• 9.377.570 stemmen

Terminator Salvation (2009)

Sciencefiction / Actie | 115 minuten / 118 minuten (director's cut)

Genre: Sciencefiction / Actie

Speelduur: 115 minuten / 118 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Italië

Geregisseerd door: McG

Met onder meer: Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 3 juni 2009

Plot Terminator Salvation

"The End Begins."

De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.

JacoBaco schreef:

Zat je soms te twijfelen tussen de huidige poster en deze?

Ja, ik wou die 2e hebben maar die kon ik niet vinden...

avatar van marcjeb

marcjeb

waarom gebruiken de terminators de T-1000 niet uit T2 .. die is berhoorlijk dodelijk plus is niet dood te krijgen, alleen toen hij zogenaamd het lava werd in geknald. Het stukje met arnold lijkt me ook wel wat het schijnt daar te vertellen dat hij de toekomstige terminator wordt en dat klopt ook als je weet dat de terminator uit 1 en 2 vanuit 2038 ofzo gestuurd werd .. dat geeft toch weer even een kippevel moment aan de hele film !! Terminator = arnold ...

Heb wel zin in de film, kijk ook heel erg uit naar Transformers 2

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Wellicht is de T-1000 nog niet ontwikkeld door de machines in de tijd waarin Salvation zich afspeelt.

avatar van marcjeb

marcjeb

klopt mijn fout, ze zitten nu rond 2018, en de terminators uit T2 zijn gestuurd vanuit de tijd rond 2029.

in Terminator salvation zal ook een stukje van arnold te zien zijn met een paar beelden uit T1 waar die zegt dat hij de terminator uit de toekomst zal zijn.

JacoBaco schreef:

marcjeb schreef:

Met verbeterd beeld neem ik aan? Of een effect?

T1 uit 1986 zal een stuk minder dan Salvation zijn qua camarabeelden. Zou een beetje raar zijn als er dan zo'n ouderwets stukje in zit.

T1 is uit 1984...

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

En waarom zou T1 qua cinematografie minder zijn dan Salvation?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

De cinematografie van Ben Hur kan al beter zijn dan Salvation. Cinematografie is niet helemaal tijdgebonden wat mij betreft. Heel vroeger hadden ze nog niet alle middelen, maar waarschijnlijk wel de vaardigheden. Het is maar weer net hoe je het bekijkt.

Jumpstyle zal wel bedoelen dat (het originele) fragment uit 1984 nogal oudbollig doet overkomen.

avatar van IcU

IcU

Aanschouw de 4 minuten (!) lange extended trailer. Ik kan niet wachten tot de release! Pas op! Kijk de trailer niet als je van verassingen in de bioscoop houd!

avatar van Kooltje

Kooltje

Ik heb die trailer wel ff gekeken . Kan niet meer wachten. Deze film gaat echt gruwelijk worden

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

IcU schreef:

Nice trailer. Er zit in ieder geval goede actie in en goede special effects, nu de rest nog. Ik wacht vol spanning af.

jumpstylemovie

Dus het is al zeker dat zijn hoofd er gewoon op word geplakt.

avatar van DiDa

DiDa

Die trailer is echt vet! Dit wordt dé film van 2009!!!

jumpstylemovie schreef:

Dus het is al zeker dat zijn hoofd er gewoon op word geplakt.

ik heb dit altijd al gezegd.

Het zal wel zo zijn. Kijk, McG wil Robert Patrick in Terminator 5, waarom dus ni der Ahnuld in dit deel met al de middelen die ze tegenwoordig hebben of kunnen doen?

Beetje logisch denken.

Ik kijk ernaar uit!

jumpstylemovie

Ik ben bang dat deze film het vooral zal moeten hebben van de Special Effects. Hopelijk houden ze het verhaal hoog.

finalman

daar heb ik ook schrik voor. Ik vind het verhaal ook belangrijk, zoals het 2e deel.

jumpstylemovie

Het verhaal ziet er hier ook niet echt slecht uit. Zou McG nog iets besproken hebben met James Cameron? Of met de regisseur uit Rise of The Machines?

finalman

Misschien wel met James Cameron, (hij wordt vermeld op imdb voor het uitvinden van de characters), maar met Jonathan Mostow, denk ik van niet.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

finalman schreef:

Dat komt omdat Cameron het script schreef voor deel één en twee en dus verantwoordelijk is voor voor de karakters uit die delen. Cameron en Mostow hebben wat het verhaal betreft niks te maken met dit deel.

jumpstylemovie

Maar krijgt Cameron bijvoorbeeld nog een centje van deze film, aangezien de personages dus van hem zijn?

finalman

zou wel kunnen. Maar weet je, James Cameron maakte Avatar, en daar speelt die Marcus in mee. Denk dat hij wel tips zou gegeven hebben.

finalman schreef:

Marcus? Welke Marcus?

finalman

Sam Worthington (Marcus in deze film hier)

avatar van Kricky

Kricky

geen idee wat deze film gaat brengen. Aan het spel van Christian Bale zal het wel niet liggen, maar of hij Arnie kan overtreffen?? Weet ik zo net nog niet. het zal wel een spektakel van jewelste worden

avatar van The Oceanic Six

Net de 4 min. trailer gezien. Gemengde gevoelens erover. Het ziet er super uit en de Judgment Day oorlog gebeurd eindelijk en zal mooi worden weergegeven. Maar...ik mis de Terminator sfeer. Dat draaide altijd om de Terminator die iemand op moest zoeken voor uitmoorden (T1 met Sarah Connor, T2 en T3 met John Connor) en nu heb je dat niet. Het plot is een veel groter geheel. Ene kant mooi, andere kant anders. Ik denk dat ik de film wel gaaf ga vinden als actiefilm of SF film, maar minder als Terminator film.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Ik heb zonet de 4 minuten trailer gezien.En het ziet er allemaal wel heel tof uit.Alleen is het laatste stukje van de trailer volgens mij een enorme spoiler.

avatar van apolicum

apolicum

Kricky schreef:

Christian Bale Arnie overtreffen??

Die 2 spelen een totaal verschillende rol?:p

t Is de vraag of Christian Bale de vorige John Connor zal overtreffen

avatar van The Oceanic Six

Dat lijkt me goed te doen. De John uit deel 3 was niet zo best en de John uit deel 2 kwam niet verder dan veel apatisch krijsen. Niet dat zijn rol slecht was, maar het was ook geen uitblinker. Uitblinkers in deel 2 waren Arnold (uiteraard), Linda Hamilton (Sarah Connor) en Robert Patrick (de vijandelijke Terminator).

hollywood king

Kricky schreef:

waarom zou hij arnold moeten overtreffen, ze spelen allebei een andere rol??