• 9.390.744 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.188.404)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

Jordy

WTF! ik kan me herinneren bovenstaande samenvatting letterlijk zelf geschreven te hebben, en nu staat deze tekst LETTERLIJK in de Veronica Gids

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Ai, Brein al ingeschakeld?

avatar van kittyklitty

kittyklitty

Jordy schreef:

Kun je je nog een groter compliment voorstellen. Dit betekent dus gewoon dat de "mensen van televisie" ook op je website zitten.

Ik zou zeggen... Proficiat !

Jordy

Wat moeilijk trouwens om niet gewoon te blijven kijken, in die brakke 4:3 met lelijke logo's en ondertitels 2 weken geleden zei ik nog LOTR moe te zijn

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Jordy schreef:

Wat moeilijk trouwens om niet gewoon te blijven kijken

Haha, inderdaad. Nam mezelf al voor om de film niet te gaan bekijken, maar je ziet per ongeluk tijdens het zappen die ring in het begin en voor je het weet ben je al een uur aan het kijken

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ja hallo? Zitten we nou te kijken of niet? Ikke wel hoor. En die ondertitels vallen wel mee.

Pluimpje voor de KRO toch

En vannacht de E.E. van Return of the King.

avatar van De Knip

De Knip

Ik weet steeds niet hoe snel ik weer moet wegzappen, ergerlijk overdreven geschoten film blijft dit voor mij. Fantasy als dit is me wat teveel vh goeie. Halfje er maar weer eens af:

**1/2

Clueless Dork

Toch nog eens gezien. Beviel me beter dan de vorige twee keer, maar de film is absoluut niets speciaals. Een andere regisseur had de film goed gedaan.

avatar van GerwinF

GerwinF

Clueless Dork schreef:

Kan me achteraf geen betere regisseur bedenken voor deze trilogie.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Nee? Ben wel benieuwd wat HIJ ervan had gebrouwen.

Clueless Dork

De films laten gewoon totaal geen indruk op mij achter.. Ik krijg niet het gevoel dat ik meeleef met de personages en dat ik 'in' die wereld zit. De trilogie is slechts vermakelijk.

avatar van Yak

Yak

Clueless Dork schreef:

Ik val waarschijnlijk in herhaling, maar dat gevoel krijg je bij het lezen van het boek dus wél, en dat is waarom het boek zo geweldig mooi is. Dat is juist wat me zo stoort: de verfilming heeft zoveel stof doen opwaaien dat ik niet langer om de karakters heen kan zoals ze in de films worden neergezet. Mijn fantasie wordt niet langer aan het werk gezet om de karakters en de omgevingen voor me te zien, wat nu uitgerekend de kracht is van het boek.

Clueless Dork

Ik ken het. Zeer herkenbaar.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Clueless Dork schreef:

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik met deze film aanmoet. Ik krijg net zoals diegene hierboven geen gevoel dat ik meleef of iets anders. Dat neemt niet weg, dat alles heel mooi gemaakt is, de gevechten zijn goed, mooie orks ( ) etc. maar punten geven voor deze film vind ik lastig, omdat ik vind dat je blijft hangen in een enorme inleiding (anderhalf uur) en daarna pas het verhaal begint als ik al uitgeput op de bank lig (en dat ligt niet aan de lengte van de film, maar waarop de film gepresenteerd word). Het verhaal pakt mij gewoon niet zo, al is het wel een goed verhaal.

Yak schreef:

Bij mij was het net andersom. Boek was "vermakelijk verhaaltje", films waren fantastische stukken cinema waar ik voor de volle 100% in de wereld en de personages geloofde.

avatar van WiLL

WiLL

Blijft de beste film uit de trilogie.

Prachtige beelden en de enige film, van de 3, waar er de tijd wordt genomen voor de scenes.

Een uur aktie is leuk, maar verveelt snel. Deze film kan ik nog meerdere malen blijven kijken, waar ik de andere 2 (die ik nog niet zovaak zag) al wel zat ben.

avatar van jeroenvdl

jeroenvdl

Gewoon een heerlijke film ook al heb je de boeken niet gelezen. Onderwerp sprak me eerst niet eens aan. Nu heb ik deze twee keer gezien, en tweede keer (op tv) was die misschien zelfs nog mooier.

avatar van My_Movies

My_Movies

Prachtige film.

Echt een van de beste films ooit gemaakt. De beelden zijn sprankelend en echt een meesterwerk. De omgeving die Tolkien niet nauwkeurig heeft beschreven voldoet echt aan alle eisen en is zeker niet teleurstellend.

Maar als Tolkien-fan (ik heb het boek na het zien van de film pas gelezen) moet je toch echt wel een heel open beeld hebben van Middle-Earth om alles te accepteren wat je ziet in de verfilming. De personages zijn niet wat je zou verwachten (kan ik inkomen) en ik kan begrijpen dat sommige fans de film afkraakte alsof hun leven ervan af hing.

Maar voor mij kan hij niet stuk, het is een waar meesterwerk en het zal je voorgoed bij blijven. De cast is geweldig goed (ja, zelfs Orlando) en het verhaal is natuurlijk ingekort, maar niet de nodige stukken. Ik kon alles precies begrijpen toen ik hem voor het eerst zag en daar moet Peter toch echt iets heel knaps voor hebben gedaan. Niemand kan deze film beter maken dan hij deed en dat zie je zo. Maar ik denk niet dat iemand (Elijah bijvoorbeeld) van zijn image als LOTR-personage af kan komen als hij een grote rol heeft gespeeld. En dat kan slecht zijn voor hen, maar voor ons alleen maar beter. Een spectakel die echt beoordeeld moet worden als apparte film, ondanks de sterke verhaal lijn.

Een 5

avatar van alf

alf

Deze trilogie vind ik laaaaaangdradig en niet spannend.Je ziet de ene vechtpartij na de andere en ze lijken allemaal op elkaar.Hadden er beter een film van 2,5 uur van kunnen maken.Had voor mij een hoog "dit trek ik niet lang meer" gehalte".1,5 ster .Voor de mooie landschappen en decors.

twg

kijk die alf heeft er verstand van.

lotr, is inderdaad geen kont aan!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ah, iemand is het met je eens en heeft er gelijk verstand van. Maja, ik kan jouw toch niet echt serieus nemen aangezien er bij jouw stemmen niet echt een tussenweg schijnt te zijn tussen heel goed en zwaar bagger. Denk is wat meer over je stemmen na!

avatar van flowerking

flowerking

laatst de dvd collectors edition gekocht (4 DVD). dat wordt smullen!

twg

even voor feanaro surion : dat wat ik daar schreef dat is, ik weet niet of je daar weleens van heb gehoord maar dat noemen ze een geintje!

die moet je inderdaad niet serieus nemen zoals je al zij.

trouwens over mijn stemmen in mijn lijst daar staan de laatste 10 stemmen

en ik heb er heel wat meer gegeven dan 10 en daar zaten er ook van 3 of 3.5 sterren tussen. Dus als jij tegen mij zegt denk na over je stemmen.

dan zeg ik denk na voordat je commentaar geeft.

dank je .

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Oke sorrie, was nogal overdreven van me. Maar ik vind wel dat er in je stemlijst erg veel 0.5's staan en 5.0's, en hoewel ook een paar andere cijfer's lijkt het toch alsof een film, heel goed en heel slecht kan zijn. En soms nog middelmatig maar iets daartussenin lijkt niet mogelijk...

twg

okee dat snap ik maar soms is dat wat ik van sommige films vind.

maar dat is niet altijd zo als je dat soms denkt.

avatar van Don piedro

Don piedro

Het is en blijft gewoon een goeie film als je van fantasy houdt

Neen.

avatar van as

as

Cleuless......

avatar van MarkFish

MarkFish

twg schreef:

Dat is absoluut geen geintje. Al die mensen die iets wat niet serieus bedoeld een grap noemen, bekend soort zelverdediging. X: 'Ik vind het een slechte film.' Y: 'Waarom, ik vind het een heel goede film' . X: 'Geintje, ik vind em heel goed.' Y: Oh, hahahahahahaha. (?!?!)

die moet je inderdaad niet serieus nemen zoals je al zij.

trouwens over mijn stemmen in mijn lijst daar staan de laatste 10 stemmen

dan zeg ik denk na voordat je commentaar geeft.

dank je .