Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 102 minuten / 119 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Joe Johnston
Met onder meer: Anthony Hopkins, Benicio Del Toro en Emily Blunt
Gesproken taal: Engels en Slowaaks
Releasedatum: 11 februari 2010
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Wolfman
"When the moon is full the legend comes to life"
Als zijn broer plotseling verdwijnt, keert Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) terug naar het huis van zijn vader John (Anthony Hopkins), dankzij Gwen Conliffe (Emily Blunt), de verloofde van zijn broer. Lawrence besluit te helpen om zijn broer te vinden. Maar als hij oog in oog komt te staan met de verantwoordelijke, een weerwolf, wordt hij gebeten en dus ook getroffen door deze gruwelijke vloek. Daarna duurt het niet lang voor Lawrence langzaam begint te transformeren...
Lawrence Talbot
Constable Nye
Solana Talbot
Kirk
lars-pixar
Wel een goeie film,ik had meer verwacht van Anthony Hopkins in zijn rol als de Wolfen-Man.
barcam
Slaapverwekkend, saai, overbodig, slecht, een kaakslag naar de goede weerwolf films van de jaren 70 en 80.
Geef mij maar weer de meer overtuigende latex maskers van vroeger!
_Se7en_
- 2041 berichten
Wat vind ik dit jammer zeg. Aan de hand van de trailer had ik een enorm machtige film verwacht. Zeker met acteurs als Benicio del Toro en Anthony Hopkins.
Maar helaas..
Niet alleen had het verhaal geen diepgang, ook de acteerprestaties waren ondermaats. De filmmuziek irriteerde me, maar nog altijd niet zo erg als Emily Blunt die niet kon stoppen met stompzinnig kijken.
Chemistry tussen Benicio en Emily was ver te zoeken en het kon me ook uiteindelijk geen bal schelen wat er met de twee gebeurde.
Pluspunt: de wolfman zelf was echt fantastisch gemaakt. De manier van lopen (en zeker rennen) was erg goed gedaan en vergeet vooral de make-up niet. De transformatie scène was subliem met de onvergetelijke uitspraak ''I will kill all of you!''. Erg indrukwekkend.
Dit is wel een film die ik nog een keer zou willen zien om te kijken of mijn mening misschien verandert, maar ik ben bang van niet. Voorlopig vind ik 2 sterren meer als genoeg.
Benicio del toro kijkt steeds zo vreemd naar beneden met zijn ogen samengeknepen. Is het jullie ook opgevallen?
Hoort dit nu bij zijn rol of kijkt hij altijd zo?
Hij kijkt vrijwel altijd zo. Kan niet zeggen dat het me stoort, vind het wel sexy
schaap2403
matige film met wijnig diepgang.
was soms langdradig tot verveling aan toe.
de film duurd 2 uur, maar wat er gebeurde had naar mijn idee in 1 uur gekund.
suddenjob
Origineel verhaal alhoewel vrij langdradig en soms zelfs ietwat saai. Af en toe toch een vrij hoog oplopende spanning en hier en daar toch wat goeie schrikmomenten (al zijn die soms vrij voorspelbaar). Acteerwerk is niks mis mee behalve dat Anthony Hopkins het af en toe net wat overtuigender had mogen brengen.
Fast Eddy
Nieuwe (originele) versie van een min of meer gekend verhaal.
Overtuigend geacteerd, geen slechte film, maar ook niet meer.
Rodger
het begon zeer aardig, maar na 1 uur.. zakte de film wat af...
Het is geen slechte film, maar ook geen topper!
Freckles
Verschrikkelijk saaie film, zag het interessante er niet van in.
Jammer, had wat beter verwacht. Horror of Thriller zat er trouwens ook niet echt in...
Benicio Del Toro vind ik zoiezo al een slechte acteur, de rest viel nog wel mee.
JacoBaco
In deze film vind ik hem oersaai.
Maar als Dr Gonzo had hij een oscar moeten krijgen.
rolexrobbie
Mooie film,zeer mooie plaatjes en achtergronden,ietwat langdradig,je kunt gerust even wat te drinken halen zoder dat je wat mist.De special effects zijn super.
Een aanrader voor degene die van dit soort films houden,maar zeker geen topper !
ThaMovieVoter
Redelijke horrorfilm die niet boven het gemiddelde uitsteekt. Ik vind met name de CGI tegenvallen, en ik heb Hopkins betere rollen zien spelen. Hetzelfde geldt voor Del Toro. Emily Blunt is trouwens een hele mooie vrouw en ook een goede actrice. 4 sterren voor haar, maar 2.5 voor de film.
davidz352
goed gemaakt met top acteurs
2.5 sterren?
TrickySmalls
Niet vrij bijzonder.
De film kent zo wel zijn momenten, maar daar blijft het dan ook bij, helaas.
Eindgevecht met die andere wolf
mayhemblik
Ik had een beetje het gevoel dat het een ode was aan de oude weerwolf films en dan bedoel ik de oudere film.
Wat ik echt stuitend vond was dat ze computers hebben gebruikt, wat verafschuw ik dat toch.
Verder vond ik de transformatie maar heel gewoontjes, hij verbleekt in elk geval bij An American Werewolf in London, hoe hebben ze die transformatie toen eigenlijk gedaan, weet iemand dat??
Verder had ik het véél enger gevonden als A. Hopkins was getransformeerd in bv Vader Abraham want dit was een beetje lachwekkend.
Wel leuk dat ze net als de (werkelijk verschrikkelijke) Hulk netjes hun kleertjes nog aan hadden, als ik me ergens kwaad over maak word ik gewoon ergens naakt wakker net als iedereen. toch?
mayhemblik
Geef mij maar weer de meer overtuigende latex maskers van vroeger!

Betamax
Lekker ontspannen naar gekeken. Dacht dat het niets zou zijn en dus viel hij me mee.
Afkraken? Nee hij was niet slecht maar ik ga bij zo''n film niet met een kloppend hartje zitten kijken van "dit moet een topper worden"
Gewoon een redelijke film en niet meer.
stitch
viel me tegen, had er meer van verwacht..
na een uur kwam er pas actie in... toen was tie wel aardig..
Cherry (L)
Had inderdaad ook meer verwacht van Antony Hopkins maar verder wel een goede film
EspenSGX
Iemand enig idee of de Unrated Director's Cut in Nederland verkrijgbaar is?
Gatvol
hehe...hier hadden ze de 'unrated version'. natuurlijk vraag ik dan altijd even naar de 'rated version' omdat de kinderen ook willen kijken. dan kijken ze me altijd aan alsof ze net zijn ingeent.
in ieder geval was dit dweilen met de kraan open, in dit geval waren het mijn tranen van teleurstelling en geldverspilling.
American werewolf in london, dat waren nog eens efects.
met de zogenaamde CGI effects wordt alles over de top gemaakt en blijf je achter met een synthetische smaak in je mond, je gaat automatisch naar foutjes zoeken.
pruts is pruts maar dit was echt zwaar vomit.
Milan07
Prima film met mooie karakters en een uitblinkende Benicio Del Toro. soms wat voorspelbaar, haalt niet het niveau van An American werewolf in London. Het eind van de film vond ik een beetje suf, kan dit niet uitleggen als andere de film nog willen zien.
Minotaures
Heb de Director's Cut gezien. Vond hem wel een redelijke horror.
Mooie opnames van het dorpje en omgeving in Engeland. Ik geloof ook dat dat de ''geboorteplaats'' is van de originele weerwolven uit oudere films. En natuurlijk een mooie rol voor knappe Emily.
Transformatie vond ik wel goed, evenals de effecten. Heel soms vond ik het een beetje goedkoop overkomen, maar dat was toch te danken aan wat snelle actie's van de wolf.
De schrik zat er vaak best goed in. Dan heb ik het niet over de kills, maar meer om de 'snelle verschijning van een denkbeeldige weerwolf'. Toen dat 'gollum'-wezen het eerst op beeld kwam dacht ik echt van: ''W.T.F?''
't Eindclimax tussen vader en zoon vond ik een beetje teveel van 't goede; 2 wolven tegen elkaar? Door dat kleine stukje vond ik de effecten toch een beetje mislukt, want hoe ze elkaar weg gingen gooien zag er niet uit.
Ben benieuwd hoe het afloopt nu Weaving met het vloek is bestempeld.
ezra mendez
Goed acteerwerk maar de rest is een slap verhaal vind ik....en het einde is gewoon te suf!!

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Red Dragon
Misdaad / Thriller, 2002

Tutti i Colori del Buio
Horror, 1972
ouder-kindrelatievictoriaans engelandremakevloeklandelijk gebiedbloedweerwolfflesh