• 9.377.538 stemmen

Terminator Salvation (2009)

Sciencefiction / Actie | 115 minuten / 118 minuten (director's cut)

Genre: Sciencefiction / Actie

Speelduur: 115 minuten / 118 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Italië

Geregisseerd door: McG

Met onder meer: Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 3 juni 2009

Plot Terminator Salvation

"The End Begins."

De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.

jumpstylemovie

Ik weet niet wat ik er van moet vinden.

JacoBaco

Die foto's zien er niet uit. Het lijkt wel iets van een goedkope SFserie.

Maar ik denk dat het puur aan de foto's ligt, dus wanneer je het terug ziet in de film oogt het al heel anders. O.a. door de belichting en de filters.

Zie trailer desnoods. Niet te vergelijken met die goedkope foto's in elk geval.

avatar van Akazuki

Akazuki

Zozo die Common zit in al aardig wat filmpjes weliswaar allemaal kleine rollen maar toch

Martijn1989

Hier de interview met schwarzenegger himself waarin hij vertelt over zijn rol in salvation!

BREAKING NEWS: Schwarzenegg...

Martijn1989 schreef:

BREAKING NEWS: Schwarzenegg...

Ja hij komt zeker wel voor in de nieuwe terminator film.Dat werd ook al in 1 van de eerste reviews van de film gezegd.

88Fabian

Hier kan je een making of van 1 scene bekijken.De scene zelf laten ze van tevoren al wel helemaal zien.Dus het is een spoiler.

Terminator Salvation - pizzahut.com

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

volgens mij is dit wel een hele dikke film!(H)

88Fabian schreef:

Terminator Salvation - pizzahut.com

Toch wel grappig dat er in 2018 al zulke moordmachines waren en dat ze dan een T800 sturen om Connor af te maken.

Wel een huge spoiler zeg...

JacoBaco

Geen idee wat er te zien is, maar ze hebben vast een T-800 gestuurd omdat die het minst opvalt. Sarah Connor moest eerst nog gevonden worden natuurlijk.

In de trailer zie je een machine die veel weg heeft van een Transformer. Eigenlijk hadden ze dus dat moeten sturen natuurlijk.

JacoBaco schreef:

Ja, ik dacht ook al dat het iets teveel op zou vallen. Natuurlijk is het wel wat meer vernietigend.

avatar van IcU

IcU

Ik vind de poster eigenlijk wat matig. De opzet is van een tekenfilm poster en het straalt weinig sfeer uit.

avatar van FKNer

FKNer

De trailer zit er in ieder geval super uit. Hoop dat ie niet gaat teleurstellen.

Alleen de nieuwe poster oogt een beetje jaren 90/B film.

Vond de eerste poster toch wat meer hebben, ook al was het maar het gezicht van een robot.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Idd. Vind deze poster ook maar lelijk. Geef mij maar deze of deze. Die eerste is nog erg creatief, met die stad die dat Terminator hoofd voor moet stellen en de tweede vind ik gewoon cool.

avatar van Rickgoedkoop

Rickgoedkoop

deze trailer ziet er gewoon veel belovend uit,ben benieuwd hoe bale connor gaat neerzetten.kwamen nog 2 delen hierna uit?wie kan hier iets meer over vertellen?

JacoBaco

Nou, vooruit dan maar weer.

Het was al een tijdje bekend dat Terminator Salvation het eerste deel zou worden van een nieuwe Terminator-trilogie. Regisseur McG verwacht dat het einde van de film voor een verdeling in de fans zal gaan zorgen. "Het is geen vrolijk en gesloten einde. Het is hard en er komt reflectie bij kijken."

Wat betreft het nieuwe deel, Terminator 5, is bekend dat McG van plan is om Robert Patrick (T-1000 in deel 2) terug te halen voor een cameo. Verder verwacht de regisseur dat de film zich zal afspelen in een pre-Judgment Day 2011 (de film zal ook uitkomen in 2011).

John Connor reist terug naar het heden, maar de vijand reist achter hem aan. Zo zal John de toekomstige oorlog dus gaan voeren in het heden, met conventionele wapens tegen toekomstige machines. De film speelt zich in dit geval af op Judgment Day, maar in een andere tijdlijn.

Er valt echter nog genoeg te twijfelen. Terminator 3 stelde namelijk dat Judgment Day in 2004 was. Hoe kan pre-Judgement Day dan in 2011 zijn?

(Bron: Filmtotaal)

JacoBaco

Kan goed zijn. Speelt een beetje hetzelfde als Gears of War volgens mij.

Hieronder een filmpje uit de game. Geen gameplay filmpje dus.

YouTube - Terminator Salvation The Game Cinema

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Stem ?

avatar van egelhunter

egelhunter

ben benieuwd naar deze film. Zal wel heel anders zijn als de eerste 3 delen.

avatar van starbright boy

Stemmen verwijderd.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Volgens mij wordt ie echt fucking grof! Kijk er naar uit om in de bios te zitten bij deze film!

Grof in de zin van?

avatar van Rickgoedkoop

Rickgoedkoop

op imd staat de film op een 9,naar iets meer dan 1000 stemmen.toch een toppertje?ik hoop het!

Martijn1989

ik heb een vraagje is 3 juni nou de exacte datum dat de film in de bios is te zien? ,want ik heb ook gehoord dat de film al de 22e (mei) te zien is in de bioscoop en die reclame van de drive in in A'dam arena waar ze ook salvation draaien is de 30e (mei).

Dus kan iemand me vertellen hoe dat zit?

avatar van magaal

magaal

kan niet wachten

Martijn1989

Wat is eigenlijk de rol van Anton Yelchin?

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Rickgoedkoop schreef:

Ik heb het ook gezien en het kan zijn dat deze film idd zo rond een 8 a 9 blijft hangen, maar ik kan me nog goed herinneren hoe dat met Indiana Jones 4 ging. Die begon ook met een 9 met zo rond de 1000 stemmen, maar die staat inmiddels op een 6.7 met iets in de 100.000 stemmen. Dus ik zou voorlopig nog niet te veel van het gemiddelde verwachten.