• 9.379.468 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.182.757)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

Jordy

een film van 3,5 uur met 4 commentaartracks zou geen topkwaliteit zijn als ie op 1 disc staat

ben blij dat ze 'm gespreid op dvd hebben gezet

Jordy

Wat moet je daar in godsnaam mee?

ze zouden wel leuk staan als boekenstandaards rond de boeken, maar ik had het er niet voor over

avatar van Hobbes

Hobbes

Wat moet je daar in godsnaam mee?

ik heb hier een zwaar tekort aan boekensteunen

ach, ze zagen er erg mooi uit vond ik en toen heb ik um besteld (je moet jezelf kietelen want iemand anders doet 't niet voor je )

Goodfella

Vandaag ook even 3,5 uur vrij gemaakt om de extended edition van deze film te zien. En idd, de film is door de toegevoegde scènes een stuk completer geworden. De personages hebben meer diepgang en daardoor leef je voor zover mogelijk nóg meer met ze mee. Alleen tijdens de eerste drie kwartier vond ik die toegevoegde scènes iets teveel van het goede. De introductie van het verhaal duurde in de biosversie al lang genoeg, vind ik. Maar in z'n geheel is de film er dus zeker op vooruit gegaan!! Die 5 sterren die ik al had staan zijn nu 5 HELE DIKKE sterren geworden.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik ben t helemaal met goodfella eens. Alleen ik vond de introductie precies goed zo, niet te lang.

avatar van jay73

jay73

Bekijk vooral op de SE ook de video over Scale (Disk 4). Interessant om te zien op welke verschillende manieren ze het schaalprobleem hebben aangepakt.

Jordy

Fantastisch zeg, de S.E... de puntjes van kritiek die ik had over de film zijn compleet weggenomen:

- Veel meer aandacht voor de ontwikkeling van de karakters.. vooral van de mensen en de hobbits, de film krijgt hierdoor (net als in het boek) veel meer het perspectief van de hobbits. Paar leuke extra grapjes ook, vooral de "how many did you eat?" opmerking in Lothlorien was erg komisch.

- Veel meer shots van overnachtigingen, wandelingen door rivieren, modderpoelen, enz, waardoor je (net als in het boek) een veel beter idee krijgt van het verstrijken van de tijd

- Veel meer aandacht voor Lothlorien. In de oorspronkelijk versie vond ik het een beetje afgeraffeld, "oh ja we moeten nog even langs Lothlorien, voordat we aan het laatste stuk kunnen beginnen". Nu is het (net als in het boek) veel meer een rustpunt tussen de hectieke momenten ervoor en erna

Ik heb 3 uur en 28 minuten zitten genieten. De originele hoef ik nooit meer te zien, dit is de versie die ik de rest van m'n leven één keer per jaar ga kijken. Het was een krappe 5, nu een hele dikke 5. Eens kijken welke film ik uit m'n top 10 ga kicken. En nu snel verder met de extra's

avatar van EmDee

EmDee

Wel een beetje vreemd dat er nu wordt gestemd op de DVD-versie en niet de Bios-versie.

Jordy

Waarom zouden de stemmen per se over de bios versie moeten gaan? Blade Runner beoordeel ik ook zo hoog omdat ik de director's cut zo goed vind

Yup. Noem 't maar het 'Twin Peaks-effect'

Jordy

Dat is heel wat anders, het is niet de bedoeling dat je die Twin Peaks film goed beoordeelt omdat je de latere serie goed vindt

Hier mag gewoon gestemd worden op alle versies van deze film, je mag zelf weten op welke. Deze "pagina" van de site is gemaakt om op FOTR te kunnen stemmen, er staat nergens dat het hier per se over de bios-versie gaat... het heeft net zo goed betrekking op de bios-versie als op de langere versie.

Maar goed...

Goodfella

Ach joh... Ik loop maar wat te geinen. Beetje de moderator op de kast jagen

Ik begrijp je 'kritiek' op de mensen die bij Twin Peaks deels voor de serie stemmen ook wel hoor, ben het er alleen niet helemaal mee eens. Maar goed, die discussie is al vaker gevoerd, geloof ik

nee dan is het goed

avatar van Hobbes

Hobbes

is 't zelfde met Apocalypse now..maar dan andersom

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik had de film na t zien in de bios al een 5 gegeven. Na t zien van de extended versie geef ik m nog n 5, dus ik mijn geval maakt t nix uit.

is 't zelfde met Apocalypse now..maar dan andersom

ja precies!

en dit las ik ergens:

-----

Om de MTV-parodie met Jack Black en Sarah Michelle Gellar te bekijken:

Stop disc 1 (deel 1 van de film) in je speler.

- ga naar Scene Selection Menu.

- ga naar de laatste pagina en selecteer de Council of Elrond scene.

- druk dan naar beneden en er verschijnt vanonder in beeld de ring.

- druk op enter en je krijgt eerst nog een intro van Peter Jackson.

Om de Fan Preview Trailer van The Two Towers die ze toonden na de film

in de bioscoop te bekijken:

- Stop disc 2 (deel 2 van de film) in je speler.

- ga naar Scene Selection Menu.

- ga naar de laatste pagina en selecteer de Fan Club Credits.

- druk dan naar beneden en er verschijnt vanonder rechts in beeld The

Two Towers.

- druk op enter en je krijgt eerst nog een intro van Peter Jackson.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

waar kun je die fantastische versie (waar o.m. Jordy zo lyrisch over is) verkrijgen ?

Play.com ?

gewoon, in elke winkel

Wouter wat doe je nu?

avatar van Wouter

Jeetje, wat is die extended version beter zeg...

Ik sta nu nog meer achter mijn kritiek op de bioscoopversie, omdat de nieuwe versie laat zien hoe het veel beter kan.

Maar zo'n groot verschil

Maar zo'n groot verschil

Zelden zo'n verbetering gezien tav een originele versie.

Ik ben in staat om te wachten op de extended versie van de tweede....

Hoe kwam je erbij om 'm aan te schaffen ?

avatar van Wouter

Hoe kwam je erbij om 'm aan te schaffen ?

Door wat ik er over las.

Jordy

Verdomme, die MTV-spoof zit niet op mijn Engelse R2, is niet door de Britse keuring heengekomen volgens keer maar weer gewoon de regio 1 kopen

Verdomme, die MTV-spoof zit niet op mijn Engelse R2

Wel op de Nederlandse?

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

4-disk-versie te koop op Proxis.be voor 49,95? 39,95 op FRS.nl?

Of is het een andere ?

Ik sla het door elkaar, kan iemand me verduidelijken?

avatar van Valentijn

Valentijn

Hij is langer, staat 30 minuten meer film op. Weet iemand ook wat er allemaal extra op staat?

avatar van Valentijn

Valentijn

Woeps, nu weet niemand waar ik het over heb...

Over de lange versie van LOTR, maar goed, iemand vroeg ernaar, waarom er twee DVD's waren. Dus..

Wel op de Nederlandse?

Jazeker. Gewoon te vinden via de manier die Jordy hierboven ergens beschreef. Best komisch, trouwens