• 9.373.147 stemmen

Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver

Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch

Releasedatum: 2 juli 2009

Plot Drag Me to Hell

"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."

Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.

Christine Brown

zorro

Goeie Film veel Schrik momenten Zitten erin was net goed zoals de Film Thinner

avatar van Milan07

Milan07

Geweldige film, soms wat grove humor. Zag er gelikt uit en vermaakte mij prima. Had wel iets weg van The Ring concept en Thinner van Stephan King. Regisseur is van Evil Dead.

je meent het

avatar van De Meester

De Meester

Ik ben al heel lang niet geschrokken tijdens een (horror) film, maar tijdens deze film wel! Alleen daarom verdient deze film al een hoge score. Je zit voor een horror goed in het verhaal en in de nare sfeer. De film boeit ondanks dat het een 'onprettige' film is. Het acteerwerk is niet fantastisch en het einde voorspelbaar, maar dit is een prima horror die je met een naar gevoel naar bed doet gaan. Geslaagd dus!

avatar van Cwk

Cwk

Jammer dat de ontknoping zo gigantisch voorspelbaar was. Als dat wat beter verborgen was gehouden dan was de film een topper.

avatar van AsianFreak

AsianFreak

$pecial schreef:

Waarom dan?

Zo iemand moet je niet serieus nemen. Ten eerste omdat ie totaal geen verklaring geeft en waarschijnlijk omdat ie een 'Gore'-horrofilm-fan is. En wellicht is het ook nog es iemand die verdwaald is en eigenlijk van het genre avontuur houdt. Een optie dat ie een schijterd is of dronken en/of stoned was is natuurlijk ook een mogelijkheid..

Hoe dan ook, toffe film! De soort horrorfilm, daar heb ik genoeg van gezien, maar vind het nog steeds boeiend. Vooral omdat er niet veel of zeg gerust, geen horrorfilms zijn met zo'n gestoord, lelijk wijf! Dat moment vond ik geweldig in die film! Wat ik helaas minder vond, was tijdens de seance, toen er iemand bezeten werd. Dat moment vond ik echt over de top,TE overdreven tot aan het grappige toe, echt een Hollywood-moment, zoals ik dat altijd noem..... Maar ja, het scoort geweldig!!!!

AsianFreak schreef:

Dat moment vond ik echt over de top,TE overdreven tot aan het grappige toe

kennelijk ben je niet bekend met de makers, want dat is ook juist de bedoeling

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ziet er wel gaaf uit deze horrorfilm, die laat zien wat de gevolgen (kunnen) zijn van de kredietcrisis. Vooral wanneer er weer een lading stront te verwerken valt door onze Christine of wanneer ze belaagd wordt door Ganush: wraaagh. Het zag er smakelijk ranzig uit :9. Die vriend van haar vond ik echter een grote droeftoeter. Dat spirituele gedoe vliegt na een tijdje eveneens uit de bocht. Het verhaal had veel meer pakkend mogen wezen, maar het kan er mee door, zullen we maar zeggen.

avatar van Arres

Arres

Film net gezien en moet zeggen dat ie tegenvalt.

Begint wel aardig maar daarna word het gewoon humoristisch en veels te voorspellend met name het einde van de film.

In dit genre is veel beter werk beschikbaar.

Soms was er wel een schrikmoment ,maar dat kwam meer door de sound en niet zo zeer door het verhaal of scene.

Was wel leuk vermaak ,maar verwacht geen enge thriller/horror met een goed verhaal en filmwerk wat indruk achterlaat.

Goed voor 2.5*

?????????

Christine's baan..

avatar van ken1976

ken1976

Van de makers van Evil Dead ( en dat was er in sommige scene's wel aan te zien) Ik heb me wel vermaakt met deze film!

De film is meer een horror/komedie...en die maakt zijn naam in dit genre helemaal waar!

Leuke schrikreacties, het verhaal is lekker simpel en er zit genoeg gore in verwerkt!

Dus wie niet in zigeunerse vloeken gelooft.....be ware!!

3,5 sterren!!!

avatar van Pestiis

Pestiis

ik vond ook deze prent weer een juweeltje

ben een paar keer goed geschrokken dus daar slaagde 'Uncle Sam' ook prima in!

verder hoop ik dat er gewoon nog veel meer van dit soort film van meneer Raimi zullen komen in de toekomst

ik geef em 4*

avatar van MariekeT

MariekeT

Geweldige film!

Ben een aantal keer geschrokken, wat me meestal niet overkomt.

Het einde was echter voorspelbaar, maar heb me daar totaal niet aan geërgerd.

Eindelijk weer een horrorfilm die de moeite waard is om te kijken.

avatar van Jules15

Jules15

Vette film!

Goed verhaal, goed geacteerd, leuke schrikmomenten waar ik zelfs van schrok(Wat ik normaal (Bijna) nooit doe). Ook het eind vond ik leuk! Hopelijk maakt hij snel weer zo'n film.

Van zijn oude werk ben ik niet zo'n fan maar deze vond ik echt 4 sterren waard.

avatar van PROPAYNE

PROPAYNE

Het lijkt zo lang geleden, zo ontzettend lang geleden dat ik een goeie horrorfilm zag. Maar met Drag me to Hell heeft Sam mij niet teleurgesteld, wat een plaatje zeg. Al lag ik ik wel ontzettend in een deuk over wat het hoofdpersonage allemaal in haar mond krijgt de gehele film door, echt te ranzig voor woorden. Het oude vrouwtje is zo cool, en sommige scenes deden ook echt weer denken aan het oude vertrouwde Evil dead. We mogen trouwens niet vergeten dat goeie ouwe Sam ons ook al eerder the GRUDGE bracht he? Die was ook niet slecht. Sam is voor mij ook een MASTER OF HORROR.

avatar van Zinema

The Grudge is mijns inziens wèl bar slecht. But hey, smaken verschillen. Raimi is daar dan ook niet de regisseur, maar slechts producer.

deTuinman

ik wil net zeggen, en voor de titel master of horror mag hij eerst wel een wat breder lijstje horrorfilms gaan maken

avatar van jessis

jessis

Kijkt wel lekker weg deze film, zat wel goede humor in en de schrikeffecten waren ook wel sterk aanwezig.

Niet dat het erg is, maar soms was het wel erg goor.

3.5 ster

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Kon toch beter. Het leek allemaal zo voor de hand dat het, ondanks enkele serieuze schrikmomenten, nergens erg spannend was. Een opeenvolging van goedkope, klassieke effecten was het en ook het verhaal vond ik allesbehalve uitblinken. Het deed me ook te veel denken aan andere films die ik heb gezien. Thinner in de eerste plaats, met wie deze film heel wat gelijkenissen heeft het terugbrengen van de vloek aan degene die hem uitsprak bvb . Ook Evil Dead kwam aan bod, en het einde leek recht uit A nightmare on Elm Street afgekeken . Dat Sam Raimi in de regiestoel zat verandert niks aan de middelmatigheid van het geheel.
Drag me heeft me entertaind, maar ook niet meer dan dat.

avatar van Skrean

Skrean

Holy jesus, ik ben me af en toe kapot geschrokken! Alles klopte voor mijn gevoel in deze film, camerawerk, geluidseffecten etc etc. Heerlijk sfeertje, en natuurlijk kon Sam Raimi's auto die al gebruikt wordt vanaf Evil Dead niet ontbreken.

avatar van dulcinea

dulcinea

Leuk en ook ns iets anders dan alle andere horrorfilms die ik het laatste jaar zag, maar daar blijft het dan ook bij.

Afgaande op de trailer verwachtte ik een echte enge film en dat is dit dus helemaal niet, ok goeie schrikmomenten en een paar gore scènes maar nooit echt eng. De gore scènes vond ik er soms ook echt wel over en deden me meer denken aan iets wat je in Scary movie ziet. Dat maakt het een beetje moeilijk om de film te plaatsen, het blijft bengelen tussen horror en dan zodanig overdreven dat het komisch wordt. Ik heb liever dat ze dan ofwel volledig voor de comedy gaan, ofwel het bij echte horror houden.

Los van die kritiek heb ik me wel niet verveeld tijdens de film maar ik had er meer van verwacht, en ook gewoon iets anders denk ik.

Al bij al toch nog 2,5*

avatar van Day-V

Day-V

Goede film. Einde vond ik vaag maar ik las op imdb dat de enveloppen gewisseld waren (de knop en het muntje) en toen snapte ik het Nu vraag ik me wel af wat erna zou gebeuren met Clay

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Day-V schreef:

Dat zien we ongetwijfeld in Drag me to Hell 2

avatar van soom

soom

Neee, die komt er niet. Anders schrijf ik een boze brief naar Sam Raimi.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Sam Raimi is met erg leuke dingen bezig. The Evil Dead en Warcraft. Priest lijkt me dan ook interessant alleen daar is Raimi alleen producer. Spider-Man 4 boeit me trouwens niet.

Voorlopig geen Drag me to Hell 2 in ieder geval.

avatar van $pecial

$pecial

JacoBaco schreef:

Voorlopig geen Drag me to Hell 2 in ieder geval.

Gelukkig niet Ze moeten dit pareltje niet gaan uitmelken