• 9.376.759 stemmen

The Wolfman (2010)

Horror / Thriller | 102 minuten / 119 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 102 minuten / 119 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Joe Johnston

Met onder meer: Anthony Hopkins, Benicio Del Toro en Emily Blunt

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 11 februari 2010

• CANAL+ Bekijk via CANAL+
  • SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Wolfman

"When the moon is full the legend comes to life"

Als zijn broer plotseling verdwijnt, keert Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) terug naar het huis van zijn vader John (Anthony Hopkins), dankzij Gwen Conliffe (Emily Blunt), de verloofde van zijn broer. Lawrence besluit te helpen om zijn broer te vinden. Maar als hij oog in oog komt te staan met de verantwoordelijke, een weerwolf, wordt hij gebeten en dus ook getroffen door deze gruwelijke vloek. Daarna duurt het niet lang voor Lawrence langzaam begint te transformeren...

Lawrence Talbot

Constable Nye

Solana Talbot

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Waw, ben toch enkele keren verschoten tijdens deze film . Je verwacht het eigenlijk op sommige momenten, en toch trap je erin.

Verder een leuk sfeertje en prima vertolkingen van eerder voorspelbare personages bij zo'n film. En het eindgevecht is eerder lachwekkend.

avatar van MerLiNiuM

MerLiNiuM

aardige film maar niks bijzonders met zo een cast moet je toch iets beters neer kunnen zetten.

omtrend dit zou ik niet hoger dan 2,5* geven met een onbekende cast 3*

avatar van teaser

teaser

Het verhaal had niet gek veel om het lijf. Dat Hopkins ook stomtoevallig een weerwolf blijkt te zijn vond ik wat ver gezocht, maar het was natuurlijk tof om twee weerwolven tegen elkaar te laten vechten

Het ontwerp van de wolfman vond ik persoonlijk wat minder. Het was nog te veel man. In Underworld bijvoorbeeld vond ik het veel beter geslaagd. Daar zagen ze in elk geval er wél eng uit.

CGI wist mij niet te overtuigen. Het was vrij duidelijk wanneer we naar een CGI personage aan het kijken waren. Vaak is het in films zo dat de bewegingen niet kloppen; het is te vloeiend geanimeerd.

avatar van Ducoz

Ducoz

Ik vond het toch wel redelijk overtuigend geacteerd! De film duurt lang, maar voor mijn part had hij langer gemogen, want ik denk dat je uit eindelijk 1/4 actie hebt en de rest verhaal. Zo had door een langere speelduur het verhaal iets beter uit gewerkt kunnen worden!

Het jammere aan deze film is dat "gevecht" tussen vader en zoon.. Dat haalt gelijk al mijn interesse uit de film, maar dat ligt ongetwijfeld aan mij.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Iemand een idee van de DVD release hier?

avatar van interista2001

interista2001

JigSaw_Doll schreef:

Iemand een idee van de DVD release hier?

15 juli

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Wolfman 2010!

Een film die laat zien wat er met de tijd kan gebeuren. Als er een film is die een remake mag hebben is het eentje uit de jaren 40 (die uit '79 niet meegerekend).

Het acteerwerk was een hoogstandje, maar Hopkins leverde af en toe zijn text wat geforceerd. Zelfde geldt voor Weaving die in het begin zijn rol als Mr. Smith leek te herdoen, later in de film werd het wat beter.

De effecten waren ook lekker om naar te kijken, de transformatie was heel mooi gedaan. Wat misschien niet goed over zou gaan is de wolf zelf, het kan gedateerd lijken aangezien men tegenwoordig de Lycan gewend is. Dit heeft mij trouwens helemaal niet gestoord.

Verhaal was wel redelijk, het is een gewone man die vervloekt raakt. Er zit een toegevoegd element in van wraak. wat voor extra spanning zorgt. De schrikmomenten zijn er wel alhoewel een ervaren horror kijker er nuchter doorheen kan komen zonder te schrikken.

Voor ik het vergeet, Emily Blunt, nooit een fan van geweest maar ze leek thuis te horen in deze setting.

avatar van Spetie

Erg matige film dit. De trailer zag er nog wel zo veelbelovend uit, maar het viel allemaal behoorlijk tegen. Het begint allemaal nog best aardig met een sfeervolle setting, die mij enigszins aan Sleepy Hollow deed denken.

Het verhaal zelf is echter nergens verrassend evenals de schrikmomenten die vaak bij mij niet echt werkten. Sowieso wordt het eigenlijk nooit spannend en dat is best jammer, want de film had best potentie. De acteurs doen het redelijk, worden niet geholpen door de dialogen, maar hebben het allemaal weleens beter gedaan.

Tja een matige film, die soms iets te vaak in herhaling viel en niet echt wist te boeien.

avatar van lau12345

lau12345

Zo ik sluit me helemaal aan bij spetie , scheelt me een hoop typwerk .

Heb hem net bekeken ach voor een regenachtige zondagmiddag 2*.

avatar van Skrean

Skrean

Degelijke sferische voorspelbare film.

avatar van RickZ

RickZ

Horrorthriller met redelijk verhaal maar weinig en vooral ook slechte special effects, netaan onderhoudend.

avatar van Verdronkenvis

Verdronkenvis

pfff.. wat een flutfilm. Geen enkele spanning te vinden, en dat einde is gewoon dramatisch en lachwekkend.. wat een cliche's. Ik zal deze film maar snel vergeten. Zonde van de bandbreedte

avatar van dikkop

dikkop

Goed zat, maar zit toch eigenlijk te wachten tot er een keer een weerwolffilm komt die er tussenuit springt.

avatar van mrwhite

mrwhite

2,90 is toch wel een laag gemidelde vindt ik.mensen zeggen dat ze er meer van verwachten maar wat is dat dan??

als je naar dit soort films kijkt weet je toch al wat je mag verwachten!!!

en dat de rode draad door de film liefde ging zijn weet je al voor je ook iets over de film leest dat was ook zo bij Interview with the Vampire, Mary Shelley's Frankenstein en Bram Stoker's Dracula maar daarom zijn het geen slechte films.of je dit nu een echte horror kunt noemen is een andere zaak natuurlijk want deze film net als de genoemde films bevaten weinig schrikmomenten en echte horror.

wat de cgi betreft was ik toch iets minder enthousiast,wat mij betreft gebruiken ze het meer dan eigelijk nodig vantegenwoordig maar goed.

het verhaal was goed net als de acteerprestaties.

avatar van Jozz

Jozz

The Wolfman viel me lichtelijk tegen. Ik had wat meer diepgang verwacht in deze film. Het bleef allemaal erg oppervlakkig. Wel wordt er een grimmige sfeer neergezet en krijg je een aantal spectaculaire scenes voorgeschoteld. Maar toch voldeed het niet aan m'n verwachtingen, daarvoor was eigenlijk alles veel te standaard en cliché.

Acteerprestaties waren overigens wel in orde. Vooral Emily Blunt was erg geschikt voor haar rol.

avatar van inge013

inge013

Wat een saaie flutfilm. Vanaf het begin kon je het al raden wie wat was, schrikmomenten? neen hoor niet voor mij. Van Anthony Hopkins had toch wat meer verwacht. Ik vind het krap een thriller en had er, zeker in deze tijd van alle technologie, er toch wel een hoogstand van verwacht.

avatar van schoenmakertje

schoenmakertje

Wat zitten sommige nou weer te plassen over dat het allemaal voorspelbaar is!! Natuurlijk! Het gaat over weerwolven, en dan kan je verwachten wat er gaat gebeuren...luister weerwolven zijn mens totdat hjet volle maan is...vampieren drinken bloed...aliens komen uit de ruimte..duh...kijk dan niet als je niet tegen cliché kent....

avatar van AchmedATM

AchmedATM

inge013 schreef:

Maar bij deze film hebben ze nooit gedaan alsof Benicio niet de wolf was, je ziet duidelijk dat hij ook gebeten wordt dus ik snap niet echt wat je bedoelt.

schoenmakertje schreef:

aliens komen uit de ruimte

Die term wordt ook gebruikt voor buitenlanders in de Amerika.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Zeikwijf A. Hopkins doet werkelijk niks verkeerd, hij speelt echt uitstekend.

De sfeer die de film weergeeft is gewoon zoals het hoort bij een klassiek horror-verhaal.

Gister gezien en ik heb me zéker vermaakt. Gewoon een puike klassieke verfilming van een weerwolf-verhaal. Niet heel erg bijzonder maar het zag er allemaal wel goed uit. Het einde vond ik ook wel iets hebben

avatar van Ducoz

Ducoz

Die soort wolfjager(met de snor) doet me denken aan Lemmy Kilmister denken van mötorhead

avatar van van duijn

van duijn

Benicio del toro kijkt steeds zo vreemd naar beneden met zijn ogen samengeknepen. Is het jullie ook opgevallen?

Hoort dit nu bij zijn rol of kijkt hij altijd zo?

avatar van handelaar

handelaar

Een bedroevend slechte film en dat met karakter acteurs als Benicio del toro en Anthony Hopkins.

Ik dacht een groots spektakel te mogen gaan aanschouwen maar niet alleen werd er ondermaats geacteerd, zat er totaal geen diepgang in het verhaal en waren de SFX ook niet om over naar huis te schrijven.

Nee, dit is een flop en men kan nog veel leren van Oliver Reed's versie uit 1961 'The Curse of the Werewolf ' waar juist wel een geweldig verhaal aan ten grondslag lag.

Had men Stephen Sommers als director genomen had men beslist een betere film gehad die met van Helsing (geheel ten onrechte bekritiseerd) liet zien hoe je juist wel zo'n verhaaltje moet presenteren want The Wolfman was geen entertainment !

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardige thriller, die soms wat voorspelbaar is. maar de sfeer is wel prima getroffen, en ook de effecten zijn goed te noemen. verder is de film behoorlijk spannend op sommige momenten. de hoofdrollen worden goed vertolkd door klasse acteurs hopkins en del toro. 3,5 ster.

avatar van jorriroosen

jorriroosen

Deze viel toch vies tegen. En inderdaad zien de weerwolven er eens te meer kut uit. Ik vond hem meer lijken op het beest van Beauty and the Beast.

Ik ben geen loser die gaat zeuren om de actie maar het verhaal was gewoon slecht te noemen. Geen diepgang en het leek of het hele verhaal gewoon niet verteld werd, of ze een stukje weg lieten.

Voor de rest heb ik me wel redelijk vermaakt maar ik wil soms ook wat meer dan alleen vermaak.

avatar van MecG

MecG

Wat een trieste film was dit zeg.

Ik heb de film na anderhalf uur afgezet, daarna had ik er de kracht niet meer voor.

Er zit geen verhaal in, waarom gebeurt wat er allemaal gebeurt?

Alle scenes duren veeeeel te lang, waardoor het slaapverwekkend is.

Special effects (lees uiterlijk weerwolf) leek ook nergens op.

Advies, lekker laten liggen deze film.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Erg overbodige film. Tijdens het eerste uur heb ik echt zitten kijken van nou, is dit het nou? Saai en niet interessant. Benicio Del Toro heeft ook een gigantisch slaapverwekkende rol.
Pas als de film langer dan een uur bezig is, komt het voor mij een beetje op gang. Hugo Weaving heeft trouwens helemaal een makkie. Hij speelt precies zoals hij dat deed in The Matrix. Vond het behoorlijk storend eigenlijk.

De viezigheid is allemaal wel in orde en de transformatie is ook bruut, maar het uiterlijk van de weerwolf vind ik bizar weinig aan. Hij zal wel erg op het origineel lijken denk. En dan de sterfscène maakte bij mij totaal geen indruk. Ze schiet hem dood, maar er had wel iets meer emotie bij gemogen. Ik had het meer te doen met The Terminator in deel 2 dan met Wolfman. Wat een afgang zeg.

Net aan een 2,5

avatar van Saaimen

Saaimen

Ik vond hem wel goed! Wel een genre waar je van moet houden, maar voor zijn genre gewoon een goede film. Ik vond hem niet al te voorspelbaar, muziek en set waren ronduit fantastisch... Dialogen ook meesterlijk, en Anthony Hopkins was weer is heel goed! Hou je van het genre, dan zeker een aanrader! Ik snap ook niet dat mensen hier zeuren over technologie, ga dan lekker de transformers kijken ofzo! Wat verwacht je dan vraag ik me af?? Het veranderen van de weerwolf zag er trouwens heel goed uit. Echt klassiek weerwolf verhaal, ik hou daar wel van!

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

Raar de lage score.....

Ik vond hem best meevallen deze film. Er zat spanning in en de verfilming met de diverse locaties vond ik heel goed. Anthony zet zoals altijd zijn rol uitstekend weer.

Zeker meer waard dan wat hier wordt gegeven!!

avatar van BS

BS

veel verdeeldheid over de film, ik zit aan de kant van de goeie

En met de goeie bedoel ik natuurlijk dat ik het wel een goeie film vond.

Even voor de duidelijkheid ik heb de directors cut gekeken.

Als remake van een wel erg oude film is best veel van de stijl behouden gebleven ( en natuurlijk wat ge-update )

Toch lijkt deze wolfman veel op de oude wolfman en ik denk dat dat mensen soms een beetje van de kaart brengt.

In de promo's en foto's en dergelijk wordt namelijk een erg stoere, hippe variant neergezet. En dat issie ook, maar hij is ook veel "oude" wolfman.

Ik denk als je eenmaal deze nieuwe wolfman gewoon niet kunt accepteren dat je helemaal uit de film valt.

Bij mij pakte hij wel beet ( woordgrapje ) en ik vond het prima geslaagd.

Wat verder opvalt is dat er best veel schrikmomenten in zitten. Nou ja, veel, nu moet ik niet gaan overdrijven maar er zijn er door de film heen een aantal verstopt. Die raken meestal hun doel erg goed. Mooi gedaan !

Verder denk ik dat Benicio Del Toro een prima kop heeft om een wolfman te zijn en ja .. meneer Hopkins is gewoon weer lekker bezig

Spannend, leuk uit gewerkt en bijna 2 uur plezier !

Een makkelijke 3,5*

avatar van Vinco

Vinco

Prima film,mooie remake, niet teveel computer werk maar gelukkig weer terug naar de make-up wat naar mij mening vaak een betere sfeer en effects geef(computer toch nog vaak nep)

goed verhaal lekkere sfeer en goeie actie