• 9.372.586 stemmen

Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver

Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch

Releasedatum: 2 juli 2009

Plot Drag Me to Hell

"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."

Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.

Christine Brown

Stu Rubin

Trudy Dalton

avatar van Tabossi

Tabossi

Om eerlijk te zijn vond ik die oude feeks behoorlijk eng...

avatar van ralfsjam

ralfsjam

tegenvaller! acteer werk was beneden maats. sommige effecten waren leuk, maar meer ook niet! 2.5

avatar van Reinbo

Acteerwerk? Wie acteerde er dan beneden maats?

NB: "t is een 'komische' horrorfilm....

avatar van stoffel75

stoffel75

Gisteren gezien in de bios; best genoten van deze grappige film. Wie een serieuze horrorfilm verwacht, komt bedrogen uit. Alles is behoorlijk geestig benaderd. En daarom werkt dit ook; ik heb mijn buik vol van al die horrorfilms die zichzelf zo 'au sérieux' nemen. Die komen in mijn ogen dikwijls gewoon belachelijk en kinderachtig over. En dit is gewoon lachen, ik kan mij voorstellen dat Raimi zich kostelijk heeft geamuseerd. Ik zie in sommige scènes zelfs de humor uit de 'Evil Dead'-trilogie terug. Fantastische muziek-score, die bijdraagt tot de schrik-effecten. Leuk filmpje met een sympathiek einde.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Reinbo schreef:

Acteerwerk? Wie acteerde er dan beneden maats?

NB: "t is een 'komische' horrorfilm....

komisch? kon er niet echt om lachen, en hij staat ook niet te boek als comedy....

hebben wij de zelfde gekeken dan?

avatar van $pecial

$pecial

Uh.. het is echt een komische horror film ja. Als je dat nou niet zag dan weet ik het ook niet. Acteerwerk was ook niets op aan te merken, nee niet oscar waardig neen, maar zeker goed genoeg voor een film als dit.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Die discussie komisch ja of nee blijft toch een raar punt. Dat je de humor niet grappig vindt, wil niet zeggen dat het niet humoristisch bedoeld is. En horror/komedie (of komische horror) vind ik een betere beschrijving dan horror/triller, want bij die laatste heb je als niet-geïnformeerde kijker geen enkel idee dat er wel degelijk komische stukken in zitten (en dat die kekke nonsens ook komisch bedoeld is).

avatar van Elegy

Elegy

Hoewel ik normaal gesproken geen groot fan ben van dit genre, vond ik het een erg vermakelijke film. Het verhaal zit leuk in mekaar.. Niet heel ingewikkeld, maar dat hoeft ook niet altijd.

De smerige sadistische scenes waren gaaf gedaan en ik schrok me ook regelmatig de pleuris. Het einde maakte de film nog gaver.

heb hem zaterdag in de bios gezien en vond hem zeker een van de betere komische horror films die ik in enige tijd heb gezien...mooie special effects en goede (maar soms ook enigszins voorspelbare) schrikmomenten..de pratende geit was misschien niet helemaal op zijn plaats..die had misschien beter in Narnia ondergebracht kunnen worden

avatar van Anouk.

Anouk.

Pas in de bioscoop gezien, vond het een leuke film!
Lekker ranzig, sommige stukken hadden echt wel goede schrikmomenten, en de zigeunervrouw was echt een griezel. Werd wel een beetje melig van de man die de geest van Lamia in zich had, en die besloot te gaan dansen en daarna een kat uit te kotsen.
Ik vond hem zeker wel de moeite waard, leuk einde ook.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

De scene op de begrafenis vond ik echt ranzig!

Zeker de moeite waard, een aantal goede schrikmomenten en aardige special effects. Zaten ook wel wat komische stukjes bij.

avatar van Mark08

Mark08

Zeer spannende film met een goed verhaal, het acteerwerk vond ik ook goed..

Er zitten ook goede schrikmomenten in deze film.

avatar van bloedlink

bloedlink

Ik vond het ook wel een geslaagde film.
En over dat komisch gesproken,
hoe vaak komt er wel niet van die rotzooi in de mond van de hoofdrolspeelster, echt ranzig

avatar van Grunner

Grunner

Vette film!

Ik heb 'm in de bios gezien en qua geluid krijg je het dan helemaal goed mee, met een vleugje zwarte humor hier en daar...

Een van de betere horrorfilms sinds tijden!

avatar van powerman

powerman

Typische horror van Sam Raimi met behalve schikeffecten en gorigheid ook veel ruimte voor humor. Daarmee is Drag Me To Hell vergelijkbaar met Evil Dead en Darkman, films die Sam Raimi maakte lang voordat Spiderman uitkwam. Vooral de oude vrouw die de vloek van Lamia uitspreekt is verantwoordelijk voor de beste momenten. En dat de slachtoffer Alison Lohman zo lief en onschuldig is, heeft tot gevolg dat we echt met haar meeleven.

avatar van renss78

renss78

Gisteren gezien, geweldige film en goeie schrikmomenten het einde is leuk!.

avatar van olira

olira

Geweldige film! Film startte heel erg eng, ik heb de eerste 3 kwartier niet gekeken. Die oma heeft me echt de stuipen op het lijf gejaagd. Wat een engerd! Die gore scenes met die vieze tandloze bek zijn echt heel smerig. Zitten genoeg schrikeffecten in, maar niet teveel. Hele goeie film alleen als onder die seance opgegeven moment die geit gaat praten voelt het wel net alsof ik in een comedy zit. Dat was echt jammer. Einde was een beetje voorspelbaar. Maar verder echt een topper! Zou m voor de 2e keer ook nog niet alleen kijken! 4.5!

avatar van revengeyo

revengeyo

slechte film. slecht acteer werk etc...

ik had er veel van verwacht.

misschien ook niet mijn genre.

hij krijgt van mijn net een voldoende

avatar van johnrambo

johnrambo

Niet helemaal mijn genre, maar ik heb toch genoten van deze film.

De spanning is tijdens de gehele film te snijden, en er was zeker sprake van meerdere goede schrikmomenten. Ze zijn vergeten bij het genre te vermelden dat het ook om een komedie gaat, want met momenten is deze film ook hilarisch.

99 minuten puur vermaak op het puntje van mijn stoel.

avatar van Starscream

Starscream

Hele leuke horror/komedie Sam Raimi levert hier puik werk leuke special effects aardig geacteerd niet super maar dat is niet het belangrijkst in deze film en die oude heks,feeks is heel goed bedacht egt super

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Ik ga hem vanavond maar eens kijken.

Twijfel er al heel lang over maar die poster zorgt er telkens voor dat ik hem toch wil zien :+

avatar van Zinema

Evil Dead 4.

Gelukkig maar, want ik was al een beetje aan het afhaken na Spidey 2 en 3. Wist Godzijdank ook helemaal niets inhoudelijk over deze film (fuck trailers en plot-omschrijvingen).

Natuurlijk is dit niet het 4e deel van de beroemde trilogie, maar de flick deed me er wel sterk aan denken. Fijn ook weer die scheve camera's, goedkope schrikmomenten en foute humor. Ik kon het i.i.g. zeker waarderen. Het voorspelbare einde en matige intro ten spijt.

Hopelijk gaat Raimi verder op dit vertrouwde pad.

Zeer goed.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prima horrortje, maar wel een beetje on the far reach.. Af en toe zat je meer te grinniken dan te huiveren, helaas.

avatar van Swastika

Swastika

Leuke vlotte film het houdt je meteen in de greep.Ik kon het niet laten om een paar keer goed te lachen.Goede special effects.Wel een hele aparte horror/triller.Een vervolg is zeker aanstaande gezien het einde van de film.Er zaten een paar zeer goede schrikmomenten bij.Al met al een zeer vermakelijke film.Een dikke 4 ****.

avatar van Doncky

Doncky

Goede film in z'n genre. Ik kijk zeer veel horror en schrik ook niet zo snel meer, maar bij deze ben ik me echt een paar keer de *P* geschrokken. Ik had dat van tevoren echt niet verwacht, maar.......... goed gedaan.

avatar van grid8400

grid8400

Erg leuke horror/humor. Goeie schrikmomenten afgewisseld met humor. leuk avondje vermaak! 3,5*

avatar van DonLeone

DonLeone

echt wel de allerbeste griezelfilm die ik ooit gezien heb met uitzondering van Evil Dead (van dezelfde regisseur)

avatar van Fuzzyman

Fuzzyman

orbit schreef:

Zo is de film ook bedoeld, horror met een knipoog.

avatar van kawnie88

kawnie88

heb em gezien, kan je een ding zeggen.. hij is te saai voor woorden.

ik had meer verwa8 maar goed, geen bios film.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

heb je jezelf speciaal aangemeld om dit te laten weten