Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 102 minuten / 119 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Joe Johnston
Met onder meer: Anthony Hopkins, Benicio Del Toro en Emily Blunt
Gesproken taal: Engels en Slowaaks
Releasedatum: 11 februari 2010
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Wolfman
"When the moon is full the legend comes to life"
Als zijn broer plotseling verdwijnt, keert Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) terug naar het huis van zijn vader John (Anthony Hopkins), dankzij Gwen Conliffe (Emily Blunt), de verloofde van zijn broer. Lawrence besluit te helpen om zijn broer te vinden. Maar als hij oog in oog komt te staan met de verantwoordelijke, een weerwolf, wordt hij gebeten en dus ook getroffen door deze gruwelijke vloek. Daarna duurt het niet lang voor Lawrence langzaam begint te transformeren...
Lawrence Talbot
Constable Nye
Solana Talbot
Kirk
Triple G
Slaapverwekkend, saai, overbodig, slecht, een kaakslag naar de goede weerwolf films van de jaren 70 en 80.
Geef mij maar weer de meer overtuigende latex maskers van vroeger!
Volledig mee eens. Verdomde jammer.
syntagma
Erg mooie beelden, tonnen sfeer zitten in de film. Lichtinval, wolken, mist, rook, vuur.. prachtig! Verhaal is redelijk, bekende acteurs doen het goed. Transformaties vond ik er goed uitzien, maar zodra de wolven volledig in beeld komen vond ik het toch een beetje neppig. Alles bij elkaar wel mooie film.
rokkenjager
Slappe hap. Zoals eerder aangemerkt is Del Toro een enorme miscast, overtuigen doet 'ie ook nergens. Verhaaltje is redelijk saai en bovenal nergens spannend (wat zo'n beetje het grootste probleem is met deze film). Wel een prima duistere sfeer waar veel aan te genieten valt, maar daarmee maak je nog geen goede film. En wat die Emily Blunt betreft: ik hoop die kop nooit meer in een film terug te zien.
TrickySmalls
En wat deed Emily Blunt betreft: ik hoop die kop nooit meer in een film terug te zien.

erik1677
Na de slechte reacties hier, was ik op het ergste voor bereid.
Maarja anthony hopkins doet er in mee, dus toch wel ff een kijkbeurt wagen.
En!! ik vind de film eigenlijk supermooi.
Een heerlijk stukkie cinnema, en het acteerwerk hier van del torro en hopkins vind ik dik in orde.
Wat me nog het meest aanstaat is eigenlijk dat de gehele film niet helemaal uit een computer komt rollen,wat je helaas de laatste tijd te veel ziet.
Nee zelfs de weerwolf make up is volgens mij nog op de ouderwetste manier gedaan, noem het voor mijn part stagnering of achteruitgang, maar persoonlijk vind ik dit allen maar lovend.
Ook de nodige gore in deze film ziet er uitstekend uit, ik denk da het op een groot scherm allemaal nog indrukwekkender is, hhehe heb hem helaas thuis gezien, op mn normale tv
Nee dit is een heerlijk stukkie cinnema, van het camerawerk tot aan de settings..... mooie film gewon
Noekje
Ik vind het wel heel leuk dat ze de weerwolven uit de oude horror films hebben gebruikt. Ik vond het daarin tegen een redelijke film, goed sfeertje,en een goede verhaal lijn, hij heeft me totaal niet verveeld, maar als je wilt griezelen kan je beter een andere film kijken.
Arnforpresident
Een matige film. Zoals hierboven al gezegd: Een mooie sfeer. Weerwolf-films op grootmoeders wijze. Maar het verhaal is net zoals de titel weinig origineel. Er zijn genoeg van deze films gemaakt. Op alle gebieden matig-goed, maar absoluut geen hoogvlieger.
Q Jones
Ik snap eigenlijk ook niet waarom deze film helemaal de grond in wordt gebord, hij is gewoon vermakelijk en misschien dat ik hem nar herziening nog wel hoger geef.
Ik geef toe het gevecht tussen de twee wolven zag er wel erg slecht uit, maar dat neemt niet weg dat de film veder niet leuk is en het einde was ook perfect.
proxihox
Lekkere film met het verstand op nul.Koppen van de wolven waren wel erg nep..dat kan beter.
Q Jones
Het was trouwens ook de bedoeling van de makers om een ouderwetse horror film te maken, zoals ze dat vroeger deden zeg maar, vandaar dat de wolven er zo nep uit zien al vind ik dat nog best mee vallen
erik1677
dat q jones....dat vond ik ook nog wel mee vallen met die wolven, was allang blij dat ze niet compleet uit een computer kwamen rollen.
hahahaha doe mij maar the old fashion way.
dat vind ik veel overtuigender.
Knoei
paar goede stukken maar net iets teveel gelul af en toe.... zonde want de actie was best vet
J.Ch.
Viel me heel erg mee... De sfeer was heerlijk griezelig, zelfs op klaarlichte dag was er nog iets op die hele plek daar wat niet helemaal klopte. De weerwolven waren misschien niet heel erg angstaanjagend, maar nep waren ze ook weer niet en net als vele anderen hierboven mij vond ik het gebruiken van 'ouderwetse technieken' juist een pluspunt. Het spannendste gedeelte van de film was echter toch het gedeelte aan het begin (de aanval op het zigeunerkamp, en daarna in het bos, in z'n eentje...)waarin je de Wolfman steeds niet te zien krijgt.
Het verhaal is niet heel bijzonder, hoewel ik het eind mooi vond, vaak krijg je bij zo'n film een vreselijk afgezaagd eind. Vooral die hint dat die inspecteur (die elf uit LOTR) ook een weerwolf geworden is - en meteen daarna stopt de film. Flauw, maar ook wel grappig... Het acteren vond ik lang niet slecht, vooral Anthony Hopkins was goed op dreef. Muziek was ook goed en droeg veel bij aan de sfeer. Al met al best de moeite waard, zeker als je spanning belangrijker vindt dan visueel spektakel.
megaman
Geslaagde remake van de gelijknamige klassieker uit 1941. Bij het zien van de ghotische beelden, mistige bossen en stoffige kastelen kreeg ik bijna weer de behoefte om een paar golden oldies van Universal uit de kast te trekken. Vreemd genoeg vond ik de originele Wolfman niet eens de beste van zijn tijd en kijk ik stiekem liever Werewolf of London uit 1935. Any way, de 2010 versie van het klassieke verhaal was me zeer goed bevallen. Toevallig dat ik nog niet zo lang geleden nog Licence to Kill had gezien waarin Benicio als hulpje van de schurk Franz Sanchez was te zien. Enige tijd later was de Hannibal reeks aan de beurt met uiteraard Hopkins, die we nu terug zien als de vader van Lawrence.
Wat ik misschien een heel klein beetje jammer vond was dat regisseur Joe Johnston maar bar weinig overeenkomsten en/of verwijzingen naar de originele film in deze versie stopte. Het klassieke logo van Universal was nastuurlijk tof, evenals de proloog en de wandelstok. Maar verder had ik 't leuk gevonden als Danny Elfman (die normaal gesproken wel erg trouw is aan bronmateriaal) wat meer thema's van de originele film gebruikte. Al was 't maar aan het einde van de aftiteling, net als James Newton Howard deed bij Peter Jackson's King Kong. Ach, misschien is het wel muggenzifterij
Zo had ik ook wat kunnen zeggen van de afwezigheid van een zigeuner met de naam Bela.
El-royo
Mooie beelden, maar verder een veel te standaard en niet boeiend verhaal. Vooral het eerste uur is gewoon oninteressant. Ook Del Toro vond ik niet erg geschikt voor de rol van Lawrence. Een vijfje, dus 2,5*
benq
Aardig filmpje maar meer ook niet. Voor mij was de grootste tegenvaller Del Toro. Zag het erg in hem zitten als weerwolf maar wat maakte hij een vermoeide indruk zeg. Het karakter van Blunt bleef ook aan de oppervlakte, gelukkig wisten Hopkins en Weaving er nog wat van te maken. De gore in de directors cut viel me nog mee, maar de spanning was ver te zoeken.
Pluspunten waren de setting, decors en de film zelf net onderhoudend genoeg. Maar had meer van deze Wolfman verwacht..
** 1/2.
Noud
Hopkins speelt weer eens de wijze man met zijn spreuken en gezegdes. Poehh geen boeiende rol van hem. Hij speelt wel vaker dit soort rollen en begint mij nu een beetje te vervelen.
En Blunt bweeh.. ajb niet meer.. Misschien lag dat aan haar gereserveerde rol. Ze bleef beetje oppervlakkig. Blunt komt niet heel vaak in beeld, dus zou zo maar kunnen dat je te weinig kennis met de personage heb kunnen maken.
Verhaaltje is niet echt heel veel soeps, maar dat hoef je ook niet te verwachten met dit soort genre. Toch jammer dat de film zo ontzettend voorspelbaar was. (dat Hopkins ook een weerwolf is, het open einde, gekke dokter die een toespraak houdt en pas na enkele minuten omdraait, als de zaal allang in paniek is, de waarzegster, het hulpje van Hopkins)
Snap alleen niet waarom Hopkins echt dood is, ik dacht dat weerwolven uitsluitend door zilver konden worden gedood. En dan waren nog paar kleine dingetjes waarvan ik dacht "hoe kan dit nou en hoe zit dit".
Het decor van de Londense stad en de bossen met de nevel is leuk gemaakt. Van mij mocht het nog iets duisterder.
De weerwolf pakken zagen te komisch uit, leek wel op KingKong in een apenpak.;)
En een weerwolf die loopt als hij eenmaal getransformeerd is. Haha zucht.. ook dit vond ik er lomp uitzien.
De transformatie van mens naar wolf was wel leuk gedaan. Het uit de kleding scheuren, handen worden klauwen en voeten worden ..poten ect. Tof
Spannend kon ik de film niet vinden, al zitten er af en toe schrikmomentjes in, van die je al ziet aankomen maar niet wanneer.
Leuk gegeven dat in de begin van de film de zigeuners de schuld van alle ellende krijgen. Ik zag dit maar als een knipoog van de hedendaagse discriminatie.
Ik denk dat de film niet spannend is geworden, doordat alles zo snel gaat. De wolven loeren nauwelijks maar vallen met bruut geweld aan. Kijk naar Jaws daar wordt de spanning wel opgebouwd.
Ik kan helaas niet meer dan 2,5 ster geven.
mnrk
Kan ik me helemaal in vinden, de film had een typische sfeer die gewoon bij deze film past.
Benicio del Toro speelde ook zeer sterk en Anthony Hopkins speelde weer op de automatische piloot. Hugo Weaving als Abberline was ook zeer sterk ( het verwijzen naar Jack the Ripper was ook goed gedaan).
Ook de muziek van Danny Elfman was zeer goed.
tommykonijn
The Wolfman zou volgens een paar mensen een erg goede film zijn. Toen de film was afgelopen vond ik hem wel meevallen, en zelfs goed, maar dat ik hem nou zo spectaculair vond.. Toen ik vanmorgen de IMDB en Moviemeter score zag bleek ik toch niet de enige. Ik had de score ooit toen hij in de bios draaide gezien en toen stond hij hier op 3,17.. Flink gedaald dus.
Maar goed, ik dwaal af: de film wist me zeker te vermaken. Het is logisch dat de film niet voor kleine kinderen geschikt is, maar dat ik het nou echt een horror kan noemen.. Vond het namelijk niet echt eng. Ik dacht wel heel vaak van: dadelijk komt er een schrik-fragment bijv. als Lawrence, zijn vader achtervolgt naar de herdenkingsplaats van zijn moeder, maar soms kwam het dan toch niet. De muziek is een groot pluspunt, Danny Elfman is zeker geschikt voor dit soort films. Het acteerwerk was ook goed, Hopkins weer in een prima rol en aan de rest van de cast kon ik me ook niet echt storen, behalve op sommige momentjes aan Del Toro. De special-effects zagen er ook wel oké uit, maar jammer van de wolven(koppen) want ik dacht eerst dat het een gorilla was. Zag er ook best wel nep uit.
De sfeer van de film is wel goed, maar ik vond hem niet zo denderend als mij belooft werd, het was wel leuk, vermakelijk en soms zelfs goed kijkwerk. Maar ik vind het toch geen topper. Misschien is het ook niet echt mijn genre.
megaman
Is de director's cut eigenlijk al uit?
Megaman,
De versie staat op de blue ray disc. De extended directors cut.
b_cru
Tja, ondanks de mooi sfeer die donker en droevig doet voordoen en dan ook spanning zou moeten geven, heeft hij mij geen moment geboeit....
Ik had de inleiding niet gelezen, maar vanaf moment 1 was al duidelijk waar de film om draaide... Er was dus ook totaal geen spanning... ook de actie kwam heel onwaarschijnlijk over. Zal het neit verpesten voor anderen, maar als je beetje helder denkt... was 1 van hoofdrolspelers in scene 1 al dood....
Maar goed, voor de fans van dit genre zal het vast een goede film zijn... voor mij is het 1 keer gezien en waarschijnlijk nooit meer...
daantje81
Vond het een lekker wegkijkende film alleen soms een beetje tegen het langdradige aan maar over het algemeen een goeie film. '
En ja hoe ziet een weerwolf eruit dat is voor ieder zijn eigen fantasie anders denk ik.
MrCinema
Zeer zeker geen topper, maar toch wel voldoende. The Wolfman... Tja wat verwacht je anders dan een simpel verhaaltje met ingredientenals voorspelbaarheid en een uitgekauwd concept toch?
De film vond ik echter wel zeer onderhoudend. Het verhaal loopt wel lekker door en het acteerwerk zat ook wel goed alsmede de special effects.
Een heel erg sterkpunt (wat voor mij zeker de entertainement factor mede heeft bepaald) is de sfeer, de setting en de kostuums. Erg overtuigend allemaal.
Al met al een lekker wegkijker en nét 3 sterren
megaman
Ok bedankt. Is het de moeite waard? Meer gore of gewoon wat extra scenes?
Megaman,
Heb de gewone versie niet gezien, meteen maar directors cut gekeken. Denk sowieso extra scenes omdat ie langer is maar of er meer gore in zit? Misschien wel omdat in een directors cut meestal wat meer geweldadigheden inzitten wat te schokkend voor een bioscoop kan zijn.
Ok bedankt
Ik heb de film gister voor de tweede keer bekeken en ik vind 'm erg goed. De sfeer, de beelden, Hopkins, Weaving, de soundtrack....top! Deze en Shutter Island zijn nog de enige films die ik heb gezien van dit jaar maar mijn voorkeur gaat uit naar The Wolfman. Bij Shutter Island vind ik bepaalde zaken namelijk niet zo heel goed uitgewerkt (met name de soundtrack) en ik had best veel verwacht van deze film. The Wolfman doet wat hij moet doen en doet dat op een sfeervolle en vermakelijke manier.
Tarkus
De film heeft prachtige beelden en prima special effects, maar het verhaal is toch iets minder, had er wat meer van verwacht eigenlijk.
Maar de sfeer, de mistige bossen en Londense straten, zijn prima weergegeven, echt een beklemmend sfeertje dat bij een verhaal als dit past.
De vertolkingen van Benicio Del Toro, Hugo Weaving en Emily Blunt zijn goed, van Anthony Hopkins had ik toch meer verwacht, maar ik ben van mening dat dit niet echt zijn ding is.
Maar ik heb me toch vermaakt bij deze film, een goede film voor een avondje horror, zij het dan niet te gruwelijk.
Killer-Instinct
Ik heb zelf de originele Wolfman nooit gezien dus voor mij was dit verhaal origineel.
Gekeken in me eentje,in het donker,wat hoor hoort bij dit soort films zodat je er lekker inzit.
De sfeer is perfect,deed me denken aan Sleepy Hollow af en toe,afgelegen dorpje,die mist,die decors,echt top.
Ook de acteurs deden het goed maar dat mag ook wel met zulke acteurs,heerlijk om dit soort acteurs in een horror-film te zien waar we het meestal met tieners moeten doen.
En een goed verhaal,iets wat ook vaak ontbreekt in horrorfilms.
Er zitten een paar brute kills in deze film,een paar spannende scenes(vooral als Del Toro in z'n 1tje na de slachting achter het beest aangaat,voordat die gebeten wordt,ik had niks gelezen van tevoren dus wist niet dat hij gebeten zou worden
Ook de relatie tussen Hopkins en Del Toro vind ik goed uitgewerkt.
Groot minpunt zijn de weerwolven als ze duidelijk in beeld zijn,de transformatie is goed,maar als ze eenmaal duidelijk te zien zijn zijn ze niet heel eng meer,wat toch wel een flinke teleurstelling is voor een film waar duidelijk veel liefde en moeite in gestoken is.
De film vermaakt maar in een film over weerwolven moeten de wolven er wel goed uitzien,helaas was dit niet het geval bij deze film,waardoor het geen toppertje geworden is.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Mar Adentro

Red Dragon
Misdaad / Thriller, 2002

Tutti i Colori del Buio
Horror, 1972
ouder-kindrelatievictoriaans engelandremakevloeklandelijk gebiedbloedweerwolfflesh