• 9.374.495 stemmen

The Wolfman (2010)

Horror / Thriller | 102 minuten / 119 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 102 minuten / 119 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Joe Johnston

Met onder meer: Anthony Hopkins, Benicio Del Toro en Emily Blunt

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 11 februari 2010

• CANAL+ Bekijk via CANAL+
  • SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Wolfman

"When the moon is full the legend comes to life"

Als zijn broer plotseling verdwijnt, keert Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) terug naar het huis van zijn vader John (Anthony Hopkins), dankzij Gwen Conliffe (Emily Blunt), de verloofde van zijn broer. Lawrence besluit te helpen om zijn broer te vinden. Maar als hij oog in oog komt te staan met de verantwoordelijke, een weerwolf, wordt hij gebeten en dus ook getroffen door deze gruwelijke vloek. Daarna duurt het niet lang voor Lawrence langzaam begint te transformeren...

Lawrence Talbot

Constable Nye

Solana Talbot

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Waarom is mijn stem nietszeggend?

Zeer verrassende remake. Johnstons reboot van het origineel uit '41 ademt respect en een ode uit naar de klassieke Universal monsterfilms. Een groot indrukwekkend landhuis, het mistige bos, zwarte magie, een mooi geportretteerd 19e eeuws Londen en Rick Bakers alweer magistrale sfx zorgen voor een feest van herkenning voor de liefhebber van de klassieke horrorfilm en de liefhebber van creature effects die we in de jaren '80 gewoon waren. Wat een geweldige tranformatiescène, die in de psychiatrische inrichting, zeg! Heerlijk ironische scène die op een manier paralellen vertoont met de transformatiescène uit An American Werewolf in London. Wat meer digitaal allemaal, maar de synergie tussen cgi en make-up effecten werkt prima. Dat Johnston met een CV als die hij heeft hiermee op de proppen heeft weten te komen, heeft mij ten zeerste verrast. Zelfs op het gebied van gore worden wij op onze wenken bediend en worden liefdesperikelen bijzonder tam gehouden. Enig minpuntje vond ik de miscast van Del Toro. Die man kan gewoon niet doorgaan als gesophisticeerde Engelsman en is zijn gelaat er vaak eentje die veel te geforceerd overkomt. Heerlijk filmpje dat ik elke horrorliefhebber aanraad.

avatar van rep_robert

Ben het eens met Sjoerdow boven me!

Prima film, in het begin een aantal effectieve schrikeffecten, prima sfeer door de hele film ,lekkere ouderwetse look en muziek, ouderwetse weerwolf transformaties en prima acteerwerk van vooral Weaving en Hopkins inderdaad.

Tweede helft van de film verdwijnt de spanning helaas een beetje en doet het hier en daar denken aan An American Werewolf in London. Ook zit er helaas weer dat liefdesverhaaltje in wat voor mij niet echt werkt, had er helaas wel iets meer van verwacht dus. Zoals Sjoerdow hierboven ook al meldt, wat is nou het echte nut van de zigeuners in deze film? Had niet echt een idee dat ze uiteindelijk belangrijk waren voor het verhaal. Ook vond ik Del Toro niet helemaal op zijn plek als Engelsman, als weerwolf zelf heeft hij wel een bruikbaar uiterlijk.

Uiteindelijk een prima tussendoortje wat het moet hebben van de prachtige settings/sfeer en niet van de echte horror.

3 *

avatar van Billy-Pilgrim

Billy-Pilgrim

Hoewel ik geen groot liefhebber van het monsterfilms genre ben, keek ik toch wel enigzins uit naar deze film. Een mooie cast met o.a. Anthony Hopkins en Hugo Weaving moest zorgen voor een mooie zoveelste verfilming van het weerwolvenprincipe.

Helaas werd ik zwaar teleurgesteld door deze film. Mijn grootste kritiekpunt is dat het verhaal in een veel te korte tijdsspanne wordt gepropt. Hoe dat zo dan? Op zich kan een weerwolvenfilm toch makkelijk in anderhalf uur worden verteld? Ja, dat wel, maar vanaf het begin komen er extra verhaallijnen bij kijken. De liefdesrelatie tussen Del Toro en Blunt bijvoorbeeld. Er is nauwelijks tijd om dit nog uit te leggen waardoor het geheel er vrij slordig uit komt te zien en, nog belangrijker, waardoor ik geen tijd krijg om me in te leven in de hoofdpersoon. Ondanks dat de acteerprestaties dus wel in orde waren.

Deze film had dus gewoon langer moeten zijn. Daarnaast vond ik ook de gevechtsscenes niet bijster interessant. De schrikmomenten waren te talrijk waardoor ik na een tijdje gewend raakte en niet meer schrok. Met name het eindgevecht tussen Hopkins en del Toro vond ik vrij matig. De hele film heeft wat mij betreft geen enkele boodschap overtreffend weten af te leveren. Ik kon de dorpelingen niet ongelijk geven dat ze de weerwolf aan een spies wilden rijgen. Geen moment kreeg ik medelijden met de weerwolf. Emily Bates rol lijkt volledig overbodig omdat het liefdesgedeelte nauwelijks aan bod komt. Hugo Weaving speelt een mooie rol, evenals Hopkins, maar ook zij komen veel te weinig op het toneel.

Ik denk dat een groot deel van mijn kritiek ingelost zou kunnen worden als de film wat langer had mogen duren.

avatar van wwelover

wwelover

Het is zeker geen horrorfilm, want hij is geen enkel moment eng. Je schrikt hoogstens een enkele keer. Desondanks is het wel een redelijke film. Gewoon puur amusement, maar er had meer ingezeten als het verhaal beter uitgewerkt was geweest, maar blijkbaar hebben ze zich puur gericht om een Amusementfilm te maken, waar het niet echt om het verhaal gaat. Het is wel wat voorspelbaar allemaal, maar dat viel te verwachten.

De muziek is erg mooi gedaan door Danny Elfman. Daarnaast is het wel mooi verfilmd, sfeer ontbreekt een beetje maar het ziet er wel strak uit. Al verliest het wel z'n charme natuurlijk door de computertechnieken.

De cast is geweldig. Benico is een ontzettend sterke acteur en is erg goed in deze film, maar hij steelt niet de show. Want dat doet Anthony Hopkins, hij laat weer zien er nog steeds te zijn. En ook een zeer verdienstelijke rol van Hugo Weaving.

Ik twijfel maar voor nu net aan 3*

avatar van Fixi88

Fixi88

Heerlijke horror film. Lekker veel ledematen voorbij zien vliegen Een mooie no-nonsens film die goed wegkijkt. Niet nadenken maar genieten.

avatar van Shinobi

Shinobi

Vandaag in de bios gezien en het eerste wat me opviel was dat het geen full screen is. Dat kan toch niet meer anno 2010.

Voor de rest wel aardige sfeervolle beelden, maar dat is het dan ook wel. Het verhaal is te oppervlakkig en had beter gebracht kunnen worden.

Sfeer is wel redelijk, idem voor de acteerprestaties. Lachen om agent Smith uit The Matrix in een andere rol te zien.

Nipt 2, 5 sterren. Dit is meer een film voor tussendoor. Als je deze niet gezien hebt, heb je niks gemist.

avatar van Montorsi

Montorsi

Een film van niks met niks over niks.

Een weerwolf-film, een gegeven zo gedateerd en uitgemolken als Peter Jackson die nog maar een King Kong versie maakt. Als je dan twee grote Hollywood-namen neerplant zal je best wat volk trekken, maar dit is echt een prul eerste klas.

De film is zo leeg als een uitgeschraapt pakje boter, met van die smerige broodkruimels aan de rand. Af en toe heb je een flard romantiek, een verre kruimel spanning, een korreltje gruwel, maar eigenlijk is het van alles niks en heb je er helemaal niks meer aan. Totaal niet spannend, niet eng, niet boeiend, niet sfeervol, echt HE-LE-MAAL niks. Geen moment doet de film iets anders dan anders, gewoon een weerwolf-film zoals al honderduizenden zijn gemaakt in 100 jaar tijd. Het enige wat de film te bieden heeft is vernieuwde techniek, maar zelfs die CGI-shit heeft geen enkele overtuiging. De wolven zien er uit als een kruising tussen een everzwijn en een yeti, de effecten zijn niet opvallend. De stadsaanzichten en andere achtergronden zagen er dan vaak nog wel verzorgd uit. Verder echt een vreselijke soundtrack. Pianootje als dat vrouwtje erbij kwam, en dan dat achterlijk koortje als er een wending kwam

Echt een ongelofelijk slechte film. Saai, doorzichtig, makkelijk. Onnozel serieus, met een zogenaamde wending die gebracht werd alsof het daadwerkelijk verrassend was, maar echt al zo dik op de massa werd gelegd vanaf de eerste minuten dat je maar weer met moeite je lach kon inhouden. Stompzinnig geforceerd verhaaltje, Del Toro was even vergeten dat z'n pa z'n moeder in wolfsgedaante de keel had doorgevreten, mja ziet er toch wel ongeveer hetzelfde uit als een snee van een scheermesje. Blijkbaar was het ook de hele film door volle maan, heel gek.

1*. Één leuke scene in die inrichting waar Del Toro al die wanen krijgt en vanalles door elkaar haalt. Voor de rest kan ik hier echt niks uithalen. Ja het ziet er technisch wel aardig uit, lekker boeiend..

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Het was een leuke film, maar het werd nergens echt goed. Een aantal schrikmomenten (lang geleden dat ik dat heb gehad bij een film). Het verhaal is echter erg slapjes, rond 2/3 van de film ben ik zelfs weggedommeld in de bioscoopzaal. Ik moet toegeven dat me dat vaker overkomt, maar dat ligt toch bijna altijd aan de film.

Leuk om te kijken, mede dankzij mijn bioscoop-abonnement. Maar als ik hier 9 euro voor had moeten betalen had ik het een stuk minder leuk gevonden.

PS: hoe lomp is het dat die agent op het eind niet direct wordt vastgezet / afgemaakt. Het is nu toch wel duidelijk hoe de ziekte wordt overgebracht. Hij is gebeten, dus hij zal ook weerwolf worden. Dergelijke domheid bij karakters in films irriteren mij mateloos.

avatar van $pecial

$pecial

The Wolfman, ik had er niet veel van verwacht maar ik heb me toch erg vermaakt!

De setting en de kostuums zijn prachtig, ook al is het niet echt mijn ding, de vroege jaren van 1900, maar in deze film komt het erg goed naar voren. Qua sfeer is deze film sowieso heel erg goed.

Acteerprestaties zijn, als je alleen al naar de cast kijkt, zeer goed. Altijd leuk om Hopkins weer in film te zien!

Het horror gedeelte heeft mij niet altijd kunnen bekoren, want de schrikscenes (die er zeker waren) konden mij niet van de stoel laten schieten. Wat ik wel de moeite waard vond en wat ik niet had verwacht waren de gore-scenes, die zijn meer dan goed voor een film als dit. De special-effects waren ook meer dan behoorlijk!

Leuk bioscoop-avondje!

3.0 *

avatar van De_Hollander

De_Hollander

De uiterlijk van de weerwolf viel me erg tegen.

Een wat overbehaarde neger met een clownneusje

In de film Underworld hebben ze pas een goede weerwolf neergezet.

Die zien er tenminste nog eng uit, maar deze ver van dat.

Met deze weerwolf zou je nog eens onder zijn baartje willen kriebelen.

Zo van ga maar mooi in het mandje liggen.

Was het uiterlijk anders geweest dan kon ik me meer in de film meeleven.

Dit is net zoiets dat bambi stamper verscheurd.

Daarom een 2.5 jammer maar een gemiste kans

Saaiig.

Het eeuwige euvel van de weerwolf film is dat weerwolven duf zijn. Ze zien er echt belachelijk uit, niemand krijgt ze blijkbaar goed gestijld. Ook hier slaan ze een nogal dom figuur. Gaat ten koste van enige serieux, en da's jammer genoeg wel wat deze film wil uitstralen.

Op zich is het allemaal wel sfeervol opgezet. Best mooie decors, maar echt overtuigen wil het niet. Daar is Johnston geen goed genoeg regisseur voor. Del Toro vond ik een miscast, ook Hopkins kan niks boeiends van z'n rol maken. Weaving was dan nog het best op dreef, al herhaalt die ook steeds weer z'n trucje.

Een paar losse schrikmomenten (die geen van allen werkte) en wat povere gore. Verder vooral een herhaling van zetten, van volle maan naar volle maan.

De setting houdt het allemaal een goed uur draaiende, maar daarna is de rek er toch echt wel uit en wordt het snel saai.

Wacht nog steeds op een echt goeie weerwolvenfilm. Misschien iets voor de nieuwe generatie filmers?

avatar van Lennert

Lennert

Mmm, toch een lager gemiddelde dan ik zou verwachten. De cast was behoorlijk sterk, helemaal Hopkins en Weaving komen goed over. Het acteerwerk mag dan over het algemeen wat stijfjes lijken, maar dit deed mij daardoor juist bijzonder goed denken aan de eerste Wolf Man uit 1941. Del Toro zelf viel me persoonlijk ook alles mee, daar ik zijn acteerwerk nooit zo hoog in het vaandel heb gehad.

De vormgeving van de weerwolf was heerlijk retro, maar in tegenstelling tot veel films van vroeger die de tand des tijds slecht doorstaan hebben qua special effects vond ik de Wolfman hier toch een genot om te zien. Vooral de transformatiescene is fantastisch gedaan, omdat men allereerst de tijd neemt (geen Underworld/Van Helsing gedoe met een transformatie van enkele seconden) en men de nadruk legt op de helse pijn van de vergroeiende botten. Ik blijf meer een fan van weerwolven a la The Howling, maar moet toch toegeven dat ik The Wolfman zeker op een tweede plaats zou zetten.

Er wordt door de achtergronden en dramatische muziek een goeie sfeer gecreeerd, helemaal in het begin als Talbot de aanval in het zigeunerkamp meemaakt. Tel hierbij enkele schrikmomenten en interessante gore toevoegingen bij op en ik kan toch niks anders concluderen dan dat ik behoorlijk genoten van de film heb.

avatar van raptorjeroen

raptorjeroen

goede film erg sterke rol van Anthony Hopkins

avatar van Insignificance

Insignificance

Niet aan mij besteed. 'Klassiek' schoot ergens tijdens het kijken door m'n hoofd en afgaande op dutchtuga's bijdrage zal dat wel zo ongeveer kloppen. Met dat verschil dat het op mij een behoorlijk bedorven uitwerking heeft. Zelfs de mooi dromerige scenery begon te vervelen bij gebrek aan impact op, nou ja, welk ander vlak dan ook.

Del Toro's aanwezigheid en de weerwolven, dat zijn toch wel de grootste dompers van deze film. De ene een faliekante miscast, de anderen behoorlijke miskleunen. De transformaties zijn nog wel ok, maar zo'n half geklede wolfachtige met een kop van een razende Wookiee en een stotterende motoriek (zoals on all fours en op de daken), nee, niet voor mij. Wel wat gore, maar het blijft een onnozel beest in een film die zichzelf met enige ernst presenteert. Het scenario biedt ook geen uitvlucht en de plechtige score had wel een ons minder gemogen.

Het leeuwendeel valt daarmee erg tegen. Aberline is een leuke verschijning, ook punten voor het hele gebeuren in dat gesticht en wanneer de oude Talbot zijn zoon 'my young pup' noemt, is dat best geinig, maar veel meer kan ik er niet van maken. Een lange zit voor zo'n redelijk korte film.

avatar van Zinema

Waardeloze weerwolf.

De setting van deze griezelfilm met sterrencast is prachtig en voorzien van veel sfeer. De film kent verder echter niets opzienbarends en wordt nergens eng.

De Unrated versie is dusdanig verknipt dat het verhaal hiaten vertoond, maar het plot stelt sowieso weinig voor. Rommelig, maar voorspelbaar en emotieloos, glijdt de film aan de kijker voorbij. Mooie beelden die inhoudelijk niet worden waargemaakt. Ook de hulp van Rick Baker mocht niet baten, zelfs de weerwolven kunnen het verschil niet maken.

Doorsnee.

avatar van voskat

voskat

Zwaaaar gemiste kans.

Veel te traag, dialogen weinig interessant (op een paar leuke zinsnedes van Hopkins na), personages totaal niet uitgediept zodat je niets om hen geeft.

Alleen de wolfscènes maken het geheel nog een beetje draaglijk.

Ik snap nu waarom deze film geruisloos uit de bioscopen is verdwenen..

2 *

avatar van james_cameron

Teleurstellende film dit; vlak en futloos. Del Toro is behoorlijk miscast in de hoofdrol en de uitwerking van het script mist spanning en interessante personages. De special effects weten daarnaast ook niet te overtuigen. De transformaties doen herhaaldelijk aan de Hulk denken en werken dan ook eerder op de lachspieren dan dat ze angstaanjagend zijn. Pluspunten zijn het absoluut fraaie camerawerk en de prachtige production design. De muziek van Danny Elfman is ook mooi. Ik heb overigens de director's cut gezien, die een kwartier langer is dan de bioscoopversie. Nog langer, kan ik beter zeggen.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Wat een teleurstelling.

De cast en het verhaal belooft een aardige film maar niets is minder waar. De film is ronduit saai te noemen en had moeite om de bijna 2 uur uit te zitten.

Vooral door de cliché schrikmomenten wordt het niet echt een thriller, laat staan een horror. De effecten waren redelijk goed te noemen aangezien een 'realistische' transformatie van mens naar dier volgens mij toch best lastig is.

Ook Del Toro en Hopkins kunnen de film niet redden, waarbij Hopkins de slechts acterende van beide is en meer voor de vorm mee doet.

Erg jammer allemaal en daarom voor mij 2,5*

avatar van bumps

bumps

Gisteren gekeken, en ondanks dat ik geen fan ben van het genre, was ik aangenaam verast. Sterke dialogen sfeervolle shots aardig acteerwerk.

Het enige punt waar ze naar mijn mening een steekje hebben laten liggen is de karakteristieke diepgang van de film waardoor ik eigenlijk meer sympathie voelde voor de "badguy" Hugo Weaving in plaats voor onze held de wolfman. Verder vind ik dat de film visueel erg goed uit de verf komt zeker als je alle productie problemen erbij neemt. En natuurlijk Anthony Hopkins (what else do I need to say).

Waardige toevoeging aan het genre naar mijn mening.

avatar van Justinw

Justinw

Deed pijn,

Eerste echte film met Benicio Del Toro(waar ik toch wel een fan van ben) die seruis tegenvalt. Had sowieso al mijn bedenkingen bij het hele weerwolf gedoe, aangezien er nog nooit echt een geslaagde verfilming is geweest op dit gebied. Toch vestigde ik mijn hoop dan op de cast die toch wel bestaat uit 3 gevestigde namen.

Het hele plot is natuurlijk al erg genoeg, de cast die dit standaard uitgangspunt omhoog moet trekken faalt jammergenoeg. Benicio zelf kent zijn aardige momenten maar het overgrote deel komt heel slecht over en heel geforceerd. Soms zelf tenenkrommend. Ook Hopkins kent een paar leuke zinnetjes, maar slaat ook de plank volledig mis. Hugo Weaving doet het nog het best maar kan de film echt niet meer redden. Emily Blunt staat een beetje mooi te zijn. En dus viel alles weg in deze film.

Het duistere sfeertje is allemaal best aardig gefilmd. En de filters deden me een beetje denken aan Sherlock Holmes maar dan nog iets donkerder. Toch overtuigt Joe Johnston niet echt. De animatie van de wolf zelf was redelijk, maar eigenlijk niet echt rendabel voor deze tijd. Weerwolfen zijn sowieso al beesten die ik toch al niet echt seruis neem.

Het einde was wel weer heel erg. Aangezien het verloop van de film al snel duidelijk is. Een paar volle manen. En dan op het einde een climax. En dat Benicio Blunt nog even wat toezegt voor dat hij dood gaat maakt het festijn compleet.

Ben overigens totaal geen horror kenner. Is ook een van de genre's waar ik het minst mee heb. Maar de 'horror' die hierin zat was niet goed. Schrikmomenten hadden niet hun effect. En de gore was ook niks speciaals.

1.5* voor het sfeertje dat bij vlagen nog wel aanwezig was en een aantal leuke momenten. Film met moete uitgekeken. Maar snel vergeten en hopen dat Benicio in de toekomst zijn projecten wat beter uitkiest.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Enorm sfeervolle horror. Prachtige settings, decors en kostuums; het tijdsbeeld wat gecreëerd wordt is schitterend en érg fraai gedaan. Heb best wel genoten.

Ik vond deze Wolfman behoorlijk vermakelijk. De film kijkt heerlijk weg en kent genoeg spanning. Del Toro doet het prima, beter dan ik had verwacht na al dat negatieve commentaar. Sowieso ontgaat veel negativiteit rond deze film me een beetje.

Ook de rest van de cast doet het prima. Persoonlijke favoriet Blunt is (wederom) mooi en speelt goed. Ook Hopkins en vooral Weaving dragen hun steentje op positieve manier bij. De muziek van Danny Elfman is uitstekend, het camerawerk sterk en het monteerwerk mag er ook zijn. Sommige scénes zijn érg fraai gedaan.

Het verhaal zelf vond ik wel prima. Ben niet echt een weerwolf-fanaat o.i.d. en ben ook niet bekend met de oude versie(s), maar dit vond ik érg leuk. Dikke voldoende.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik begrijp ook de onvoldoendes niet. Dit was wel een deftige weerwolffilm... al zijn er toch enkele minpunten aan te merken. Hoe jammer dat die weerwolf hier iets teveel op Chewbacca leek en over de grond liep als een chimpansee. Dikke misser. Ook de transformatiescènes van Baker vond ik iets indrukwekkender in "An American Werewolf in London". Indien dit aspect verzorgder was en de wolf meer op een wolf leek, dan had mijn cijfer nog hoger geweest.

Wat het verhaal betreft zat het in ieder geval wel goed en soms waren er regelrecht schitterende momenten zoals Talbots verblijf in het gekkenhuis. Ik vind het ook altijd wel in orde als er een portie drama in zit. Het einde toont gelijkenissen met The Fly van Cronenberg, in de zin dat ook hier het beestgeworden personage gedood wordt uit liefde. . Ook de sfeer in het Victoriaanse Engeland, kolkend van bijgeloof (de zigeuners) en mysterie, was raak. De film verveelde me in geen geval.

avatar van Spetie

Erg matige film dit. De trailer zag er nog wel zo veelbelovend uit, maar het viel allemaal behoorlijk tegen. Het begint allemaal nog best aardig met een sfeervolle setting, die mij enigszins aan Sleepy Hollow deed denken.

Het verhaal zelf is echter nergens verrassend evenals de schrikmomenten die vaak bij mij niet echt werkten. Sowieso wordt het eigenlijk nooit spannend en dat is best jammer, want de film had best potentie. De acteurs doen het redelijk, worden niet geholpen door de dialogen, maar hebben het allemaal weleens beter gedaan.

Tja een matige film, die soms iets te vaak in herhaling viel en niet echt wist te boeien.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Wat een saaie flutfilm. Vanaf het begin kon je het al raden wie wat was, schrikmomenten? neen hoor niet voor mij. Van Anthony Hopkins had toch wat meer verwacht. Ik vind het krap een thriller en had er, zeker in deze tijd van alle technologie, er toch wel een hoogstand van verwacht

Zeikwijf A. Hopkins doet werkelijk niks verkeerd, hij speelt echt uitstekend.

De sfeer die de film weergeeft is gewoon zoals het hoort bij een klassiek horror-verhaal.

Gister gezien en ik heb me zéker vermaakt. Gewoon een puike klassieke verfilming van een weerwolf-verhaal. Niet heel erg bijzonder maar het zag er allemaal wel goed uit. Het einde vond ik ook wel iets hebben

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Erg overbodige film. Tijdens het eerste uur heb ik echt zitten kijken van nou, is dit het nou? Saai en niet interessant. Benicio Del Toro heeft ook een gigantisch slaapverwekkende rol.
Pas als de film langer dan een uur bezig is, komt het voor mij een beetje op gang. Hugo Weaving heeft trouwens helemaal een makkie. Hij speelt precies zoals hij dat deed in The Matrix. Vond het behoorlijk storend eigenlijk.

De viezigheid is allemaal wel in orde en de transformatie is ook bruut, maar het uiterlijk van de weerwolf vind ik bizar weinig aan. Hij zal wel erg op het origineel lijken denk. En dan de sterfscène maakte bij mij totaal geen indruk. Ze schiet hem dood, maar er had wel iets meer emotie bij gemogen. Ik had het meer te doen met The Terminator in deel 2 dan met Wolfman. Wat een afgang zeg.

Net aan een 2,5

avatar van rolexrobbie

rolexrobbie

Mooie film,zeer mooie plaatjes en achtergronden,ietwat langdradig,je kunt gerust even wat te drinken halen zoder dat je wat mist.De special effects zijn super.

Een aanrader voor degene die van dit soort films houden,maar zeker geen topper !

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Redelijke horrorfilm die niet boven het gemiddelde uitsteekt. Ik vind met name de CGI tegenvallen, en ik heb Hopkins betere rollen zien spelen. Hetzelfde geldt voor Del Toro. Emily Blunt is trouwens een hele mooie vrouw en ook een goede actrice. 4 sterren voor haar, maar 2.5 voor de film.

avatar van Minotaures

Minotaures

Heb de Director's Cut gezien. Vond hem wel een redelijke horror.

Mooie opnames van het dorpje en omgeving in Engeland. Ik geloof ook dat dat de ''geboorteplaats'' is van de originele weerwolven uit oudere films. En natuurlijk een mooie rol voor knappe Emily.

Transformatie vond ik wel goed, evenals de effecten. Heel soms vond ik het een beetje goedkoop overkomen, maar dat was toch te danken aan wat snelle actie's van de wolf.

De schrik zat er vaak best goed in. Dan heb ik het niet over de kills, maar meer om de 'snelle verschijning van een denkbeeldige weerwolf'. Toen dat 'gollum'-wezen het eerst op beeld kwam dacht ik echt van: ''W.T.F?''

't Eindclimax tussen vader en zoon vond ik een beetje teveel van 't goede; 2 wolven tegen elkaar? Door dat kleine stukje vond ik de effecten toch een beetje mislukt, want hoe ze elkaar weg gingen gooien zag er niet uit.

Ben benieuwd hoe het afloopt nu Weaving met het vloek is bestempeld.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Slappe hap. Zoals eerder aangemerkt is Del Toro een enorme miscast, overtuigen doet 'ie ook nergens. Verhaaltje is redelijk saai en bovenal nergens spannend (wat zo'n beetje het grootste probleem is met deze film). Wel een prima duistere sfeer waar veel aan te genieten valt, maar daarmee maak je nog geen goede film. En wat die Emily Blunt betreft: ik hoop die kop nooit meer in een film terug te zien.

avatar van Zeriel

Zeriel

Overbodige film.

Die er verder overigens best aardig uitziet, al zijn de fletse sepia-kleuren wat te ver naar groen gedraaid.
Misschien daarom dat ik aan de jaren '80 hulk moest denken. Komt natuurlijk door de transformaties, die ondanks alle special effecten, iets onbedoeld knulligs hadden.

Het 19e eeuwse waterboarden vond ik dan wel weer grappig. Rare jongens die 19e eeuwers.