• 9.382.631 stemmen

Met onder meer: Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee en Charlize Theron

Releasedatum: 18 maart 2010

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Road

"In a moment the world changed forever."

Een man en zijn zoontje doorkruisen een verwoest Amerikaans landschap, bedekt met de as van een vergane wereld. De man kan zich de tijd ervoor nog herinneren, het jongetje kent alleen dit dode landschap. Het enige dat hen rest is te overleven en zich vast te houden aan de kostbare brokstukken van hun eigen menselijkheid.

avatar van ExToR

ExToR

DiKKe_OsCaR schreef:
Veel te slap verhaal. Het idee achter de film is goed, maar werk het dan ook uit op zo'n manier dat het aanspreekt.

Ik ging blanco deze film in, omdat bij dit genre de film of heel goed is, of ronduit slecht. Helaas, het werd voor mij ronduit slecht.

Hierboven werd het al genoemd, maar waarom zouden die mensen de vader en zoon al zolang volgen, terwijl ze ook gewoon contact konden zoeken, als de vader zag dat een gezin compleet is kon hij zeker ook inzien dat dit gezin bij de goeden horen.

Wat mij betreft: mijden deze film!

1 ster maar? is dat niet lichelijk overdreven? ik heb hem zelf nog niet gezien, maar 1 ster is echt ... een verschrikkelijk cast, slechte acteerprestaties, slecht verhaal/plot/einde... was het echt zo een ramp?

avatar van Laoslander

Laoslander

De fotografie is soms ook prachtig, let maar eens op wanneer we uit kikkerperspectief die afgebroken brug te zien krijgen, echt prachtig!

avatar van Nand

Nand

ExToR schreef:

Mensen overdrijven graag in hun stemmen. Er zijn veel mensen die alleen maar 1 of 5 sterren geven, gewoon omdat ze niet goed inschatten wat een 2, 3 of 4 betekend. Laat staan de 0,5jes ertussen.

Karl van H.

Zo te zien werd Oscar vooral gefrustreerd door het einde. Over enige andere minpunten zegt hij niks, dus of je zijn stem echt serieus kunt nemen is de vraag. Maar als hij de film een 1,0* waard vond, ach, laat 'm maar.

avatar van Mania-92

Mania-92

Misschien een tip voor de mensen die hier beweren dat het niet duidelijk wordt waarom ze naar het zuiden trekken, bekijk de flashbacks nog eens. In een van de flashbacks zegt de vrouw van het hoofdpersonage:
"You have to go to the south. You can't survive another winter here." Ze trekken dus naar het zuiden omdat het daar, in de winter, beter vertoeven is.

Het 'open'-einde is ook helemaal niet onaardig vind ik. Je kunt zelf het einde invullen, er over nadenken. Liever zo'n einde dan een slecht uitgewerkt einde waarin dingen verklaard worden puur en alleen omdat het 'moet'.

SaNDuTjE

Films in dit genre eindigen vaak op deze manier, omdat dit toch wel de kortste (en misschien gemakkelijkste) weg is.

Voor deze film werkt het overigens prima.

avatar van fdekam

fdekam

Mooi gemaakt maar wel erg traag en saai!

avatar van Seifer

Seifer

Eerder depressief.

SaNDuTjE

En dat is precies het gevoel dat de film probeert over te brengen

Karl van H.

Zo depressief vond ik de film nou ook weer niet. Tuurlijk, vrolijk kan ik het niet noemen, maar depressief is ook wat overdreven. Het eind is bijvoorbeeld al best optimistisch.

avatar van Rizz

Rizz

Bij deze film vond ik alles mooi en goed behalve het acteerspel en het te simpele verhaal in mijn ogen.

Heb wel erg genoten van de plaatjes en de grauwheid, erg knap hoe dat is overgebracht.

avatar van Sfeerkeel

Sfeerkeel

Een matige film waarbij je steeds zit te wachten op actie die maar niet wil komen.

avatar van PGJ

PGJ

Ik vind dit een geweldige film. Anders dan de meeste films, het wordt ook gezien als een art film en in deze hoedanigheid werd hij ook aangeboden in de bios waar ik hem gezien heb. Het is een in en in zwartgalig verhaal met constante druk op je emotie en het gevoel hoe je zelf zou reageren in z'on situatie. Hij is niet verrassend of bijster creatief maar wel luguber en toont de intense innerlijk overleveingsintuitie van de mens. Het is geen feel-good movie maar een aanrader naar mijn mening. Als filmliefhebber moet je ook een verder in de breedte kijken naar andere genres en opbouw in een film en dit is er een van. Veel plezier!!

avatar van Seifer

Seifer

Sfeerkeel schreef:

Het is dan ook geen actie film. Je wacht toch ook niet op schrik momenten in een satire?

SaNDuTjE

Inderdaad, waarschijnlijk schept 'Thriller' als soort genre verkeerde verwachtingen van deze film. De nadruk ligt voornamelijk op het drama aspect.

avatar van Klont

Klont

Jammer dat het drama aspect niet goed genoeg uit de verf is gekomen om een doorgewinterde dramafilm-kijker te boeien.

Door de mooie setting een 3*.

• 2041 berichten

Ik hou van dit soort verhalen..

maar ik vind dit niet sterk genoeg uitgevoerd.

Christian Bale had hier iets mooi's van kunnen maken!.

2 1/2 ster

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Banjo schreef:

Christian Bale had hier iets mooi's van kunnen maken!.

2 1/2 ster

Duidelijk . (Ik heb de film verder nog niet gezien )

Karl van H.

Viggo Mortensen brengt het er anders lang niet slecht vanaf, integendeel. Ik zie niet wat Bale voor toegevoegde waarde zou zijn ten opzichte van hem.

SaNDuTjE

Alleen al aan de poster kun je zien dat Viggo Mortensen perfect voor deze rol is.

• 2041 berichten

Viggo was ook niet slecht.

Maar ik geloof heilig dat Christian bale hier meer uit had kunnen halen.

die man legt z'n ziel er in...

SaNDuTjE

Bale is zeker ook niet slecht maar heeft voor mij te veel een hollywood-uitstraling waardoor ik hem denk ik minder geloofwaardig gevonden zou hebben.

Karl van H.

In The Machinist had hij niet bepaald een Hollywooduitstraling, hoor. Maar ik blijf erbij: Mortensen doet het uitstekend in deze film en ik heb er geen behoefte aan hem te zien worden vervangen. De scène waarin hij voor het eerst sinds tijden weer drinkt en rookt, bijvoorbeeld, of nadat hij die vuurpijl het huis in heeft geschoten: "Why are you following us?" - niks op aan te merken.

• 2041 berichten

ja de machinist is een goed voorbeeld..

Maar Karl als je zo voor Viggo bent waarom geef je dan maar 2 1/2 ster?

avatar van Laoslander

Laoslander

Ik denk dat deze film gewoon het foute publiek lokt.

avatar van hendriks

hendriks

einde vind ik wat minder geslaagd

Karl van H. schreef:

Klopt, deze had ik eigenlijk als uitzondering willen noemen.

avatar van dpompert

dpompert

Wij hebben deze film ook gezien en wij snappen niet dat mensen kunnen zeggen dat dit een goede film is.

Veel vragen kwamen bij ons naar boven zoals ''Waarom is de aarde niet meer zoals het ooit was''.

Zijn vrouw zegt ''ga naar het zuiden want het is daar warmer''. Leuk dat het daar warmer is maar is het ook voor de mensheid beter.

Veel vragen met géén goed antwoord.

Er kon veel meer gedaan worden met dit thema. Vooral als er eerst eens verteld werd waarom de aarde zo is en wat er eigenlijk gebeurt is.

Een verhaal zonder een kop en kont.

Zeer slechte film. Erg jammer.

avatar van Rebel80

Rebel80

Gedeeltelijk met de vorige poster eens.

Ik hou van apocalyptische films alleen als ik nu terug kijk naar deze film gaat het eigenlijk nergens over.

Het lijkt meer een moment opname van een vader en zoon.

Wat mij dan ook lichtelijk stoort is inderdaad, wat is er met de aarde gebeurd waarom hebben mensen zelfmoord gepleegd,waarom ging die moeder in Godsnaam er zomaar vandoor en probeerde ze niet gewoon mee te overleven, waarom volgde dat gezin hun etc veel dingen die niet te verklaren zijn.

Zat ook niet echt veel diepgang in en eigenlijk gebeurd er zeer weinig, maargoed, ik hou wel van de sfeer die er omheen hangt, 2* lijkt me prima op ze plaats.

avatar van JSPR_G

JSPR_G

dpompert schreef:

''Waarom is de aarde niet meer zoals het ooit was''.

Daar gaat de film helemaal niet over. Het verhaal gaat over het overleven van een vader en zoon tijdens de apocalyps. Wat/hoe die apocalyps is, doet er niet toe.

dpompert schreef:

Wat zou je zelf doen als waar je woont de zon niet meer schijnt, alles grijs, verwoest, enz. is? Zou je daar blijven, of hopen dat het elders beter is en op pad gaan? In welke richting zou je stappen als je terug hoop en zon wilt vinden? Het Noorden?