• 9.377.366 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.181.490)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

nakada

Ik zit me ook al een hele tijd af te vragen over welke harige trol en hond hij het eigenlijk heeft

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

nakada schreef:

Dank dat hij de trol onder Moria bedoelt. Maar wat kansloos om daar 0.5 punten voor te geven.

Of hij doelt op deel II met de Warg riders...

DonPeliculón

Ik denk dat hij met 'die harige trol' Gimli bedoelt, die in deel 2 inderdaad zo'n Warg aanpakt met zijn bijl.

DonPeliculón schreef:

Dus ik kan mijn vijf sterren bij dit deel wel laten staan ?

nakada schreef:

Dus ik kan mijn vijf sterren bij dit deel wel laten staan ?

Haha ja hoor, bij déze wel!

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

moviemafketel schreef:

Film van 12 uur en dan op dat soort onbelangrijke dingen letten.

Ach, ik begrijp wel waarom hij zich daar aan ergert. Details zijn belangrijk hé.

cularis schreef:

Laat het pikken door een mekak en alles is opgelost.

Sorry, maar wat is een mekak?

nakada

Kijk in het topic MM memorabele quotes, daar is er al over gesproken.

DonPeliculón schreef:

Sorry, maar wat is een mekak?

Een stoute marrokaan.

avatar van Minotaures

Minotaures

Helaas zijn er daar zat van.

cularis schreef:

Laat het pikken door een mekak en alles is opgelost.

Los gezien van het feit dat je mag vinden wat je wil, ik neem aan dat jij jezelf niet al te serieus neemt toch? Of je houd gewoon niet van films dat kan natuurlijk ook, maar dat denk ik niet. Aan je stemgedrag op deze en andere films, weet ik zeker dat je de boel een beetje probeert op te naaien. Zoniet, dan raad ik je aan om film uit je leven te bannen. Het verhaal kan je niet liggen etc, maar je kan het verhaal van LOTR niet in een notendop uitleggen. Of je bent simpel van geest, daar ga ik maar even van uit dan...

avatar van Arnhemmer

Arnhemmer

m1chel schreef:
...De verloren ring van macht zoekt zijn weg terug naar de geniepige Sauron. Die wil gemene dingen doen en de vrije wereld in slavernij onderdompelen. Om er voor te zorgen dat dat niet doorgaat, en omdat die ring niet makkelijk te slopen valt, gaat Frodo met zijn vriendjes via een gruwelijke omweg naar Mordor om `m daar in de vulkaan van `Mount Doom` te keilen. ...eh... ben ik nu simpel van geest, m1chel?

nakada

Wat m1chel waarschijnlijk wil zeggen is het volgende. Weliswaar kun je waarschijnlijk elke film op een dergelijke ( simpele ) manier samenvatten, maar er kan in detail heel veel meer vertelt worden. Cularis suggereerd echter dat er niet veel meer vertelt wordt buiten de ring om. Zie je dat niet, dan twijfeld m1chel enigszins aan zijn geestelijke vermogens.

• 1948 berichten

Idd, er steekt meer achter dan alleen een ringetje. Zo bedoelde ik dat idd.Het is wel erg kortzichtig om de film te omschrijven als 12 uur lang naar een film over een ring te gaan zitten kijken.

avatar van fabiennenotten

fabiennenotten

Wel een sjieke ring, overigens.......

avatar van shimahero

shimahero

De verdiensten van deze trilogie zijn groot. Peter jackson heeft knap werk geleverd.

avatar van tommycool

tommycool

goed begin van een geweldige filmreeks

wow

avatar van Gruffalo

Gruffalo

Beste film uit de reeks. De personages zijn beter uitgewerkt, het gevaar was mysterieuzer en de sfeer was mooier.

avatar van basssss

basssss

Het is allemaal mooi gefilmd, daar kan ik niks over zeggen maar ik had er niks mee. Wat was mijn ex kwaad toen ik dat zei... Het kan mij gewoon niet bekoren! Maar je moet er van houden.

avatar van moviemafketel

avatar van JustMike

JustMike

avatar van kels92

kels92

Alle films van deze trilogie blijven mij boeien. Ben altijd weer gefascineerd als ik ze voor de zoveelste keer kijk. Deze films krijgen allemaal 5 sterren van mij, er is gewoon niks op aan te merken. Mooie muziek, geweldig geacteerd, alles is zó geloofwaardig. Deze films komen zeker ver bovenaan mijn top 10 te staan.

avatar van moofyman

moofyman

Ik vond van de hele trilogie deze nog de beste. Leuke mooie avonturenfilm.

avatar van wood23

wood23

de film is heel mooi gemaakt, het verhaal is goed en alles bij elkaar is het een geweldige film.

avatar van the-real-tiete

the-real-tiete

normaal hou ik niet van die onzin ( sf shit ) maar deze ruimdenkende fantasie triologie kon mij wel bekoren.

de langdraderigheid viel eigenlijk wel mee

the-real-tiete schreef:

normaal hou ik niet van die onzin ( sf shit )

Da's fijn. Maar LOTR heeft natuurlijk he-le-maal niets met sf ( science fiction ) te maken.

avatar van schoonetoonen

schoonetoonen

Beste uit de reeks! Blijft helder, en trouw aan het boek. Goeie keuzes gemaakt in het elimineren van passages uit het boek.