Genre: Drama / Horror
Met onder meer: Morjana Alaoui, Mylène Jampanoï en Catherine Bégin
Gesproken taal: Frans
Releasedatum: 11 december 2008
Plot Martyrs
"They haven't finished being alive."
Frankrijk, begin jaren ’70. Als de 10-jarige Lucie na maanden spoorloos verdwenen te zijn geweest wordt teruggevonden, zit haar lichaam onder de wonden. Er is echter geen spoor van seksueel misbruik; waarom ze werd ontvoerd en door wie, is een raadsel. Vijftien jaar later, en geholpen door haar vriendin Anna, zoekt Lucie genoegdoening...
Anna Assaoui
Étienne
Young Lucie
Young Anna
Tonypulp
Prachtig nieuws, hier wacht ik al zo lang op
Kijk er echt naar uit, na al die goede reacties!
Brianna
Op naar Belgie, whahahah, echt, ik wil m al zolang zien, kan niet wachten, maak er wel een leuk dagje uit van, hihi
orbit
- 12092 berichten
Helaas zal deze ook wel weer jaren niet te krijgen zijn op dvd regio2 en de AFFF zal hem wel weer te cru vinden voor haar publiek, dus voorlopig zie ik hem niet waarschijnlijk
Erwinner
Lees hieronder.
orbit
- 12092 berichten
mooi, dat is alvast een meevaller. Deze wil ik zeker wel zien.
Erwinner
Vanaf 10 maart in de videotheek (overige videotheekreleases)
Welke apotheek?
MatthijsGr00t
Heb hem ook eindelijk gezien na maanden en maanden wachen..
Ik vond hem minder ziekelijk dan ik van te voren had verwacht en van wat ik had gelezen vooraf, maar dat wil niet zeggen dat dit niet de meeste schokkende (horror)film is die ik ooit heb gezien.
Het is niet echt goor en het is ook niet echt eng, maar het is zo hard en zo schokkend, dat het echt wel een enorme indruk achterlaat...
Het begint al meteen goed met de ontsnapping van Lucy, het geschreeuw van haar gaat echt door merg en been en daarna wordt het alleen maar beter. Het eerste deel kan je nog vrij makkelijk achterover zitten, maar het tweede gedeelte lukte mij dat niet meer. Ik werd er heel onrustig van. Die live marteling was echt keihard
Het einde vond ik niet zo sterk beetje vaag en te snel afgeraffeld in mijn ogen , maar dat maakt de film er niet minder indrukwekkend op.
4.5* voor een film die je moet gezien hebben ( als je durf )
Inland Rabbit
Er is vantevoren veel over deze film te doen geweest en dan is altijd de vraag, of dat wel terecht is. De film schopte het zelfs tot een 18+ rating.
Nu zijn ze in Frankrijk altijd wel goed in het scheppen van een ziekelijk psychologisch en naargeestig sfeertje, dus dat zat alvast mee. Van meningen had ik al gehoord, dat ik geen Horror in de zin van het woord moest verwachten, maar dat het mogelijk verder zou gaan dan La vie Nouvelle of Trouble Every Day bijvoorbeeld, had ik niet durven hopen.
De film begint nog vrij 'rustig'. Het is al gelijk best hard en vooral de sfeer word al goed gezet, maar niet echt iets om erg onrustig van te worden. Die sfeer is echter al wel heel zwaar aanwezig, maakt het vanaf het begin al hard en deprimerend.
Het begin word vooral goed gebruikt voor de karakter ontwikkeling en het basisverhaal, waardoor je des te meer blijft meeleven in het 2e gedeelte.
Die omschakeling komt dan best hard. In het begin lijkt het allemaal nogal mee te vallen, maar het is juist de kracht van herhaling die het allemaal zo erg maakt. Je wilt wegkijken, maar toch blijf je meeleven!
Het gestripte lichaam vond ik een vrij fatale klap. Zeker als ze dan nog eens blijkt te leven en te praten ook. Het beeld zelf was al eng zat, maar ook omdat je weet wat er allemaal aan vooraf is gegaan. brr. Dat ging zover voor mijn gevoel, niet qua beeld perse, maar op een heel ander niveau.
Niet een film die ik snel weer zal zien. Wel 1 die ik op DVD zal aanschaffen, al is het maar om hem over een jaar weer eens uit de kast te halen. Sneller zal dat niet wezen. 5*
Tonypulp
Na maanden wachten en na al die reacties, is het nu eindelijk gebeurd, ik heb hem gezien!
Mijn verwachtingen waren ontzettend hoog, zo hoog dat ik eigenlijk dacht teleurgesteld te gaan worden.
Dat is verre van het geval, dit is een film waar er geen twee van zijn.
Het begint allemaal al redelijk hard, toch viel het in het begin nog wel mee, totdat de omschakeling komt, hoe het er aan toe gaat in dat laatste half uur is echt ongekend, dit is waar ik het af en toe gewoon letterlijk zwaar kreeg, zwaar omdat het zo ziek is, zwaar omdat het maar niet op houd, en vooral omdat laugier zo'n medeleven creeërd in het eerste gedeelte dat je je ook echt oprecht kut voelt voor haar.
Het eerste deel kan dus gezien worden als een kennismaking, en die is zo goed gedaan dat het tweede deel ook echt effect heeft, waar je in bijvoorbeeld een 'hostel' denkt van 'jaa zaag z'n been eraf, knip haar oogbal eraf, yeey tof' is het hier meer dat je het juist niet wilt. het maakt alles zo hard, zo ongelooflijk ziek dat het over de grenzen gaat, en dat wou ik ook gewoon toen ik hier aan begon.
5*, ongelooflijk goed, en een plaats in mijn top10.
apolicum
Na al die reacties hier moést dit wel een topfilm worden! Dat is de film zeker ook. Geweldige sfeer, acteerprestaties, ... Ik had de film wel schokkender verwacht... (wellicht na alle reacties hier had ik waarschijnlijk verwacht dat ik zelfs niet zou kunnen slapen na het zien van deze film) , maar dat valt dus allemaal wel mee
misschien ben ik ook al wat "schokkends" gewoon.
Ik ga hem zeker nog eens terugzien, misschien deel ik nog wel eens een (voor mij zeldzame) 5* uit
hemeltje
Ik snap niet waarom sommige mensen stemmen uitbrengen, voordat ze de film gekeken hebben.
SilverGun
Is het gewoon puur toeval dat er vanaf gisteren opeens zoveel gebruikers zijn die deze film hebben gezien? Ik zag toevallig dat ie te pindakazen viel, maar dat is ie al langer.
Tonypulp
Volgens mij stond hij pas vanaf gister op Nieuwsgroepen, daar heb ik hem in ieder geval vandaan geplukt.. denk dat dat voor meerdere mensen het geval is
apolicum
jups
De eerste 45 min zijn echt super maar daarna ging de film toch snel achteruit om tenslotte toch een dikke voldoende te scoren een zeven dus 3.5*
De scene met de hamer bv was zeer goed in beeld gebracht dat samen met de geluiden was zeer luguber.
Keane1983
Naief als ik kan zijn kon ik deze film bemachtigen met de veronderstelling dat ik gewoon naar een horrorfilm zou gaan kijken....niet bleek minder waar...ik wist overigens niks over de film zoals menig hier wel wist en had ik ook geen meningen van andere gelezen!!! Dus stop ik hem maar in de blueray speler en aanschoude.....
Owjeetje die fransen weten er toch altijd weer wat gruwelijks van te maken. Ook deze film wat in mijn ogen echt te bruut voor woorden.
Acteer werk was top en overtuigend, de martelscenes daarin tegen waren voor mij net iets over the edge en kon ik op ten duur niet meer naar kijken.
de martelscene bij the pasion of the christ behoord ook tot in dit rijtje thuis...net zo lang doorfilmen tot de kijker ongeveer zelf instort en het gene ondergaat wat de persoon in questie ondergaat
De film zal zeker een spoor bij mij achter laten. Ik weet niet als ik deze film moet tellen onder de noemer horror of onder een geestes-zieke spelletje zoals hostel en saw.....
De film weet in het begin een goede sfeer neer te zetten (vooral de eerste 45min.) Daarna gaat de film niet achteruit ofzo, maar blijft deze op een punt hangen en komt hier vervolgens niet meer uit....op presies 1.17 hr. werk ik gewoonweg emotioneel en moest huilen met de film....de muziek op dat moment en de beelden!!!
wat een beetje jammer is, is dat de martelscenes iets te lang duren. De muziek op het einde had een beetje weg van de muziek van 28 days/weeks later!!.
Ik vond het einde niet tegen van in tegenstelling wat sommige zeggen...Het teken van bevrijding...De film is overigens niet verlopen zoals ik dacht dat hij zou gaan...ik dacht eerst dat je naar het leven ging kijken van het eerste meisje dat gemarteld werd...vervolgens worden heel de rollen omgedraaid...
Van mij krijgt de film een 3.5*
mcdaktari
net zoals Keane1983 had ik nog niks van deze film gehoord of gelezen, en dacht ff naar een thriller/horror film te kijken. maar inderdaad ik weet ook niet of dit horror is. Het is in ieder geval wel heel ziek en films als Saw vallen hierbij in het niets. teminste dat vind ik. maar hoe dan ook ze hebben er wel een realistiche en gruwelijke film van gemaakt, met sterk acteerwerk.
dus alweer een overtuigende franse film erbij.
Phoenix
Nogal wat krachttermen hier. "Ziekste film", "gruwelijk", vergelijkingen met Irreversible, "Saw is er niets bij", die post van Stinocop...
No way dat ik deze ga zien, maar kan iemand in spoilertags even neerzetten wat er zoal aan "zieks" gebeurt? Puur uit filmhistorische interesse natuurlijk
Seam
Hoge waarderingen van users die ik erg kan waarderen, dus even kijken of dit wat is
SilverGun
.Het gaat niet zozeer om de bloederigheid maar meer om hoe hard en genadeloos het geweld is, zoals Irreversible dus. De eerste helft valt relatief mee, hoewel al vrij naargeestig. Het ontsnapte meisje zoekt samen met een vriendin die ze heeft ontmoet in de inrichting waar ze na de ontvoering is terechtgekomen, wraak op de daders.
Het meisje pleegt zelfmoord en de vriendin ontdekt dat 'men' nog steeds bezig is met dezelfde praktijken die het meisje heeft ondergaan. Ze wordt hier tijdens de tweede helft zelf aan onderworpen. Het blijkt om een groep personen te gaan die zich bezighoudt met het martyrdom. Wanneer de juiste persoon genoeg ellende doorstaat en op het punt staat om dood te gaan, zou men tot in detail kunnen vertellen wat er na de dood te zien is.
Ze zit vast in een donkere kelder en ondergaat gedurende een lange periode steeds toenemende folteringen. Krijgt op gezette tijdens dezelfde smerige pap, wordt opgezocht door een brede kerel die in eerste instantie wat slagen met vlakke hand uitdeelt en uiteindelijk langdurig instompt op haar gezicht en buik, waar al niet veel meer van over is. Op het einde wordt ze in een constructie geplaatst en levend gevild. Dat wordt niet volledig getoond, maar je ziet wel haar reactie en het resultaat. Denk aan het gevoel dat je had tijdens de verkrachtingscène van Irreversible, maar dan uitgesmeerd over een half uur. De vriendin blijkt die juiste persoon te zijn en fluistert aan de vrouw die aan het hoofd van de organisatie staat wat ze ziet. Die pleegt zelfmoord zonder het aan iemand anders verteld te hebben.
Phoenix
Ok bedankt, het verhaal klinkt nog wel boeiend maar al dat lijden hoeft van mij niet zo.

Vijf goede horrorfilms zonder paranormale aspecten

Vijf van de beste meest verontrustende films ooit gemaakt

De beste Franse films per genre, volgens MovieMeter

Angstaanjagende horrorfilms uit vijf verschillende landen

Threads

Låt den Rätte Komma In
Drama / Horror, 2008

Seul contre Tous
Drama / Thriller, 1998
kindermishandelingsufferingwraaktorture chambermartelencrueltybody horrormisbruiknew french extremismblood on bodydevastating