• 9.378.603 stemmen

Friday the 13th (2009)

Horror | 97 minuten / 106 minuten (extended edition)

Genre: Horror

Speelduur: 97 minuten / 106 minuten (extended edition)

Geregisseerd door: Marcus Nispel

Met onder meer: Jared Padalecki, Derek Mears en Amanda Righetti

Releasedatum: 12 februari 2009

Plot Friday the 13th

"Welcome to Crystal Lake."

Een groep jongeren trekt de bossen van Crystal Lake in, waar een groot aantal wietplanten zou groeien. Echter dwaalt er een zieke geest rond die de jongeren één voor één op gruwelijke wijze afslacht. Zes weken later trekt een groepje vrienden in een luxe vakantievilla om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven. Ze komen in contact met Clay, een jongen die opzoek is naar zijn zus die zes weken daarvoor op mysterieuze wijze in de omgeving van Crystal Lake verdween. Wanneer Clay met een meisje uit het vriendengroepje op onderzoek uitgaat, in de hoop zijn zus terug te vinden, doen ze een verschrikkelijke ontdekking.

Chloe Moretz schreef:

Wanneer kan je deze film huren in de videotheek?

Als ie uit de bioscoop is

Chloe Moretz

En wanneer is ie uit de bioscoop?

totalreject

Als hij niet meer goed bezocht word draait hij wrs nog een paar weken. Daarna duurt het een tijd en dan verschijnt hij op dvd.

Over deze film is nog niks bekend qua Nederlandse DVD release.

Die komt er wel maar een datum is er dus niet.

Als je er over mee wil kunnen praten zal je toch naar de bios moeten.

Chloe Moretz

Ik ga niet naar de bioscoop voor zo'n ...... film, ik heb wel iets anders te doen!

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Spannende film!

Chloe Moretz schreef:

Zoals hier posten over films die je toch niet gezien hebt, dus waar je geen zinnig woord over kan zeggen?

Chloe Moretz schreef:

dan doe je het makkelijk en dl je em gewoon. heb ik ook gedaan, wat ik alleen doe met films waar ik niet zeker van ben

avatar van McAvoy

McAvoy

De film was vrij voorspelbaar, maar desondanks heb ik me prima vermaakt met het kijken ernaar.

Kheb gelachen en paar keer aardig geschrokken.

Ik vond m leuk!

avatar van dijkieR

dijkieR

wat een gelul

dan heb je dus ook wel wat anders te doen als hem huren op dvd lijkt mij.

avatar van Film Pegasus

Chloe Moretz schreef:

Wel raar dat je deze al op voorhand afschiet als ik je top 10 zie met horrorfilms als The Ring, Texas Chainsaw Massacre, The Grudge, Halloween, Hellraiser en dergelijke... Lijkt me toch wel in de lijn van je filmsmaak te liggen.

Chloe Moretz

Ik ga alleen naar de bioscoop voortaan als er een horrorfilm over spoken en geesten is The Eye was de eerste En Friday The 13th kijk ik wel in m'n bed

avatar van Icewind

Icewind

Ben altijd een enorme fan van horror en gore geweest en had me ook erg verheugd op deze film maar ik vind het een ongelooflijk slechte remake, echt de moeite van het kijken niet waard.

Ik heb heel de serie Friday the 13th en er waren beroerde bij maar deze is totaal overbodig.

Slaapverwekkend, superslecht acteerwerk, geen enkele echte shocker, suffe effecten en zelfs de soundtrack is hopeloos.

Dus de zit van 95 minuten is zonde van mijn tijd geweest.

Helaas.

avatar van dekra

dekra

Ik zal heel eerlijk zijn.. Er is nauwelijks iets vernieuwd, maar als je een fan was en/of de orginele Friday the 13th's goed vond. is dit zeker een aanrader.. Ik vind dat dit ook 1 van de weinige remakes is die toch wel goed gelukt is..

Hij is inderdaad wel voorspelbaar maar dat waren de voorgaande delen ook. Ik vond het overigens verassend dat Jason Voorhees in dit deel kan rennen en springen, dat is duidelijk een verbetering in mijn ogen.. Het is nu bijna realistisch!

4 sterren van mij.. Want er zaten 2 schrik momenten in (voor mij) en ik heb me gewoon uitstekend vermaakt.. Alsof het de 1e keer was dat ik Friday the 13th keek.

dekra schreef:

Dat deed ie in F13 part 2,3 en 4 ook. Niks nieuws dus. Als fan van de serie hoor je dat toch te weten lijkt me.

avatar van schimmel

avatar van PsychoTiger

PsychoTiger

Wanneer komt ie op DVD??

Sasja

binnen nu en een half jaar denk ik

avatar van Vascago

Vascago

Mwah niet slecht maar komt nergens in de buurt van het origineel. Jason was goed te doen en de moorden waren aardig. En het waren er veel. Misschien wel teveel. Jason was eigenlijk teveel aan het killen wat de spanningsopbouw niet ten goede kwam. Ook de muziek vond ik niet super. Het was ook allemaal iets te donker. Maar slecht was het allemaal niet. 100 keer beter dan Zombies Halloween bv. Heb me hier toch aardig mee vermaakt.

Vascago schreef:

ik vond rob zombies halloween 1000 keer beter dan dit geval

avatar van namingway24

namingway24

De DVD schijnt een totaal verschillende "director's cut" te bevatten met een plotlijn die in de bisocoopversie ontbrak. Dit heeft niet toevallig iets te maken met die oude vrouw in dat huis en die oude man in die truck hoop ik.

avatar van dragonlady1982

dragonlady1982

spannende film

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Was erg leuk om weer eens naar Friday the 13th te gaan in de bioscoop. Alles wat heftiger en sneller, Jason in een Texas chainsaw massacre sausje, sfeer naargeestiger dan alle vorige films en zowaar nog enkele sympathieke karakters ook. Staat nu bij mij op plaats 4 in de Friday the 13th top 5. 1 friday the 13th . 2 Part 2. 3. Part 3. 4 FT13th 2009. 5 Part 4, the final chapter. Een nieuw vervolg zou leuk zijn. Mensen die ook My Bloody Valentine waarderen kan ik The Burning en The Prowler aanraden. FT13th 2009 vind ik dus best geslaagd. In de meeste latere vervolgen uit de jaren tachtig werd het te komisch, net als freddy overigens en dat is nogal Lame .

avatar van Max en Joep

Max en Joep

zo, eindelijk gezien.

wel zo ongeveer wat ik ervan verwachtte.
niet top, wel heel aardig.
idd een beetje een TCM sausje erover.
en natuurlijk stupide Amerikaans (fuck yeah dude, wiet!! fuck yeah dude, bier!! fuck yeah dude, tietuh!!)

aan het einde had ik wel zo iets van tut tut tut tut, wat een drukte allemaal.
die te snelle actie, die zenuwachtige camera, die epileptische TMF montage.

ik vond het wel weer heel leuk toen dat meisje in die slaapzak boven een vuurtje werd gehangen. dat was misschien wel een van de leukste kills uit alle F13's!

vooruit, een zeventje.
omdat een deel van de jeugd net iets minder stomzinnig was dan ik had verwacht (maar ze verdienden het nog steeds allemaal om te sterven, begrijp me niet verkeerd )
3,5 ster

avatar van ASman

ASman

Max en Joep schreef:

Neenee, dat is denkt ik hetgene waar zowat iedereen op hoopt in deze films !

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Zeker een goede film. Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

avatar van ;)

;)

goede film, ik dacht dat het een remake ging zijn van de eerste friday the 13.

maar dit is een volledig ander verhaal.

maar daar buiten vond ik het zeker de moeite waard.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Een zuster?

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Dat meisje deed Jason aan zijn eigen moeder denken. Als je beter had opgelet bij deel twee, had je dit kunnen weten

avatar van ;)

;)

dutchtuga schreef:

ok bedankt ik dacht al. dan ga ik da even recht zetten in men vorige blogs

avatar van Max en Joep

Max en Joep

dutchtuga schreef:
Een zuster?

misschien mis ik iets, maar:
waar refereert deze opmerking naar?

slashertienercabin in the woodsaxe murdercamp counselor jason vorhees黑色星期五friday the 13th 黑色星期五 teen scream