• 9.374.990 stemmen

C'era una Volta il West (1968)

Western | 165 minuten / 175 minuten (Italiaanse gerestaureerde versie) / 145 minuten (bioscoopversie, VS)

Genre: Western

Speelduur: 165 minuten / 175 minuten (Italiaanse gerestaureerde versie) / 145 minuten (bioscoopversie, VS)

Alternatieve titels: Once upon a Time in the West / Er Was Eens in het Verre Westen / Het Gebeurde in het Westen

Oorsprong: Italië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Sergio Leone

Met onder meer: Henry Fonda, Charles Bronson en Claudia Cardinale

Gesproken taal: Italiaans, Engels en Spaans

Releasedatum: 3 november 2016

Plot C'era una Volta il West

"There were three men in her life. One to take her… one to love her —and one to kill her."

Brett McBain is een welkomstfeest aan het organiseren voor Jill, de vrouw waarmee hij de vorige maand getrouwd is in New Orleans. Wanneer hij en zijn drie kinderen neergeschoten worden door 'desperados', erft Jill de grond van haar man. Er is echter een spoorwegbouwer die een spoorbaan aan het aanleggen is dwars door het land dat Jill geërfd heeft. Maar dan komt er uit een onverwachte hoek een redder in nood.

avatar van tn2543

tn2543

Wat een baggerfilm zeg!! Ik vond 'The Good The Bad & The Ugly' echt zoveel keren beter.

Vooral het eerste halfuur (de hele film eigenlijk) is zo ontzettend saai !!! Er gebeurt bijna niks !! Heeel weinig actie, wat ik wel zou verwachten van een western die immers op de 7e plaats staat in de top250.

Ook vond ik dat deuntje op die mondharmonica na een tijdje zooooo irriterend worden.

Verloren tijd om deze film te gaan kijken. Ik had liever met me oma mee kunnen gaan naar bingoavond, dat zou veel gezelliger zijn geweest.

Ik geef deze film een 1.5.

avatar van gotti

tn2543 schreef:

Moet dan een knap leuke bingo avond zijn...

avatar van by_the_way

by_the_way

tn2543 schreef:

Heeel weinig actie, wat ik wel zou verwachten van een western

Moet geweld dan altijd een hoofdrol spelen.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Vanmiddag The Comancheros gezien; Sergo Leone blijkbaar ook:

plaatsje "Sweatwater", ene mr. McBain en Jack Elam al thug zaten ook in deze Western uit '61.

avatar van Manco

Manco

Ik lees met grote verontwaardiging dat sommige mensen het een matige film vinden. Daar kan ik één ding tegen zeggen: kijk hem nog minimaal één keer! Toen ik hem voor het eerst zag, vond ik hem wel goed, maar iets minder als dat ik hem nu vind. Na zo'n 20(!) keer gekeken te hebben, blijft deze film mij steeds meer boeien. Een zeer bijzonder verhaal, goede cast, schitterende beelden en natuurlijk de onvergetelijke en briljante muziek van Ennio!

Als het kon: 10* (dus 5*)

avatar van Weirdo Wizzy

Weirdo Wizzy

Erg mooi verhaal maar af en toe iets te langdradig.

avatar van stinissen

Weirdo Wizzy schreef:

Erg mooi verhaal maar af en toe iets te langdradig.

Dit is geen aanval hoor maar ik denk dat dit de leeftijd is als je wat ouder bent zul je ontdekken wat een meesterwerk dit is.

avatar van Metalfist

Metalfist

Er zijn uitzonderingen hoor Stinissen ik ben 15 maar vind het echt een meesterwerk

avatar van serpico

serpico

Hier nog zo één. Een prachtige film, en ik weet niet waarom je dat niet op je 15e al mooi kan vinden.

avatar van basketballerke

basketballerke

Zegt hij dat dan?

avatar van stinissen

Ik bedoel er mee te zeggen dat sommige films naarmate je ouder wordt beter gaat vinden.

avatar van gotti

Eens. Zag dit voor het eerst op 13- of 14-jarige leeftijd en heb hem toen na een half uur uitgezet, omdat ik er niet doorheen kwam. Vijf jaar later hoort C'era bij één van m'n favoriete films...

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Ik zag hem voor het eerst toen ik ongeveer negen jaar oud was. Vond hem toen al geweldig.

avatar van serpico

serpico

stinissen schreef:

Maar ik vind hem nu al heel mooi Naarmate je ouder wordt krijg je wel meer levenservaring en weet ik wat allemaal, dus allicht dat je dan bepaalde films beter kunt vinden... Maar ik vind het geen regel. Het is nogal een vaag statement. Je kunt deze film net zo goed met de jaren slechter gaan vinden.

avatar van Weirdo Wizzy

Weirdo Wizzy

Ik schat je leeftijd nu een jaar of 16 heb ik het mis ...?

Ja je hebt het mis ik ben 19. Toen ik hem voor het eerst zag was ik geloof ik wel 16. Ik hou opzich wel van films die een beetje sloom gaan maar soms vond ik het toch iets te langzaam. Maar ik vind hem ook wel goed hoor. Ik bedoel, ik geef hem toch 4 ster.

Ik had laatst ook The Good, The Bad And The Ugly gezien (soms wat gemist dus ik stem daar niet op) maar die vond ik wel iets beter als deze.

avatar van susan**

susan**

Ik schat je leeftijd nu een jaar of 16 heb ik het mis ...?

dit is ook geen aanval hoor maar ik ben 14 en ik vond de film echt prachtig net zoals jij zegt een meesterwerk.

Dus ik denk niet dat het echt aan de leeftijd ligt...

het is ook niet niks voor niks dat hij in mijn top 10 staat

avatar van dionj

dionj

Afschuwelijk goede film, alleen de muziek al!!

Deze film is echt een van de beste films ooit gemaakt!

Goed acteerwerk, prachtige locatie's, mooie muziek, goede verhaal en zeer boeiend!

avatar van clintgodfather

clintgodfather

Deze film heeft echt de mooiste filmposter allertijden. Verder ben ik het eens met al de lovende kritieken hier.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

tn2543 schreef:

Ik geef deze film een 1.5.

Dit een baggerfilm sorry maar dit kan ik niet begrijpen

avatar van Reinbo

Hij houdt van bingo.....

avatar van veron35

veron35

tn2543 schreef:

Die was idd beter, maar dit is alles behalve bagger.

De opening is nou juist meesterlijk en waarom moet er van mensen zo vaak geweld in een film zitten. Ik snap daar niks van. Ik vind hed dan juist saai worden.

Ik vind dat juist erg rustgevend.

Jouw oma kan ONMOGELIJK nog erger zijn dan die van mij . Ze kan niet aardig doen en het is een neo nazie. Ze zei ooit "Hitler heeft ook goede dingen gedaan, hij heeft arme joden aan werk geholpen" . Ze is dan ook wel dement.

avatar van bootylicious

bootylicious

Mijn vader vind hem GEWELDIGG.

ik heb hem nog nooit gezien,

hou niet echt van westerns.

maar zal hem wel een keer gaan kyken!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

bootylicious schreef:

Mijn vader vind hem GEWELDIGG.

ik heb hem nog nooit gezien,

hou niet echt van westerns.

maar zal hem wel een keer gaan kyken!

Dat raad ik je zeker aan....!

avatar van =michael=

=michael=

Ik ook!!!

avatar van 606

ja zeker kijken joh

avatar van ripspique

ripspique

De mensen die deze film traag of langdradig vinden zou ik niet snel uitnodigen voor een dagje zeilen op de Friese meren. Die vinden ook dat waarschijnlijk een saaie bedoening. Van mij had dit meesterwerk nog uren mogen door kabbelen.

avatar van sonyjh

sonyjh

achja, sommige breedpubliek mensen die niets anders doen dan clichéfilms kijken zullen dit idd geen goede film vinden...

Soms moet men eens dieper in een film durven kijken, en deze film is niets minder dan een meesterwerk, op alle vlakken.

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit is en blijft een van de beste westerns ooit gemaakt.

Een waar meesterwerk is dit. De sfeer van de film is prachtig en typisch Sergio Leone.

Meesterlijk acteerwerk van alle hoofdrolspelers en vooral dan van Charles Bronson en Henry Fonda.

En natuurlijk de muziek is niet te versmaden, wie ken nu niet de deuntjes van uit deze film waarmee Ennio Morricone beroemd is geworden.

Altijd weer een belevenis om deze film opnieuw te bekijken, ondanks dat hij nu bijna 40 jaar oud is.

avatar van dragje

dragje

Tarkus schreef:

Precies! En daarom kwalificeert men, terecht, deze film als "tijdloos". Weinig films kunnen dit niveau benaderen.

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

dragje schreef:

Beetje optimistisch voor een kunstvorm die pas 100 jaar bestaat. In oudere kunstvormen is al menig werk dat men eeuwigheidswaarde toekende in vergetelheid geraakt