Terminator Salvation (2009)
Genre: Sciencefiction / Actie
Speelduur: 115 minuten / 118 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Italië
Geregisseerd door: McG
Met onder meer: Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 3 juni 2009
Bekijk via HBO Max
Plot Terminator Salvation
"The End Begins."
De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.
- Trailer (YouTube)
- Terminator: Salvation (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Soldier on Osprey
Kate Connor
Virginia
General Ashdown
Mhow, Stallone was voor Rambo 4 ook overtuigend en zeer afgetraind.
Pastichio Rocker
Ander verhaal. Rambo is Sylvester Stallone. The Terminator is niet alleen Arnold Schwarzenegger. Die is inwisselbaar. Arnie had het sowieso maar bij 1 Terminator moeten laten, want het was zeer ongeloofwaardig dat hij opeens de good guy was in T2.
Hela, T2 staat op 1 in mijn top 10
Op zich maakt het niet uit dat hij plots van slecht naar goed ging. Zoals je zei, ander model.
En ja, als je het zo bekijkt kan je dus een nieuwe hoofdpersonage erin zetten, maar doe je daar de Terminator fans een plezier mee? Ik neem aan dat de mensen die T1, 2 en/of 3 goed vonden dat ook zeker mede vonden dankzij Schwarzeneggers hoofdrol.
Pastichio Rocker
Ik zeg dan ook niet dat T2 geen goeie film is.
Enne... alles went. Geef Arnie gewoon een cameo waar hij als het ware de fakkel doorgeeft aan de nieuweling. Hadden ze bij Alien: Resurrection ook moeten doen.
Moet er niet aan denken dat er ooit een Indiana Jones, Die Hard, Pirates of the Carribean, Rambo etc uitkomt zonder de bekende hoofdpersoon.
Wat mij betreft hadden ze bij T4 moeten wachten op Arnie die nog 1x alles geeft en dan met pensioen gaat of anders nooit meer een Terminator film.
Maar goed, dat is sentiment. Kan best zijn dat T4 boeiend wordt. Alleen zal mijn gevoel anders zijn.
Max en Joep
wat een mieterige Hollywood-diva is die Bale zeg.
dat geluidsfragment is echt genant gewoon.
ik had zo gehoopt dat die cameraman of wat het ook was, hem gewoon keihard voor zijn bek had gestampt.
ik heb ook heel erg het idee dat, na een oprecht gemeende woede uitbarsting van zeg... 1 minuut, de rest puur aanstellerig acteerwerk is.
goeie acteur maar WAT een sukkel zeg.
jumpstylemovie
Hela, T2 staat op 1 in mijn top 10
Bij mij ook
, hij blijft geweldig
dutchtuga
Viel na herziening toch zwaar tegen. Eerste deel was Arnie toch echt in topvorm en wat mij betreft komt hij veel beter uit de verf als bad guy. Die scène in de club
dave_movie
allemaal goed en wel om Christian Bale hier zo af te breken voor zijn gedrag
maar het gaat trouwens nog altijd om zijn acteerwerk en films zeker
denk ik??
en dat is gewoon geweldig is een van de betere acteurs van het moment..
EVIL '84
Vond 1 en 2 goed, deel 3 matig. Ben benieuwd, Terminator zonder Arnie.
JacoBaco
Zijn ego is groter geworden dan zijn verstand. Maar daar hebben wel meer acteurs last van. Russel Crow bijvoorbeeld.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Hilarisch:
Haha
, ja die had ik ook gezien.
Hectometersnor
Ik snap al dat gezeur rondom dat stukje niet. Iedereen is wel eens pissed op een collega, of het nou rechtvaardig is of niet. Hij beledigd hem in principe niet, hij is alleen erg boos. Alleen omdat hij een ster is op het moment word er een groot iets van gemaakt terwijl het gewoon erbij hoort en niets voorstelt.
Max en Joep
Hij beledigd hem in principe niet,.
je hebt het stukje niet daadwerkelijk zelf geluisterd begrijp ik?
JacoBaco
Hij heeft in zekere zin volkomen gelijk alleen hij reageerd verschrikkelijk obstinaat en hij beledigd hem wel degelijk. You're a prick. You're an amateur. You do not fucking understand what is like working with actors. Hij had het ook iets anders kunnen aanpakken. Maar dat doet hij niet, moet hij natuurlijk zelf weten. Zal mij verder ook een rotzorg zijn.
Maar omdat het inderdaad een ster is, wordt het groot nieuws. Tja zo werkt het nou eenmaal. Ik zou ook kwaad worden als je je volledig staat in te leven voor een scene en er loopt ineens een vent over de set die daar op dat moment niet thuis hoort. Die vent van die lichten had al eerder per ongeluk over de set gelopen of iets dergelijks. Bale is gewoon een heetgebakerd typetje of hij had gewoon even zn dag niet. Kan ons allemaal overkomen. Hij draaft alleen een beetje te lang door. Het heeft in mijn ogen met zn ego te maken, want hij kan het maken en dat weet ie. Hij is bij wijze van spreken the man. Hij krijgt toch genoeg filmrollen aangeboden.
Het is niet zo dat ik Christian Bale nu een lul vind. Misschien reageert hij de volgende keer in een soortgelijke situatie wel gewoon normaal.
Pastichio Rocker
En Bale had zelf ook al gezegd dat hij zich als een schoft had gedragen tegenover de DP. Maar een Anger Management cursus lijkt me niet gek. Wellicht heeft Dr. Buddy Rydell nog een plekje?
W.M.J.M
Bale neemt zijn werk gewoon 100% serieus. Hij geeft bij elke film 120 procent en als dan iemand anders meerdere male hem uit de concentratie aan het halen is en hij dan boos wordt geeft dat alleen maar aan hoe hij zich voor het project geeft. Bale ziet dit blijkbaar niet als simpelweg wat geld vangen. Wou dat er meer mensen waren die zich zo gaven voor een rol.
JacoBaco
Sorry, deze moeten jullie echt even zien.
YouTube - Christian Bale vs Bill O'Reilly HD OMG! (Original)
Hectometersnor
Ook nu leeft de discussie voort, ik snap echt al die commotie niet, ik vind niet dat hij hem echt tot op het bot beledigd, dat hij hem een prick en een amature noemt vind ik nou niet bepaald iemand tot op het bot beledigen. Hij is gewoon pissed, laat hem lekker, als de film maar goed is uiteindelijk. Dit onderwerp krijgt echt te veel onnodige aandacht.
Hectometersnor
Iemand een lul of amateur noemen vind ik nou niet echt beledigen, dat zijn dingen die je zegt in de heetst van de strijd. Echt als het tussen 2 collega's bij de Albert Heijn gebeurt dan geeft niemand er een freaking biet om. Laat het gewoon
Clueless Dork
Veel mensen hebben geen idee wat voor een druk Bale op zijn schouders heeft staan met deze film. Naast de naam Terminator is zijn naam het tweede grote verkoopargument wat belangrijk gaat zijn voor Salvation. Ik ben verder nooit echt onder de indruk van Christian Bale geweest maar ik krijg wel het idee dat deze man het onderste uit zijn eigen kan probeert te halen. Dat hij uit zijn slof schiet is niet meer dan normaal.
Pastichio Rocker
Iemand 3 minuten lang een lul noemen wel.
JacoBaco
Je stapt de keuken van een willekeurig restaurant binnen en je vraagt aan de chefkok of hij weet hoe hij een biefstuk half doorbakken moet klaarmaken. Alleen de vraag is in principe al beledigend.
Als jij een beroep uitoefend en je word uitgemaakt voor amateur dan is dat beledigend. Ook al ging het er hier om dat hij over de set liep. Niet over de set lopen als ze een scene aan het opnemen zijn is onderdeel van je beroep. Die vent doet het wel en wordt door Bale vervolgens voor amateur uitgemaakt.
Hoe je het ook wendt of keert, het is een belediging.
Hectometersnor
Hoe je het wendt of keert, het is een belediging.
Naar meermaals te hebben geluisterd kan ik wel inzien dat het beledigend is ja. Probleem is wel dat ik wilde aankaarten dat dit ongevalletje onnodig veel aandacht begon te krijgen en dat vind ik nergens op slaan omdat het allemaal niet zo ernstig is als je het sterrendom wegneemt. Maar het feit dat ik duidelijk wilde maken zorgde alleen maar voor een extra element in de nog steeds gaande discussie.
Oke het is beledigend maar het valt allemaal wel mee als je indenkt dat dit enkel vergroot word vanwege zijn status. Dus nogmaals, laten we erover kappen.......'why can't we be friends'.
Rickgoedkoop
Ben hier ontzettend benieuwd naar!t1en t2 waren super goede spannende films,terwijl in t3 gewoon de verkeerde mensen gecast zijn.ze konden gewoon niet overtuigend overkomen op mij.het verhaal was wel prima in mijn ogen.ben dus echt benieuwd wat t4 ons gaat brengen,hoop dat er aanknopingspunten te zien zijn,met de vorige delen.
Aapje81
In mijn erg jeugdige jaren was ik een groot fan van de Terminator films. Deel 1 heb ik honderd keer gezien en deel 2 net zo vaak. Toen ik ouder werd en deel 3 in de bios kwam merkte ik dat de serie me nog weinig deed. En dan nu Salvation. Ik stel me er eerlijk gezegd niets van voor. Bale is in mijn ogen een beperkte acteur die altijd dezelfde rol speelt en ik vind dat een nieuwe Terminator nooit de sfeer van het orgineel kan terughalen. Het zal ongetwijfeld een hit worden maar ik zal de bios er niet voor bezoeken.
Materny
Zijn ego is groter geworden dan zijn verstand. .
Precies.
Als ik die vent zou zijn geweest, was ik 5min later weer langs hem gelopen.Triest hoor.

Terminator: Dark Fate

Terminator 2: Judgment Day
1991

The Terminator
1984

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991