• 9.373.066 stemmen

Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver

Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch

Releasedatum: 2 juli 2009

Plot Drag Me to Hell

"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."

Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.

Christine Brown

Trudy Dalton

avatar van V

V

$pecial schreef:

Oke V, als je tegenwoordig zo kan vertellen of je een film goed of slecht vind

Ja, dat kan.

dan is het inderdaad heel erg goed beargumenteerd.

Of je het met het genoemde argument eens bent, is het punt dus niet.

avatar van Djarune

Djarune

Vind dat de in mijn ogen zeer knappe Alison hier prima acteert. Justin Long heeft eigenlijk maar een kleine rol. Verhaal is niet boeiend genoeg en er zitten genoeg horror cliches in. Toch moest ik behoorlijk lachen en het einde is zeer spontaan. Prima film

avatar van voskat

voskat

Fantastisch!

Wat heb ik Sam Raimi in dit genre gemist. De humor is weer terug in de horror, en wég zijn de irritante cliché groen-grijs-tonen en de botte martelporno!

Dat dit maar een voorteken mag zijn voor het volgende decennium, en dat we voorlopig even af zijn van de vreugdeloze ranzigheid.

Het "wisseltrucje" met de munt en de knoop zag je wel van mijlen ver aankomen, maar dat drukte de pret nauwelijks.

4 *

avatar van MTB

MTB

een behoorlijke tegenvaller. Veel goedkope schrikeffecten maar die voel je al minuten aankomen omdat het voornamelijk door het harde geluid komt. Een horrorfilm met 'humor' kan gewoon niet samen, hierdoor wordt de film gewoon nooit eng en grappig al helemaal niet.

avatar van Mezelf

Mezelf

Ik ben van plan deze film zaterdag in de bios te kijken..

iemand nog opmerkingen waarom ik de film juist WEL of juist NIET moet zien, het lijkt mij wel een mooie film om op een groot scherm te zien.. met alle lekkere geluiden etc

(andere aanraders om in de bios te kijken zijn ook welkom)

avatar van voskat

voskat

MTB schreef:

Een horrorfilm met 'humor' kan gewoon niet samen

Nee, dat is met de Evil Dead-serie, Bad Taste, Braindead, Shaun Of The Dead, Return Of The Living Dead, An American Werewolf In London, etc wel bewezen.

avatar van SD09

SD09

ik vond dit echt een super film alleen het eind vond ik zoo tegenvallen heel ongeloofwaardig :/, maar ik ben me in sommige scene's zoo erg geschrokken ik heb me ook stuk gelachen toen Chris en die saskia een gevecht hadden in de auto, I WON YOU BITCH ik hou wel van humor/horror in een film, alleen sommige stukjes waren echt ranzig,

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

Echt een goeie en afwisselende horrorfilm !!!

eigenlijk vond ik het spijtig van de paar overdreven stukken ( waarbij je dan moest lachen), ze hebben het spanning gehalte wat naar beneden gehaald

horrorfan vind deze horrorfilm TOP!

avatar van macromark

macromark

het is wel een redelijke film, de schrikeffecten zaten er goed in. alleen vond ik het einde weer een beetje jammer. Zaten wel geniale ranzige stukken in:D

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Wat is er mis met het einde? Dat past toch prima binnen de logica van het verhaal?

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Simon Smith schreef:
Inderdaad. Ze komen niet met één of ander smoesje waardoor ze toch net niet dood gaat. Zo'n einde verpest het helemaal voor mij.

avatar van HeatWave

HeatWave

Ik heb deze film nog niet gezien maar ik ben er wel erg benieuwd naar als horror-liefhebber, en metname omdat het geregiseerd is door Evil Dead grootmeester Sam Raimi.

avatar van Macmanus

Macmanus

Raimi is geestig

Hij is niet mijn horror idool zoals die bij velen horror fans wel is. Maar ik waardeer hem toch wel, ook hier zie je dat hij toch wel er houdt van het genre. Het verhaal is simpel, vrouw (heel leuk gespeeld door Lohman) kiest voor carrière en geeft vrouw niet weer een uitstel op haar lening. Dit blijkt niet de beste dame te zijn om dit bij te doen en ze raakt vervloekt. Te debiel verhaal natuurlijk, maar Raimi weet dat zelf ook best en stopt er dan ook genoeg humor in. Vooral heerlijk gespeeld door Lohman wanneer ze verteld bij de ouders van Long dat katten "come and go".

Qua hardheid blijft Raimi altijd wel ruim binnen de lijnen van het toelaatbare. Als je Franse shit gewend bent is dit natuurlijk voor pussy's! Maar toch weet Raimi door zijn liefde voor het genre een aanstekelijke film te maken met een perfect einde.

Scene in de parkeergarage was de beste, 3.5 sterren!

avatar van Montorsi

Montorsi

Raimi produceert weer als vanouds. Heerlijk over de top horrorverhaaltje met vreselijk veel komische scenes en daarbij ook nog eens een hoop schrikmomenten die bij vlagen ook nog erg goed werken. Soms iets te dik aangezet met veel geluid, maar vooral gewoon erg grappig, smerig en absurd.

Top vermaak. 4*

avatar van Nomak

Nomak

Horror / Thriller staat hierboven.

Als ik de berichten nalees werkt de film blijkbaar goed op de lachspieren.

Misschien een goed idee om het genre aan te passen naar Horror / Komedie?

avatar van Montorsi

Montorsi

Ach Thriller kan ook best, maar ik vind vliegende oogballen en dat soort nonsens lollig. Kan me niet voorstellen dat mensen dit echt eng vinden, behalve op wat geslaagde schrikmomentjes na is dit vooral zwaar over de top en goor.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Nomak schreef:

Horror / Thriller staat hierboven.

Als ik de berichten nalees werkt de film blijkbaar goed op de lachspieren.

Misschien een goed idee om het genre aan te passen naar Horror / Komedie?

Ik had het eerder al aangepast naar horror/komedie, geen idee waarom het nu weer terug is veranderd want alhoewel horror/thriller ook correct is, worden de duidelijk aanwezige komische momenten nu wel genegeerd.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

ok er zitten dan wat komische stukjes in maar om nou te zeggen dat het een horror/komedie is. ik heb in ieder geval niet het idee naar een komedie te kijken ondanks de komische scene's

avatar van Reinbo

Leuke Sam Raimi, hij is het duidelijk nog niet verleerd. De film grijpt op veel vlakken terug naar de eerste Evil Dead. Vloeistof spugende geesten die in psychedelische tongen praten, een hoop scheve shots, de shackey cam, en een geluidsband die je de stuipen op het lijf jaagt.

Vooral die laatste kwamgoed tot z'n recht omdat die werkelijk keihard stond. (Ik vraag me af of iemand 'm ooit zo thuis beleeft). Puur de fysieke kracht van de geluidsgolven waren vaak voldoende om je uit je stoel te laten springen.

Verder was het verhaal prima en werd het vlot verteld. Liever had ik gezien dat de horror op het eind meet de gore en creepy kant was op gegaan dan de humoristische en gelikte kant (a la Evil Dead 2). Dat was jammer, want anders had het vast boven de 4* Gescoord. Nu kom ik niet verder dan een hele dikke 3,5*, wellicht ooit 4*.

Daarmee een van de betere Hollywood horrors van de laatste jaren.

avatar van lordmars

lordmars

dit weekend gezien maar ik moet zeggen dat hij mij wat tegen viel, best wel leuke schrikmomenten en effecten maar niet echt horror /thriller vind ik. eerder horror/komedie vooral dat stuk met die geit is echt lachen!! als je een abbo op de bios heb zou ik zeker gaan kijken, maar om nou 9euro er voor neer te leggen.. wacht dan effe op de dvd.

avatar van Mezelf

Mezelf

Nu er toch een discussie gaande is over of het meer horror of komedie is..

Echte komedie wil ik het ook niet noemen, maar ik vond het toch een redelijk onserieus verhaal. De poster en trailer zien er heel gevaarlijk en horror uit, maar dat vond ik toen ik de film keek helemaal niet.

De acteurs hadden een soort onserieuze vloed over zich heen. Om de mannelijke acteurs moest ik steeds lachen.

Ook Alison Lohman kon ik moeilijk serieus nemen, ik weet niet waarom. Zo'n sfeer hing er gewoon.

En ik vond dat de film ook wel een redelijk hoog gore gehalte had. Alleen al om die dingen heb ik keihard gelachen, die gevechten en eigenlijk al het gore..

Voor mij was het dus echt wel een horror/komedie.. Ik vond het echt een heeeeeeeeel aparte film.. maar goed heb wel gelachen..

oooooh en die schrik momenten, verschrikkelijk je wist steeds dat het ging komen he, dat werd zo opgebouwd.. en dan kwam het maar niet en kwam het maar niet en dan opeens BOEM schrok ik me weer dood en dan was het weer lachen!!!

Ik geef de film 3,5 sterren

avatar van senne1

senne1

Een dag voor de film nog even evil dead gekeken om weer in de stemming te komen...

Goede combinatie horror/komedie, erg fijn om naar te kijken.

Leuke sfeer, niet over de top dolkomisch waar vele de mist in gaan, maar gewoon nog spannend en af en toe lachen om "gore" momenten.

De ouderwetse scary violen als vanouds heb ik al een tijd gemist in hedendaagse thrillers/horror, dus echt een pluspunt!

De film komt lekker snel op gang, geen onnodig lange inleidingen.

Naar het einde toe vanaf het moment dat die geit in beeld komen is echt goed vermaak! (verder uiteraard ook)

Wel jammer dat er af en toe van die onnodige schik momenten in zaten, waarbij je alleen schikt van het geluid en niet van het beeld wat je voor je ziet.

Een vermakelijke film.

Aanrader,

Senne

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Heb me prima vermaakt in de bioscoop vanavond bij Drag me to Hell. De kleine eyecatchers die Raimi in de film heeft gegooid zijn echt grappig, als je erop let. Bijvoorbeeld op het moment dat de hoofdrolspeelster te horen gekregen heeft dat een dieroffer misschien uitkomst kan bieden en zij in haar huis gechased word door die demon/geest, hangt er naast haar deur een poster van een kitten met de tekst 'Hang on baby'... Precies zo'n kitten die ze zelf heeft (en tot dan toe ook niet geofferd, hehe). Leuke dingen vind ik dat.

Verder waren de schrikeffecten in mijn ogen meer dan effectief en zat het verhaal prima in elkaar. Een logische opbouw met een bijpassend einde.

avatar van Free4war

Free4war

Film viel mij tegen had er meer van verwacht. het is dat ik de film gedownload had.. maar dit is geen film waarvoor ik 9 euro in de bios zou betalen.

Ik vond de effecten redelijk goed het zag er niet echt nep uit dus dat viel mij nog mee. Maar het einde viel me zwaar tegen maar dat is mijn persoonlijke mening.

Maar omdat deze film me toch vermaakt heeft krijgt het van mij een kleine 3 sterren. Maar ik had veel meer van deze film verwacht.. helaas.

avatar van Remi

Remi

het einde viel me zwaar tegen

Had je een happy ending verwacht?

avatar van blablabla89

blablabla89

Erg goede horror! Ik snap niet precies waarom sommigen het horror/ komedie noemen want ook al zitten er grappige stukken in, het is echt niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld Scary Movie. Humor voert niet de boventoon.

Vanaf het begin tot einde is de film spannend.

Waar veel van dit soort geestenfilms het moeten hebben van het mysterieuze sfeertje, is deze film vooral spannend in schrikmomenten. Ik ben een aantal keren van mijn stoel gekomen en dat is de grootste kracht van de film.

Wat ik ook erg sterk vond is dat de film me af en toe deed denken aan een oude horrorfilm, vooral de intro.

Het verhaal zelf is vrij simpel maar daardoor niet slecht. Het is evengoed realitisch neergezet en de verwijzing naar het mythische Lamia verhaal geeft wel iets extra's.

Enige minpunt vind ik de 'Looney Tunes' momenten waarbij de oogballen letterlijk uit de schedel springen enzo. Ook vind ik de schaduwen van de Lamia met bokkepoten en hoorns een beetje te letterlijk vertaald. Het had van mij iets mysterieuzer gemogen allemaal. Desondanks toch verdiende 4 sterren.

avatar van Remi

Remi

Maar wel vergelijkbaar met de Evil Dead reeks.

avatar van Roomboter

Roomboter

Heb 'm net gezien in de bios!

Echt super eng, maar volgens mij stond het geluid ook te hard.

Humor heb ik er niet ingevonden hoor.

Af en toe lachten mensen wel, maar dat was dan om de spanning weg te lachen!

Zeer enge horror, maar ook een zeer goede horror.

4,0 ster

avatar van iris.vessem

iris.vessem

voskat schreef:

Fantastisch!

4 *

IDD, dit is niet zo'n grijzig beeld achtig filmpje..

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

blablabla89 schreef:

Het moet natuurlijk ook per definitie vergelijkbaar zijn met iets als Scary Movie om in aanmerking te komen voor het predikaat horrorkomedie.