• 9.380.130 stemmen

Met onder meer: Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee en Charlize Theron

Releasedatum: 18 maart 2010

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Road

"In a moment the world changed forever."

Een man en zijn zoontje doorkruisen een verwoest Amerikaans landschap, bedekt met de as van een vergane wereld. De man kan zich de tijd ervoor nog herinneren, het jongetje kent alleen dit dode landschap. Het enige dat hen rest is te overleven en zich vast te houden aan de kostbare brokstukken van hun eigen menselijkheid.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Het boek van Cormac McCarthy (No Country For Old Men, Blood Meridian) is werkelijk fenomenaal. Ik ben benieuwd of de verfilming de kwaliteit van de vorige McCarthyverfilming hoog kan houden, maar op zich heb ik wel vertrouwen in Hillcoat na The Proposition. Daarnaast heeft hij een stevige cast dus dat valt ook mee. Enige waar ik bang voor ben is dat ze het prachtige, maar compromisloze einde van het boek vervangen omdat het enigzins ongeschikt voor een film lijkt... Maar dat zou toch heel veel van de kracht van het verhaal wegnemen.

Anyways, ben benieuwd.

avatar van The One Ring

The One Ring

Mc schreef:

Ik vond het einde juist wel een compromis, met het jochie die ineens vanuit het niets nieuwe ouders vind. Gigantisch overtuigend vond ik dat niet. Verder wel een sterk boek waarbij ik me wel een goede verfilming kan voorstellen, maar er zitten erg weinig echte acties in het verhaal. Benieuwd hoe dat op film over komt. Hillcoat heeft het in zich om hier iets goeds van te maken, dat is zeker. Daarbij lijkt Mortensen me de ideale keuze voor de hoofdrol.

Zeker iets om in de gaten te houden.

avatar van aire.

aire.

Ik heb even een poster toegevoegd. De stills zijn inmiddels ook al verschenen. Ziet er toch niet onaardig uit moet ik zeggen, al ademt het nog niet helemaal die post-apocalyptische sfeer uit zoals het boek dat beschreef. Als ik de kritieken op het internet moet geloven. Ik ben in iedergeval erg benieuwt. De setting en het concept spreken mij enorm aan. De film wordt echter uitgesteld ..

According to a very sad announcement in The Hollywood Reporter today, it sounds like Weinstein Co. will be pushing back the release of the most anticipated PA film of the year until to, at least December, maybe even 2009. Why would they do such a thing? Well it sounds like there are a couple of reasons. Weinstein has decided to move ahead with a December release of The Reader which will mean that it'll suck up a lot of marketing dollars needed for The Road. But also, and this comes directly from the article; "The Road is in post and decidedly not done, those familiar with the project said."

avatar van Perfectly clear

Perfectly clear

Wanneer is nou de officiele release ?

Het wachten duurt lang, te lang

avatar van Beitel

Beitel

Ik zou bijna zeggen dat jullie de trailer moeten ontwijken, want die past totaal niet bij de beoogde sfeer. Het is dus nog afwachten wat voor film het echt wordt, maar sommige shots zien er in ieder geval prachtig uit.

avatar van Phoenix

Phoenix

Het plot klinkt in ieder geval geweldig. Ken het boek verder niet, en ben na het bericht van Beitel ook wat terughoudend om de trailer te bekijken, maar van de poster alleen al krijg ik The Mist-achtige gevoelens (het einde dan) en dat is alleen maar goed.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Trailer ziet er erg goed uit. Deze komt op mijn lijstje, ben zeer benieuwd.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Toffe poster, goed plot, verdienstelijke acteurs...laat maar komen dus.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik kijk heel erg uit naar deze film. Lijkt me een erg spannende en sfeervolle film. De trailer zag er ook goed uit, mooie shots en Viggo charlize zijn beide goede acteurs, dus ik ben heel benieuwd.

doodah

Ah, nog eens een film met Viggo Mortenson. De trailer zag er inderdaad goed uit, het plot spreekt me aan...

Ik ben dus ook benieuwd.

Komt deze film eigenlijk uit in de bioscoop? Ik zie hem namelijk nergens staan tussen de verwachte films.

avatar van Gil -Galad

Gil -Galad

Het zag er heel goed uit, staat op mijn must see lijstje:) Mazzel dat ik even keek wat Hillcoat allemaal geregisseerd heeft, ik klikken en dan krijg je zoiets te zien. Daar word je toch blij van.

doodah

Maar voor de rest is het maar magertjes vind ik.

schram101

Wat een fantastisch sfeertje hangt er toch in deze film. De trailer althans. Deed me een beetje denken aan I am Legend. Qua sfeer althans.

schram101

Is er inmiddels al iets bekend over de release? Haalt ie de bioscopen in Nederland toch wel?

doodah

Bij de verwachtte films is hij in België toch nog nergens te bespeuren.

avatar van as

as

schram101 schreef:

Ik hoop het bij god niet. I am Legend staat mijlenver af van The Road. Waar I Am Legend een popcorn verfilming is van een te gek boek, hoop ik toch echt dat The Road een klein drama blijft. Dat is het fenomenale boek ook.

avatar van Jopa

Jopa

waar is de kar?

avatar van Jopa

Jopa

bij de foto's stond ie wel,

in de trailer miste ik m.....

Photos from The Road - imdb.com

as schreef:

Mischien heb je gelijk. Maar ik doel met die opmerking vooral over de sfeer. Hoewel deze moeilijk te proeven is in ong 2 min trailer, kwam hij lekker spannend en mysterieus over. Heb zin in deze film.

avatar van AmazingShikoku

AmazingShikoku

De film moet je totaal niet vergelijken met welke film die je dan ook ooit gezien hebt. Het boek is een drama over een vader en zoon die proberen te overleven in een post-apocalyptische wereld.

Ik denk dat deze film wel eens een hoog cultgehalte zou kunnen gaan krijgen. The Road vergelijken met I Am Legend of The Mist moet je gewoon niet doen, ook niet qua feel.

The Road heeft NIKS met enige form van monsters/aliens/vampiers/weerwolven/vage dingen die uit de mist via een andere dimensie springen. I Am Legend had trouwens ook een vijf keer zo'n groot budget.

Ik zou zeggen lees het boek eens

avatar van hawkins

hawkins

Moet even erbij vermelden dat de score weer wordt verzorgd door Nick Cave & Warren Ellis, nóg een reden naar deze film uit te kijken.

schram101

Volgens mij lees ik op IMDB dat hij pas in februari naar Nederland komt

avatar van timmem

timmem

Eerste posters en vijtal clips Ziet er behoorlijk goed uit.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

D'r zit een witte rand om de poster hier. Niet de bedoeling toch!

schram101

Wie heeft er gestemd? Lijkt me dat dit onzin is?

Stem verwijderd.

schram101

Hij heeft hem weer geplaatst. Een doordrammende grapjas of iemand die geen zin heeft om een (korte) recensie te schrijven..?

zazdarovje

Vertel?

Hij heeft de film wel gezien.

zazdarovje schreef:

I'm taking part at the Venice Film Festival, like all the previous 5 years.

Zie ook de myspace link in zijn profiel. Daar staat ook iets over het festival van Venetië.

schram101

Oke dan. Wist uberhaupt niet dat de film al draaide op de filmfestivals. In dat geval mijn excuses!

avatar van Adentro

Adentro

Een van de beste boeken die ik dit jaar las. Heb altijd een vrij levendige fantasie en vond sommige stukken zo aangrijpend, dat ik dacht: 'Als ze dit gaan verfilmen, hoef ik het niet te zien. Heb het in mijn hoofd al gezien.' Maar nou begin ik toch wel heel erg nieuwsgierig te worden.

Op IMDB staat dat 'ie pas 4 februari 2010 uitkomt. Nog even geduld dus...