• 9.371.747 stemmen

Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver

Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch

Releasedatum: 2 juli 2009

Plot Drag Me to Hell

"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."

Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.

Christine Brown

Trudy Dalton

avatar van Poutrelle

Poutrelle

Elineloves schreef:

Ik vond de trailer best indrukwekkend, hopen dat de film niet tegenvalt.

Wat dikwels het geval is; maar bij deze zit het goed denk ik.......

JacoBaco

Juist wanneer de trailer erg goed is, valt de film vaak tegen ja.

Anders krijg je te hoge verwachtingen en valt het weer zo tegen.

(zoals bij The Day the earth stood still bijvoorbeeld)

Maar het kan ook wel eens andersom zijn. Als de trailer vrij slecht is, is de film juist goed. De trailer van deze is niet echt bijzonder.

Een trailer moet ook weer niet te nietszeggend zijn natuurlijk, maar dat vind ik bij Drag me to Hell nog wel meevallen.

Ik wacht het rustig af

mcdaktari

ik persoonlijk denk dat een trailer niet perse hoeft te betekenen dat een film goed of slecht is. Het heeft meer met smaak te maken. Want ik kan bepaalde films beter waarderen dan andere die een film afkraken. Dus films zijn voor iedereen persoonlijk. Vind ik

JacoBaco

Wat je zegt is waar, maar wat ik zeg ook.

Wat ik precies bedoel is dat een trailer misleidend kan zijn. (en dat geld voor iedereen)

Pastichio Rocker

Krijgt overal lovende kritieken. Zeer benieuwd!

avatar van eppo349

eppo349

Het wordt weer tijd, lang geleden dat ik een gezellig relaxt filmke, waar we met z`n allen rustig van kunnen genieten, heb gezien.

Johan24

De trailer maakt in ieder geval goed duidelijk waar de film over gaat. Ik schrok ook al een keer behoorlijk.

Hij heeft tot nu toe een aardig cijfer op imdb, laten we hopen dat dit eindelijk weer eens een horrortoppertje wordt.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

ziet er niet cheesy uit voor een horrofilm

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Spannende trailer zeg! Ben zeer benieuwd

Pastichio Rocker

Oh shit, de film heeft een PG-13 rating gekregen. De kinderen kunnen dus ook deze film gaan bekijken. Raimi, waar zijn we nou helemaal mee bezig??

avatar van dutchtuga

dutchtuga

PG-13

JacoBaco

PG-13 in combinatie met horror.

Dat is bijna hetzelfde als Moslims en Varkensvlees.

PG-13.

Dat is bijna hetzelfde als Paul W.S. Anderson een film laten regisseren over Aliens en Predators.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

PG-13 is triest en in het geval van Raimi en zijn zogenaamde terugkeer naar de horror dieptriest.

Johan24

Als ik die clip en de trailer bekijk, heb ik toch niet echt het idee dat deze film voor kinderen rond die leeftijd geschikt is. Daarbij blijft het cijfer op imdb veelbelovend voor een horror.

Als die rating juist is, ga ik deze in ieder geval met een heel ander gevoel aan deze film beginnen

Pastichio Rocker

IMDb is ook zo betrouwbaar...

Lees die berichten eens onder de film. De ene helft vind het ruk en de andere helft vindt het de beste film ooit. En dit wordt bij zowat iedere film geroepen.

Ik trek me er trouwens geen zak van aan. Goed, slecht, als de film me interessant lijkt ga ik 'm zien. Wat films betreft vertrouw ik niet echt op meningen van iemand anders.

Johan24

Ik begrijp je punt, al denk ik wel dat het enige indicatie geeft. Als de massa bepaald is het misschien ook wel onmogelijk om betrouwbaar te blijven...

Een rating zegt misschien inderdaad niet zoveel, maar toen ik hoorde dat Alien vs Predator vanaf 12 jaar was, had ik er ook niet echt veel zin meer in.

Als een film erg slechte kritieken krijgt, stel ik mijn verwachtingspatroon zelf wel bij, bewust of onbewust. Lijkt de film me interessant dan ga ik em ook zeker wel kijken, zoals deze

avatar van $pecial

$pecial

PG-13.. hoop inderdaad dat dit een foutje is.. Ik hoopte zo op een gruwelijk horrorfilm waar ik al zo lang op wacht! Naja even afwachten dan nog maar...Ik ga hem zeker bekijken!

avatar van De Knip

De Knip

Waarschijnlijk heb ik het wel gezien met zulke horrorfilms. Deze stijgt er echt niet bovenuit. Vooral de scene bij de geestuitdrijving was ronduit belachelijk te noemen. Evenals het einde..
Slap verhaal met heus wel wat schrikmomenten, maar het is te voorselbaar en voor mij niet spannend genoeg. 't Is horror dat snap ik wel, maar ik moet wel een bevredigend gevoel hebben aan het einde van een film. Hier dus niet:

avatar van $pecial

$pecial

Hoe zit het met het niveau qua gore en scaryness? Is de PG-13 rating terecht of is de film daar toch nog iets té voor?

mcdaktari

Ik vindt dit geen Horror maar een griezelfilm dat zijn twee verschillende genres. Er zitten idd wat schrikmomenten in, maar had er toch meer van verwacht. Maar ach, het is wel een aardig filmpje voor liefhebbers van dit soort films.

avatar van kakstoel

kakstoel

ik vond hem goed goeie schrik momenten ,nee van mijn 3, 5 ster***

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Ik snap het geklaag niet over die PG-13 rating. Een horror-film moet (voornamelijk) spannend zijn, en daar heb je geen bloed of afgehakte ledematen voor nodig. The Shining, bijkans één van de beste horror-films ooit gemaakt, heeft zelfs maar een enkele dode in de hele film.

Film is overigens verdomd goed ontvangen in Amerika, wat anders had je mogen verwachten van Raimi en horror?

Mr_White schreef:

Een Thriller is voornamelijk spanning. Deze film is een Horror / Thriller, dus ik verwacht spanning, bloed en afgehakte ledematen en geen film vanaf 13 jaar en ouder.

mcdaktari

nou je hoeft echt geen afgehakte ledematen te verwachten want dat zie je niet wel schrikmomenten

JacoBaco

Bijna 30 jaar geleden maakte Sam Raimi 1 horrorfilm die door veel mensen nu ook al als komedie wordt gezien. Ik beschouw Evil Dead 1 nog steeds als echte horror. Wat erna kwam was puur Horror / Komedie.

Met deze film verwacht ik toch een back to his roots Horrorfilm. Maar zo te lezen, maakt hij er nu een griezelfilm van. Ik vind dat toch jammer. Niet dat ik nu al verwacht dat de film slecht is, alleen ik verwacht wel dat ik teleurgesteld zal zijn.

Pastichio Rocker

"Although Drag Me to Hell mostly fails as horror, it achieves sporadic success as a comedy."

Reelviews

Wat ik her en der ervan heb gelezen is deze film vooral gericht op puisterige tieners die hun eerste echte volbloed horrorfilm nog moeten zien. Een recensent vergeleek de film zelfs met Scream. Nou, dan weet je het wel...

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

JacoBaco schreef:

Voor Friday The 13th was bloed en afgehakte ledematen geen vereiste voor goede horror. Halloween, nota bene de grondlegger van het slasher-genre, heeft amper bloed. Alle horror-films voor Halloween hebben amper bloed. Waarom wordt dit gezien als een vereiste voor een horror-film? Een horror-film moet gewoon eng en spannend zijn, dat zijn de vereisten. Evil Dead doet dit op briljante manier (met een beetje gore) en met Evil Dead 2 heeft hij de perfecte balans gevonden tussen spanning en humor om een uiterst vermakelijke film neer te zetten.

Dit wordt geen complete griezel-film waar je van angst in een hoekje gekropen bent, dit is een film waar je jezelf het ene moment kapot schrikt en op het andere moment jezelf kapot lacht.

JacoBaco schreef:

Ik denk niet dat je teleurgesteld hoeft te zijn want zo slecht is de film nou ook weer niet, en net wat je zelf zegt Evil dead is een echte horror die zeker voor toendertijd heel goed was. Maar voor mij is Drag me to Hell toch wel zijn betere film na Evil dead. Maar ik zou zeggen oordeel zelf