Terminator Salvation (2009)
Genre: Sciencefiction / Actie
Speelduur: 115 minuten / 118 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Italië
Geregisseerd door: McG
Met onder meer: Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 3 juni 2009
Plot Terminator Salvation
"The End Begins."
De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.
- Trailer (YouTube)
- Terminator: Salvation (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Kate Connor
Virginia
General Ashdown
Jonesy
Nou ben benieuwd wat voor zooi we nu weer voorgeschoteld krijgen.
Vraag me echt af of dit wel goed komt. Ben altijd groot fan geweest van de terminator serie.
Met deeltje 3 kon ik op zich nog wel leven. Zag het meer als voorspel tot dat de oorlog zou uitbreken. Maar na het zien van de nieuwe trailer is er voor mij nog weinig goede hoop over.
Het begin met die motor terminators slaat echt nergens op. en dan die vrachtwagen in dat woestijnlandschap die zou uit mad max 2 komt wegrollen. dan stukje wat moet lijken op mensen die zijn opgesloten in een kamp ofzo. lijkt me niet echt dat die terminators mensen op gaan sluiten of wat dan ook. t kan natuurlijk zo zijn dat in de film we er achter komen waarom dit zo is. maar zie het somber in. En dan als grote klapper het einde. Een enorme `autobot` achtig iets dat achter een huisje opstijgt. Woehoeee terminator 4 komt eraan. Balen dat het die films zo vergaat.
Deel 1 en 2 waren zo sterk. Hopelijk kunnen ze ook dit nog dragen.
88Fabian
ik ben echt heel benieuwd naar deze film.T3 was saai,maar de regiseur van deze film gaf dat zelf ook al toe.en zegt dat deze film zeker een verbetering zal zijn.dus laten we het hopen.
jumpstylemovie
Wat heb je er nou aan dat deze regisseur toegaf dat T3 saai was.
Hij heeft hem niet gecreëerd.
En een verbetering word dit sowieso niet, hoogstens een verlaging van het imago van De Terminator.
88Fabian
Hij heeft hem niet gecreëerd.
het enigste wat ik zei was "Dat ie T3 gewoon niet goed vind" en dat deze nieuwe film beter zou zijn.
jacobine_rodijk
Blijkbaar konden Christian en de DP van deze film het niet goed met elkaar opschieten tijdens de opnames.
Gettie
Ik snap niet dat ze de regisseur van Charlie's Angels vragen deze film te regisseren. Terminator is niet zomaar een film, het is voor mij een instituut in de filmwereld waar iemand met kennis voor nodig is. Deze McG heeft geen ene reet gepresteerd verder maar mag wel deze film regisseren. Zal wel weer zo'n ratingfilmpje worden als die hard 4: veel gelul weinig daden....
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ik heb het filmpje beluisterd en die Bale was echt pist, man! In elke zin kwam wel fuck voor. Mag ik trouwens even vragen wat een DP is? Want ik heb geen flauw idee.
Leland Palmer
Wat een sukkel die Bale zeg, had ie' niet tegen mij moeten zeggen
Sla die vent eens op zijn bek ofzo. Die cameraman is ook maar een mietje trouwens.
He-le-maal bizar trouwens dat Bale zich richt tot McG (toch de regisseur, zou je zeggen) die claimt "dat ie niets gezien heeft". Wat een sukkel ben je dan als je niet ff tegen Bale zegt dat ie ff rustig moet doen.
He-le-maal leuk zou zijn als iemand even "Why so serious" tegen hem zou zeggen, alhoewel ik denk dat ie dan iemand een klap verkocht had...
Pastichio Rocker
Hij kijkt wel uit. Zonder ster geen film. Hij was bereid om van de set te lopen. Maar die Bale can Russell Crowe een hand geven; die schijnt ook zo opgefokt te zijn op de set.
Je mag van een regisseur toch wel verwachten dat ie er tenminste iets van zegt; ook al is het Christian Bale...
Ricky Roma
Regisseurs hebben niet altijd de touwtjes in handen. Zeker niet als je nog niets noemenswaardigs gedaan hebt zoals McG.
McG heeft tijdens het draaien van Charlie's Angels toch ook met aardig wat ego'tjes op de set gestaan. Je mag bij je vierde grote speelfilm toch wel verwachten dat je je acteurs enigszins onder controle hebt. Je zorgt er in ieder geval voor dat zoiets niet gebeurt waar iedereen met z'n snufferd bovenop staat en zegt er in dit geval zéker iets van.
wimnoot
Ik vind dat christian Bale wel een beetje gelijk heeft.Ik kan me voorstellen dat als je geconcentreerd in een heftige scene zit, je niet wilt hebben dat mensen er door heen lopen wandelen. Wat ik opmaak uit het hele(gesprek) is ook dat het niet de eerste keer was dat het gebeurde. Wel moet hij een beetje op zijn taalgebruik letten. Als hij alle scene's met zoveel overgave zal spelen komt terminator salvation van zijn kant wel goed.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ik vind inderdaad ook wel dat Bale wel een beetje gelijk had, maar om nou zou woedend te reageren vind ik ook nergens op slaan. En dat die McG niets doet... tja... als er zo iemand zo hard staat te schreeuwen en te dreigen dat ie iemand gaat slaan en stopt met de productie dat je er dan niks van zegt.
finalman
zopas gelezen op internet door McG dat Arnie een cameo gaat spelen. Hij zal er proberen zoveel mogelijk tijd insteken ivm z'n hoofd digitaal te plakken op het lijf van Roland Kickinger.
Als het niet lukt, zal men het doen met zijn stem bij een cyborg zonder levend weefsel.
Pastichio Rocker
Waarom doet deze film me toch denken aan AvP?
The Last
Het wordt echt lachwekkend als deze film een PG-13 krijgt.
De Terminatorfilms (de eerste 2 dan) vallen gewoon niet te remaken.
Nomak
Door de aanwezigheid van Christian Bale ga ik deze film maar aan me voorbij laten gaan. Ik zit echt niet te wachten op een Terminator film met die slechte overschatte acteur met zijn arrogante kop in een hoofdrol.
Een Terminator film zonder Arnold Schwarzenegger zal me zowiezo al tegenvallen.
Leland Palmer
Een Terminator film zonder Arnold Schwarzenegger zal me zowiezo al tegenvallen.
Hij komt er wel in voor, klik
Al slaat het helemaal nergens op, maar oké...
Best jammer, eind dit jaar zal Arnie klaar zijn als gouveneur van Californie. Als je al sinds 2003 geen nieuwe Terminator film hebt, had dan dat ene jaar ook nog gewacht. Weet zeker dat Arnold nog wel een 4e keer de Terminator had willen zijn. Doodzonde. Zo wordt een legende verkloot.
Clueless Dork
Stel je niet zo aan. Als er een legende viel te verklooten dan was dat in 2003 al gebeurt.
Liever een wat teleurstellende Terminator film MET Arnold dan een betere zonder hem. Zonder hem is het hele Terminator gevoel weg. Ik gok dat Salvation een prima actiefilm wordt, maar dat hij als Terminator film niet hoog wordt ingeschat.
Pastichio Rocker
Opa terminator, nee dank u. Arnie was eigenlijk al te oud voor deel 3.

Terminator: Dark Fate

Terminator 2: Judgment Day
1991

The Terminator
1984

Penélope Cruz kreeg schrik van haar leven en gooide leven om: 'Zonder gezondheid is er niks'

'The Odyssey' wordt geprezen bij première: 'Christopher Nolans grootste meesterwerk ooit'

Thriller 'Run' staat hoog in de kijklijsten van Netflix: 'De spanning is om te snijden'

Netflix vindt hoofdrolspeler voor nieuwe Harlan Coben-serie 'Myron Bolitar'

Terminator 2: Judgment Day