Drag Me to Hell (2009)
Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver
Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch
Releasedatum: 2 juli 2009
Plot Drag Me to Hell
"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."
Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.
Christine Brown
Stu Rubin
Trudy Dalton
Ilenka Ganush
movieminder
Wat een slechte film zeg!
De film wordt naar verloop steeds slechter.
Denk je het slechtste gehad te hebben komt er weer een scene waar het nog slechter kan!
Verhaal is slecht, special effects beroerd en het acteren is om te janken.
Af en toe een schrikmoment maar totaal niet eng.
Ik had hier veel meer van verwacht, en snap de hoge score eigenlijk niet zo.
Is er nog wel iets goed aan? Ja dat wel. Moest wel lachen om de ouwe vrouw in het begin van de film. Maar de aftiteling was ook erg mooi.
1,5* geef ik om de oude vrouw.
denniee
deze film een paar dagen geleden gezien, we vonden hem echt goed!! heb al veel horrorfilms gezien, maar deze behoort echt tot de top. veel sterke schrikeffecten, leuk verhaal, cynische humor.
geen film om serieus te nemen, maar daar is hij duidelijk ook niet voor gemaakt. vond de effecten wel erg goed gemaakt. dat oude wijffie heeft me behoorlijk laten schrikken! echt een aanrader.
Keane1983
UUhmmm, tja..
Ik hou heel erg van horror maar kom op zeg dit was echt meer een comedy.ik bedoel hiermee, kunstgebitten die in het rond vliegen, ogen die uit hun kassen ploppen, een geit die ineens kan praten!!!!
Er zitten wel degelijk leuke schrik effecten in verwerkt, alleen heb ik meer moeten lachen dan dat ik daarwerkelijk onder de indruk was van het verhaal.
Die oude dame is wel degelijk erg creepy en de special effects zijn mooi verwerkt.
Verder moet je deze film ook niet al te serieus nemen. Het is een aardige film maar heb op het gebied van horror als wel de comedy beter gezien.
steffiestones
Horror zoals het moet zijn! Duidelijk te zien dat het van de makers van evil dead zijn. Zulke moeten ze meer maken!
tal1b
heerlijke ouderwetse en onvervalste horror, super
met leuke schrikeffects, helemaal goed, alleen vond ik Alison niet iedere scene overtuigend.
Henkebart
Ik vond het een hoop bij elkaar geraapte onzin. Kwa horror/thriller vond ik er weinig spanning in zitten want alles wordt ingevuld met beeld en geluid en niks wordt aan je eigen fantasie overgelaten. Veel poppenkast en slechte special effects. Als komedie vond ik hem best geslaagd. De film is leuk als je van het genre houdt. Soortgelijk filmgenre: Brain Dead.
DonLeone
een goede horror moet voor mij zowel
bloed als schrikeffecten
bevatten. Evil Dead is wellicht de beste griezelfilm in mijn ogen, omdat het van de twee elementen de beste voorbeelden bevat. Drag Me to Hell had veel schrikmomenten maar niet zoveel bloed. is het daarom een slechte film. zeker niet. de beste schrikmomenten ooit gemaakt (tot nu toe)! daarom was ik dol op de film, en ben het nu nog steeds. wat een geweldige griezelfilm!
Swastika
Leuke vlotte film het houdt je meteen in de greep.Ik kon het niet laten om een paar keer goed te lachen.Goede special effects.Wel een hele aparte horror/triller.Een vervolg is zeker aanstaande gezien het einde van de film.Er zaten een paar zeer goede schrikmomenten bij.Al met al een zeer vermakelijke film.Een dikke 4.5 ****.
Waku
Eindelijk weer eens een lekkere ouderwetse horror.
Sam Raimi weet een behoorlijk naargeestig sfeertje te creeren.
Kijk alleen niet eerst naar de trailer.
Het neemt teveel weg van de spanning vanwege het feit dat de leukste scenes hier al in verwerkt zijn.
Jammer van de special effects.
Deze zijn matig, met name aan het slot van de film.
Goed gevonden daar tegenover is dat Raimi werkt met veel onzichtbare kwade krachten en schaduwen.
Met betere special effects had deze "Drag me to Hell" zeker nog een dikke punt hoger gescoord!
DonLeone
ja de trailer is blijkbaar gemaakt door iemand die geen verstand heeft van films, noch trailers
de hele film zit in de trailer
dus kijk niet naar de trailer als je nog wilt genieten vd film!
dragonmaster
een spannenende horror van de meester himself Sam Raimi.
met lekkere smerige en gruwelijke stukken. het verhaal boeit van begin tot eind : het einde was helaas (voor mij in ieder geval) voorspelbaar. de moeite van het kijken waard.
gerassen
Zo eindelijk weer eens een goeie horror,met een aantal lekkere schrikmomenten...
Heb er in iedergeval van genoten
faun
Ik vind Lohan niet de geschikte actrice hiervoor en het verhaal heeft nogal wat losse eindjes.
Waarom doet die vriend zo luchtig over die knoop in die envelop, hij wist toch wat de waarde ervan was?
En Lohan vindt het belangrijker om naar het diner te gaan van haar schoonouders dan om haar leven te redden. En als je zigeuners niet geeft wat ze willen hebben ze schijnbaar het recht om je af te laten maken.
Als er een vervolg komt hoop ik dat er wat beter nagedacht wordt.
DonLeone
Als er een vervolg komt hoop ik dat er wat beter nagedacht wordt.
ik vond net dat de film, door al die 'tekortkomingen' die je hier opsomt, zo geweldig geworden is
eindelijk eens een griezelfilm die origineel durft te zijn en toch nog hetzelfde genre goed weet te benaderen
witboek
Ik heb me kapot gelachen met deze film. Voor alle blonde vrouwen dit meen ik niet , maar dit blondje was een echt dom blondje.
Ik moest denken aan Evil Dead, want als het spannend begon te worden werd het ineens lachen geblazen. Van mij mag er een vervolg komen van deze film.
Een aanrader!
DonLeone
een vervolg zal er waarschijnlijk wel van komen
het eindigt geschikt voor een vervolg
en met al die hoge cijfers op imdb...
wees maar gerust: over een jaartje is er wrschnlk al een DMtH 2
$pecial
Ik betwijfel het of er een vervolg komt.. Als die zou komen dan staat Raimi niet aan het roer lijkt mij zo. En zeg eerlijk zitten de liefhebbers van deze film dan op een vervolg te wachten?
Hoop en denk dat er ook geen vervolg zou komen, zou zonde zijn.
Vermakelijke maar qua verhaal nogal simplistische horrorfilm. Lohman is overtuigend in de hoofdrol en wordt flink te grazen genomen- a la Bruce Campbell in de Evil Dead-films- maar de film zelf weet nergens uit te stijgen boven een middelmatig pulp-niveau. Ook visueel is het allemaal niet zo bijzonder, met armetierige production design en dik aangezette gore special effects. De ironische toon van het script en de vlotte montage maken er best een aangename kijkervaring van, maar van regisseur Raimi mag je toch wel wat meer verwachten.
barcam
Vermakelijke boel.
Had er eerlijk gezegd wel meer van verwacht.
Sfeer deed wat denken aan jaren 80 horrorfilms beetje stijl poltergeist.
Erg origineel is "de vloek" eigenlijk ook niet, vond "Thinner" van 1996 dan nog beter.
Spijtig dat de film redelijk sterk begint maar op het einde verzand in horror die meer lachwekkend dan bangelijk aanvoelt.
Al bij al nog aan te raden.
Plerk
Wat een teleurstelling deze film - alleen al het cliché van zigeuners die vervloeken - gaap. De film gaat zo over de top dat het eerder grappig is dan gruwelijk. Poppende ogen, armen die tot diep in de strot gestompt worden... En dan die helderziende - die mogen ze het principe van een spoiler wel eens uitleggen als hij verteld hoe de vloek in z'n werk gaat, weet je meteen dat er tot de vierde dag niets 'dodelijks' gebeurt maar dat ze uitsluitend geziekt zal worden dat komt de spanning niet ten goede. En dan het "verkeerde envelop geval" - als je in de autoscene ziet dat er meer envelopen en papierwerken liggen weet je natuurlijk al precies hoe laat het is.
De effecten zijn goed gedaan - en ook de montage en het camerawerk is dik ok- dat dan weer wel.
Als dit je ding is dan is het vast een goede film maar doe mij maar een gruwelijke horror in plaats van dit giechel gegriezel.
mixmaster
slechte film die totaal nergens eng is of spannend.
sam raimi gebruikt nog steeds dezelfde trucjes als 25 jaar geleden met evil dead.
toen was het leuk maar nu echt niet meer , en dan ook nog is een sonja bakker look a like die totaal niet kan acteren in de hoofdrol.
nee , dit is gewoon een slap en zwak filmpje die je snel vergeet.
Whunter
Zalige film! Heerlijk geschrokken! Lekker gelachen! Een lieve meid die af en toe verrukkelijk van zich afbijt, dat maakt voor mij de film al 4 sterren waard. Film loopt ook lekker door en het is niet alleen spannend, maar ook romantisch en duidelijk in beeld en te begrijpen, zou het eigenlijk 5 sterren waard zijn.
Maar omdat er altijd wel iets valt te ontdekken wat je niet aanstaat gaat er voor straf een halve ster af. Ik zeg natuurlijk niet wat, maar als je hem helemaal hebt bekeken zul je begrijpen wat ik bedoel.
(Iemand zei het al eerder)
Ben ik blij dat ik eerst de film heb bekeken en toen pas zijn of haar bericht las!
RickZ
Horrorthriller met goede SFX, en viesgore scenes. Helaas een ZEER voorspelbaar plot dus daar verliest de film een * mee.
deTuinman
Hehe, eindelijk is weer een goede horror. Ze zijn in deze tijd al zo scaars. Raimi heeft mij geen moment in de steek gelaten.
Het verhaal zelf is niet super orgineel, veel inspiritatie uit thinner en the devils advocate lijkt.
Soms wat kleine foutjes, misschien bewust.. maar de heerlijke herkenbare evil dead sfeer was om van te smullen.
brave71
Het verhaal deed me erg denken aan Thinner van S.K.
Leuke schrikmomenten en verder goed opgebouwd, alleen was het einde erg voorspelbaar.
Acteer prestaties goed, special effects redelijk.
Cker de moeite waard om een keer te kijken.
DonLeone
iedereen heeft kritiek op het einde, terwijl ik het net een hoogtepunt vond in de film en superakelig, de laatste beelden die je krijgt van de heldin waar er net wat extra gebruik wordt gemaakt van make-up, supergriezelig om nog dagen nadien angst van te hebben
AmazingPP
Ik had hier persoonlijk meer van verwacht. Als ik de recensie's eens zo las in de kranten en tijdschrijften had ik verwacht dat er een echt vette gore-horror voorbij zou komen. Nu, dat viel wel mee. Ten eerste is het principe natuurlijk gejat van Stephen King's "Thinner"; een oude zigeunervrouw wordt tegen gewerkt en zij vervloekt vervolgens haar vijand. In dit geval dan vijandin. Ten tweede is het natuurlijk anders uitgewerkt, in het geheel niet onaardig, maar de film laat wat mij betreft een aantal kansen open. Ten derde: Het had allemaal veel gekker gekund. Ik las in in een interview met Lohman, waarin ze vertelde dat ze helemaal onder de maden zat; nu, dat heb ik dan wel gemist... Niet slecht, maar zeker niet de beste horror van de laatste tijd. 3,5 *

Travis Scott duikt op in 'The Odyssey' van Christopher Nolan: 'Waarom?'

The Others
Horror / Thriller, 2001

A Simple Plan
Misdaad / Thriller, 1998
zigeunerwerkbloedvergietenvloekpsychologistparanormaal begaafdkwaadaardigloan officerobituaryengagement ring