• 9.378.724 stemmen

Terminator Salvation (2009)

Sciencefiction / Actie | 115 minuten / 118 minuten (director's cut)

Genre: Sciencefiction / Actie

Speelduur: 115 minuten / 118 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Italië

Geregisseerd door: McG

Met onder meer: Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 3 juni 2009

Plot Terminator Salvation

"The End Begins."

De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Allemachtig, nu beginnen ze misbruik te maken van het succes.

finalman

zeg wel, da's nu wel erg vlug.

Wat als T4 flopt?

avatar van Nomak

Nomak

Ik begrijp eigenlijk niet goed hoe deze film mogelijk is.

Had men in een vorige film Judgement Day niet voorkomen? Hoe kan het dan dat Judgement Day er dan toch komt. En ik begrijp dat in deze film duizenden Terminators zijn. Wie creëert al die Terminators? Is er dan een soort van fabriek waar ze gemaakt worden?

Ik snap er niets meer van.

Nomak schreef:

Ik begrijp eigenlijk niet goed hoe deze film mogelijk is.

Ik snap er niets meer van.

zie deel 3 Rise of the Machines.

avatar van krosnicky

krosnicky

goeie zet om nog een 4de deel te maken want wie wint nu die oorlog de mensen of de terminators wat minder is dat bale de rol van conner speelt en dat arnold niet meer mee doet

avatar van Kevin13

Kevin13

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

finalman schreef:

zeg wel, da's nu wel erg vlug.

Wat als T4 flopt?

Terminator Salvation zou vanaf het begin af aan al een trilogie worden. Dus dan is dit tweede deel geen verassing. Ik vind eerlijk gezegd 2011 zelfs vrij laat, je zou bij een vooraf aangekondigde trilogie toch een jaar tot anderhalf jaar als tussen periode verwachten.

avatar van mierenmark

mierenmark

ik kan niet wachten!

Nomak schreef:

Dat die Bale eens fatsoenlijk en verstaanbaar leert spreken.

Why do you want to kill me

avatar van RtW

RtW

Zelfde schrijvers als die van T2 Judgement Day, alleen T3 ook en dat verhaal kwam een beetje over als een T2 kopie. Maar het was wel een redelijke film, niet te vergelijken met deel 2 natuurlijk magoed.

Alleen over der regisseur 'McG' twijfel ik een beetje: http://www.imdb.com/name/nm0629334/

Jammer dat ze deel 1 en 2 met deze opvolgingen aantasten

RtW schreef:

Heeft nog niet echt een kaskraker achter zijn naam, heeft ook T3 geregiseert.

McG heeft T3 NIET geregisseerd maar Jonathan Mostow!

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

RtW schreef:

Heeft nog niet echt een kaskraker achter zijn naam, heeft ook T3 geregiseert.

Ik vind ook niet dat met de films die hij geregisseerd heeft (Charlie's Angels) de kans heeft gehad om zich volledig te tonen. Misschien is die man wel hartstikke creatief en kan hij met een goed verhaal en een goede 'Cast & Crew' een geweldige film maken.

• 20609 berichten

mensen bale doet mee, dus kan niet slecht zijn of mislukken!

James Cameron & Marcus Wright

Als ik het zo zie, al is het zonder Schwarzenegger, maar James Cameron die op de set wat bijstuurt, kan het misschien nog goed komen.

finalman

edit: blijkbaar is het voor een andere film, efkes te snel gelezen.

avatar van crack1

crack1

Zonder Arnie....,snik,snik.!

avatar van Hankieh

Hankieh

Oke? Ik vind hem erg goed.

Ik zat net op imdb foto's te kijken en had juist zoiets van bah dat word niks maar nu ik de trailer zie kijk ik juist uit naar deze film

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Salvation word zo ie zo beter dan Rise Of The Machines.

Dat was echt een verschrikkelijke en overbodige film zonder sfeer, matige actiescenes en acteerwerk dat niet om aan te zien was.

Verwacht dat er met Christian Bale nieuw leven komt in de Terminator-reeks, net zoals Batman.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Kijk hier wel naar uit, maar vraag me ook af of we ooit nog een Terminator van Cameron te zien gaan krijgen...

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Bale heb ik al niet hoog zitten maar door dit project kan ik hem als acteur in ieder geval niet meer serieus nemen. Ook jammer dat waarschijnlijk de reputatie en charme van de Terminator reeks naar de knoppen gaat.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik vind eigenlijk al dat ze met Terminator 3 de reputatie en charme al naar beneden hebben gehaald. (al vind ik het geen slechte film)

En nu gaan ze een beetje een andere richting op met Salvation.

We hebben inmiddels alles wel zo'n beetje gezien. Zo nu en dan komt er weer is iets origineels.

Maar wat zie je nu bijna alleen maar. De ene remake na de andere. En verder borduren op een succesvol concept zoals bijvoorbeeld The Terminator. Uitmelken. Tja, zo wil ik het eigenlijk niet noemen.

Opzich vind ik het wel ok dat ze gewoon doorgaan met de Terminators. Ze pakken het serieus aan in elk geval.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Terminator 3 was ook al foute boel. Het ging al fout bij de casting toen ze Simmone MacKinnon afwezen als Terminator.

avatar van wimnoot

wimnoot

ik ben het eens dat terminator 3 erg overbodig was, maar die is gemaakt om arnold's 30 of 40 miljoen dollar bij elkaar tekrijgen voor zijn gouverneur's campagne te betalen. de humor in deze film bewijst ook dat het niet te serieus genomen moet worden.

"er is niets nieuws onder de zon" is een uitdrukking die je vaak hoort, en dat is ook zo. de thema's die in de terminator verhalen naar voor komen zijn waarschijnlijk ook ook al eerder gebruikt. dat neemt niet weg dat er wel goede films van gemaakt kunnen worden.

ik kijk uit naar een nieuwe terminators film, maar als het resultaat tgen valt zal ik ook eerlijk en kritisch oordelen.

avatar van The Oceanic Six

Van de week deel 2 en 3 nog gezien en ik hou van die reeks. Maar ik ga een Terminator zonder Arnie wel heel raar en ook jammerlijk vinden. De film moet wel uitzonderlijk goed zijn wil ik dat vergeten tijdens het kijken.

finalman

de magie was allang weg in deel 3.

schwarzenegger speelde zonder passie in deel 3, en zoals wimnoot zei, hij deed het maar voor de centen om z'n campagne te kunnen betalen. Dat zie je duidelijk in de film.

Maar toch wel een geluk dat ze deel 3 gemaakt hadden met het einde als een lichtpuntje, of er kwam geen herstart van een nieuwe trilogie. (logisch toch )

Dus eigenlijk ik wel blij met dit nieuwe deel die eraankomt, met een frisse start.

avatar van Redlop

Redlop

theworldisyours schreef:

Toch is het waarschijnlijk dat Arnold Schwarzenegger wederom de rol van cyborg op zich zal nemen omdat hij volgens het contract dat hij voor Terminator 3 afsloot, akkoord zou zijn gegaan om een kleine rol te spelen in Terminator 4 en hij zich hieraan zal moeten houden, zo verklaart Harry Sloan van MGM.

Ik kan me herinneren dat er een 3D scan werd gemaakt van Arnold. Ik vermoed dat zijn hoofd wordt geplakt op het lichaam van Roland Kickinger

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Vandaag bekend gemaakt dat Danny Elfman de muziek voor deze film gaat componeren. Vind ik toch wel een goede componist.

Hier is de bron:

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

wimnoot schreef:

Terminator bleek uiteindelijk een noodzakelijk kwaad te zijn er moest een Terminator komen die het verhaal in het heden afsloot, nu kan er naar de toekomst gekeken worden en in dat kader is Terminator erg goed geweest want het is een perfecte overbruggingsfilm met een perfect einde. Helaas dat de rest van de film onder de maat is, vermakelijk wel, maar lang niet het niveau van Terminator 1 & 2.

avatar van Wassup !

Wassup !

Ik ben benieuwd na het zien van de trailer, erg benieuwd zelfs...

Het zal toch wel een hele aanpassing vergen, Arnold Schwarzenegger speelde zijn rol eenmaal uistekend.

Ben benieuwd wat het uiteindelijke resultaat gaat opleveren...