• 9.377.017 stemmen

Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver

Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch

Releasedatum: 2 juli 2009

Plot Drag Me to Hell

"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."

Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.

Christine Brown

Clay Dalton

Mrs. Ganush

Shaun San Dena

Leonard Dalton

Stu Rubin

Trudy Dalton

mikey

Half puntje erbij. Drag her to Hell!!

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Heerlijk vermakelijk met toch wel een paar zeer (on)smakelijke hoogtepunten (->In de garage & het opgraven van die heks). Bovendien zat een bijna onopvallend goede opbouw in de film, dat samenhangt met de naderende einde natuurlijk. Toch irriteerde ik mij aan het voorspelbare karakter, aangezien je de helft van het verhaal al een tijdje ziet aankomen. Voor mij ontstijgt deze horror toch wel de middelmaat.

avatar van Nigelwestland

Nigelwestland

Heerlijk film. Die oma is wel vet. En goede verhaallijn en superspannend toppie!

avatar van puckb96

puckb96

De_Hollander schreef:

ik zie dat je toch deze film 4.5 sterren hebt gegeven

Klopt, ouder bericht. Ben hem pas geleden wat meer gaan waarderen

avatar van killerfreak

killerfreak

gisteren dit filmpje gezien, en moet zeggen dat ik danig onder de indruk ben. Ja, er wordt met een knipoog scènes geplukt uit pakweg Paranormal Activity en the Exorcist, maar dat stoort geenszins omdat Raimi toch zijn eigen touch eraan geeft. Ja, het verhaal voelt misschien raar aan als ge erover nadenkt, maar ook dat stoort niet, simpelweg omdat je wordt meegedragd in het verhaal. Ja, het einde is licht voorspelbaar (tot op zekere hoogte), maar toch is het weer net origineel genoeg om eruit te springen. Ja, er worden 'komische' momenten gebruikt, maar in tegenstelling tot andere horrorkomedies voegde dit een zekere waarde toe aan het verhaal.

Kortom, zeker een must see voor de trouwe horrorliefhebber, en voor al de rest... gewoon zien

avatar van Vascago

Vascago

Blijft geweldig na weer een herziening

avatar van puckb96

puckb96

nou hier dan mijn definitieve mening.

hehehehehehehehehehehe, eindelijk sam riami doet weer eens een echte horrorfilm.

de man achter the evil dead brengt ons opnieuw een goeie horrorfilm.

kan hem het best vergelijken met de tweede evil dead film.

een creepy sfeertje maar toch wel die soort van tongue-in-cheek humor.

en ik blijf bij mijn punt: alison lohman kan niet acteren, absoluut niet.

maar de film heeft dat absoluut niet bederft.

af en toe is ie doodeng, vooral de parkeergarage scène vind ik één van de hoogtepunten in deze film en mag er ook zeker zijn.

toch is de film, als je denkt dat dit geregisseerd is door de gast die de evil dead films een redelijke teleurstelling maar dat zal wel komen omdat met name de evil dead één van de beste zombiefilms is.

ook als ik dat einde zie denk ik stiekem toch zo van: yes!!!!

puckb96 schreef:

ook als ik dat einde zie denk ik stiekem toch zo van: yes!!!!

Hell Yeah!!!

avatar van movie-edje

movie-edje

voor een keertje is het leuk!

de 2de keer vond ik het vooral nep-uitzien............

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

Worden we letterlijk naar de Hel gedragen of kunnen we de klauwen van de Duivel ontwijken?

Sam Riami, het gore brain achter The Evil Dead, is terug in het horror genre. En wat ben ik blij dat hij met deze film zijn comeback maakt want ik vind sterker nog een van de betere horror/thrillers van de moderne jaren. De film is absoluut niet goor ofzo zoals The Evil Dead die zelfs daarvoor een strenge NC-17 rating heeft gekregen, maar het is voor een PG-13 horrorfilm eerlijk gezegd best wel redelijk explicit en goor. Maar hoewel de film PG-13 is, is ie mega eng. Er zitten veel schrikmomenten in en de spanning bouwt zich alsmaar op. En tja dat einde..... uh....... dat einde...... dat einde was natuurlijk echt geniaal. Hoewel het best wel voorspelbaar was. Yes!!!! alweer een persoonlijk favoriet!!

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Drag Me To Hell, hij lag al lang in de kast, in een mooie steelcase wel te verstaan. Maar het kwam er pas na lange tijd van, het moment moet goed zijn en zo lekker laat in de avond, in het donker, op mijn 50" plasma TV samen met mijn vriendinnetje, dat leek het juiste moment te zijn.

Drag Me To Hell is gewoon een geweldige horrorfilm, als je alleen al de intro ziet waar een klein jochie naar de hel gaat, vanaf dat moment wist ik al dat dit geweldig ging worden. Want als de intro al zo goed was.. De special effects waren erg mooi en ook de acteerprestaties zijn prima.
De film zelf is doodeng, alleen het oude omatje met haar ene witte oog is al doodeng. En je wordt vanaf minuut 1 in het diepe gegooid, waar het omatje even later in de auto van de hoofdrolspeelster zit.

Het einde is helaas wel wat voorspelbaar, en dat is jammer. Maar geniaal is het wel, en dat mag gezegd worden. Daarnaast is de film de gehele 100 minuten doodeng te noemen, en blijf je op het puntje van je stoel zitten. 4 dikke vette sterren.

avatar van Flippo64

Flippo64

Ik vond het een leuke film om te zien, hier en daar wat schrik momenten, maar echt spannend/eng vond ik hem helaas niet, want dat was eigelijk wel wat ik ervan verwachte! Ik geef em 3*

sinterklaas

Sam Raimi keert erg lang na Evil Dead weer terug naar het oude horrorgenre. Tussendoor kennen we Darkman en Spiderman ook nog. Maargoed, met Drag me to Hell schoteld hij wel weer iets heel moois voor. Toch is dit niet zomaar even een slasher, bloed, boe-schrik filmpje. Raimi haalt hier wel zowat alles uit de kast. Nu maar eens het ouderwetse thema "hel" een geheel modern jasje geven. Allison Loman speelt om te beginnen al erg goed als Christine Brown, een vrouw bij de belastingdienst, die wel een hele eigenaardige maar ook griezelige bezoeker krijgt, namelijk dat ouwe wijf Sylvia Ganusch, weer een van de hoogdepunten in de horror-iconen gebeuren. Man man man wat was dat wijf eng. En laat het nou net zo wezen dat Christine haar niet kan helpen met de financiele problemen. Ze word vervloekt door haar... letterlijk, in het de garage scene, die ijzingwekkend eng begon maar toch nog best wel humoristisch uitpakt. Zo kent de film nog wel vele andere momenten die huiveringwekkend zijn. Maargoed, Christine is vervloekt en ze dreigt op een dag meegesleurt te worden in de hel. Wat nu?

En zo krijgen we te maken met een race tegen de klok en komen de rituelen en het waarzeggerij naarboven. En natuurlijk het verleden van Ganusch, allemaal the same old story maar evengoed wel mooi gemaakt. Welke scene wel een behoorlijke afknapper was was die exorcism-scene, en dan met name met die pratende geit en vele andere hillarische spreuken zag er allemaal erg debiel uit.

En ja, dacht je dat ze film zo mooi eindigde. Slaan we de plank even heel erg mis. Tis trouwens ook een einde waar je best depri van word. Kan slecht tegen dit soort einde's.

Maar voor de verder rest een uitstekende doodenge horrorfilm. Sam Raimi mag door naar de volgende ronde.

sinterklaas schreef:
Het is een statement tegen het bankwezen. En het volk dat zich erdoor laat gebruiken zoals het meisje dat nu brandt!

avatar van djelle

djelle

Zo kan je het inderdaad zien.

sinterklaas

De statement is wel heel mooi ja, daar niet van. Maar ik kan hoe dan ook nou eenmaal erg moeilijk met dit soort eindes omgaan. Dat zelfte verhaal heb ik ook bij het einde van Saw 6.

avatar van djelle

djelle

Omdat het dan allemaal voor niks is geweest zogezegd ofzo ? Een donker zwart einde, past wel bij dit soort film.

avatar van Lennert

Lennert

Ik vind het persoonlijk ook wel prettig, hoe graag ik ook had gezien dat Christine het zou overleven, juist dat duistere en hulpeloze aspect maakt dit soort horrorfilms juist zo gaaf. Hoe eng zijn vloeken en de Hel nu als je er zo makkelijk vanaf zou komen?

sinterklaas

Zo bedoel ik het dan ook weer niet. Ik bedoel meer op de manier hoe ze het laten zien. Zo schrijnend en meedogenloos.

avatar van Machete23

Machete23

ik vond het een tegenvaller

sinterklaas schreef:
Ja maar dat was zij ook!

sinterklaas

Ja, maar toch. Als er iemand op bijv een gruwelijke manier aan zijn/haar einde komt in ogen van een geliefde/familie laat soms wel een naar gevoel op je achter. Zou wel een soort van oergevoel zijn.

mikey

Het einde is ook heel dubbel. In mijn ogen was het geheel terecht, maar aan de andere kant bleek dat ze eigenlijk een heel lief onschuldig popje was. Maar ja, om daar nou op te discrimineren...

avatar van herder

herder

Zeer geslaagde combinatie van comedy en horror. En Alison Lohman geeft het wat extra's met haar goede rol.

mikey schreef:

Najah tis gewoon de manier waarop. Als het bv op een snelle manier was gegaan was de impact minder hard, maarja dat maakt aan de andere kant de film ook weer soft.

avatar van superhenkie

superhenkie

Toffe horrorfilm.

Alleen jammer van de cgi effecten. Die zien er een beetje nep en goedkoop uit. De acteurs waren ook niet van hoog niveau maar verder heb ik niks te klagen.

4 sterren.

avatar van yeyo

yeyo

Heerlijke horrorkomedie waarin Raimi het clichématige van de klassieke suspense scènes en schrikeffecten ontstijgt en zelfs enigszins ridiculiseert door het gebruik van Tex Avery-achtige uitzinnigheden. Gelukkig is noch de humor noch de gore te prominent aanwezig, waardoor de film nooit dreigt te vervallen in een hopeloos zelfbewuste gimmick. Ook de cast draagt hiertoe bij: de personages van Alison Lohman en Justin Long lijken het ironische van de situatie niet eens door te hebben.

avatar van scorsese

Redelijke horrorfilm waarin een bankmedewerkster vervloekt wordt door een klant. Een vrij klassiek verhaal. De horrorscenes zijn redelijk spannend, maar door het overdreven karakter ook wel grappig. En deze mix is op zich wel geslaagd hier, maar op een gegeven moment wordt het toch wat eentonig. En ook al is het niet bijster origineel, het einde is heerlijk.

avatar van confucius repeat

confucius repeat

Voor woorden van lof ben ik niet de juiste persoon wegens: niet horrorminded genoeg. Om pret te beleven te zien dat men in elkaars bakkes kotst of stukken uit elkaars lijf bijt moet er toch wat schorten aan gezond verstand, normaal kun je toch zoiets niet noemen, vind ik.

Maar... wie ben ik om over anderen hun voorkeur te oordelen? Zolang die maar niet in mijn gezicht kotsen of stukken uit mijn lijf rukken, of katten doden. (Dat was er voor mij teveel aan).

Doe zoiets met Bambi en de wereld staat op zijn kop. Ocharme de sloor. Next.

avatar van K. V.

K. V.

Dit vond 'k best een goeie film. Het is een mooie mix geworden tussen horror/thriller en komedie. Het eerste uur vond 'k erg goed, het laatste stuk ietsje minder, omdat de humor toch een tikkeltje over the top gaat. Ook ligt de nadruk dan meer op de seance en dat beviel me iets minder. 'k leefde wel mee met de personages ('k vond dat dat meisje die zware vloek totaal niet verdiende), dus werd er uitstekend geacteerd.

'k heb een aantal keren moeten lachen (bv die oude vrouw met dan dat nietje in haar hoofd ) en toch ook genoeg horrorelementen, dus 'k vond hem wel geslaagd en eigenlijk wel een aanrader in z'n genre.