Drag Me to Hell (2009)
Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver
Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch
Releasedatum: 2 juli 2009
Plot Drag Me to Hell
"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."
Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.
Christine Brown
Stu Rubin
Trudy Dalton
Ilenka Ganush
Vascago
Ik vond hem geweldig en op het begin van de seance na ook goed overkomen. De erg goede, luide soundtrack en de sublieme regie zorgden voor genoeg schrikmomenten in de film. De humor was goed en ook het acteerwerk was meer dan behoorlijk. Het einde was absoluut briljant.
ICE1907
Een goede horror film , films betreft geesten zijn meestal wel aantrekkelijk qwa horror.Krijgt van mij een 8
tal1b
alleen al het cliché van zigeuners
het zijn juist de cliché's die leuk verpakt zijn, en ouderwetse schrikmomenten. Heerlijk.
dr zijn er al veelste veel 'horror' films gedaan waarvan de cliché's zooo slecht zijn.
Queen-Bee
Dat het een hele dure film is, was duidelijk. Ikzelf had het idee dat ze overal té kort bij stilstonden. Ook vond ik de karakters zo 'gemaakt' overkomen, dat ik dacht dat dat iets met de clou te maken zou hebben. Een beetje van de hak op de tak. De ene mooie locatie naar de andere. Deed me meer denken aan een collage, dan aan een verhaal.
Mooie special effects.
Ik heb diverse keren moeten kokhalsen van alles wat in deze film in-en-uit mondelen valt. Té ...
deTuinman
Ten derde: Het had allemaal veel gekker gekund. Ik las in in een interview met Lohman, waarin ze vertelde dat ze helemaal onder de maden zat; nu, dat heb ik dan wel gemist...
volgende keer beter kijken, want dat zat er wel degelijk in
domkey
Drag me to hell
Een lekkere ouderwetse (soft) horror.
Ik heb in ieder geval genoten van deze prent. Veel gekker moet het niet worden.
die hard
Het eind van de film was misselijk. het heeft voor mij de hele film weer bedorfen.
mrwhite
deze film krijgt een belachelijk hoge score,mss zijn er meer jongere mensen die deze film omhoog trekken maar ik von dit toch nie zo speciaal.
de effecten in de film waren dan wel goed.
denk dat dit voor raimi eens een tussendoortje was om niet altijd met spiderman bezig te zijn
flyer
Ben al wat ouder en ben het dus niet eens met mrwhite. Ik vond de film prachtig lekker niet bij nadenken onderuit zitten en genieten. Schrik momenten waren er genoeg.
rayman
Een echte Sam Raimi film.
Beetje in de stijl van zijn klassieker "Evil Dead"
Whunter
Ik hoef voorlopig geen andere film te zien, daar ik deze nog lang op mijn netvlies wil hebben. Als ik al een film wil zien dan wordt het deze. Humor is hierbij de sleutel. Mijn God wat heb ik gelachen, en lach nog steeds. Toch ben ik ook mij het apenzuur geschrokken bij mijn eerste benadering en was daar heel blij om. (Het wordt ook saai als je alleen maar schrikt.) Geef je open en bekijk hem door de ogen van de hoofdrolspeler en je hebt geheid een leuke tijdvulling.
Deze film gaat zeers zekers in mijn top 10!
el padrino
wat zijn er ineens goede horrors uit.
eerst the last house on the left en nu deze. brrrrrrrrrrr.4.0
AmazingPP
volgende keer beter kijken, want dat zat er wel degelijk in
Helemaal onder de maden?? Een paar maden, bij het graf. Ik had me daar toch iets anders bij voorgesteld.
deTuinman
Nogmaals, beter kijken, nog ver voor het graf
Dutch Ownage
Na de spiderman films keek ik toch wat sceptisch aan tegen deze nieuwe horror van Sammie. Totaal onnodig blijkt achteraf, want het is een erg 'leuke' horror. Hoewel voorspelbaar kijkt hij toch lekker weg met de nodige spanning en schrikmomenten. Misschien toch maar eens tijd om Evil Dead te gaan bekijken.
AsianFreak
Mooie special effects.
Waarschijnlijk niet een echte horrorfan. Ik zou zeggen, sla 'horror' gewoon een keer over.... Dan hoeven we in ieder geval ook niet jouw nogal vreemde mening lezen.... Maar ja, ook detective-fans hebben een mening.he?
Hoe komt iedereen erbij dat dit big-budget is?
Raimi zegt er zelf het volgende over:
Q. Why now? With the success of the "Spider-Man" movies, you're an established Hollywood director. Why bother?
A. I want to keep working in this business, and it matters very much to me that I enjoy what I'm doing. Most everyone I know begged me not to make another low-budget horror film. Agents and attorneys said to me, "Sam, you've reached a level of respectability that you're able to make more artistic films." But I never looked at my "career" in quotes. I've always tried to entertain the audience. If I fail, at least I've gone down fighting.
De Spider-Man films zijn big-budget.. En natuurlijk is dit geen low-budget. Maar big-budget? Nou nee...
Minority_Check
wat heb ik genoten van deze film zeg
ik kan niet wachten om het nog een paar keer te zien
deft0nes
Een horror met volop schrikmomenten en ook wegkijkmomenten. Vreemd is wel dat ik hier mensen over humor hoor, maar die miste ik in deze film. Deze was dan toch vooral een horror in mijn ogen. Het enige minpunt aan deze film vond ik het soms totaal niet overkomende acteerwerk van Lohman. In die eerste 3 dagen bijvoorbeeld, vond ik de angst, spanning en walging niet echt van haar afstralen, wat eigenlijk meer dan logisch geweest zou zijn.
deTuinman
Misschien komt dat, doordat je niet bekend bent met z'n evil dead-serie? Er zijn erg veel van die methodes in de film gezet.
mcdaktari
Ja inderdaad, ik had de eerste keer hetzelfde, ik zag er toen ook geen humor in, maar nadat ik hem voor de tweede keer zag duidelijk wel. en te weten dat Raimi de regiseur is, kun je er donder op zeggen dat er humor in zit. zoals tuinman al zegt dat er veel gelijke humor in zit als de Evil dead reeks
DonLeone
ja, de scène met de rondvliegende bezeten man is haast letterlijk een hommage aan het begin van Evil Dead II
nl1sms
goede horror... ik heb genoten..... hij is best eng en goor ook! Heerlijke film... aanrader !
mayhemblik
Pracht film met toffe humor en een paar schrik momenten waar je u tegen zegt.
Morgen ga ik hem herzien met mijn vrouw en dan ga ik eens lekker op haar letten, ik loop me nu al te verkneukelen.
Ik vind Sam Raimi na die Spiderman films opeens weer lief.
wous33
leuke horror voor op de late avond
niet te serieus nemen en gewoon kijken
Bitking
Erg goede film en heel goed geacteerd! Enige minpunt aan de film vond ik de envelop wisseling in het laatste stuk veel te cliché. Zoiets verwacht iedereen dat het mis zou gaan met de envelop . Toch een 4 hoor!
strunglady
Redelijke film. Van het geheel was ik niet bepaalt onder de indruk. Er zijn natuurlijk een paar leuke momenten in de film, maar het geheel gezien vond ik het acteerwerk matig en ongeloofwaardig en het verhaal behoorlijk voorspelbaar. Ik heb de hele film het idee gehad dat ik naar een zoetsappig tienetfilmpje zat te kijken qua camerawerk en dat stoorde me. Zeker geen uitspringer in dit genre.
3.0
laurel
3.0
Ben ik het helemaal mee eens, maar voor mij was hij niet meer dan een 2 waard.
deft0nes
Dat zal het geweest zijn dan, want die heb ik inderdaad nog niet gezien. Maar die komen nu dus wel op mijn "to see" lijstje

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

The Others
Horror / Thriller, 2001

A Simple Plan
Misdaad / Thriller, 1998
zigeunerwerkbloedvergietenvloekpsychologistparanormaal begaafdkwaadaardigloan officerobituaryengagement ring