Toch een sterke film, van mij dan ook een meer dan terechte 3.5

avatar van ramtin

ramtin

Ik vind dit echt een super film. Ik was gelijk into tuning nadat ik deze gezien had. De hele street racing gebeuren is heel mooi in beeld gebracht. ik weet niet waarom, maar als Paul walker in een film zit moet ik het zien en ik ben niet homo sexueel ofzo( niet dat daar iets mis mee is ),maar ik vind hem gewoon tof acteren ofzo.

4 *

+ Sfeer

+ Blijft boeie

+ Goeie Soundtrack

Minnetjes-

- spoiler van de zwarte civics

Totaal plaatje

= Dikke 4,5 !!

avatar van Legan

Legan

De beste deel uit de reeks. Redelijk geacteerd en een ditto verhaal. Enige diepgang bij de personages en ook genoeg actie met prima entertainment waarde. Verder blijft het een niemendalletje.

2,5 sterren

Wezze

Blijft een vermakelijke film, hoe vaak je 'm ook ziet.. Verhoogd van 3.5* naar 4*.. Zonde dat de vervolgen niet verder zijn gebouwd op dit verhaal (met Toretto), hoopte daar eerst wel op na het zien van het stukje na de aftiteling, maar helaas.. Veruit beste deel van de reeks..

avatar van film88888

film88888

Een erg leuke vlotte actie film, met wel een redelijke cast, maar Paul Walker kan acteren(laat hij zien in Running scared) maar ik vond in deze hem helemaal niet slecht, alleen kan hij beter, en Vin Diesel kan helemaal niet echt acteren, maar is leuk om hem te zien showen met zijn spieren, en coole uitdrukking.

Het verhaal is niet echt groot, maar ik vond dat de auto's, en de snelheid, en lachgas ervan meer de film entertainden.

De film verveelt helemaal niet, en kijk goed weg, en deze heb ik al toch paar keer gezien, en raak hem niet echt beu. Deze vond ik niet slecht, maar je hebt idd wel betere films, maar slecht is een groot woord. Ik vond deze eigenlijk best goed.

Een 3,5 sterren dus.

avatar van The Oceanic Six

Prima film en dat komt door 2 redenen. Dit is eigenlijk de film waar de laatste jaren het hele auto race gebeuren mee begon weer in films. En Vin Diesel uiteraard, die met zijn kop en charisma de film draagt. Je krijgt goede actiescene's, mooie vrouwen en genoeg flitsende auto's te zien. Het kijkt allemaal heerlijk weg.

avatar van desteven007

desteven007

Goede film : mooie auto's, goede acteurs : Paul Walker, Vin Diesel goed verhaal wat moet ik nog meer zeggen ?

Ik heb ook gehoord dat er een 4de komt : The Fast Reunion

Uitkijken naar die.

****

desteven007 schreef:

Ik heb ook gehoord dat er een 4de komt : The Fast Reunion

Uitkijken naar die.

****

.. en nu maar hopen dat deze film verder gaat met Toretto en zijn team, en dat het niet zoals de hopeloze delen 2 en 3 vrij weinig met het eerste deel te maken heeft.. maar zo te zien komt dat wel goed..

avatar van veron35

veron35

Triest deze film met als enige lichtpuntje het camera werk.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Het hele concept bevalt me prima, maar de uitwerking kon beter. Het camerawerk en de auto's zijn geweldig, maar het is allemaal wat te gelikt naar mijn mening. Het hoort bij de film, maar ik vind dat de film beter kon. Toch een goed kijkvermaak.

3 ***

avatar van Riddick

Riddick

Verhoogt van 3 naar 4*

Vind het overigens een absurd dat Tokio Drift nog een hogere cijfer heeft dan de originele!!

Riddick schreef:

Verhoogt van 3 naar 4*

Slaat nergens op inderdaad

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Wel een laag gemiddelde zeg, was echt te spreken over deze film

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Inderdaad echt debiel dat gemiddelde.

Maarja. Blijkbaar zijn er weinig autofielen op MovieMeter.

Iedereen die lager dan een 3 stemt: ga toch fietsen! Auto's zijn blijkbaar niet aan jou besteed. Dankzij dat soort mensen worden steden nu overspoeld met wanstaltige auto's als de Fiat Multipla of nutteloze schepsels als een Daewoo Matiz.

Voor iedereen die wél van snelle auto's, spannende races en mooie dames houdt: kijken (maar dat heb je waarschijnlijk al gedaan). Het is een redelijke film, vermakelijk. Typisch sbs6 doordeweeks 20:30 actiefilmpje waar je eens lekker bij op de bank kan gaan zitten.

3.5* (eigenlijk zou ik een positieve proteststem moeten uitbrengen tegen al die Kia-rijders die deze film slecht vinden, maar ik doe niet aan proteststemmen).

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Oké, dus omdat er auto's in voor komen is het een goede film, en omdat mensen lager dan een 3.0 stemmen houden ze niet van auto's? *zoekt naar logica*

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Zal ik je helpen met zoeken?

Ik bedoel het zo:

-je kan mij niet vertellen dat er mensen zijn die van auto's houden, met name van gepimpte auto's, die deze film een onvoldoende geven. Niet mogelijk.

-natuurlijk is het geen goede film omdat er prachtige auto's in voorkomen, maar als je van auto's houdt wordt de film wel leuk om naar te kijken.

-dus dat bij elkaar opgeteld: als je deze film een onvoldoende geeft, kan je mij niet vertellen dat jij blaadjes over opgevoerde bolides doorbladert op zoek naar een mooie poster van een dikke 350Z. Of dat je je ouders weet over te halen een grootschalig tuning festival in Frankrijk bezoeken tijdens de vakantie.

Logica gevonden?

avatar van badbull

badbull

ik hou van auto's en motors en deze film is de beste auto race film die ik ken,,,, vin diesel is echt een monster en zijn vriendin in de film is echt een lekker wijf,, de race scenes zijn bruut en het verhaal is goed en origineel,, na deze film ging opeens iedereen auto films maken hier begon het allemaal mee

avatar van arsenal27

arsenal27

goede film, de eerste van de reeks is meestal de beste zoals hier

avatar van desteven007

desteven007

Wezze schreef:

Ja waarschijnlijk wel als je de cast bekijkt

avatar van guylopez93

guylopez93

vermakelijke film met mooie auto's en leuke races

avatar van mnrk

mnrk

Deze eerst was tot nu toe idd het beste deel...

Als je hem kijkt op dvd met DTS sound is de sound van deze film helemaal geweldig.

En nu afwachten op deel 4...met weer de cast van de eerste film.

avatar van eltorro

eltorro

Een film die wel gaat maar het echt moet hebben van de actie scenes