C'era una Volta il West (1968)
Genre: Western
Speelduur: 165 minuten / 175 minuten (Italiaanse gerestaureerde versie) / 145 minuten (bioscoopversie, VS)
Alternatieve titels: Once upon a Time in the West / Er Was Eens in het Verre Westen / Het Gebeurde in het Westen
Italië / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Sergio Leone
Met onder meer: Henry Fonda, Charles Bronson en Claudia Cardinale
Gesproken taal: Italiaans, Engels en Spaans
Releasedatum: 3 november 2016
Plot C'era una Volta il West
"There were three men in her life. One to take her… one to love her —and one to kill her."
Brett McBain is een welkomstfeest aan het organiseren voor Jill, de vrouw waarmee hij de vorige maand getrouwd is in New Orleans. Wanneer hij en zijn drie kinderen neergeschoten worden door 'desperados', erft Jill de grond van haar man. Er is echter een spoorwegbouwer die een spoorbaan aan het aanleggen is dwars door het land dat Jill geërfd heeft. Maar dan komt er uit een onverwachte hoek een redder in nood.
Jill
Frank's Gunman
Sheriff
Brett McBain
brookie
na ik schat zo'n 5 jaar trouwe dienst heeft deze film scarface afgelost als mijn favoriete film. Ik kan denk ik uren praten waarom ik deze goed vind. Zinnetjes quoten, vertellen hoe geweldig de muziek is, beschrijven hoe godsgruwelijk lekker dat mokkel is, dat het einde perfect is dat de sfeer gigantisch goed is etc...
maar.... dat doe ik niet
ik geef m gwn 5.5* en zet m op 1 in me lijstje
the good guy
Dit is nog eens een goude oude... Geweldige film die lekker zijn gemak neemt om het verhaal te vertellen en toch zo'n toffe vaart heeft. Kan niet beter!
dragje
Het betreft hier inderdaad een meesterwerk. Bijna elk shot betreft een schilderij, een lust voor het oog. Een film waarin alle film elementen op briljante wijze worden vertolkt, de muziek, de camerashots, editing etc.
Ik heb bij nader inzien dan ook mijn cijfer van 4.5 omgezet in een 5.
Een tijdloos meesterwerk.
dragje
Alleen ik vind de poster er wat minder goed uitzien...
Gelukkig bestaan er meerdere versies
PaulieWalnuts
Ik heb bij nader inzien dan ook mijn cijfer van 4.5 omgezet in een 5.
Een tijdloos meesterwerk.
Heb 'm toevallig ook nog 's herkeken en verhoogd tot 5. Dat stuk met die laars in de trein en de prachtige teksten... geniaal gewoon. Prachtige film.
Is dit trouwens de eerste van Leone's westerns die daadwerkelijk ook in de VS is geschoten?
brymj
"'Looks were shy on one horse"
,,No, you brought two too many''

Prachtige film, goede acteurs, briljante teksten, prachtig einde
niethie
De eerste keer dat ik deze film zach begreep ik de klassieke status niet die de film heeft. Maar toen ik hem echter voor een tweede keer zag viel alles zo'n beetje op zijn plaats, de film is niet echt perfect (af en toe wat saai, en een aantal erg langdradige scenes).
Een aantal goede rolbezzetingen, vooral fonda is erg goed als de bad guy. Voor de rest een erg vermakkelijk filmpje vol sfeervolle scenes en erg goed muziek
ik houd het op drie 3sterretjes
Goodfella_90
Je probeert mij ervan te overtuigen dat een herziening wonderen doet, terwijl je dat zelf nog nooit gedaan hebt? Komt niet echt geloofwaardig op me over.
PaulieWalnuts
Ik dacht echt niet "what the fuck is dit" en kan me geen saaie scene herinneren. Bij de tweede keer kijken echter vond ik 'm gewoon beter dan ik me herinnerde.
niethie
Sorry gasten, was er niet echt met mijn hooft bij toen ik dat bericht schreef stomme fout dus, zal niet meer gebeuren. Heb het bericht inmiddels aangepast.
niethie
En Goodfella_90 heb hem inmiddels al 3 keer gezien, maar dat kon jij niet niet weten natuurlijk.
superbassie
Vannacht deze film voor de tweede keer gekeken, en ik vond hem beter dan de eerste keer. Prachtige teksten, mooie omgevingen en de openingscene was super.
Van 4* naar een 4,5*
clintgodfather
@Niethie, ik weet dat ik kan zagen, maar spellingsfouten als 'zach', 'rolbezzeting' en 'hooft' zijn wel een beetje extreem.
niethie
ach wat zal ik zeggen, heb dit bericht gewoon erg snel getypt en meestal lees ik het even na maar soms ook niet, zal er in het vervolg wat beter op letten.
by_the_way
au·to·ma·tis·me (het ~, ~n)
1 onwillekeurig plaatshebbende handeling => routinehandeling
bertbert
Heerlijk, die traagheid in deze film. Tegenwoordig moet het allemaal snel, sneller, heftig, heftigst, zonder meer oog te hebben voor het goed laten leven van personages. In deze film krijg je daar nog alle tijd voor. De muziek past (zoals zo vaak gezegd) ook geweldig bij dit meesterwerk.
sinterklaas
Eigenlijk vind ik het best wel jammer dat Clint Eastwood hier niet inspeeld. Hij speelde in de westerns van Leone de sterren van de hemel. Maargoed, Bronson doet het ook goed.
Maar toch ben ik heel blij dat ik hem heb.
Met nog een boekje erbij over het maken van deze film.
fieko
kan nog steeds niet kijken wanneer dat jongetje word dood geschoten.
wutang36
Wat een prachtige film, voor mij is de beste western aller tijden samen met the good,the bad and the ugly. Ook weer Sergio Leone masterpiece. Let goed op de eerste confrontatie tussen Harmonica & Cheyenne in die bar toen het ging over die drie gasten (met lange jassen) die Harmonica had ontmoet in de trein station.
clintgodfather
Die scene is subliem
. Wanneer hij die valse noten speelt
. Ik krijg zo zin om deze film weer eens te zien.

Once upon a Time in America
1984

Ratelslangen, revolvers en rovers: Dit zijn de beste westernfilms

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Klassieke Filmschurken van 1930 tot 1968

Apocalypse Now
Oorlog, 1979

Nuit et Brouillard
Historisch / Documentaire, 1956
verlies van geliefdeshowdownbountypremie jagerkleine stadsadnesschantageharmonicaanti heroauctionsterven en doodpeasantkrankzinnigheidwesterswedding party spaghetti westernarizona territoryintercontintental railroad outlaw gangwater pumpmysterious characterboom townrailroad companyhope for a new liferailroad construction preserved film