Drag Me to Hell (2009)
Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver
Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch
Releasedatum: 2 juli 2009
Plot Drag Me to Hell
"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."
Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.
Christine Brown
Stu Rubin
Trudy Dalton
Ilenka Ganush
nadrin
ideetje gepikt van Steven King.
Het is eigenlijk puur plagiaat. Het verhaal noemt origineel Thinner, in het Nederlands De vervloeking
Ik heb nog eens speciaal de aftiteling bekeken en er was niet eens de vermelding van King
En voor de rest het nog belabberd verteld.
Kon geen moment meegaan in het verhaal.
En in het begin dacht ik echt dat dit een komedie was.
Djumbo
Horror thriller.... ik vond hem best wel goed. Het verhaal is onwaarschijnlijk, zoals trouwens de meeste horrors.... maar was wel knap in beeld gebracht en soms best spannend....
Haha, maar wat is er mis met haar (rol) dan? Zoveel doet ze toch niet verkeerd
Dreiecke
ideetje gepikt van Steven King.
Zoek de verschillen.......
Wat is de overeenkomst tussen dunner worden en naar de hel gestuurd worden?
Vele sprookjes kennen vervloekingen (Sneeuwwitje, Doornroosje, enz. enz.) en vele films ook (Ladyhawke zag ik laatst bv). Ik vind dit dus een zeer vergezochte vergelijking en een vreemd argument.
Kr!kke
Redelijk dramatische horrorthriller... Ik ben al niet meteen de grootste fan van bovennatuurlijke toestanden, maar ik wou deze film toch eens een kans geven. Jammer genoeg heeft de film deze kans verprutst: het was allemaal eerder lachwekkend dan spannend. Het verhaal is gewoon te dom voor woorden, naast het feit dat er gewoon niets van spaning in de film zit. Dan wel weer goed zijn de vertolkingen, met een Alison Lohman die overtuigend overkwam.
mikey
Zoek de verschillen.......
Wat is de overeenkomst tussen.
Ah Thinner.. jaja die gaat ook over een vloek inderdaad.. Maar het verhaal verloopt anders en ondanks dat Thinner ook een leuke film is, deze is een stuk sterker.
MyOwnStyle
Heb de film een beetje uit verplichting moeten meekijken
, maar was eigenlijk helemaal mijn ding niet.
Begin vond ik redelijk, met die creepy oude vrouw. Maar daarna vond ik het eigenlijk allemaal vrij saai en totaal niet eng of boeiend. Verhaal zelf was al weinig bijzonders, en dan die vloek met dat rondslingeren in de kamer, die stemmen die ze hoort, de trillende meubels, die vloekuitdrijving etc. vond ik allemaal maar niets.
Einde vond ik dan wel weer wat beter. De scene in het graf van die oude vrouw vond ik wel vrij onsmakelijk. Ook leuk dat wanneer alles weer goed lijkt te komen, het toch om een fatale vergissing van enveloppe blijkt te gaan.
Maar dat kon helemaal de film al niet meer redden. Was helemaal mijn ding niet. 2,5* daarom
puckb96
Ik verhoog mijn score.
Drag Me To Hell is toch wel een van de betere en engere horrorfilms van de afgelopen jaren.
Sam Riami maakt hiermee een dikke comeback naar het horror genre waar de vonken gewoon van af schieten.
Toch ook wel een van mijn favorieten hoor.
simeone49
De engste moment vond ik in die parkeergarage en aan het einde was dat wel te verwachten.Zij dacht dat ze goed mee weg kwam. Verder heb ik me best vermaakt met deze horrorfilm.Top!
4,5 voor deze film.
Simon van collum
ik kan mij niet vinden in de voorgaande recenties. Drag me to hell heeft mij geen seconde verveelt en ook ik vond het een goede film voor een Voice of Holland avond: 4,5 ster!
Boneka
Zo vandaag maar eens een "horrorfilmpje"opgezet. Beeld en geluid zijn subliem. De speciale effecten waren ook fraai en mooi uitgevoerd kan niet anders zeggen. Toch mist deze film het echte horrorgevoel. Deels komt dat doordat het plot niet al te sterk is. De acteurs geen 10 verdienen en de muziek het eigenlijk laat afweten. Horror is vooral muziek. Enge muziek die doordringt in het diepste van je zenuwen. Bij deze film werden de scary geluiden steeds afgekapt. Jammer. Daar hadden ze veel meer uit kunnen halen. Beste scene vond ik op het kerkhof. Daar zat pas echt vuur in. Al met al redelijk geslaagd qua visuele effecten, maar plot en acteurwerk lieten wat steekjes vallen.
Perry Meer
ik had hoge verwachtingen maar helaas viel Drag me to Hell mij beetje tegen.
natuurlijk zijn er een paar goede scenes maar al met al was het mij toch een beetje teveel
'Boze Heks met kromme vinger',
de hoofdrolspelers spraken mij niet aan, de rol van de waarzegger kwam niet uit de verf, gelukkig was er geen happy end al zag ik het trucje met de knoop en het muntje van mijlenver aankomen 2.5 vlieg voor deze film
cimbom91
wat heb ik een lol gehad met deze film.
heb je echt suf gelachen destijds in de bios.
geweldige komedie
puckb96
wat heb ik een lol gehad met deze film.
heb je echt suf gelachen destijds in de bios.
geweldige komedie
het is ook een horror/komedie als je effe goed had gezocht. Dus ja: dat klopt alleen moet je er wel nog even horror voorzetten.
Sam Raimi kan blijkbaar moeilijk met z'n tijd meegaan. Waar Evil Dead en z'n opvolgers nog leuk waren, is hij toch in de jaren '80 blijven hangen bij z'n latere films en krijgen die dan ook een gedateerd sfeertje met zich mee. Drag me to hell is ook zo'n voorbeeld met een povere verhaallijn die het moet hebben van schrikmomenten met veel lawaai. Weinig suggestie, zwakke cast en weinig nieuws. Sommige momenten lukken wel, al had ik het wel gehad met dat oud vrouwtje na een tijdje. Het gevecht in de auto in het begin is dan weer wel vrij goed.
Een mindere horror als snelle hap tussendoor, maar verre van memorabel.
Samhain
Ik was twijfelachtig toen "voormalig" horror-cult regisseur Sam Raimi terugkeerde naar het genre wat hem bekend heeft gemaakt, neem een voorbeeld aan zijn fantastische en ranzige trilogie van The Evil Dead. Dat zijn gewoon cult-klassiekers geworden. En op dit gebied is Raimi eigenlijk wel mijn held, maar ja. De man had ondertussen al wel weer een Spider-Man trilogie op zijn naam staan en is verder gegaan met zijn carrière. Heeft hij het horror genre nog in zich?
Hell yeah. Drag Me To Hell is Raimi's comeback naar het horror genre. En wat voor een horror. Voor de mensen die een doods angstaanjagende griezelfilm verwachten, ik moet je zowel deze film aanraden als afraden. ik had nooit echt gedacht dat een horror/komedie gewoon ook echt doodeng kan zijn als hilarisch. Want dat is deze film gewoon. De film is sfeerrijk en gewoon doodeng, maar bevat tegelijkertijd tongue-in-cheek schrikmomenten die komisch overkomen. Dit element herkende ik al een beetje uit The Evil Dead 2. Deze film is gewoon lol om te kijken. Eigenlijk op dit moment wel een favoriet van me.
Drag Me To Hell is 1 van mijn favoriete moderne horrorfilms.
nopp3s
EW101
Hoezo dat?
nopp3s
Hoezo dat?
De trailer zag er veelbelovend uit met een serieus verhaal. Verschillende scènes uit deze film zijn verschrikkelijk nep, slecht geacteerd en erg ranzig en uiteindelijk gaat het verhaal ook helemaal nergens over. Het was een goede film geweest als ze bij het serieuze verhaal waren gebleven. Ieder zijn smaak, maar voor mij was het juist een dikke tegenvaller en is het écht één van de slechtste films die ik heb gezien.
EW101
Dat klopt de trailer geeft toch een ander beeld ,maar als je de regisseur Sam Raimi een beetje kent , weet je dat je een dosis onzin kan verwachten.(Evil Dead trilogie
Misschien ben je gewoon met verkeerde verwachtingen gaan bekijken. En dan nog is het de vraag of het aanslaat.
Perry Meer
deel 2 + 3 van Evil dead heb ik nog niet gezien
maar Evil Dead (de eerste dan) is toch echt geen onzin film dat is serieuze horror
Beffrey28
Deze film staat op nummer 1 van mijn top 3 ALLER SLECHTSTE films aller tijden!
Bij mij krijgt hij ook een dikke top 10 notering voor grootste flops ooit. Tijdens het kijken heb ik vaak de neiging gehad om hem af te zetten, maar heb hem toch maar afgekeken tegen beter weten in.
De film bleef oppervlakkig, lachwekkend en zeer onorgineel. Enige pluspunt was idd de hoofdrolspeelster. Daarom toch nog 1*....
disneystore
Waarom ga je ook een ''horror'' film van Sam Raimi zien om hem daarna lachwekkend en oppervlakkig te noemen
Origineel is de film toch wel hoor, ken niet veel films die dezelfde sfeer als deze creeëren, verhaal is misschien niet het beste ooit, maar heb me zeker goed vermaakt bij deze film.

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

20 Days in Mariupol

The Others
Horror / Thriller, 2001

A Simple Plan
Misdaad / Thriller, 1998
zigeunerwerkbloedvergietenvloekpsychologistparanormaal begaafdkwaadaardigloan officerobituaryengagement ring