• 9.373.066 stemmen

Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver

Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch

Releasedatum: 2 juli 2009

Plot Drag Me to Hell

"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."

Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.

Christine Brown

Trudy Dalton

avatar van Beffrey28

Beffrey28

disneystore schreef:

Waarom ga je ook een ''horror'' film van Sam Raimi zien om hem daarna lachwekkend en oppervlakkig te noemen Origineel is de film toch wel hoor, ken niet veel films die dezelfde sfeer als deze creeëren, verhaal is misschien niet het beste ooit, maar heb me zeker goed vermaakt bij deze film.

Waarom zou een film van Raimi niet lachwekkend en oppervlakkig kunnen zijn...?

avatar van disneystore

disneystore

Beffrey28 schreef:

Waarom zou een film van Raimi niet lachwekkend en oppervlakkig kunnen zijn...?

Omdat als je Evil Dead hebt gezien en reviews had gelezen dat wel geweten zou hebben. Overigens snap ik niet zo goed wat je bedoelt met deze opmerking, kan namelijk 2 betekenissen hebben. Humor en ''lachwekkende'' scénes in horrorfilms zijn trouwens geweldig imo. Maakt de film wat losser en levendiger, maar het is wat je leuk vindt.

avatar van blurp194

blurp194

Best eng. Mahr dat komt misschien omdat ik niet zoveel horrors kijk, ik hou er eigenlijk niet zo van. Zeker niet op een groot scherm - dat wordt me allemaal veel te levensecht en veel te griezelig.

Alison Lohman is op zich goed aan het spelen - steekt zeker boven de rest uit. Maar verder ben ik niet zo weg van haar. M'n type niet, denk ik.

Een extra pluspunt voor het einde. Leuk.

avatar van RuudC

RuudC

Na jaren van Spiderman tragedies verdient Sam Raimi op z’n minst een warm welkom met Drag Me To Hell. Zo blijkt maar weer dat horror toch echt zijn genre is. Het heeft wel wat weg van Evil Dead. Zo zijn er duidelijke overeenkomsten, omdat ook hier de hoofdpersoon met een vloek te maken krijgt. De toon is alleen een stuk serieuzer. Soms vliegt er een goede grap of grappige situatie voorbij, maar voor de rest is het genieten (of lekker griezelen) hoe Christine vervloekt raakt en alles doet om er vanaf te komen. De scares zijn best effectief. Er zitten geen flauwe momenten bij, al is de humor niet aanwezig genoeg om de sfeer van Evil Dead (II) te evenaren. Daar zit eigenlijk ook weer een ander nadeel aan vast, omdat het soms een beetje raar is om zoveel joligheid in een vrij serieuze film te plaatsen. Er zitten een aantal sterke scenes in, waarvan die met dat oude zigeunerinnetje en de seance mijn favorieten zijn. Met name dat laatste was ontzettend gaaf. Het lage goregehalte heeft me verder niet gestoord. Ik had ook niet kunnen bedenken waar het iets had kunnen toevoegen. Het is een toffe, onoriginele film, maar met dit onderwerp worden ze nog maar weinig gemaakt. Het kan dan misschien niet je ding zijn, maar sommige users maken zich hier compleet belachelijk. Kuchekuchnopp3skuchekuchBeffrey28kuch.

avatar van Shinobi

Shinobi

Erg tegenvallende film die niet echt serieus te nemen is vanwege de onbedoelde(?) komische scènes als Christine een bloedneus krijgt en de geit bij de seance. Als er de tag comedy bij had gestaan, dan had ik het nog wel enigszins begrepen.
Maar dit wordt toch echt gebracht als een serieuze horror en in deze film is echt geen greintje spanning te vinden, tenzij je bang gemaakt wilt worden door de geluidseffecten. Plus het oude vrouwtje vond ik echt lachwekkend slecht. "Choke on this bitch."

Gelukkig eindigt de film goed en gaat ze dood.

Ik heb trouwens de Unrated versie gezien, maar die kan ik niet echt spectaculair noemen...

1,0 Sterren.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

onbedoelde(?) komische scènes
Dan mis je de nodige (voor)kennis. Raimi is nooit serieus.

avatar van Edie

Edie

Leuke luchtige horrorfilm van Raimi, met een mooie Alison in de hoofdrol. Heb me prima vermaakt met deze film, had totaal geen hoge verwachtingen maar het viel me allemaal goed mee.

mrwhite schreef:

deze film krijgt een belachelijk hoge score,mss zijn er meer jongere mensen die deze film omhoog trekken maar ik von dit toch nie zo speciaal.

de effecten in de film waren dan wel goed.

denk dat dit voor raimi eens een tussendoortje was om niet altijd met spiderman bezig te zijn

Wat heeft dat met jongere mensen te maken..?

Maar over de film. Het verhaal was op zich wel leuk, maar ik vond het echt heel slecht uitgewerkt. Ik hou meer van donkere en enge horrors en deze is meer lachwekkend.

avatar van hartjemendy

hartjemendy

Goede horrorfilm!

Spanning zit en blijft erin, zeker een aanrader!

Mijn favoriete horror.

Heerlijke film,jammer dat er weinig van dit caliber worden gemaakt

avatar van John Milton

John Milton

Fijne horror! Truth or Dare? Truth: met twee kaarsjes in een donker huis en koptelefoon op kan ik mijn schrikmomenten niet op een hand tellen, wat héél zeldzaam is voor mij. Een verassende horror waar er niet genoeg van zijn.

avatar van reporterxyz

reporterxyz

Prima combinatie horror en humor. Enkele schrikwekkende maar ook komische scenes.

Ik verwachtte er helemaal niets van, maar dat viel me reuze mee.

avatar van Hypnotist

Hypnotist

De film begint niet slecht, maar het laatste half uur of zo is heel voorspelbaar. Zag het einde al van kilometers ver aankomen, en als je weet wat er gaat komen, wil dit zeggen dat de verrassing weg is, wat de film vanaf dan saai maakt. Dit was voor mij dus het geval vanaf het moment met de envelop in de auto. Zal deze film dus nooit meer opnieuw kijken...

avatar van filmfreak 101

filmfreak 101

Pfff deze film was het toch niet hoor. Allereerst is het verhaal echt ronduit slecht en soms zelfs iets aan de belachelijke kant. Het zit vol met clichés en alles zie je al van 1 uur op voorhand aan komen. zoals de munt die dan toch niet in die envelop bleek te zitten, komaan zeg dat heb je toch direct door als de envelop weg is en dan weer wordt teruggevonden *zucht* de uitdrijvingscené was ook ronduit belachelijk en totaal niet eng De zogenaamde 'enge' scénes zijn echt niet eng juist omdat je alles al van tevoor ziet aankomen en de oude heks en dat kotsen en dat vechten en heel de bezats is gewoon belachelijk! soms had ik zelf de indruk dat ik naar een komedie zat te kijken! Toch blijf je aan het scherm zitten en wil je weten hoe het afloopt....ook al zon bijster origineel einde *zucht*. De cast deed het matig maar niet uitmuntend goed en zeker de vrouw kwam soms nogal geforceerd over. Toch zijn sommige scénes en onderdelen van de film best te pruimen en valt hij al bij al nog mee....ik heb uiteindelijk toch maar voor een 2,5* gekozen (lang getwijfeld tussen een 2 en een 2,5* ik geef hem het voordeel van de twijfel)

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Het zit vol met clichés en alles zie je al van 1 uur op voorhand aan komen

Hahaha, sorry en lieve help - het mag eigenlijk niet (meer?) op MM geloof ik -, maar kijk nog even naar jouw 'topfilms' en kom dan eens terug op clichés.
filmfreak 101 schreef:

...soms had ik zelf de indruk dat ik naar een komedie zat te kijken!

Ik ook hoor.
filmfreak 101 schreef:

Toch blijf je aan het scherm zitten en wil je weten hoe het afloopt...

Wist je toch al?

...Nou ja, jammer, ik denk dat Raimi schijt heeft gehad aan clichés of het 'feit' dat horror alleen eng of gruwelijk mag zijn, en hopelijk kan je er nog eens met andere ogen naar kijken.

avatar van Jimske

Jimske

Geweldige film. Die oude vrouw (heks) is creepy, en er zitten enkele geslaagde humor momenten in deze film. Het gevecht tussen het meisje en die heks is super. Erg verfrissende film die blijft boeien tot het einde, om vervolgens te eindigen waar je even stil van wordt. een dikke dikke 4*

Deze film is een prachtig voorbeeld van hoe goed horror-comedy kan werken. De balans is perfect, ik ben me doodgeschrokken en heb hartelijk gelachen. De acteurs hebben prima werk neergezet en ik hoop dat Sam R. met meer van deze pareltjes komt in de toekomst. Old school horror zoals we van hem gewend zijn.

avatar van dave

dave

Zeer clichématig allemaal en het einde is volkomen voorspelbaar, maar Reimi komt er mee weg.

De 'Boom in yo face' horrorelementen zijn misschien wat goedkoop, zeker in samenspel met

die plotse geluidseffecten, maar de film is charmant en zelfs vrij lachwekkend op verschillende

momenten. De suspense wordt evenwel niet vaak onderbroken en de film biedt op zich geen

mislukte horror. Reimi weet hoe hij scènes in beeld moet brengen, hoe hij het hele

verhaal uit de doeken moet doen. Drag me to Hell is zodoende zonder meer in zijn opzet geslaagd.

3.00

avatar van Curriculum

Curriculum

Aangename bovennatuurlijke film met een aantrekkelijk Alison Lohman. Het voertuig uit Evil Dead wordt zelfs gebruikt door de zigeunerin die de vloek uitspreekt.

avatar van indigoriico

indigoriico

de eerste keer (een paar jaar geleden) dat ik hem zag vond ik hem een stuk enger en beter in elkaar gezet dan toen ik hem voor de tweede keer zag.

nog steeds zeker niet slecht, maar je gaat toch op een paar dingen letten en dan is de film eigenlijk best komisch.

al met al toch een aanrader en daarom een 3,5

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

tattoobob schreef:

Heerlijke film,jammer dat er weinig van dit caliber worden gemaakt

Niks aan toe te voegen.

avatar van mikey

mikey

Raimi films zijn altijd een feest!

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Woehaa , dit was een flits terug in de tijd toen ik nog bij de lokale video-boer VHS cassettes ging lenen met totaal onbekende en lage budget horror-films. Alles van toen komt hier in terug ... het kantelend filmen bij spannende momenten (yep ook in Evil Dead gebruikt ! DE horror film voor mij tot in de eeuwigheid) , de vleesmaden , de opwaaiende herfstbladeren,de uitploppende ogen, het uitbraken van de dode kat, de in de mond penetrerende arm .... enz.

Sommige scenes zijn bijna slapstick : de scene in de auto waar de oude Mevr. Ganush haar vals gebit verliest en dan ligt te kwijlen op de onderkaak van Christine ... schitterend. Het uit haar kist tuimelen van de dode Mevr. Ganush zodanig dat het rottend kwijl over Christine haar gezicht loopt en haar doet kokhalzen ... meesterlijk. De vlieg die bij Christine een vreselijke neusbloeding veroorzaakt ... onweerstaanbaar.

Ik heb het allemaal al eens gezien ... de schrikmomenten zijn tot in den treure al eens gebruikt ... het einde was zo voorspelbaar ... Maar in deze tijd zijn de echte horror/griezel (klein nuance) films maar dun gezaaid. T'is allemaal tegenwoordig footage cam films en paranormaal gepiemel. Dan is Drag me to Hell een verademing en een garantie voor een avondje lekker ordinair beetje griezelen en grinikken

Dijenkletser voor mij was het moment dat Rham Jas het voorstel aangeeft om een dierenoffer te doen , waarop Christine verbouwereerd protesteert met de woorden : "Ik ben vegetarier ... seg" ... Hehehehehehe tijdloos

Conclusie : Elke horror/griezel liefhebber moet deze gezien hebben. Puur uit nostalgie

tattoobob

Mooi gesproken...je haalt de woorden uit me mond

avatar van black swallow

black swallow

horror met wat knipogen kan op zich heel goed uitpakken - maar hier vond ik het wat flauw; wist soms niet of ik nou moest lachen of huilen,

of schrikken,

avatar van einned987

einned987

Bij mij bleef die precies vast hangen op het moment dat die oude vrouw in de mond kotste van Christine......maar later toch nog afgekeken.

En eng stukje werk is dit, een goeie horror film dit :'-)

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Dit is nu zoals ik een griezelfilm graag zie, een echte !!

Het is inmiddels al weer een tijdje geleden dat deze op ons scherm verscheen maar jongejonge, wat een echte griezelfilm is dit. Alle ingrediënten zijn erin aanwezig, de "oude heks", de vloek en de resultaten van de vloek. Je raakt echt in de ban van deze film, het begint zo lekker rustig en toch dan al palmt de film jou langzaam maar zeker in en het spel is dan al sterk. Ook de begeerte van de mens komt aan bod d.m.v. carrière groei en het mogelijk missen daarvan. Deze film houdt jou bezig, van begin tot aan het einde. Maar dat is toch ook de bedoeling?

avatar van mikey

mikey

Ah op tv vanavond!!! Ik realiseerde me dat hitch ook wel eens knokte met een lijk zoals in frenzy

avatar van Eric001

Eric001

Nogal een stomme film met wel een aantal leuke effecten.