Drag Me to Hell (2009)
Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver
Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch
Releasedatum: 2 juli 2009
Plot Drag Me to Hell
"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."
Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.
Christine Brown
Stu Rubin
Trudy Dalton
Ilenka Ganush
Filmkriebel
Nee, ik hoop ook dat er geen vervolg komt. Het einde laat wel een deurtje open natuurlijk. Veel hangt ook af of hij veel heeft opgebracht of niet.
balosa
ik vond het met vlagen meer komedie dan horror, verder wae het best te kijken maar niets nieuws onder de horizon
scorepio
Had andere verwachtingen van de film , maar heb me best geamuseerd. Ik heb ook meer gelachen dan "gebeefd" met deze "drag me to hell." Een typische Raimi-film dus.
Special effects zijn echt top .
Einde knipoogt wel naar deel 2.
Zeker ééntje om te zien.
Bottleneck
Eindelijk weer een horror van Sam Raimi waarin hij z'n handtekening zet: een vloek, wat gedrochten, rondtollende geesten, bezeten stemmen, gore lijkvloeistoffen
en (af en toe) snelle actie. Het begint al goed in de parkeergarage, super!
Ik had er alleen veel meer van willen zien, ik hoopte (tegen beter weten in) op een niet te stoppen achtbaan zoals in de legendarische Evil Dead (2), maar dat niveau wordt lang niet gehaald. Drag me to Hell heeft wel een paar snelle leuke scenes van bezetenheid, maar daartussen valt het te lang stil.
Het moet natuurlijk toegankelijk zijn voor het grote publiek.. De schrikmomenten zijn dus ook standaard en eigenlijk alleen door de bak takkeherrie, iets te gemakkelijk allemaal. Gelukkig valt er nog genoeg te lachen.
Het einde was helaas geen mokerslag, dat gedoe met de envelop in de auto was veel te uitgekauwd in beeld gebracht. Wel een passend einde overigens.
Die Christine mag er tot slot wel wezen, en dan nog zo'n hete zigeunerin erbij
Filmkriebel
Die Christine mag er tot slot wel wezen, en dan nog zo'n hete zigeunerin erbij
Je hebt het toch niet over die oude pruim hoop ik?
mike2006
Heb me behoorlijk vermaakt bij deze horror. het begin was er al direkt en die oude vrouw geweldiggggggggg. Nooit zo`n vreselijke tang in een film meegemaakt. Film zit vol met schrikelementen, en een flinke bak met humor. Vond ook de geit tijdens de sceance behoorlijk grapppig. Ben me een paar keer de pleuris geschrokken, dus dan is deze film voor mij al geslaagd, alhoewel ik niet zo`n liefhebber van dit genre ben. Vond Christine verders wel een beetje een zachtaardig naief meisje en een erg jonge proffesor die dan toch niet erg geloofwaardig overkomen. Enige nadeel in deze film is die ongelooflijke bak met herrie tijdens effecten. Zorgt er bijna voor dat je deze film overdag moet gaan bekijken. Vond het een meer geslaagde film en hoop dat er meer van dit soort horrors uit mogen komen.
kaydegreef
Totaal niet wat ik van deze film verwachtte
+Een groot aantal schrikmomenten in de film (Dit vind ik een zeer groot pluspunt, aangezien weinig recente horrorfilms me hebben kunnen schrikken).
-Slechte Special Effects
-Acteerprestaties waren niet echt geweldig, in sommige scènes leek het zelfs Fan Made
-Sommige scènes waren gewoon te belachelijk. Ik vroeg me meermaals af "Is dit nu horror of komedie?"
Conclusie: Ik begrijp niet waarom deze film op onder andere IMDB een 7.6/10(!!) krijgt. Er zijn gewoon betere horrorfilms die veel lagere scores krijgen (Candyman, Nightmare On Elm Street, enz..)
Mr_White
- 2067 berichten
@ kaydegreef, het is dan ook een horror/komedie. Waarom deze film hier op Moviemeter nog altijd als horror/thriller geclassicifeerd wordt is mij een raadsel, ik denk dat iedereen wel vindt dat horror/komedie een beter beeld schept van wat je mag verwachten.
Mai*
Ik had veel van deze film verwacht, maar vond er eigenlijk niets aan. Tuurlijk wekte het enige spanning op, wat gaat er gebeuren...maar vond het gewoon een beetje jammer hoe het eindigde.
Ik bedoel maar, je kijkt toch duidelijk of je de jusite knoop in je envelop hebt zitten..? i.p.v. een stom muntje???
DonLeone
mja, ze was een blondje...
Heel erg leuke terugkeer naar zijn roots van raimi, die een paar jaar heeft weggegooid aan de Spiderman franchise.
Movie Spotter
Onderhoudende film met een aantal goede schrikmomenten. Op sommige momenten wel wat voorspelbaar. Maar ik heb me prima vermaakt met deze film.
Stephan
De man moet ook gewoon zijn hypotheek op zijn villa in Beverly Hills kunnen betalen.
Na een avondje stappen had ik vanmorgen zin eens een lekkere horrorfilm te kijken. Drag me to hell leek me wel een goede keus.
En jazeker, het was een goede keus. Drag me to hell mag dan wel formulewerk zijn waarbij je een hoop situatie's voor ze goed en wel beginnen vooruit kan voorspellen, maar het stoorde me zeker niet. De openingsscene van de film was echt subliem en je zat ook meteen goed in de film. Ook de keuze om alles lekker mysterieus en apart te houden met zigeuners, Spaanse taal en boze geesten was een goed idee. Ik heb altijd een zwak voor films met geesten, vloeken en andere bovennatuurlijke zaken. Het is ongeveer het enige subgenre in het horrorgenre dat me nog kan verontrusten.
De film kent een hoop beklemmende scene's die nooit te lang duren zodat het allemaal heftig en erg spannend blijft. Soms is het geluid beklemmender dan wat er echt gebeurd, maar dat maakt niet uit. Gelukkig zien de effecten er gewoon goed uit zodat alles wel ''realistisch'' blijft.
Wel vind ik de film in het laatste half uur iets minder. Minder mysterie en de oplossing was ietswat gemakkelijk. Wel een compliment voor de allerlaatste scene! Heerlijk! Ik had wel iets verwacht maar ik vond dit einde echt lekker.
Tot slot nog even vermelden dat de dame die Christina speelde echt een plaatje was zeg. Wat een leuk koppie!
Ik twijfelde een tijdje tussen 3,5* en 4* maar ik geef de film het voordeel van de twijfel en rond omhoog af.
gatygun
Vondt het een horror film die wel aardig te doen was inderdaad.
Er zitten wat schrik momenten in maar dat is dan meer doordat het geluid 20 decibel omhoog ging uit het niks.
Voorspelbaar. Einde toch niet verwacht eigenlijk, goed einde als je het mij vraagt.
Sommige stukken vondt ik overigens wel ronduit slecht, dacht dat ik 1 of andere scary movie stukjes aan het bekijken was.
Verder cast was wel aardig. Vondt dat gekots in die meid haar gezicht een beetje overdreven elke keer maar weer.
Verder vondt ik het er ook vrij nep uitzien sommige stukken, en vondt ik de zogenaamd komische scary movie stukjes ertussen uiterst irritant.
een 3 is het wel waard, meer ook niet. Zou het vervolg wel kijken als die uit mocht komen.
otherfool
Buitengewoon bovengemiddeld horrorfilmpje dat geen tijd verdoet met een lange intro maar meteen het verhaal opstart. Vies vrouwtje was een heerlijk personage en Lohman zelf is een p-l-a-a-t-j-e, een grote grijns mijnerzijds toen ze van überschattig geel jurkje meisje transformeerde in de boos kijkende returning the favor bitch. Wel zielig voor het katje...
De effecten zijn prima in orde, de gore voldoende aanwezig en met schrikmomenten (geluid!) zat het ook wel goed, dit is gewoon een prima gemaakt werkje. Heb ook nog eens smakelijk om een paar scenes kunnen lachen. Strafpuntjes eigenlijk alleen voor de bank-setting (sullig) en de grote verwisseltruc (extreem doorzichtig), voor de rest zeer puik.
3,5*.
Geef mij de Raimi van Spider-Man maar.
Eens! Dit leek meer op een film uit de jaren '80. Best vermakelijk maar allemaal al eens eerder gezien.
Een paar grappige ranzige effects zijn het leukste van de hele film.
En dat einde met die envelop kan natuurlijk echt niet.
Zou je dat einde niet even in spoilers zetten? Lijkt me nogal erg belangrijk, dat gedeelte.
Hoezo ik verklap toch niks?
scorepio
En waarom geen vervolg ???
Als het geen uitmelkerij is maar een sterk vervolg met een even hoog amusementsgehalte.
Laat maar komen , zou ik zeggen.
Hoezo ik verklap toch niks?
Je verteld al waar het einde om draait. Iedereen die de film een stuk kijkt en jouw spoiler leest snapt hoe het einde in elkaar zal steken.
Leland Palmer
Veel schrikmomenten, bombastische muziek en een uitstekende hoofdrolspeelster. Dat zijn de grootste pluspunten van deze Drag Me to Hell. Prima, sfeervol filmpje van regisseur Raimi, al is het voor de rest niet écht bijzonder.
Erg sterke prestatie van Alison Lohman, die haarzelf met deze rol goed op de kaart zet, voor zover ze dat nog niet stond. De score van Christopher Young was ook prima verzorgd, al is zijn geweldige muzikale bijdrage voor The Uninvited nog steeds mijn favoriet. Uiteraard zijn veel schrikscénes te danken aan zijn bombastische score en dat werkte prima. Jammer dat de film naar het einde toe wat ontspoord. De séance scéne, maar vooral het makkelijk gezochte einde met de verkeerde envelop. Eerstgenoemde scéne was zelfs nog wel een lachje waard, naast het moment dat Lohman die vuist in haar smoel gedrukt krijgt. Wel slechte effecten dan trouwens en een komedie is dit echt niet. Voor de rest was de cameravoering prima en ook het montagewerk goed gedaan.
Ik heb me prima vermaakt met deze film. Lekker vlot verhaaltje, wat leuke ranzige, gore effecten, maar erg jammer van het cliché einde. Toch zeker leuk om eens gezien te hebben. De scéne in het graf is wel gaaf trouwens. Nu maar afwachten hoe lang deze film me bij zal blijven, ben benieuwd. Voor nu een makkelijke voldoende.
OK. Voor de zekerheid maar even spoilertags geplaatst.
Montorsi
en een komedie is dit echt niet.
Onbegrijpelijk HarmJan, dit is zo duidelijk over de top, campy en komisch bedoeld. Je bent niet de enige die dit mist, maar ik kan me dan inderdaad voorstellen dat je niet verder komt dan 3*. Juist dat het zo hilarisch is geeft dit zo'n meerwaarde..
Leland Palmer
Tsjah, de scéne dat die oude vrouw een liniaal in haar mond geduwd krijgt, die vuist in Lohmann haar smoel, de pratende geit (de séance scéne), uitpuilende ogen, overdreven gedoe etc. Dat heb ik echt niet gemist en is wel een glimlach waard, maar dat maakt van deze horror geen komedie natuurlijk.
Ik zag er ook weinig komisch in maar als serieuze bovennatuurlijke horror-thriller vind ik Drag me to hell ook goed geslaagd
joel2305
scray movie hoeft geen parodie meer te maken van deze film
ik heb meer gelachen tijdens de film dan dat ik ben geschrokken
al met al kom ik niet verder dan 2,5*

The Others
Horror / Thriller, 2001

A Simple Plan
Misdaad / Thriller, 1998
zigeunerwerkbloedvergietenvloekpsychologistparanormaal begaafdkwaadaardigloan officerobituaryengagement ring