• 9.371.740 stemmen

Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver

Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch

Releasedatum: 2 juli 2009

Plot Drag Me to Hell

"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."

Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.

Christine Brown

Stu Rubin

Trudy Dalton

avatar van atlantica

atlantica

Voor dit genre een ruime voldoende. Ik ga voor dit genre nooit hoge cijfers geven omdat het te maken heeft met geloofwaardigheid. Acteerwerk is prima. De scenes zijn af en toe heel goor (komisch dus).

avatar van soom

soom

atlantica schreef:

Ik hoop niet dat ik nu bezig ben met troll-berichten, maar ik kan gewoon niet anders dan hier even op reageren. Want welke film is nu wel realistisch? Films horen imo toch juist een beetje fantasie te zijn, je te laten dromen over een bepaald iets, en dat je blij bent dat jou dat niet overkomt. Kan me niet voorstellen dat welke film dan ook geloofwaardig is, eerlijk gezegd. Een film hoort je mee te slepen naar een andere wereld, je voor een bepaalde tijd te amuseren, ervoor te zorgen dat je even je zorgen vergeten kan (bijvoorbeeld). Ik vind het eigenlijk een beetje raar dat je geen hoge cijfers geeft vanwege de geloofwaardigheid van een genre, maar je mag het natuurlijk wel zelf weten .

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

soom schreef:

Ik begrijp hem wel ergens. Bepaalde films kunnen zo ver gezocht zijn en zo weinig realisme teweeg brengen dat het in feite afbreuk doet aan de film. Het is net alsof je op het moment zelf de indruk krijgt, waarom moet ik vrezen, dit kan me toch nooit gebeuren. Bepaalde films zoals Vacancy zijn realistischer en ik kan me voorstellen dat mensen (inclusief mij) hier meer voorkeur aan geven. Bovendien bevat Drag me to hell naast een fantasierijk script(op zich niets mis mee), een heleboel belegen komische scènes, wat voor sommige übergeil is en voor anderen een minpuntje kan vormen.

avatar van sniegy

sniegy

deze film is zo slecht dat ik me speciaal aangemeld heb om mijn mening te geven

heb hem in de bios gezien en het enige waar ik van geschrokken ben was het geluid dat in eens heel hard was bij een zogenaamd schrik moment ik had op een goeie horror gehoopt die al tijden niet meer gemaakt is maar helaas het enige waar ik om moest lachen was dat hij zo ongelovelijk slecht was nog nooit eerder zo n slechte film gezien zo dat is er uit

avatar van rep_robert

Dan heb jij wel een hele hoge standaard van films, kan wel 300 andere slechtere horrorfilms dan dit opnoemen

avatar van Max en Joep

Max en Joep

is inderdaad wel bijzonder overdreven van Sniegy

$pecial

Ja, en het gebruik maken van interpunctie is ook nooit verkeerd. Naja, wordt je in ieder geval nog minder serieus genomen, sniegy.

avatar van Kelly_90

Kelly_90

Ja.. Jaa..

Had er meer van verwacht.

Af en toe wel schrikken ..

Maar sommige stukken waren ook erg lachwekkend.

Wel een leuk einde..

Over het algemeen wel een voldoende.

Dus 3*

avatar van jelude

jelude

ik vond de kaft veeel mooier dan het verhaal, verhaal was meer een komendie, die heks die telkens dat meisje probeerde te zoenen. echt een tegenvaller Jammer

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Horrorfilm zoals Sam Raimi ze maakt.

Behalve schikeffecten en gorigheid, ook veel ruimte voor humor.

Maar inderdaad, ook ik had hem enger verwacht.

avatar van SpooXxX

SpooXxX

Met verdeelde gevoelens heb ik deze film bekeken. Aan de ene kant wil ik hem wel supergoed vinden. Omdat het een typische 'Sam Raimi' is. ( Bestaat dat wel? aangezien Evil Dead uniek in zijn soort is. )

Aan de andere kant zou ik deze film in een andere context geheel ruk vinden.

De film begint eng. De sfeer blijft er wel een tijdje in zitten. Dat is goed. Alleen komt er al gauw de overgang richting gore scenes. Dat is niet persé slecht. Maar goor is niet per definitie eng. Mijn grootste bezwaar aan deze film vond ik dat de balans tussen horror, spanning en humor niet goed verdeeld waren. Meerdere malen is de film zo opgebouwd dat ik vol spanning zat te wachten op het moment supreme. Dan volgt er een grappige scene. Hiermee verloor ik mijn concentratie en het haalde voor mij de vaart uit de film.

Ik ben blij dat de film een overdaad aan pc fx bespaard is gebleven. Aan de andere kant vond ik de pc fx die er wel in zaten lelijk. Sommige scenes slaan voor mij ook volledig de plank mis. Zoals een scene die 1 op 1 gekopieerd zou kunnen zijn van Road Runner vs Wile E. Coyote.

Dus jammer voor mij.... Weer niet een horrorfilm waar ik enge dromen van krijg!

jelude schreef:

Ik vond dat juist lekker nasty, past perfect in het plaatje.

avatar van Fonnie

Fonnie

Had vooraf geen hele hoge verwachtingen van deze film en ging na afloop dus ook niet teleurgesteld weg. Er waren een paar schrikmomenten, maar de film was in zijn totaliteit niet echt eng ofzo.Er zaten wel aardig wat ranzige scenes in deze film, maar die waren zo over de top dat ik er wel om kon lachen. Verder zag je het einde natuurlijk al wel aankomen vanaf het moment toen ze in de auto effe de envelop kwijt was maar al met al een redelijk horrorfilmpje dat zichzelf niet al te serieus neemt.

avatar van filmfreak25

filmfreak25

na de trailer gezien te hebben, ging ik met grote verwachtingen naar de bios, maar had er toch wat meer van verwacht. naar mijn mening overgewaardeerd op IMDB. de schrikmomenten moesten het vooral hebben van de harde geluidsband en met vlagen vond ik de film wat over-the-top. Maar toch zeker geen onaardige film.

avatar van Elineloves

Elineloves

Veel gemengde reacties zo te zien.. lijkt op een gemiddeld filmpje. Ik ga er zaterdag heen, verheug me dr erg op. Hopelijk valt ie niet tegen! Op de trailer lijkt 't helemaal 'mijn' ding.

Elineloves schreef:

Je gaat er van houden of je gaat het haten Ik weet zo niet 1,2,3 meer hoe de trailer ging, maar verwacht nou niet echt een horror waar je van zit te bibberen

avatar van Penrue

Penrue

Goed filmpje hoor, paar schrikmomenten gehad en die ranzige scenes waren zeker over de top, maar daar hou ik wel van.

Ik moet zeggen dat ik toen met die envelop met die munt niet had gedacht dat het de verkeerde was haha, dus het einde vond ik wel goed.

$pecial

Let op dat je spoilers tags gebruikt!!

avatar van sniegy

sniegy

$pecial schreef:

Oké een beetje overdreven gereageerd misschien, maar ben nou een paar keer achter elkaar naar de bios geweest en is me telkens weer tegen gevallen.

De terminator salvation vond ik slecht, drag me to hell was dus ook niet mijn ding en wacht eigenlijk wel weer op een goeie film.

Ik probeer zoveel mogelijk films te kijken maar, valt de laatste tijd tegen.

horror is waarschijnlijk niet mijn ding

Ik lees altijd de reacties op moviemeter en wilde zelf ook es reageren.

zal ingevolg wat positiever zijn.

avatar van iggybiggie

iggybiggie

Yo Penrue, ik ga deze film vanavond bekijken in de bioscoop en wilde alvast kijken hoeveel de stemmen deze film kreeg en wat de algemene indruk ervan bij mensen is.

Maar aan het eind gebeurt er dus iets met een munt in een envelop die dan de verkeerde is. Altijd handig om te weten!

avatar van Penrue

Penrue

iggybiggie schreef:

Ja sorry was mijn fout, ik wist niet hoe die spoiler tags werkte. :+

Het is in ieder geval het kijken waard!

sniegy schreef:

Ik probeer zoveel mogelijk films te kijken maar, valt de laatste tijd tegen.

horror is waarschijnlijk niet mijn ding

Ik lees altijd de reacties op moviemeter en wilde zelf ook es reageren.

zal ingevolg wat positiever zijn.

Het gaat er niet om of je positiever moet zijn of niet, met een goed tegenargument wordt de discussie alleen maar leuker!

Je moet gewoon je mening beter beargumenteren. Ook moet je wat meer op je spelling letten, wat nu nog steeds niet helemaal optimaal is.

In je welkomstmailtje van Moviemeter staat ook dat wanneer je reageert, je ook een goed argument moet geven.

Uitspraken als leuk, slecht, wel grappig of zo levert niemand wat op.

Een argument doet wonderen...........

$pecial

Inderdaad, niet zomaar iets roepen, maar ook beargumenteren. Goed verwoord rep_robert!

avatar van V

V

$pecial schreef:

Inderdaad, niet zomaar iets roepen, maar ook beargumenteren.

V schreef:

Hij/zij beargumenteert toch?!!

Als jij een vaag tekstje zonder enige vorm van interpuncties beargumenteren vindt, heb je gelijk

V schreef:

Hij/zij beargumenteert toch?!!

Ging niet over de laatste post van sniegy, maar die van enkele post daarvoor

En daar wordt niets beargumenteerd, maar dat maakt nu toch niet meer uit

avatar van Tomato

Tomato

Lekker over-the-top horror filmpje in de stijl van Evil Dead. Allemaal niet wereldschokkend maar gewoon leuk en vermakelijk om naar te kijken, 3*

avatar van V

V

$pecial schreef:

Ging niet over de laatste post van sniegy, maar die van enkele post daarvoor. En daar wordt niets beargumenteerd

Onzin.

Tada.

avatar van rep_robert

Heb nog nooit een schrikmoment zonder geluid gezien, wat een onzin zeg!!
De schrikmomenten waren erg goed getimed en soms ook nog is erg onverwachts.

De film is juist geniaal in zijn geluid, alleen dat vinger getik van Stu op de tafel is al meesterlijk uitgewerkt. Alleen daarvan al krijg je de zenuwen.

$pecial

Oke V, als je tegenwoordig zo kan vertellen of je een film goed of slecht vind, dan is het inderdaad heel erg goed beargumenteerd.

Hij vond het de slechtste film ooit gemaakt, want hij schrok alleen van het harde geluid.