C'era una Volta il West (1968)
Genre: Western
Speelduur: 165 minuten / 175 minuten (Italiaanse gerestaureerde versie) / 145 minuten (bioscoopversie, VS)
Alternatieve titels: Once upon a Time in the West / Er Was Eens in het Verre Westen / Het Gebeurde in het Westen
Italië / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Sergio Leone
Met onder meer: Henry Fonda, Charles Bronson en Claudia Cardinale
Gesproken taal: Italiaans, Engels en Spaans
Releasedatum: 3 november 2016
Plot C'era una Volta il West
"There were three men in her life. One to take her… one to love her —and one to kill her."
Brett McBain is een welkomstfeest aan het organiseren voor Jill, de vrouw waarmee hij de vorige maand getrouwd is in New Orleans. Wanneer hij en zijn drie kinderen neergeschoten worden door 'desperados', erft Jill de grond van haar man. Er is echter een spoorwegbouwer die een spoorbaan aan het aanleggen is dwars door het land dat Jill geërfd heeft. Maar dan komt er uit een onverwachte hoek een redder in nood.
Jill
Frank's Gunman
Frank's Gunman
Sheriff
Brett McBain
Leuke en mooie film. Aleen het begin is zo saai als ze bij die trein station zitten .
Die scene won vorig jaar de scene knock-out.
movie*freak
Ik heb hem net afgekeken en ik moet zeggen ik ben niet teleurgesteld, de film bleef me constant boeien,het begin scene al, je zit 3 minuten te kijken waneer die trein komt ik zat echt met open ogen te kijken wat gaat nu gebeuren en uit het niets komt zo een ongeloofelijk goede scene,die close up met die ogen vind ik echt zo vet elke minuut kan er wat gebeuren,de film duurt erg lang maar als je eenmaal aan het kijken bent heb je dat niet eens door, onlangs dat er weinig woorden worden gewiseld verveeld de film geen seconde je zit hele film met open ogen te kijken wat er daarna gaat gebeuren, de muziek vond ik erg goed, elke keer als Harmonica speelt krijg ik zoeen raar gevoel, het acteerpresentaties van Jason Robards wat echt top hem vind ik ook de coolste persoon in deze film en de beste scenes vond ik de begin scene, en waneer Cheyenne en Harmonica voor eerst elkaar tegen komen,ongeloofelijk en het eind scene natuurlijk die blijft legendarish dit is echt de top van westrn een van de beste die ik heb gezien en een aanrader voor iedereen.
Op weg naar de Dollar triologie.
God blessed the soul of Sergio leone
PS:by the way, paar uitspraken die ik erg goed vond van de film.
Frank: So, you're the one who makes appointments.
Harmonica: And you're the one who doesn't keep them.
Morton: Not bad. Congratulations. Tell me, was it necessary that you kill all of them? I only told you to scare them.
Frank: People scare better when they're dying.
Frank: How can you trust a man who wears both a belt and suspenders? The man can't even trust his own pants.
Cheyenne: You could make a fortune. Hundreds of thousands of dollars. Hey, more than that. Thousands of thousands.
Harmonica: They call them "millions."
Cheyenne: "Millions." Hmm.
Cheyenne: You know, Jill, you remind me of my mother. She was the biggest whore in Alameda and the finest woman that ever lived.
tuureluur
hele prachtig drama western en natuurlijk mooie muziek van die film componist (Ennio Morricone) en natuurlijk zijn de rollen goed geacteerd ik heb deze film al een stuk of 5 keer gezien en hij blijft boeien. 4,5
Koos
Maar vergeet niet deze geniale tekst:
"Looks like we're shy one horse."
No, you brought two to many
Fantastisch, na voor de (5e ?) keer te hebben gezien nog steed dikke 5 sterren, ben van plan om wat meer films met claudia cardinale te bekijken, heb op internet La Ragazza con la Valigia besteld, ook The Leopard wil ik heel graag nog zien; iemand nog meer tips!?
Knisper
Ik had 8 1/2 ook om Claudia Cardinale gekocht. Gevolg: Hooguit 5 minuten Claudia en een dagenlange hoofdpijn omdat ik niks begreep van de film.
Ze ziet er in die paar minuten wel goed uit trouwens.
Koos
The professionals is een leuke film, klopt, ben wel een fan van woody strode en lee marvin, die moet ik misschien toch maar eens een keer herzien, aangezien ik die al een heeele tijd trug heb gezien. Bij 8 1/2 heb ik het eind nooit gehaald.., igg bedankt!
HoutenNils
Deze film is echt onvergetelijk. De scene waar Bronson ineens te voorschijn komt achter de trein in het begin is echt mega. De muziek geeft deze film ook echt veel extra's zeg. Dat geharde gezicht van Bronson en het arrogante gezicht van Fonda zijn onvergelijkbaar. Je kon de haat bijna voelen van Bronson. ALs je daar de domme Cheyenne bijdoet en de bloedmooi Cardinale heb je echt de beste Western ooit. 5* van mij. De special edition is trouwens ook aan te bevelen.
jayytjee
Vind de poster mooier dan de film zelf
chibi
Ik vond het een heel erg indrukwekkende film. Vooral 'The Harmonica Man'. Het grappige is dat je nooit te weten komt wie hij nu eigenlijk is. De beginscene vond ik juist erg leuk. Het heeft echt iets.
Het heeft alles zelfs...
Movie_fan#
Vind de poster mooier dan de film zelf
Huh de poster mooier dan de film? Dat kan...
donemans
Ontzettend goeie film! het beginstuk en de flashback naar de galg sprongen er voor mij echt uit als scenes. Ook de muziekkeuze was naar mijn idee ideaal:) een 4,5.
Sander2
italian
Hier zal je ook heel wat moois vinden : Westerns
jasha
P.S Weet iemand nog wat namen van andere (goede) westerns?
Deze site is ook wel aan te raden http://allmovie.com/cg/avg.dll?p=avg&sql=24:D|||656
veron35
P.S Weet iemand nog wat namen van andere (goede) westerns?
Lonesome Dove is echt de beste ooit. Giù la Testa, My name is nobody, Wyatt Earp, The long riders en tombstone zijn ook heel goed.
hannes64
- 1926 berichten
Meesterwerk van een geniale regisseur.
De score.....verschrikkelijk mooi.( Blijft je bij, ook al is de film uit 1969. )
Deze film is pure perfectie......1 van de beste en mooiste westerns allertijden.
Fonda speelt op z`n best....Cardinale een ongelooflijk mooie vrouw met haar zwoele stem , ook in 1 van haar beste rollen.
En natuurlijk niet te vergeten Bronson , als de zwijgzame wreker.
De rest van de cast speelt ook zeer goed.
Dit is wat je noemt een Meesterwerk met een grote M.
Schitterend!!!!!!!!!!
5*****.
Gollem
Gisteren voor de allereerste keer gezien en ik was zwaar onder de indruk! Wat een schitterende film. Toch vind ik The Good, the Bad and the Ugly net iets beter. Maar ze liggen héél dicht bij elkaar wat betreft nu de beste is. Mooie rollen van de héle cast (en dat komt niet vaak voor) en schitterende muziek van Morricone, net als bij The Good...!
Claudia Cardinale kon ik niet, maar wat een mooie vrouw was dat. Bronson is subliem als zwijgzame held. Een genot om naar te kijken dus en ik ben blij dat ik hem op DVD heb gekocht. Een 4,5 wat mij betreft, maar wie weet wordt het nadat ik hem vaker zal zien wel een 5*.
donemans
weet iemand hier hoe die muziek heet die bij de galg scene en het schietgevecht tussen Frank en Harmonica te hore wordt gebracht? (die muziek met harmonica geluid ertussendoor)
by_the_way
Ennio Morricone-The Man with the Harmonica.
papaEd
Prachtige muziek,camerawerk en een prachtige Claudia Cardinale. Een geweldige film die van af het begin boeiend blijft zeker door de muziek van Morricone.
superbassie
Wat denken jullie ? Zou Once Upon a Time in The West veel beter zijn als Eastwood, Van Cleef en Wallach wel aanwezig zouden zijn op het station ? Of is het beter dat deze wens van Leone niet in vervulling ging ?
Jullie meningen graag.
Dat zou mijn rating voor deze film omlaag halen in ieder geval. De 'Man zonder naam' die zo simpel doodgaat kan gewoon niet als je de dollar-trilogie gezien hebt. Maar goed dat ze het te druk/geen zin hadden...
Verder is deze film ook weer een meesterwerk van Leone, had ook niet anders verwacht. Acteerwerk super! Goede actuers voor de rollen (en wat is Claudia Cardinale toch een mooie vrouw). Muziek super! Camerawerk super! Enige minpuntje zou kunnen zijn dat de film wat traag is, maar ik stoor me daar persoonlijk niet echt aan.
4 sterren voor deze film.
veron35
Geen goede site. Lonesome dove op de 2e plaats
. Als er een film is die op de eerste plaats moet is het die. En Wyatt Earp zo laag kan echt niet.

Once upon a Time in America
1984

Ratelslangen, revolvers en rovers: Dit zijn de beste westernfilms

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Klassieke Filmschurken van 1930 tot 1968

Apocalypse Now
Oorlog, 1979

Nuit et Brouillard
Documentaire / Historisch, 1956
verlies van geliefdeshowdownbountypremie jagerkleine stadsadnesschantageharmonicaanti heroauctionsterven en doodpeasantkrankzinnigheidwesterswedding party spaghetti westernarizona territoryintercontintental railroad outlaw gangwater pumpmysterious characterboom townrailroad companyhope for a new liferailroad construction preserved film