• 9.377.914 stemmen

Terminator Salvation (2009)

Sciencefiction / Actie | 115 minuten / 118 minuten (director's cut)

Genre: Sciencefiction / Actie

Speelduur: 115 minuten / 118 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Italië

Geregisseerd door: McG

Met onder meer: Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 3 juni 2009

Plot Terminator Salvation

"The End Begins."

De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Wat eeuwig zonde toch dat ook deze film weer helemaal kapot is gemaakt door de overdreven en kleffe liefdesperikelen erin. Bah.

finalman

wablieft, volgende week kan je de dvd kopen?

Waar vind je dat wel, bewijs?

avatar van grovonion

grovonion

Hectometerpaal schreef:

Erg zonde die economische belangen.

grappig menneke, welke liefdesperikelen? Die speelden wel een erg kleine rol, de economische belangen daarentegen.

avatar van Gabriel

Gabriel

Hectometerpaal schreef:

juist heerlijk dat er eens geen liefdesverhaal in zat

avatar van namingway24

namingway24

Een aardige film met spectaculaire special effects, maar de vraag is: waarom? Aan het einde van de film zijn we nog even ver. Voor het verhaal moet je het niet doen, als je het mij vraagt. Wel leuk om de "Terminator-fabriek" te zien en de cameo van Ahnuld was aardig.

The Oceanic Six schreef:

Nee joh. Hij ligt er nu zelfs al. Vanmiddag de special edition gekocht. Kost ook maar 7,99 met gratis Arnold petje.

ik geloof dat nog altijd niet. Nergens vermeld op internet en amper n week na de release al op dvd? Of bedoel je misschien de game?

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Als groot terminator fan had ik hoge verwachtingen van deze film. Wel moet gezegd worden dat ik door alle vooraf gelezen reacties mijn verwachtingspatroon erg naar beneden had afgesteld. Helaas was dat zelfs niet afdoende. Deze film mist alles om maar enige affiniteit te hebben met zijn voorgangers. Te weinig actie, veel te lieve terminators en vooral duidelijk zichtbaar dat dit de eerste Terminator is die PG13 is.

Als ik kijk naar Terminator 1 tot 3 en je ziet dan de tussenstukken waarin de toekomst word afgeschetst als donker en grauw en veldslagen met ontploffende terminators en mensen die aan flarden geschoten worden. Zo had ik het altijd in mijn hoofd als er een vervolg zou komen. In deze film is geen enkele veldslag te zien geweest, er is maar 1 iemand dood gegaan en zelfs dat zag er pathetic uit. Alle actie was 1 op 1, stukje op de snelweg was wel strak gedaan maar 1 actie scene kan helaas deze film niet omhoog houden.

Stukje met Arnie is erg cool en als liefhebber van Guns 'n roses en Alice in Chains heb ik niet mogen klagen, de verwijzing naar T2 met You could be mine is dan ook wel een leuke gedachte.

Hier had zoveel meer mee gedaan kunnen worden, maar wat er nu overgebleven is, is een transformersfilm bij nacht, deze film wijkt totaal af van de eerste 3 terminators en dit heb ik als enorm teleurstellend ervaren. De economisch belangen (PG13) en korte liefdes perikelen heb kapot gemaakt waar een Terminator voor staat, Brute actie!

avatar van Josh__

Josh__

Erg boeiende en leuke film om te zien. De CGI was erg goed en ook de actie scenes, De mensen die klagen dat deze film slecht is zijn wel echte terminator storyline diehards naar mijn weten. Want al op al heb ik erg genoten van deze film. Dit is uiteraard mijn mening maar ik raad iedereen die van actie houdt terminator salvation te bekijken.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

grovonion schreef:

Daar ben ik het echt niet mee eens. Er liepen twee liefdes verhalen door de film heen, die van John Conner en Kate en die van Marcus en die andere dame waarvan ik de naam even niet meer weet. Beide waren ook compleet overbodig en voegde echt helemaal niets toe, sterker nog, het wekte alleen maar irritatie op bij mij. Waarom dat soort meuk erin gooien als je ziet dat het bij de voorgaande Terminators al bewezen heeft dat romantiek in dit soort films geen enkele waarde heeft, alleen maar irritatie. Het doet gewoon allemaal heel erg Hollywood aan, scoren voor het grote publiek met een lage leeftijdsgrens en beetje onnodige romantiek erin te flikkeren.

Gabriel schreef:

juist heerlijk dat er eens geen liefdesverhaal in zat

En ik weet niet onder welke steen jij gezeten hebt hehe.

avatar van Prinsesje..

Prinsesje..

Goede film. Erg vermakelijk. .

Lekkere mannen, mooie stoeren vrouwen, enge terminators (met iets te weinig karakter), spannend, goede actie (maar niet te), duidelijk verhaal, en humor.

Zeker de moeite waard om in de bios te kijken. (of je moet thuis zo'n mega scherm hebben )

Gewoon lekker kijken. Een goed no-brainer film.

avatar van etherman

etherman

Hectometersnor schreef:

Met die verwachtingen ging ik ook naar de bios en was zeker teleurgesteld maar denk dat die grote veldslagen in het laatste deel komt van deze trilogie.Je ziet ook in deel 2 dat Connor veel ouder is en dat er laser guns zijn.Dit deel is een fracrie van de oorlog en dus het begin.Ik heb de film voor een tweede keer gezien en ben toch nog positief geworden ookal ben ik een zeer geliefd Terminator fan.Ik wacht rustig op deel 2 van deze trilogie.Ik denk ook zeker dat McG van zijn fouten geleerd heeft in deze film want deze film kan natuurlijk bij lange na niet opboxen tegen deel 1 en 2 maar tegen deel 3 zeker wel.

avatar van Le Bon

Le Bon

let op mensen die is de eerste deel van een geheel nieuwe trilogie!!

deze film is gewoon een goeie film..

je kunt niet verw8en dat het weer een achtervolgings film word

op n aar deel 5 en 6

avatar van The Oceanic Six

finalman schreef:

Nee, nee de film.

7,99....das toch geen geld. Als je je Schwarzenegger fanclub pasje kan tonen krijg je zelfs 0,50 cent korting op het totaalbedrag!

Is me dat wat...

avatar van thunderball

thunderball

The Oceanic Six schreef:

Nee, nee de film.

Is me dat wat...

Shit! Die heb ik net gisteren met mijn Stallone voordeelpas en m'n betamaxbanden de deur uit gedaan, anders had ik ook gelijk al de The expendables dvd mee kunnen brengen.

Zucht! Om nu het begrip sarcasme uit te gaan leggen...?!

avatar van Rabbitto

Rabbitto

gister gezien in de bios op rij 1 (helaas)

Werd een beetje doof van alle special effects maar goed, een leuke entertainment film. Nothing more, nothing less.

Verhaal is weer knaak en gewoon een doorgetrokken lijn.

bovendien eindigt de film ook gewoon waardeloos door WEER door te gaan met die eeuwige domme strijd.

avatar van valerio2003

valerio2003

Echt een geweldige terminator film,ik heb me geen moment verveeld en het verhaal is gewoon goed in elkaar gezet.

Ik ga hem zeker nog een keer kijken in de bios want het is echt een topper.

Die bale doet het goed maar ik heb ook genoten van die Worthington en ik vind de film helemaal niet over the top zoals er een paar beweren.

Het is actie sci-fi en dat hoort er gewoon bij en anders moet je maar naar drama films gaan kijken.

avatar van fizbizniz

fizbizniz

Gisteren gezien in de bios, valt toch erg tegen vind ik. het apocalyptische L.A is inderdaad erg mooi gemaakt, maar lijkt niet op de flashforwards die we in 1 en 2 krijgen te zien. Er word dan ook voornamelijk overdag gevochten. Het verhaal voegt eigenlijk absoluut niets toe aan de reeks en het is niks anders dan actie die in sneltreinvaart over het scherm raast. Tegen het einde van de film kreeg je wel weer even dat Terminator gevoel, Arnold Schwarzenegger vind ik persoonlijk erg mooi geanimeerd en het is opzich wel een goedmakertje dat je hem nog even voorbij ziet komen maar het is allemaal net te weinig om de film te redden. Al met al vermakelijk maar niet goed.

avatar van Xvibe

Xvibe

Gisteren gezien in de bios, het vielt me reuze mee. mooie actie, niet weer z'n standaard liefdes verhaal, Verveelde geen minuut, had er gelukkig niet teveel van verwacht. Helaas wel zn typisch amerikaanse einde, 't moet altijd goed aflopen.. Maar ondanks dat. een 3,5

avatar van IcU

IcU

thunderball schreef:

Zucht! Om nu het begrip sarcasme uit te gaan leggen...?!

Zat er inderdaad al op te wachten tot er iemand serieus op in ging

avatar van sfeermeneer

sfeermeneer

vond dit een goed film die beter was als ik had verwacht,en qua actie was ie prima en zeker niet over the top !

aanrader voor actiefans

avatar van N811

N811

beter dan verwacht

avatar van SanneW

SanneW

Dit is echt een hele goede en gave film! Van begin tot het eind spannend, vol actie en je hebt geen moment rust, want er gebeurt zoveel. Deze komt zeker in mijn top 10!

avatar van Demeter

Demeter

SanneW schreef:

Dan moet je de eerste drie ook maar eens gaan kijken.

avatar van Demeter

Demeter

fizbizniz schreef:

Maar goed dat het niet lijkt op die flashforwards, want dat zou niet kloppen, want die spelen zich pas later af. Deze film speelt zich pas af in 2018, dus Kyle Reese is nog een tiener die nog lang niet wordt teruggestuurd in de tijd en er wordt nog niet met lasers geschoten. Waarschijnlijk gaan de volgende films er wel meer op lijken.

avatar van anoniempje28

anoniempje28

ik heb de film ook gezien , en was er toch niet zo van onder de indruk

dat het model de t1000 niet voorkwam was een erg gemis in deze film ., ik vond dat echt een ruige mooie terminator in deel 2

het waren allemaal echt hele oude modellen die je in deze film zag

wat ik ook erg gemist heb , zijn de lange achtervolgingen van een terminator zoals dat in deel 2 het geval was

ik vond de terminators die er waren , wat snel kapot gaan , die enorme gedrevenheid van een terminator om iemand te krijgen was er niet

en zonder arnie , is het gewoon niets aan , hij kon het gewoon het beste , hij maakte met afstand de meeste indruk op mij

er gaat niks boven terminator 2

er gaat niks boven terminator 2

de modellen ( t1000)

de muziek

enz

Als ik jouw was zou ik toch ff wat meer op het verhaal van de films gaan letten. deze film speelt zich af in 2018 dus de t1000 is nog niet eens uitgevonden. dit was de tijd dat de t600 er was. de t800 vonden ze ook pas net uit in deze film (ookal gingen die veel later online volgens de eerdere terminator films) ff je koppe erbij houden he voordat je commentaar geeft

avatar van anoniempje28

anoniempje28

het verhaal vond ik ook niks

dan hadden ze het verhaal maar zo moeten maken , dat de t1000 er wel bij was, lijkt me toch niet zo moeilijk

in terminator 2 een hele mooie terminator laten zien , en in deel 4 wat van die oude rommel

en dan de acteurs , arnie en robert patrick , tja , daar was bale maar een kind tegen

ik vond die met veel meer overtuiging acteren

en dat is mijn mening

avatar van Shinobi

Shinobi

Wel een vermakelijke film om te zien die het duidelijk niet van het verhaal moet hebben, maar meer van de actie. En dat schotelt de film je dan ook goed voor, talloze explosies, robotgeweld enz.

Ik vond overigens Marcus veel interessanter dan Connor.

Al met al toch goed voor 3, 5 sterren. Maar het het heeft niet aan mijn verwachtingen voldaan, ik hoop dat Transformers 2 dat eindelijk nu wel eens aan mijn verwachtingen zal voldoen.

avatar van AHWA

AHWA

Precies wat ik ervan verwacht had. Een tenenkrommende Christian Bale weer die met weinig werk toch nog iets ervan probeert te maken, maar daar jammerlijk in faalt. Grootste minpunt is uiteraard het scenario, want het kan toch niet zo zijn dat hypermoderne terminatormotoren geen zwarte kabel over de weg gespannen zien op klaarlichte dag. Of dat Wright alleen de noordtoren uitschakelt, maar er daarna wel vrolijk een verzetshelikopter kan landen zonder beschoten te worden, en uitgerekend de zwangere vrouw ook in zit Ook dat de Terminator die voorbij loopt niet ziet dat er een kabeltje uit het deurpaneel hangt, is natuurlijk van de zotte.

Grootste pluspunt zijn de stunts, die er prima uitzien, en Michael Bay krijgt het nog lastig in Transformers 2, want ook hier moet weer alles kapot. Alles wat los en vastzit vliegt op de een of andere manier door het beeld heen. Terminator onderscheidde zich in deel 1 en 2 van een sterk verhaal, een kleine cast, waardoor de stunts extra lading kregen. Hier is dat niet zo helaas.

Ook is het leuk om de vele verwijzingen naar de vorige delen eruit te pikken, waardoor je niet geheel van een koude kermis thuiskomt. Desondanks is het een zeer matige film. T2 zal nooit meer overtroffen worden ben ik bang.

anoniempje28 schreef:

het verhaal vond ik ook niks

ik vond die met veel meer overtuiging acteren

en dat is mijn mening

en toch heb je ongelijk, de T-1000 is nog NIET uitgevonden in 2018.

Zoals men eerder zei, men zit nog in de periode dat de T600 actief was en de reeks T800 aan het bouwen was.

Je moet dringend eens de oude trilogie eens herbekijken.