• 9.378.471 stemmen

The Wolfman (2010)

Horror / Thriller | 102 minuten / 119 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 102 minuten / 119 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Joe Johnston

Met onder meer: Anthony Hopkins, Benicio Del Toro en Emily Blunt

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 11 februari 2010

• CANAL+ Bekijk via CANAL+
  • SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Wolfman

"When the moon is full the legend comes to life"

Als zijn broer plotseling verdwijnt, keert Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) terug naar het huis van zijn vader John (Anthony Hopkins), dankzij Gwen Conliffe (Emily Blunt), de verloofde van zijn broer. Lawrence besluit te helpen om zijn broer te vinden. Maar als hij oog in oog komt te staan met de verantwoordelijke, een weerwolf, wordt hij gebeten en dus ook getroffen door deze gruwelijke vloek. Daarna duurt het niet lang voor Lawrence langzaam begint te transformeren...

Lawrence Talbot

Constable Nye

Solana Talbot

avatar van Waku

Waku

Er is niks mis met de sfeer die de film uitademt.

De costuums en acteerwerk, het is allemaal dik in orde.

Helaas is het niet mijn soort film.

Het verveelde mij en "The Wolfman"is mij te langdradig.

Maar ik kan mij wel voorstellen dat liefhebbers van duistere mystiek en horror hier van zullen genieten.

avatar van Zeriel

Zeriel

Overbodige film.

Die er verder overigens best aardig uitziet, al zijn de fletse sepia-kleuren wat te ver naar groen gedraaid.
Misschien daarom dat ik aan de jaren '80 hulk moest denken. Komt natuurlijk door de transformaties, die ondanks alle special effecten, iets onbedoeld knulligs hadden.

Het 19e eeuwse waterboarden vond ik dan wel weer grappig. Rare jongens die 19e eeuwers.

avatar van megaman

megaman

Tarkus schreef:

De film heeft prachtige beelden en prima special effects, maar het verhaal is toch iets minder, had er wat meer van verwacht eigenlijk.

Maar de sfeer, de mistige bossen en Londense straten, zijn prima weergegeven, echt een beklemmend sfeertje dat bij een verhaal als dit past.

De vertolkingen van Benicio Del Toro, Hugo Weaving en Emily Blunt zijn goed, van Anthony Hopkins had ik toch meer verwacht, maar ik ben van mening dat dit niet echt zijn ding is.

In Bram Stoker's Dracula ging Hopkins toch aardig door 't lint Ik denk dat het door de leeftijd komt dat hij wat minder aanwezig was.

avatar van Malli

Malli

megaman schreef:

In Bram Stoker's Dracula ging Hopkins toch aardig door 't lint

Dat is inderdaad de juiste uitdrukking. Wat mij betreft één van zijn slechtste rollen ooit. In Wolfman vond ik hem daarentegen zeer sterk acteren.

avatar van HeatWave

HeatWave

Wat zijn veel users deze film toch aan het minimaliseren, ik vind dat de belangrijkste elementen van een goeie weerwolf film toch wel aanwezig zijn. Dus een middeleeuwse duistere sfeer, maar ook romantiserende momenten en prachtige sferische beelden met sinistere landschappen waar het onheil van af druipt.

Ook vind ik de karakters redelijk goed gespeeld, en mooie aktiemomenten zijn er ook genoeg.

O.k. mischien duurt 'The Wolfman' iets te lang en zijn sommige scenes iets te veel uitgerokken maar voor de rest kan ik toch niet veel negatiefs aan deze film opmerken,...o ja, inderdaad, Anthony Hopkins heb ik ook nog wel eens iets beter zien akteren, maar zo slecht deed hij dit hier ook weer niet.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

erg goede film

avatar van Catsscan

Catsscan

wat een saaie, onoriginele, overbodige en langdradige film zeg... Als je dan een "best bijzondere" film gaat re-maken in 2010, doe er dan iets anders/mooiers mee. Dit is gewoon in herhaling vallen, maar dan met andere acteurs, en iets betere special effects, maar verder totaal zinloos.

Ik ben liefhebber van het genre en van Benicio Del Toro, maar deze film heeft zo weinig eigen inbreng, inspiratie en spanning dat ik hem met tegenzin heb afgekeken

avatar van JSPR_G

JSPR_G

Wat weet Joe Johnston een prachtige, donkere sfeer te creëren in deze verder weinig originele film. De film krioelt van de geweldig mooie beelden, zoals van de London Bridge bijvoorbeeld (klik). Waw!

De decors, de kostuums, heel het plaatje is echt af. Behalve... Die wolven konden toch wel een pak mooier/realistischer. Dit is best spijtig.

Het verhaal zelf is weinig origineel en voorspelbaar maar ik heb me toch 2u vermaakt.

Ik ben toch redelijk enthousiast over deze film. De sfeer zit gewoonweg adembenemend goed. Toch maar 3,5*, wegens het gigantisch gebrek aan originaliteit qua verhaal.

avatar van Stewie Griffin

Stewie Griffin

Niet slecht.

Ik had de film heel slecht verwacht, maar dat viel mee.

'T was geen vervelende film om naar te kijken.

Maar hij hoort niet bij de goeie horrorfilms.

avatar van steventje

steventje

Catsscan schreef:

Zo dacht ik er ook over. Het ziet er visueel erg aardig uit maar dat mag je ook verwachten anno 2010. Voor de rest gewoon saai en het verhaal: Seen that, done that,...

Horror vond ik het niet echt, had beter fantasy geweest.

avatar van Leno

Leno

Alles klinkt goed aan deze film, toch valt het uiteindelijk tegen. De setting is fantastisch en cinematografisch zit het prima in mekaar (mag ook wel gezien het budget) maar er gebeurt te weinig en het verhaal verloopt erg voorspelbaar; op het moment dat je Hopkins ziet weet je dat hij erachter zit bijvoorbeeld. De climax is uiteindelijk ook niet echt meer boeiend. Erg jammer en wat mij betreft een gemiste kans, ook al heeft de film z'n momenten.

avatar van startkabels

startkabels

Vrij goeie film.

Speelt zich af in 1891 en dat komt goed over door mooie decors en donkere beelden.

Del Torro vind ik sterker dan normaal in deze film, omdat hij vrij veelzijdig is in deze rol.

Anthony Hopkins is bijna altijd goed en speelt zijn vader geloofwaardig. De samenwerking tussen de 2 is ook prima.

Weaver lijkt nog een beetje in de rol van agent Smith te hangen en vond ik qua lines en timing tegenvallen. Hij heeft altijd wel veel uitstraling en charisma.

Het mysterie rond de weerwolf en het onderzoek rond de moorden is vrij spannend. Ook doordat er af en toe vrij grove beelden in deze film zitten.

Ik heb het meestal niet zo op films over weerwolven, omdat de weerwolven er meestal maar nep uitzien.

Deze film probeert er het beste van te maken, maar de climax die eigenlijk een lange computeranimatie is zonder acteurs vind ik toch tegenvallen.

3.5

avatar van mock turtle

mock turtle

Als thriller / drama was dit best een geslaagde film, met een goed verhaal en goed acteerwerk.

Horror-aandeel had wel iets meer gemogen, of op z'n minst beter vormgegeven mogen worden, want de effecten en grimage waren van zeer bedenkelijk nivo: behoorlijk nep en dat was tegenvallend, vooral omdat er aan de rest van het decor wél erg veel aandacht besteed leek.

avatar van Pkunk

Pkunk

Het begint allemaal heel aardig en sfeervol, maar het einde verpest een beetje de film.

avatar van startkabels

startkabels

Dat was wel jammer want met Hopkins en Del Torro had dit een betere film kunnen zijn.

avatar van mikeforever

mikeforever

ok het verhaal is al een paar keer gedaan, maar ze weten het toch weer leuk te brengen...

en zoals eerder gezegd, er hangt een lekker duister sfeertje in de film

knap gedaan !

avatar van otherfool

otherfool

Misschien wel het zwakste big budget actie vehikel dat Hollywood er in de 21e eeuw uit heeft gepoept; het is een hemeltergend werk geworden (en dan zag ik ook nog eens de lange Directors Cut). Saai verhaal, lelijke graphics, een lusteloze cast, gebrek aan spanning, vervelende score en een hoop clichés maken van dit werkje een ouderwetse stinker.

Even veert de film op uit de dood als Weaving ten tonele verschijnt, maar het mag allemaal niet baten. Op alle punten slecht, een aanfluiting. Kijk liever het origineel, deze krijgt een ouderwetse 0,5*.

avatar van Malli

Malli

otherfool schreef:

Er zijn inderdaad wel enkele mankementen aan deze film, maar "lelijke graphics" en "een lusteloze cast" horen daar wat mij betreft zeker niet bij.

En die "hoop clichés" is al helemaal te gek voor woorden, daar het om een remake van één van de eerste weerwolffilms gaat. Het verhaal is met andere woorden zowat de moeder van alle weerwolffilms, dus voor de clichés moet je latere films met de vinger wijzen.

avatar van otherfool

otherfool

Nou ik vind het er echt niet uitzien, dat houterige Wolfmannetje. En de cast lijkt er gewoon geen zin in te hebben, alle drie niet. Met clichés bedoel ik de romance enzo, voegt niks toe, zeker niet aan het origineel.

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

otherfool schreef:

De romantiek hadden ze er beter uit kunnen laten ja. Al kan je het niet echt romantiek noemen natuurlijk. Del Toro en Blunt hadden totaal geen chemie. Het werkt alleen maar op de zenuwen.

avatar van El ralpho

El ralpho

Deels geslaagde film.
Het grootste commentaar wat ik op deze film heb is dan ook de speelduur. (Ook al zag ik dan tevens de director's cut)

Niet dat ik geen 2 uur in mijn stoel kan blijven zitten, maar dan moet er wel iets gebeuren. En helaas duurt het behoorlijk lang voordat er iets gebeurd.
Als je de film echter de tijd geeft om overdreven lang op te bouwen wordt hij Bij de eerste transformatie van Lawrence vrij aangenaam.

Het tempo wordt wat opgevoerd waardoor je aandacht wat meer bij de film getrokken wordt. Je aandacht wordt zowiezo vastgehouden door het sterke acteerwerk door met name van Hopkins en ''mister Anderson'' Weaving. Indrukwekkende acteurs om naar te kijken.
Helaas valt de finale van de film dan weer tegen. Deze is aardig in elkaar gezet maar geeft geen voldoening.
Helaas geeft de hele film dit niet. Met zo'n sterke cast en zo'n klassiek verhaal wat anno 2010 in een nieuw jasje wordt gestoken verwacht men méér. Nu is het gewoon een redelijke film met alsnog een nette score maar deze film had veel meer kunnen zijn. Jammer. 3,0 sterren.

avatar van huVILEub

huVILEub

Erg teleurstellende film. Het verhaal was enorm saai neergezet dus de film bleef helemaal niet interresant. Helemaal geen spanning, geen boeiende gebeurtenissen, soms zelfs cliché en voorspelbaar. De special effects waren wel goed gedaan, maar af en toe toch net niet. Het decor en de kostuums waren dan wel dik in orde, maar dan heb je nog geen film...

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

steventje schreef:

Horror vond ik het niet echt, had beter fantasy geweest.

Ja, maar door dat visuele is het niet echt sfeervol ofzow. Had totaal geen 19e eeuws gevoel bij de film . Mja.. zie je wel vaker tegenwoordig.

avatar van djginod

djginod

De film ademt inderdaad een mystieke sfeer uit. Het is inderdaad een redelijk rustige film, maar ik vond het wel geslaagd ! En een vriendin van mij, die van horror houdt, vond het ook een goede film !

avatar van Thorongil

Thorongil

Een film die veel problemen heeft gehad in de productiefase en dat is er duidelijk aan te zien. Voortdurend werd de release-datum verzet. Het is vooral een saaie remake geworden. Haast geen enkel van de karakters en hun onderlinge relatie wordt uitgediept.

Het budget van 150 miljoen lijkt me vooral gespendeerd te zijn aan grote namen als Hopkins, Weaving en Del Toro. Er is een gebrek aan degelijke actiescènes en met de zwakke special effects zou je haast denken dat dit een straigh-to-dvd film is. Het ontbreekt de film aan een ziel.

Geef mij dan maar Underworld, daar beleef je ten minste plezier aan.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Een van de weinige écht goede weerwolffilms die zich w mij betreft tussen de top van films als The Howling, An American Werewolf in London en Silver Bullet mag rekenen. De film gaat haar origineel uit 1941 vrijwel op ieder vlak met gemak voorbij. De horrorscenes en make-up effecten zijn beduidend beter en alle belangrijke rollen komen beter tot hun recht. Hoe zeer ik ook een fan ben van Claude Rains, Anthony Hopkins speelt hem hier meteen eruit. Heeft ook veel te maken met het veel scherpere script. De film gaat veel vaardiger om met het moment van na de ontdekking dat Benicio Del Toro een weerwolf blijkt. Vooral het idee om tijdelijk naar London te gaan vond ik erg effectief. De gore was ook goed aanwezig en de film is uitstekend sfeervol. Dat die vader/zoon stand-off wellicht wat dubieus is, is snel vergeven. The Wolfman is een heel gaafe horrorfilm en overstijgt haar origineel.

avatar van Reinbo

Mooie film. Prachtige art direction en fotografie tillen deze sfeervolle film boven een hoop andere monster en superhelden films uit (Underworld ). Leuk ook de vele verwijzingen naar American Werewolf. Vond de digitale make-up effecten voor de verandering erg goed, vooral de tweede transformatie was goed en duidelijk geïnspireerd op American Werewolf in London. En wat schetste mijn verbazing. Deze effecten komen ook uit de koker van Rick Baker die blijkbaar moeiteloos de stap van latex naar cgi heeft genomen. Kortom of effecten goed zijn hangt vooral af van de visie van de maker, niet (enkel) van de eindeloze mogelijkheden die cgi biedt.

Enkel Hopkins vond ik tegenvallen, hem heb ik nu al te vaak gezien in een dergelijke rol.

Dikke 3,5* (En wat een laag gemiddelde? )

avatar van Noodless

Noodless

Mwah, degelijk eerste uur dat naderhand door de actie net spannender zou moeten zijn, maar helaas daar niet in slaagt.

De twist in het verhaal vond ik heel voorspelbaar.

Maar qua sfeer , locaties en cast zeker in orde. 6/10

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Tjonge het verbaasd me dat deze film zo laag wordt beoordeeld, zo slecht is tie echt niet hoor. Spannende film, goeie naargeestige stemming en behoorlijk wat schrikmomenten. Nee, niks mis met dze film. Goed vermaak, verveeld geen moment alhoewel je wel al snel doorhebt hoe het in elkaar steekt, maar dat doet niks af aan de kwaliteit.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Darkness comes for you

Niet mijn soort film, maar heeft mij toch kunnen boeien.

Heb voorgaand weinig weerwolf-films gezien, behalve Wolf, en was alles voor mij nieuw.

Film had een paar schrik momentjes, maar was verder niet erg eng. Dus erg horror was ie niet en was dus meer fantacy.

In de film werd veel gebruik gemaakt van grauwe kleurtjes en hierdoor werd er een sfeer gecreëerd.

Vind Del Toro en erg goede acteur, alleen in deze film vond ik hem mis gecast. Hij kwam niet erg overtuigend over. Anthony Hopkins vond ik daarentegen wel erg goed. Er zat ook een best grappige scène in waar Hopkins een appeltje aan het eten is en recht in de ogen van Emily Blunt kijkt.

Als je geen horror of fantacy liefhebber bent, zoals ik, dan zul je waarschijnlijk minder genieten van deze film. Maar ook voor de niet-horror fans kan dit een prima film zijn. Mede door de special effects en actie toch best vermakend.