• 9.378.017 stemmen

Paranormal Activity (2007)

Thriller / Horror | 86 minuten / 97 minuten (extended version)

Genre: Thriller / Horror

Speelduur: 86 minuten / 97 minuten (extended version)

Geregisseerd door: Oren Peli

Met onder meer: Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong

Releasedatum: 26 november 2009

Plot Paranormal Activity

"What happens when you sleep?"

Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.

Katie Featherston

Micah Sloat

Exorcism Nanny (onvermeld)

Dr. Johann Averies (onvermeld)

Lt. Randy Hudson (onvermeld)

Richard (onvermeld)

avatar van sander.h

sander.h

Erg goede film. Grootste pluspunt is het overtuigende acteerwerk van alle hoofdrolspelers. Daarnaast is het sfeertje goed getroffen en zijn de nachtelijke scenes natuurlijk vrij creepy.
Het is geen doodenge film, maar wel eentje waarbij ik me kan voorstellen dat je 's nachts toch even een lampje aandoet als je naar het toilet moet.

Enige minpuntje (dat eigenlijk "verraadt" dat het een film is) is het feit dat enkele scenes gefilmd zijn die in het echt waarschijnlijk nooit zouden zijn opgenomen (bijv. als je vriendin 's nachts verdwijnt ga je haar toch niet met camera en al zoeken?)

Maar dat is het enige dat ik erop aan te merken heb. Ik had de versie met het originele einde en daar had ik geen moeite mee.

avatar van TomRayder

TomRayder

Na Blair Witch Project (BWP) is niet meer echt te spreken van een origineel in zijn soort maar wel absoluut spitsvondig. Zeker omdat er talloze herkenbare horror elementen in een nieuw jasje worden gestoken.

Het acteerwerk was zeer geloofwaardig in tegenstelling tot BWP waarvan je niet wist dat het geacteerd was.

Paranormal Activity bouwt (langzaam) op tot een einde die geen van ons allen zich zou wensen. Beetje bij beetje wordt duidelijk wat zich 'huist' in het huis van Katie en Micah.

Hoe er gereageerd wordt en zou moeten zal door ieder op zijn of haar eigen wijze worden geinterpreteerd.

In de aanloop tot het kijken van de film wordt men overspoeld met 'verhalen' 'hoaxes' of diverse eindes. De film lijkt een reeele weerspiegeling hoe ieder van ons zou reageren in dezelfde situatie.

Of het de opzet is geweest van de regisseur om vragen onbeantwoord te laten of bewust. Het doet in beide gevallen de film geen schade. Zo ook het paranormale in het huis. Het is er ineens.

De film is (zoals eerder vernoemd) spitsvondig origineel. De nacht scenes tonen de angst en moed van het stel op een 'realitylife' manier die je geregeld een onbehaaglijk gevoel geven. En om toch maar te blijven bij de vragen 'moest de film een onbehaaglijk gevoel bezorgen of meer?

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Na wat meer nagedacht te hebben toch maar een halve ster erbij.

Dit komt voornamelijk door het acteerwerk.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Ik vond het echt wel een goede film! Ik begrijp alleen nog steeds niet of deze film nu wel of niet waargebeurd is! Dat zou je wel denken als je het begin en einde moet geloven?

Film komt erg geloofwaardig over en de nachten zijn ijzingwekkend eng. Vooral die laatste paar nachten, toen ben ik echt een paar keer geschrokken en hield mijn adem in!

Ik vraag me alleen af waarom die geest boos is geworden? En toen de foto van Katie verbrand werd (waar ze als klein meisje opstond) leek het allemaal erger te worden. Beschermde de foto haar dan?

avatar van Thom1994

Thom1994

In mijn ogen ging Mica ( volgens mij heette de man zo) veel te ver met de demoon ( geen geest ). Hij zocht contact met hem, en kwam zo op plekken waar hij niet had moeten komen, bijvoorbeeld de verborgen zolder, waar hij de foto vond. Natuurlijk zag je in het filmpje dat Mica had laten zien aan Katie, dat de demoon die achter Katie aanzat, dezelfde was als de demoon van het meisje dat op het internetfilmpje te zien was. Zij was ( volgens mij ) doodgegaan, dus daaruit kan je ook opmaken dat de demoon geen goede bedoelingen had.

Naomi Watts

Je gaat toch niet echt beweren dat je denkt dat een demoon rationeel handelt met zijn acties? .

avatar van zoutzak

zoutzak

Wat een waardeloze film. Nergens eng en overal lachwekkend. Leuk voor de makers dat de film zo'n hype is geworden, maar ik heb de slechtste film van het jaar weer achter de kiezen.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Greeneyelady1 schreef:

Hm. Deze eerste officiële spookbeelden hebben de wereld doen schokken en de sceptische kijk op het paranormale voorgoed veranderd. Wetenschappers peinzen zich rot en blijven de beelden secuur bestuderen. Gelukkig hebben de politie en veiligheidsdiensten alle beelden vrijgegeven, en blijkt het een enorme bioscoophit te worden waarvan de opbrengsten deels naar de nabestaanden gaan. Ahum.

Naomi Watts

Katie & Micah zijn gewoon acteurs en natuurlijk is dit niet waar gebeurd.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Bottleneck schreef:

Bottleneck ik neem aan dat je net een trip geslikt hebt, of ben je serieus, Ahum

Naomi Watts

Klinkt erg plausibel idd .

avatar van narva77

narva77 (crew films)

LOL!

avatar van Jasper72

Jasper72

narva77 schreef:

LOL!

Er schijnen nieuwe beelden gevonden te zijn van soortgelijke voorvallen. Ditmaal in Engeland. Het is nog niet bekend of en zoja wanneer de beelden kunnen worden vrijgegeven. Volgens de laatste berichten die ik hoorde van een vriend in Londen schijnen de voorvallen in Paranormal Activity hierbij te verbleken.

avatar van Thom1994

Thom1994

Is dit serieus ?

Naomi Watts

Laten we hopen voor zijn geloofwaardigheid van niet .

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Aan zijn top 10 kun je al enigzins afleiden of hij serieus is ja of nee.

Ik zeg nee.

Naomi Watts

Met Trainspotting in je top 10 kan je natuurlijk ook gewoon een dopehead zijn.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Leuk dat je dat zegt.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Nee allesbehalve serieus uiteraard, ja serieus sarcastisch

Maar wie weet is de film waar Jasper72 op doelt, ik denk The Possession of David O'Reilly, wel echt

avatar van Quisto

Quisto

wellicht gebeurt op ware feiten (losjes dan) die film was echter niet altijd geloofwaardig, neem SPOILERS de voorspelbaarheid van het ouijabord die Michael uiteindelijk pe rsé moet gebruiken , een demoon die een voetstap afgeeft met maat 47 (merk profiel hoogstwaarschijnlijk Nike) etc..

avatar van muerte

muerte

acteerwerk was goed, verder een slechte film. Snap niet dat iedereen er zo goed over praat.

avatar van Reckless_D

Reckless_D

@ Greenlady:

Zoals bekend is de zogenaamde geest in de film geen geest maar een demoon,een demoon (wat ik zover heb begrepen uit verschillende boeken etc.) heeft geen lichaam in deze "dimensie" en zoekt juist slachtoffers uit in onze "dimensie" omdat het jaloers is op ons mensen,dat vrouwtje (de naam ben ik even vergeten) is gewoon een willekeurig slachtoffer geworden van de demoon,gewoon omdat de demoon daar zin in heeft.

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

De film heeft me nog in zijn greep

Geweldig gedaan en ik ga zo eens googlen of het nou wel of niet waargebeurd is....

avatar van Seamus

Seamus

@ Quisto: gebruik hiervoor spoiler tags

Bericht - MovieMeterWiki - wiki.moviemeter.nl

avatar van Yvo1983

Yvo1983

• 1920 stemmen

Had er wel wat meer van verwacht.

Een aflevering van Haunted Homes is enger.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Het maakt waarschijnlijk verschil of je deze film s'avonds of overdag bekijkt. Deze film overdag bekeken dus heb een halve punt extra gegeven vanwege het effect zullen we maar zeggen.

De spanning werd langzaam opgebouwd, in eerste instantie wat gestommel en gerommel, wat later uitgroeide tot wat serieuzere kippenvel -achtige manifestaties.

Jammer genoeg niet 1 moment gehad tijdens het kijken dat dit werkelijk gebeurde, kwam ook vanwege de voorkennis dat dit een gespeelde "home-made movie is"

Al met al zeker het bekijken waard, "natuurlijk" geacteerd en de manier van filmen is zeker niet storend en draagt eerder bij tot het karakter van de film.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Ik volg al een lange tijd deze film via internet (inteviews, premieré, trailers, forums enz.) en eindelijk vandaag gekeken! Als grote fan van ''The Blair Witch Project'' verheugde ik me op weer een hand-held-camera-film. 30 centimeter van mijn beeld af, koptelefoon op, volumes open: Tijd voor Paranormale activiteiten!

Om te beginnen met het verhaal, vond ik het super goed/eng en met name: orgineel. Ik kan me niet heugen dat er ooit zo'n realistische geestenfilm is gemaakt. Ook leuk om allerdaagse dingen terug te zien, die bij de meeste filmscripts niet aanbod komen.

Het acteerwerk vond ik ruim voldoende. Het gevoel dat dit een ECHTE home-made-movie was, was er niet zoals ik dacht bij The blair witch. Je zag toch nog wat schaamte, en dingentjes wat geacteerd overkwam. Jammer, maar zeker niet storend. Hoe meer de film vorderd, des te beter het acteer word.

Camera is goed, het is niet storend schokerig. Ik miste wel wat bloopers/ foute shots, bij zo'n film als deze. Haast elke seconde was met het onderwerp bezig of leek geschreven. Maarja, de hoofdpersonen waren ook heel technisch, zoals ik begreep ...

Einde: Had ik heeeeeeeeeel anders verwacht, maar realistischer kon IK het niet bedenken. Ben benieuwd naar de andere eindes die het niet hebben gehaald voor de laatste versie.

Kortom: 4 sterren verdiend deze film. Met dank aan haar orginaliteit. Een aanrader voor de horror-liefhebbers die open staan voor iets totaal anders.

Best scary shit. Vond het een erg vermakelijk filmpje met een erg fijn concept.

Enige probleem is natuurlijk dat ze maar in dat huis blijven. Dit proberen ze nog best aardig plausibel te houden door te melden dat het geen zin heeft weg te gaan want de demon zal haar toch wel achtervolgen.

Maar toch, wie blijft er nu elke nacht in z'n slaapkamer pitten als er dit soort dingen gebeuren. .

Moest geregeld wel lachen om die gozer. De meest rare en freaky geluiden en gebeurtenissen in z'n slaapkamer en hij zit telkens van 'awesome, I hope we got it on tape!' ahaha.

Katie had trouwens wel en flink bos hout voor de deur, maar dat is blijkbaar alleen mij weer opgevallen. .