Genre: Animatie / Komedie
Met onder meer: Tom Hanks, Tim Allen en Joan Cusack
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 23 juni 2010
Plot Toy Story 3
"No toy gets left behind."
Wanneer Andy gaat studeren en op kamers gaat, komen Woody, Buzz en de rest van hun speelgoedvrienden bij dagopvang Sunnyside terecht. Dit lijkt in eerste instantie een gezellige plek, onder leiding van de vriendelijke speelgoedbeer Lotso. Maar het dagverblijf blijkt helemaal niet zo prettig en dus willen Woody en de rest zo snel mogelijk weg. Dit schijnt echter nog niet zo eenvoudig te zijn...
- Toy Story 3 (BoekMeter)
- Toy Story 3 (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
- Kijk op meJane
Woody (stemrol)
Buzz Lightyear (stemrol)
Jessie (stemrol)
Mr. Potato Head (stemrol)
Rex (stemrol)
Hamm (stemrol)
Mrs. Potato Head (stemrol)
Slinky Dog (stemrol)
Aliens (stemrol)
Lotso (stemrol)
Joy4ever
Imho het beste deel in de reeks. Heerlijk vermaak. Wat ik zelf erg sterk vond was het verhaal van Lotso. Dat hij werd ingeruild voor een andere Lotso. Dat gebeurt nu ook wel als kinderen hun favoriete knuffel kwijtraken. Dan kopen ouders een identieke andere. En zo waren meer dingen in het verhaal verweven die ik erg sterk vond. Toppertje.
MusiQ
Pixar heeft weer eens heerlijk weggeanimeerd. Misschien wel het beste deel uit de toy story reeks.
Niet verwacht om eerlijk te zijn...
annakin
na alle goede berichten op deze site ben ik deze film gaan kijken met hele hoog gespannen verwachtingen, en ook omdat vooral het eerste deel zo goed was leek het me van te voren al onwaarschijnlijk dat die verwachtingen uit zouden komen. Maar het is toch gelukt, nog steeds is deel 1 het beste vindt ik maar deze komt er vlak achter hoor, wat een leuke animatie film was dit zeg zeer vermakelijk een echte aanrader inderdaad! De reden waarom ik deel 1 nog steeds iets beter vindt is vanwege de humor, dat viel me ietsie pietsie tegen in dit deel.. voor de rest heerlijke film
Spookje
mensen die een 5 geven vinden deze film dus perfect, ik vind de film 3,5ster waard.
Goede film, maar ook niet overdrijven mensen.
Typisch gevalletje van 'smaken verschillen???'
Ben niet zo'n Toy Story fan, vind vooral Woody echt te suf voor woorden. Maar deze was best leuk, zag er fantastisch uit en vooral de scene in de scredder was echt goed gedaan en moest wel lachen om de Spaanse Lightyear. Eerste deel waarbij ik mij zowaar vermaakt heb, maar alle ophef (Pers noemt het beste film van 2010
) is schrommelijk overdreven. Qua tempo en verhaal blijft dit toch vooral een kinderfilmpje.
Kleine 3,5*
Film Fan
Als de pers bedoelt dat deze film het meest is bekeken dan geloof ik dat ze gelijk hebben.
Nee pers heeft het samen met Prophete uitgeroepen tot film van het jaar.
Beide absurde keuzes, hoewel Prophete natuurlijk een typisch pers lievelingetje is.
Butchers
Vind dat de film toch wel zwaar wordt overschat. Ik heb 'm gezien, maar was totaal niet zo onder de indruk. Gewoon leuk Disney filmpje, verder niets.
Montorsi
De eerste Toy Story is nog altijd de beste Pixar wat mij betreft. Ook deze is niet beter, maar komt toch aardig in de goede richting.
Een vermakelijke film is het wel. Het eerste stuk viel me erg tegen qua humor, maar uiteindelijk kleuren in het tweede stuk enkele geweldige momenten het toch nog wel. Ken is echt erg goed gedaan, die scene dat Ken en Barbie elkaar ontmoeten is erg grappig. Verder was vooral de Spaanse Buzz wel hilarisch, al was daar op het einde ook wel wat de rek uit. Al met al de enige twee facetten waar ik echt om moest lachen.
Het verhaal is veel van hetzelfde, ontsnapping na ontsnapping, de veel te gebruikelijke Pixar elementen zitten er weer in, dus erg veel nieuwigheid zit er niet in. Verder vind ik het wat jammer dat er altijd weer 'toevallig' iets moet gebeuren waardoor ze toch nog gered worden. Daaruit blijkt dat het toch vooral in de eerste plaats kinderen moet aanspreken.
De animatie is weer verbeterd, het speelgoed, voortuigen en omgeving ziet er mooi uit, zij het ietwat saai, grootste probleem blijft bij Pixar hoe ze mensen vormgeven. Is nog steeds niet beter geworden na 15 jaar. Wel leuk zijn de details, zoals dat hangende oogje van die babypop, en een plucheTotoro dit keer.
Zeker niet verveeld, maar voor het verhaal hoef je dit niet te zien, en qua humor moet het vooral van enkele (zeer) sterke scenes hebben, maar over de hele linie is het wat mager, en de animaties zijn weer iets verbeterd maar qua stijl niet veranderd. Kortom, best leuk voor een brakke dag als deze, maar niet zo vreselijk veel meer dan dat.
p.s. die Tagline boven de poster, 'The Great Escape', waarom staat dat er nu ineens boven en boven alle andere Pixars niet?
namingway24
De animatie is adembenemend mooi en het speelgoed is erg leuk. Het verhaal is niet voor de allerkleinsten want het wordt steeds enger en spannender naarmate de film vordert. Het is een mooie afsluiter van de trilogie en hoewel ik niet de grootste Toy Story-fan ben was het toch emotioneel.
Montorsi
Misschien niet voor de allerkleinsten, maar ik kan me niet voorstellen dat je dit met 6 of 7 nog eng vindt.
Jessen0wnt
Eng is een groot woord, denk dat de kinderen het eerder spannend vinden. Ik trouwens ook
Sebastiaan`
Wat schetst mijn verbazing, een uitzonderlijk goed derde deel. Dat zien we niet vaak. Ik heb 1 & 2 herzien en vind dit het beste deel. In tegenstelling tot 1 & 2 leefde ik met dit 3e deel wel mee, wanneer 't speelgoed in de afvalverwerking komt en richting het vuur gaat weet je dat 't goed komt. Toch leefde ik erg mee in dit stukje en vond ik het leuk gevonden dat de 3 ruimte mannetjes hun hachje redde. Wat ik ook een mooi detail vond om te zien is dat de naar aardbei-ruikende teddybeer niet tot inkeer komt maar lekker zijn valse ik blijft.
Het is een film boordevol clichés, maar daarom niet onvermakelijk.
4,5
Meersie
In tegenstelling tot velen hier vond ik deze toch niet zo enorm goed.
Laat er geen verwarring ontstaan, het is wel een goeie film, maar om deze zo hoog de hemel in te prijzen vind ik toch wat overdreven.
Ik vind nog steeds de eerste veruit de beste van de reeks.
Deze speelt misschien het meeste op de emotie van de kijker, maar in mijn ogen ging dat gepaard met een verlies aan wat de eerste film zo goed maakte; de humor en originaliteit.
Zeker niet slecht als vervolg op een serie die ondertussen toch al een tijdje geleden is, maar ik vind niet dat dit een absolute topper is.
Rodger
Weer een prachtige versie van Toy Story.. blijft leuk vermaak.... 3.5 *
Vindt niemand het eigenlijk vreemd dat die jongen z'n poppen pas wegdoet als hij uit studeren gaat? Ik had ze volgens mij al rond m'n 11e opgeruimd....Of misschien nog eerder al.
Threeohthree
Beetje wel, niet echt storend verder. We hebben het over speelgoed dat tot leven komt hier.
Bijdeweg, hier mag wel een halfje af, het boeide me toch weinig thuis op de blauwree.
Chainsaw
Zijn laatste speelgoed (hij had er al veel weggegooid) zat toch gewoon opgeruimd in een kist? Enkel omdat hij ging studeren moest de inhoud verplaatst worden naar de zolder. Maar ik neem niet aan dat hij er nog mee speelde, puur omdat ze in een kist lagen op zijn kamer.
Nee, maar ik had het ook al jaren niet meer op mijn kamer staan....niet eens in huis meer. Nee, de film sluit wat dat betreft vooral aan op de beleveniswereld van een 6-jarige. Blijf het verbazingwekkend vinden hoe iedereen hier mee wegloopt.
Threeohthree
Eigenlijk is de hele reeks gewoon een opgeblazen utopietje voor het 'jonge' volk. Daarnaast wordt er over het algemeen niet heel kritisch gekeken naar dit soort films. Beste film van 2010.
Wil, en zal het ook niemand kwalijk nemen, maar zeker na herziening is dit gewoon pap met baterdsuiker. Scheutje kaneel misschien, maar daar houd het wel op voor mij.
mister blonde
Ik weet niet waar je kritiek verder uit bestaat, want dit is wel erg mager. Het punt is natuurlijk dat Andy een heel bijzondere band had met zijn speelgoed. Er zijn zoveel mensen die dit gewoon bewaren. Niet om er zelf mee te spelen, maar vanwege sentimentele redenen.
Mijn kritiek valt verder reuze mee, met een 3,5 is het met afstand de beste uit de serie. Mijn punt is vooral dat Toy Story toch wel een heel braaf en kinderlijk filmpje is dat zich toch voornamelijk op de allerkleinste richt. Als volwassenen kan ik er toch echt heel weinig mee, al proberen ze in te spelen op dat je als volwassenen nog steeds een band met je speelgoed zou hebben. Dan spreken de verhalen van Lion King en Nemo mij veel meer aan, zit ook veel meer vaart in.
En misschien ben ik een hork, maar mijn sentimenten jegens mijn poppen (nooit menselijke poppen gehad ook eigenlijk, maar mijn dieren dan) waren al compleet verdwenen toen muziek en het vrouwelijk schoon mijn aandacht begon te trekken.
Zeriel
Goed gemaakte animatie. Prima vermaak. Toch viel het geheel me wat tegen, het verfrissende van de eerste Toy story is er wel af. Ik heb het gevoel dat ze toch, doordat ze door Disney opgeslokt zijn, braver zijn geworden. Bovendien meen ik onvervalste propaganda te zien in de film. Het ownership wordt als iets goeds neergezet, en alle speelgoed voor iedereen als slecht. Ouderwets kapitalisme versus communisme, lijkt het wel.
Toch zit er ook kritiek op het ongebreideld consumeren in. De beer wordt gewoon vervangen, en Andy geeft zijn speelgoed aan een buurtmeisje.
Ik had het wel verfrissend gevonden als ze met z'n allen in de oven zouden verdwijnen, dat zou een mooie streep zetten onder Toy Story. Maar neen, dat is not done in een kinderfilm. En Disney zal ook dit tot de laatste cent uitknijpen zoals met alles wat in hun klauwen komt.
Klopt, wie denkt dat dit de laatste was, zou ze eens moeten horen op de aandeelhoudersvergadering. Je zou inderdaad de hele raad van bestuur + directie ontslaan als ze hier niet (snel) met een vervolg kwamen.
Fran
- 1953 berichten
Zo, en dan het laatste deel. Die vind ik dus het leukst van allemaal. In dit deel zie je ook weer veel meer speelgoed waarbij je een gevoel van herkenning uit je eigen jeugd krijgt. Daarnaast is het verhaal ook veel spannender dan de eerste twee delen.
Omdat ze in dat kinderdagverblijf terecht zijn gekomen, kwamen er ook veel meer karakters bij en dat maakt dat je het verhaal toch wat diverser kan maken qua spanning en persoonlijkheden. Mooi verhaallijn ook om te zien hoe Woody trouw blijft aan zijn oorspronkelijke eigenaar.
Ik denk wel dat ze het bij dit deel moeten houden want ik denk niet dat ze hier echt overheen kunnen en als dit concept helemaal uitgemolken word dan is het speciale er ook wel een beetje af.
MyOwnStyle
De 5e beste film van 2010 volgens deze site, ik moest hem gewoon zien.
Dit is gewoon puur jeugdsentiment. De eerst Toy Story was voor mij als kind de leukste film die er bestond. Daarom keek ik ook naar de tweede en vandaag ook eindelijk de derde gezien.
Ook al herinner ik mij de eerste twee delen niet helemaal meer, de evolutie van Andy is erg duidelijk. Van kind die niet zonder zijn speelgoed kan tot 17-jarige student die naar het college gaat.
De evolutie hoe hij omgaat met zijn speelgoed, is erg herkenbaar bij vele jongeren. Ook bij mij dus. Behalve dat mijn speelgoed dan niet praat.
Dit laatste deel is ook een erg mooie afsluiter... Leuk verhaal, best wel ontroerend en leuke avonturen die het speelgoed meemaakt.
Ook het nieuwe speelgoed (de nieuwe personages) waren best leuk en zorgden voor heel wat variatie.
Ik herkende weer heel wat van wat ik nog uit de eerste twee films herinner. En dit is zeker een waardige afsluiter voor de Toy Story-reeks. 4*

Toy Story 5

Toy Story 2
1999

Toy Story
1995

Verandering op komst: Disney Pixar-film 'Toy Story 5' voorzien van eerste teaser

Disney en Pixar aangeklaagd wegens schending van auteursrecht in 'Toy Story 4'

Coco
Animatie / Avontuur, 2017

Vredens Dag
Drama, 1943
gijzelaarvillaincollegespeelgoedvervolgcomputer animatieontsnappenbuddydaycare teddy bearduringcreditsstingertoy comes to lifepersonificationinanimate objects come to lifepixarbackstoryderogatoryoscar winner