• 9.390.863 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.188.827)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

avatar van timbo_

timbo_

Nouseforaname schreef:

wat een ongelofelijke rotfilm!! net als deel 2 en 3, heb deel 3 in de bios gezien en ben in slaap gevallen!! echt vreselijk saai!! nog nooit zoiets saais gezien een 0,5

moet wel erg moe zijn wil je bij deze film in slaap vallen. En als je The Fellowship en The Two Towers zo ontzettend slecht vindt waarom ga je dan nog naar The Return of the King in de bioscoop

avatar van darkcity

darkcity

Coen_steijn schreef:

Deel 1 is toch echt het beste van de 3. Krijgt van mij 5*

Same here, echt deel 1 is veruit de beste, wel gevolgd door ROTK en daarna de minste TTT, die het minst aktie heeft.

avatar van Wouter

Ik wacht even op de special edition om te zien welke de beste is.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ik vind nu al RotK het beste, en denk niet dat dat zal veranderen na de extended edition.

Wouter schreef:

Ik wacht even op de special edition om te zien welke de beste is.

Inderdaad, ik vond TTT ook pas echt mooi na het zien van de "extendend" versie ervan. ROTK mag wel met heel wat verrassends komen om de vorige 2 delen te evenaren....

avatar van WiLL

WiLL

Zowel de bioscoop versie van TTT en ROTK vond ik een klein beetje tegenvallen. Dit werd bij TTT na herziening van de extended versie weer gedeeltelijk goedgemaakt. Ik hoop dat dit met ROTK ook nog gaat gebeuren.

Coen_steijn schreef:

Deel 1 is toch echt het beste van de 3. Krijgt van mij 5*

Ik heb het met je eens. Bij nader inzien vind ik deze ook de beste, al verwacht ik nog heel veel van de Extended van deel 3.

Dat stomme 'ik ben een typische Hollywoodfilm-kijker' er gebeurt niks in de film-gelul kun je maar beter negeren.

avatar van Pimko

Pimko

Erg mooi verfilmd verhaal tussen goed en kwaad, hoop en wanhoop.

Nog leuker wordt hij als je het boek gelezen hebt, de film is dan ook iets gemakkelijker te volgen.

avatar van Kai

Kai

Pimko schreef:

Cijfer: 9.5

Je hebt nog niet gestemt Pimko.

En hoe ga je een 9,5 geven .

Pimko schreef:

Mooi zo, kom bij het forum over Tolkien. Bij algemeen

avatar van tess

tess

Heb de extended edition gekregen op mijn verjaardag!! Heel erg gaaf, echt super geweldig!

J.S.

Je moet eens goed opletten bij de EE's van FOTR en TTT als je heel goed oplet kan je zien dat er stukjes uit de bios versie zijn weggelaten.

De GeuS

Heel goed opletten? Ik denk niet dat je 30 en 40 minuten aan extra beeldmateriaal over het hoofd kunt zien....

avatar van mister blonde

mister blonde

weggelaten.

avatar van Menghini

Menghini

J.S. schreef:

Lijkt mij ook eigenlijk wel logisch: want deze versie is extended en de bios dus niet... Ik wilde hier gewoon even op reageren

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Maar er zijn alleen stukjes weggelaten omdat er een vervanging die langer is in zit, toch?

De GeuS

Noem eens wat voorbeelden wat er (buiten het extended materiaal) is weggelaten; mij is niks opgevallen....

J.S.

Wel bij FOTR zit er in de bios-versie dus het stukje wanneer Sam zegt dat als hij nog verder stapt hij het verst van huis is gegaan dan hij ooit is geweest.

Wanneer Frodo hem toch overhaald om het te doen hoor je Bilbo iets zeggen en terwijl hij dat doet krijg je een beeld van de hobbits die eten aan het maken zijn MAAR in de EE komt dat stukje niet voor maar wel een stukje dat je ze ziet overnachten in het bos.

Dan een stukje terwijl ze met z'n allen vrolijk door de bossen van Lothorien lopen.

In de bios-versie houden de elfen hen tegen en da, krijg je nog een stukje in datzelfde bos op dezelfde plaats.

Dan in de EE nadat ze zijn tegengehouden door de elfen schakelt het beeld onmidddelijk over naar een nacht scene.

In TTT (ok dit is echt mierenneuken maar toch)

Als Sam en Frodo Gollem voor het eerst ontmoeten en hij stemt toe dat hij ze naar Mordor zal brengen vertrekt hij onmiddelijk en je ziet hem bijna uitschuiven.

IN de EE van TTT zit dat stukje er niet in.

En dan nog piepkleine details zoals dit maarja als je er heel goed oplet vind je ze.

J.S. schreef:

In TTT (ok dit is echt mierenneuken maar toch)

IN de EE van TTT zit dat stukje er niet in.

De scene in Rivendel met de meeting. Als Gandalf kwaad wordt. Goed stukje is dat!

MarkFish schreef:

Wat heeft dat met mijn post te maken als ik vragen mag?

avatar van mikoz

mikoz

Kai schreef:

Je hebt nog niet gestemt Pimko.

En hoe ga je een 9,5 geven .

een 9.5 is dus een 9.5 : 2 = 4.75 4.5 of 5 sterren dus

avatar van mikoz

mikoz

eeflien schreef:

Ik zie de films ook als 3 losse delen die je 3 verschillende waarderingen kunt geven, maar ik vind de films in kwaliteit zo weinig verschillen dat ze van mij alledrie 5 sterren krijgen, was gewoon benieuwd hoe dat bij jullie zat

ik vind de 3 delen amper schelen in kwaliteit het is eigenlijk gewoon een heel lange film die in 3en is verdeelt.

ik vind ze alle 3 geweldig alle 3 --> 5 sterren

( in tegenstelling tot de matrix waar de kwaliteit veel slechter word , deel 1 was nog heel mooi ( nieuw in zn soort , daarna brengt het nix nieuws meer en het word alemaal te overdreven.

MarkFish schreef:

Wat niet in de bioscoopversie niet en wel in de EE.

avatar van Kai

Kai

mikoz schreef:

een 9.5 is dus een 9.5 : 2 = 4.75 4.5 of 5 sterren dus

Dat snap ik wel Mikoz vandaar die

Ik was gewoon benieuwd wel cijfer hij zou geven.

avatar van tess

tess

Nou, kan mij niet veel schelen dat er stukjes van de bios versie zijn uitgehaald, want die versie ken ik toch al helemaal. Wel een beetje vaag dat ze het eruit halen, maar voor mij geen probleem. Ik ben gewoon helemaal wild van al dat extra materiaal dat ik nog niet eerder heb gezien. Trouwens, de biosversie heb ik nog op video, dus als ik daar alles van wil zien kijk ik de versie wel. Kan je ook iets beter tijd voor maken. Want het is wel veel, hoor 4 uur. Daar moet je echt tijd voor hebben. Maar dat maakt me niks uit. Tijd voor LOTR hebben we altijd...

avatar van Jordy

Jordy

tess schreef:

Wel een beetje vaag dat ze het eruit halen

De bedoeling van de EE's is niet om een zo'n lang mogelijke versie van de film uit te brengen, maar om het gehele verhaal in uitgebreidere vorm te vertellen. De hele "flow" van de film wordt onder handen genomen, en als een originele scene daar niet bij past mag ie van mij persoonlijk best weg.

avatar van mikey

mikey

Ambitieuze film van jackson. Overweldigende beelden met per frame bijzonder veel info; een overdaad aan trolletjes, watervallen, kastelen, legers, elfen, voeten, vleesetende bomen, zonnen en manen en ga zo maar door. en dat allemaal gecombineerd met een consequent gebruik van aard-, en grijstinten en groenen. Vreselijk vermoeiend om te zien. Heb me in slaap gedwongen tijdens de zit.2

avatar van Webby

Webby

KRO zendt Lord of the Rings uit

----------------------------------------

De KRO heeft de rechten verworven van het eerste deel van 'Lord of the rings', genaamd 'The fellowship of the ring'. Op woensdag 27 december zal de KRO de film vanaf 19:45 gaan uitzenden op Nederland 2.

The fellowship of the ring is het eerste deel van de uiterst succesvolle verfilming van Tolkiens Lord of the Rings. Een antieke ring, al eeuwen verloren, is weer gevonden. Het lot heeft bepaald dat de ring in handen van de kleine Hobbit Frodo is gevallen. Het is de ring van de Dark Lord Sauron. Frodo voelt zich gedwongen om de ring te laten vernietigen om zo te zorgen dat zijn kracht wordt vernietigd. Hij moet hiervoor afreizen naar de Doemberg.

In 2001 kwam The lord of the rings in de bioscopen en bracht ruim 860 miljoen dollar op. Deel twee en drie deden het nóg beter met resp. 924 en 1.129 miljoen dollar aan opbrengsten.

avatar van Phoenix

Phoenix

Lol, en de andere 2 delen hebben ze niet de rechten van?

avatar van Webby

Webby

Die moeten denk ik nog verkocht worden...