• 9.378.652 stemmen

Met onder meer: Morjana Alaoui, Mylène Jampanoï en Catherine Bégin

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 11 december 2008

Plot Martyrs

"They haven't finished being alive."

Frankrijk, begin jaren ’70. Als de 10-jarige Lucie na maanden spoorloos verdwenen te zijn geweest wordt teruggevonden, zit haar lichaam onder de wonden. Er is echter geen spoor van seksueel misbruik; waarom ze werd ontvoerd en door wie, is een raadsel. Vijftien jaar later, en geholpen door haar vriendin Anna, zoekt Lucie genoegdoening...

Ik reageer gewoon op al die zeurpieten die dit al té erg vinden..

Dan heb je gewoon een distorted referentiekader, want dat mensen dit als een hoogtepunt van hardheid zien is allesbehalve vreemd. En de voorbeelden die je noemt zijn niet bepaald sterk om daar wat tegenin te brengen.

• 12092 berichten

120 days of Salo vind ik wel degelijk een trapje verder gaan.. evenals die scènes uit Imprint. Die heb ik wel degelijk genoemd volgens mij. En zelfs Midnight Express heeft wat dat betreft een nare smaak. Kan wel alles gaan opzoeken om daar de gruwelijkheidswaarde van te bespreken, maar dat lijkt me weinig zinvol, aangezien je toch niet te vermurwen bent kennelijk. En qua distorted visie en beoordelingen ben ik maar een kleine jongen vergeleken bij u, onderhond

Voor Salo kan je misschien nog wat aanhangers vinden (over saaie troep gesproken trouwens), maar een film als Imprint zou ik in nog geen lichtjaren verwachten bij deze film. Die is bijna komisch. Ook een film als Funny Games lijken de meesten al gapend uit te zitten.

• 12092 berichten

De martelingen in imprint zijn anders bijzonder heftig en gruwelijk.. ik weet wel welke marteling ik liever heb, die uit deze film of die daar

Onderhond schreef:

Ook een film als Funny Games lijken de meesten al gapend uit te zitten.

Er zijn anders genoeg kijkers die het laatste deel van Martyrs ook gapend hebben uitgezeten, als je de comments wilt lezen hierbij. Dat is nu precies het probleem van deze film m.i.

Zeker een duidelijke minderheid, waarbij nog eens een goed deel klaagde dat het gewone horrorstukje voorbij was.

Erwinner

Funny Games komt bij mij op een hele andere manier en veel indringender binnen dan Martyrs. Heeft ook veel meer met suggestie en beleving te maken.

Erwinner schreef:

Inderdaad. Ik vind deze film weer veel indringender, hoewel het me op zich nog wel meeviel. Funny Games is echt zo ongeloofwaardig dat ik mij er totaal niet in kon inleven, verre van zelfs.

avatar van aerts007

aerts007

Waarom is Funny Games zo ongeloofwaardig?

aerts007 schreef:

Waarom is Funny Games zo ongeloofwaardig?

Zegt het woord Afstandsbediening je iets?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Dat met die afstandsbediening vind ik meer belachelijk. De hele film is voor de rest vreselijk ongeloofwaardig. Maar dat is niet iets om hier te bespreken.

Erwinner

Dat moet je ook meer zien als een gimmick. Een vraagje tussendoor van de regisseur. Imo geniaal en totaal onverwacht.

Ja, als je denkt dat dat als een verhaalelement bedoeld is dat realistisch over moet komen is dat vooral erg grappig.

kos schreef:

Dat zeg ik toch niet? Ik noem alleen een element van FG waarom het ongeloofwaardiger is. Was ook wel een grappige scene daar niet van. Probeerde alleen te zeggen dat ik Martyrs geloofwaardiger vind dan Funny Games, al nemen in beide films de hoofdrolspelers niet altijd even slimme (zelfs domme) beslissingen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Hoe kan iets ongeloofwaardig zijn als de pretentie er niet is om geloofwaardig te zijn.

Het nemen van domme beslissingen is ook niet bepaald een reden om een film ongeloofwaardig te noemen natuurlijk. Bijna integendeel.

avatar van Spetie

Nee oke dat is waar, maar het kan wel bijdragen aan de spanning of beleving lijkt me.

In die zin dat films waar mensen uitsluitend slimme beslissingen nemen vaak niet echt spannend zijn

Erwinner

Als iets zeer ongeloofwaardig is maar overtuigend wordt neergezet, dan maakt dát het ongeloofwaardige meestal weer goed.

Onderhond schreef:

Als zowel de "goeden" als de "slechten" slim zijn en dit ook laten zien kan een film juist heel spannend zijn.

Het kan echter ook een verhaal verstoren, dat dan weer wel .

avatar van Resh

Resh

kos schreef:

Toch worden dingen als in Martyrs toch echt gedaan op de wereld.

avatar van Wauze

Wauze

Poeh net gezien...viel niet mee. Wellicht is het thema onrealistisch, alhoewel vind het realistischer als Saw, dat maakte het voor mij dan ook zo indringend. Vond het geweld wel erg expliciet en waarschijnlijk door het realistische af en toe "niet om naar te kijken".

Als je een nachtmerrie zou willen verfilmen, het is gelukt!

Maar is het wel zo onrealistisch, soms vraag ik me af of in de huidige maatschappij dit soort dingen niet inderdaad bestaan.

Saw, Hostel, Martyrs...

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Wauze schreef:

tuurlijk bestaan er zulke dingen op de wereld. misschien hier minder, maar er zijn landen waar martelen nog heel gewoon is!

maar als je kijkt naar de kelders die af en toe ondekt worden... en waar ook vooral meisjes uitkomen. ontvoerd en mishandeld door onbekenden of vaders....

er zijn dingen gaande die wij niet weten, en misschien nooit te weten komen. maar er zitten zieke geesten tussen! dat is zeker.

en kijk maar naar de schrijver van deze film... die heeft het verzonnen en opgeschteven, hij had het ook kunnen gaan doen!! en daarom zijn er ook mensen die dingen doen die ze beter hadden kunnen opschrijven.

avatar van Chloe Moretz

Vascago

Hij ligt voor 10 euro bij de FRS. Gister gekocht

avatar van Chloe Moretz

Chloe Moretz

In de filmclub hier in Woerden hebben ze 'm niet.

Dan ga ik 'm misschien kopen

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Videoland heeft hem wel, en een tientje bij FRS is ook niet veel

avatar van dutchtuga

avatar van Vascago

Vascago

dutchtuga schreef:

Dat meen je niet! Heb ik 'm besteld voor 20 euro

Dat zuigt dan idd behoorlijk. Ik heb gister Planet Terror (2 disc special edition), Martyrs en Sweeney Todd (Steelcase) gekocht voor 25 euro samen.