• 9.379.780 stemmen

C'era una Volta il West (1968)

Western | 165 minuten / 175 minuten (Italiaanse gerestaureerde versie) / 145 minuten (bioscoopversie, VS)

Genre: Western

Speelduur: 165 minuten / 175 minuten (Italiaanse gerestaureerde versie) / 145 minuten (bioscoopversie, VS)

Alternatieve titels: Once upon a Time in the West / Er Was Eens in het Verre Westen / Het Gebeurde in het Westen

Oorsprong: Italië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Sergio Leone

Met onder meer: Henry Fonda, Charles Bronson en Claudia Cardinale

Gesproken taal: Italiaans, Engels en Spaans

Releasedatum: 3 november 2016

Plot C'era una Volta il West

"There were three men in her life. One to take her… one to love her —and one to kill her."

Brett McBain is een welkomstfeest aan het organiseren voor Jill, de vrouw waarmee hij de vorige maand getrouwd is in New Orleans. Wanneer hij en zijn drie kinderen neergeschoten worden door 'desperados', erft Jill de grond van haar man. Er is echter een spoorwegbouwer die een spoorbaan aan het aanleggen is dwars door het land dat Jill geërfd heeft. Maar dan komt er uit een onverwachte hoek een redder in nood.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Slechte site, omdat je favoriet maar liefst een plek lager staat dan de allerhoogste en daarmee hoger dan op menig site. Logisch.

avatar van parvus_flamma

parvus_flamma

vond de begin scene echt geweldig...

De rest niet dan?

avatar van Pimolition

Pimolition

Alles klopt gewoon, zo worden ze niet meer gemaakt. Het knappe is dat je aan de film niet kunt zien of hij 10 of 30 jaar oud is, na al die tijd heeft ie nog niks van z'n glans verloren.

nckos

Ik kom er niet doorheen. Ook na drie keer nog niet. Maar omdat ik wel kan zien dat het een goede film is stem ik liever niet.

avatar van Soul Assassin

Soul Assassin

Toen ik jonger was, had ik Once Upon A Time In The West al een aantal keren (gedeeltelijk) gezien. Toen kwam ik er echter ook niet doorheen. De film kreeg gewoon geen vat op me, ik vond het ook allemaal veel te langdradig.

Na een aantal maanden geleden eindelijk deze film herzien te hebben, kwam er gewoon dat moment dat het klikte Ik zat meteen in de film en het heeft me de rest van de film ook niet meer losgelaten. Wat een aangrijpende film en wat een ongelofelijk mooi begin! (De muziek van Morricone helpt natuurlijk ook mee )

Deze film gaat eigenlijk over de dood, maar doet dit op zo'n mooie manier dat ik er alleen maar de volle mep voor kan geven. Een meesterwerk, dat zeker.

nckos

Zo jong ben ik niet hoor...

Daarnaast kan ik de kwaliteit van deze film wel aardig inschatten. Onder andere de beginscene is ijzersterk. Alle elementen voor een klassieker lijken aanwezig. Ook de muziek van Morricone draagt daar aan bij.

Enfin, de film krijgt inderdaad, zoals je het zelf ook al verwoordt, nog geen vat op me. Daarnaast vielen me de laatste keer dat ik hem zag een aantal scriptfoutjes op. Iets waar ik me over het algemeen behoorlijk aan erger. (Het spijt me dat ik niet meer weet welke.)

Hopelijk komt mijn 'klik' moment ook nog een keer . Mijn teller staat momenteel namelijk al op drie .

avatar van Soul Assassin

Soul Assassin

Vertel die scriptfoutjes maar niet als je ze wel weer weet, ik kan me daar namelijk ook flink aan ergeren.

nckos

Is goed. Maar nu moet je ze ook niet gaan zoeken he !

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Keep trying!

avatar van Wouter

Scriptfoutjes...?

avatar van gotti

Het schijnt dat Leone nogal moeite had met de d's en de t's...

nckos

Mierenneukers . Maar oke, het script zal wel kloppen. In de film zitten echter wat kleine foutjes.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Er is één moment dat er midden in een scène wordt geknipt naar een andere scène. Vervolgens zit er nog een scène en dan zijn we terug waar we waren. Dit speelt zich allemaal af op verschillende tijden van de dag, dat is 't enige dat ik weet dat niet klopt.

avatar van Wouter

nckos schreef:

Zoals? Stomme continuiteitszaakjes of andere ongein?

avatar van gotti

Heb hier geen snowboots gezien...

nckos

jup. Zal 'm binnenkort nog 'ns bekijken.

avatar van JP

JP

Zojuist weer eens genoten van Once upon a Time. Vraag me nog steeds af waarom de film eigenlijk (gedeeltelijk?) nagesynchroniseerd is...

avatar van italian

italian

Omdat Henry Fonda, Jason Robards, Charles Bronson en nog andere acteurs geen Italiaanse spraken. En je kan moeilijk een film uitbrengen waar mensen tegen elkaar in verschillende talen communiceren .

Dit is toch niet de originele poster ? Ik heb deze op google gevonden. Toch beter een Engelstalige of een Italiaanse poster dan een Nederlandse poster, toch ?

C'era una Volta il West 1

C'era una Volta il West 2

Once Upon a Time in the West

avatar van gotti

Heb de poster, die hier op MM staat (maar dan in het Italiaans en op groot formaat) thuis hangen. Vind die nog steeds de mooiste...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gister had ik deze weer gezien na 6 jaar. Opnieuw zeer van genoten. Met zeer goede actuers en decors. Het was opnieuw smullen.

Nog steeds 5 sterren.

avatar van Jeewee

Jeewee

parvus_flamma schreef:

vond de begin scene echt geweldig...

hoe kan je dat nou geweldig vinden? de eerste acht en een halve minuut is er nog niks gebeurd! je kijkt 5 minuten naar iemand die een vlieg van zijn hoofd probeert te blazen, 2 minuten naar iemand die zijn vingers knakt, en nog is bijna 2 minuten naar iemand die druppels water op z'n hoed krijgt! hoe saai is dat? daar komt nog bij dat er doodse stilte heerste, op het irritante kraak geluidje van de windmolen na. geen enkele muziek en geen enkel ander geluid!

avatar van thunderball

thunderball

Dat noemen we nu KUNST!

avatar van Bert1

Bert1

Er is wel degelijk muziek aanwezig in die scène, alleen niet de muziek die jij gewoon bent.

avatar van by_the_way

by_the_way

Bert1 schreef:

Muziek zou ik het niet noemen, maar wel degelijk geluiden die het alles behalve saai maken.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar ik kan me er iets bij voorstellen dat je daar als 15 jarige wat minder oog voor hebt....

Maar ook voor mij blijft het ronduit briljant!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Ooit zal Jeewee deze staaltjes meesterlijke ingehouden cinema nog wel weten te waarderen, en anders is het erg jammer..

wavanbuuren schreef:

Maar ook voor mij blijft het ronduit briljant!

Vond hem als 13-jarige ronduit saai en heb hem toen na een half uur uitgezet. 6 jaar later beschouw ik hem als een ongekend briljante film.

avatar van donemans

donemans

gotti schreef:

hier sluit ik mij volkomen bij aan

once upon a time

avatar van M.Nieuweboer

M.Nieuweboer

gotti schreef:

De rest niet dan?

Nee, behalve de openingsscene (misschien de beste ooit) mag je de rest houden. Ik heb de meeste films van Leone gezien en vind ze geweldig, maar Once upon a Time in the West is voor mij zijn mislukking. Gelukkig nam Henry Fonda (houterig) revanche in My name is nobody. Over Charles Bronson praat ik niet, want hij acteert niet.