• 9.381.099 stemmen

Met onder meer: Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee en Charlize Theron

Releasedatum: 18 maart 2010

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Road

"In a moment the world changed forever."

Een man en zijn zoontje doorkruisen een verwoest Amerikaans landschap, bedekt met de as van een vergane wereld. De man kan zich de tijd ervoor nog herinneren, het jongetje kent alleen dit dode landschap. Het enige dat hen rest is te overleven en zich vast te houden aan de kostbare brokstukken van hun eigen menselijkheid.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Trailer gezien en ziet er fantastisch uit met een goed evenwicht tussen avontuur/actie en drama. Staat op mijn wishlist.

Op TV zeiden ze dat de film op 2 december in de zalen uitkwam.

avatar van ghostman

ghostman

Filmkriebel schreef:

Op TV zeiden ze dat de film op 2 december in de zalen uitkwam.

Eens. Ben er benieuwd naar.

Koekebakker

NL release is verplaatst. Was 4 februari, zoals Adentro schreef en nu nog op imdb staat, maar dat wordt eind maart, dacht ik.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

2 december had ik op Franse TV gezien. Ik kijk daar vaak naar.

avatar van jipt

jipt

Wanneer komt deze in NL??

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Is er nu een hate stem?

jipt schreef:

Wanneer komt deze in NL??

Eind maart dus, als ik het goed heb.

edit: even nagekeken. 18 maart wordt het.

avatar van namingway24

namingway24

Op de Pathé-site staat 4 februari. Veel te lang wachten. Ik ben razend benieuwd, en reviews van overzee zijn vaak laaiend. Misschien lees ik eerst het boek wel.

namingway24 schreef:

Op de Pathé-site staat 4 februari.

Lees even een paar berichten terug, als je wilt.

avatar van Gabriel

Gabriel

beelden zijn prachtig, verhaal ronduit slecht. Geen enkele band met de hoofdrolspelers, het interesseert je eigenlijk helemaal niet wat ze overkomt. Het jongetje werkt gedurende de film ook steeds meer op de zenuwen.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Gabriel schreef:

Het gaat hier ook absoluut niet om het verhaal, maar puur om de emotionele lading van de beelden, en dat is gewoon uitstekend. Ben het boek nu aan het lezen en Hillcoat (van het ook briljante The Proposition) weet de schrijfstijl van Cormac McCarthy heel goed over te brengen in beeld-materiaal. Hillcoat weet ook het beste uit zijn acteurs te halen. Viggo Mortensen draagt de film met verve, en kleine bijrollen van Robert Duvall en Guy Pearce zijn sterk in hun simpliciteit. Muziek van Nick Cave en Warren Ellis is natuurlijk altijd goed en dus valt er weinig op aan te merken, tenzij je hier inderdaad naar een 'verhaal' gaat lopen zoeken wat er niet is.

Eens met Mr White.

Ik had geen idee wat voor film het was, ik had wat tijd over en ging gewoon een random bioscoop in voor de film die als 1e begon en dat was deze dus .

De emoties in de film waren erg sterk en ook alle personages die in de film voorkwamen acteerden heel sterk en droegen bij aan de sfeer.

4 tot 4.5 ster, dat zou ik momenteel nog niet weten.

avatar van krang74

krang74

Bij toeval het boek een tijdje geleden gekocht.

Moet het nog wel lezen... maar leuk om te zien dat er ook een verfilming van komt.

avatar van Fabian123

Fabian123

Begrijp niet wat Mr_White bedoelt met dat er geen verhaal is en dat het om 'de emotionele lading van de beelden' gaat.

Natuurlijk is er wel een verhaal: Een man doet er alles aan om een jongen te beschermen en zelf te overleven, maar wil daarbij niemand vertrouwen, en gaat uiteindelijk dood. Het vormt de verlossing voor het jongetje, die vertrouwen weet te vinden in het gezin op het strand, waardoor hij waarschijnlijk een beter leven tegemoet gaat dan dat de man hem ooit had kunnen geven.

Ik heb hier opzettelijk de woorden 'vader' en 'zoon' weggelaten, want de relatie tussen de twee werd m.i. open gelaten voor interpretatie. Het jongetje denkt duidelijk dat het zijn vader is ('papa, papa'), maar de man draait er steeds omheen. In de voice-overs spreekt hij ook over 'the boy', en niet 'my son' ofzo. Er schuilt iets achter de hoofdrolspeler waar je nooit achterkomt. Waarom heeft hij ruzie met de vrouw in de flashbacks? Waarom wil zij eerst haar zoon meenemen, maar gaat ze er later vandoor? Is de hoofdpersoon wel de echte vader?

In het verhaal is dus best wel veel aan de hand, maar het kon me eigenlijk niet echt boeien. We kijken simpelweg de hele film naar twee verschillende personages. De een vindt dat het zus moet, de ander vindt dat het zo moet. Het jongetje moet maar steeds gehoorzamen, omdat hij niet anders kan. Ik snap niet wat daar interessant aan is.

Het camerawerk is degelijk, maar ik heb nergens 'een emotionele lading' kunnen ontdekken in de asgrauwe landschappen.

De twee hoofdrollen vond ik allebei erg sterk, de soundtrack was goed, en het rauwe uiterlijk geeft de film wel een mooie vorm van realisme mee. Een paar voordelen, waardoor ik hem toch nog 3 sterren kan geven. Hij is me in ieder geval nogal tegengevallen.

avatar van Flipman

Flipman

Ik was aanvankelijk blij dat de releasedatum is uitgesteld tot half maart zodat ik de tijd had om het boek waarop de film gebaseerd is tijdig te kunnen uitlezen. Op m'n gemak. Maar ik kom daar best wel snel doorheen en hij is erg goed, waardoor half maart veel te ver weg is !

avatar van louisvf

louisvf

Sterke acteerprestaties van Viggo Mortensen en Charlize Theron. De bijrollen van Robert Duval en Guy Pierce maken de cast af!

Zeer mooi gefilmd, prachtige omgevingen en de sfeer doorheen de film is perfect waardoor The Road zeker lekker wegkijkt.

Verder kwa realistisch/dramatisch/emotioneel gegeven zit het ook wel goed!

avatar van wous33

wous33

mooi drama,wel erg treurig allemaal

niet aan te raden voor mensen met een winterdepressie

avatar van Swastika

Swastika

Deze film lijkt heel depri over te komen en op een dood eind te lopen.Maar naarmate de film vorderde werdt het ook boeiender.Al was het alleen maar om te zien hoe de 2 hoofdrol spelers dwangmatig proberen te overleven.Goed geacteerd door de personages .De sfeer en de locatie passen uitstekend bij deze film.Ik moet er wel bij zeggen dat je echt het geduld moet kunnen opbrengen wil je deze film afkijken.Ik ben dan ook blij dat ik het heb afgekeken zodat ik het beter kan beoordelen.Absoluut geen film om in de bios te gaan zien maar,dat is mijn mening.

avatar van Nasty

Nasty

Zeer treurige film , met zeer grauwe, grijze beelden over een overlevings tocht van een klein jongetje en zijn (vader ) op een zo goed als een vergane aarde .

waarin er van alle soorten ontberingen moeten worden ondergaan .

De Acteer prestaties zijn prima,en het camera werk ook .

Op een of andere manier heeft de film me niet kunnen pakken .

Zou deze film ook niet aanraden voor een leuk en gezellig avondje bios , maar dat heeft dan met de trieste , treurige , diprimerende sfeer van deze film te maken .

Film verder wel van boven het gemiddelde .

avatar van ken1976

ken1976

Best een lange zit , maar toch wel de moeite waard!

De film heeft bijna geen saaie momenten , want er gebeurt altijd wel iets...en vooral de deprimerende sfeer kwam goed over!!

De cast deed het goed, vooral Viggo Mortensen stak er bovenuit,je zag echt hoe erg hij om zijn zoontje gaf (vader en zoonband) en natuurlijk niet te vergeten de kleine bijrollen van o.a Theron , Duvall en Pierce

De film heeft wel iets dat je toch blijft kijken, dat komt mede door de mooie shots van de omgeving

Na de afloop van de film, werd het duidelijk dat de vader en zoon al die moeilijke tijden hadden kunnen voorkomen, maar goed, dan was deze film er niet... dus ook nog eens een goed moraal van het verhaal!!!

Kortom een treurige film , die zijn thriller momentjes heeft , scoort bij mij toch wel een voldoende ........3,5 sterren!!

avatar van mixmaster

mixmaster

wat aan de lange kant wat mij betreft , maar het is dan ook wel een heel triest en zielig drama met een hard einde.

mooi geacteerd en mooie beelden van een verwoeste aarde en de daarin overlevende mensen.

erg trieste film met een grauwe sfeer die je wel weet te raken.

avatar van james_cameron

Grimmig, naargeestig apocalyptisch drama, gelukkig niet helemaal zonder sprankje hoop. Visueel zeer indrukwekkend, van het sobere, vaak bijna zwart/witte camerawerk tot de imposant in beeld gebrachte desolate landschappen. Prachtige subtiele score ook. Mortensen is geweldig in de harde maar emotioneel geladen hoofdrol; alle bijrollen zijn ook goed ingevuld. Iets te lang wellicht en tegen het einde weet regisseur Hillcoat een zekere sentimentaliteit niet te vermijden, maar tegen die tijd heeft de film al doel getroffen.

avatar van Gameface

Gameface

Erge harde en bittere film en een aanslag op je inlevingsvermogen en gevoel.....en als je dat niet bezit ...kan ik me voorstellen dat het een lange zit en erg vervelend is.....een topproductie in zijn genre ( wat dat ook mag zijn)....

Van mij hadden ze dat jochie gelijk op het strand mogen slachten....of zeg ik nu iets raars....

Sterke film....4.0 sterren

avatar van Bullit

Bullit

Wat een drama. 3x niets en erg lang.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Vreemde film maar ik vond hem wel heel goed. Ik denk dat het zo in het echt ook wel zou gaan, ieder voor zich.

avatar van tottenham89

tottenham89

Mooie drama met een best aardige realistische kijk op de toekomst. Sterk geacteerd door Mortensen en verder met name door het jongetje. Enige minpunt: duurde te lang, maar dat heeft de pret (inhoud en de mooie beelden) niet bedorven.

avatar van raafmau

raafmau

james_cameron schreef:

Ben het helemaal met je eens vond alleen de film niet te lang duren.

Wat een pracht film zeg, een plaatje in mijn belevenis.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

tottenham89 schreef:

Als het de pret niet heeft bedorven dan kan het toch ook geen minpunt zijn lijkt mij zo, of heb jij daar natuurlijk weer een andere kijk op?

avatar van rcksn

rcksn

Super sterk acteerwerk. Het verhaal voelt soms wat langdradig, maar door de langdraadigheid is wel de band tussen de jongen en zijn vader goed te zien.. ik vond het einde ondanks zijn braafheid ook goed en aanvullend voor de rest van de film, de vader die dacht dat ze achterna werden gezeten, wat dus ook zo was. En de hond die ze hoorde toen ze onder de grond aan het schuilen waren. bleek dus de hond van het gezin te zijn.

avatar van tottenham89

tottenham89

mcdaktari schreef:

Het heeft het grootste gedeelte van de pret niet bedorven. Of beter gezegd, bijna alles was goed en was met alles tevreden, alleen o.a. voor de langdurigheid gaat er een punt af.