• 9.379.002 stemmen

Paranormal Activity (2007)

Thriller / Horror | 86 minuten / 97 minuten (extended version)

Genre: Thriller / Horror

Speelduur: 86 minuten / 97 minuten (extended version)

Geregisseerd door: Oren Peli

Met onder meer: Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong

Releasedatum: 26 november 2009

Plot Paranormal Activity

"What happens when you sleep?"

Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.

Katie Featherston

Micah Sloat

Exorcism Nanny (onvermeld)

Dr. Johann Averies (onvermeld)

Lt. Randy Hudson (onvermeld)

Richard (onvermeld)

avatar van Thera.

Thera.

Ik maak als horrorfan niet vaak mee dat ik oprecht dat benauwde gevoel kreeg, en die kreeg ik bij deze film zeker af en toe. Daarom geef ik 'em gewoon lekker vier sterren (uiteraard voor het genre horror en niet omdat het een geniale film is of zo).

Madecineman (moderator films)

Aardige suggestieve horror. Maar die verhaaltjes over 'engste film ooit' is natuurlijk vooral om de hype nog maar eens flink aan te zwengelen want feitelijk gebeurt er eigenlijk geen donder (op de laatste 10 minuten na ofzo).

Moet zeggen dat ondanks dat ik toch wel bleef kijken en echt verveeld heb ik me ook niet. Er wordt met minimale middelen toch een behoorlijk 'eerie' sfeertje gecreëerd en iedere keer was ik wel weer benieuwd naar wat de volgende stap zou zijn.
Raar maar waar is dat eigenlijk ook tevens de grote zwakte van Paranormal Activity want de film is iit The Blair Witch Project duidelijk gescript. Er zit een overduidelijke opbouw in en ondanks dat je niet exact weet wat er gaat gebeuren voel je op je klompen aan dat het de volgende nacht weer net een tikkeltje erger zal worden... Nee, geef mij dan maar zo'n raw footage film als The Blair Witch. Die laatst genoemde film kent trouwens echt een heel pak overtuigender acteerwerk en ik heb hem zeker een stuk of 5 -6 keer gezien iets wat ik met deze nog niet zie gaan gebeuren.
Vooral het keuken, badkamer en slaapkamer geneuzel is lang niet altijd even boeiend ogf geloofwaardig en ik werd daarbij bovendien nog eens behoorlijk afgeleid door de omvang van Katies borstpartij

Ook raar dat er dus iets van 3 eindes in omloop zijn van deze film. Waarvan ik die waar Psycho Girlfriend nadat ze vriendje aan het mes heeft geregen (buiten beeld) zichzelf voor de camera de keel doorsnijd eigenlijk wel de sterkste vind. Is het meest compromisloos en is de enige echte overwinning voor de kwade demon, lekker boosaardig dus

Ondanks dat de film zeker zijn mindere kanten heeft vind ik het geen onaardig debuut. Vooral omdat ik ook wel een zwak heb voor dit soort suggestieve horror waarbij wat je niet ziet vaak tig keer enger is dan lachwekkende CGI monsters of het uitstorten van tientallen liters nepbloed en slachtafval....

3* -tjes

avatar van wajan7

wajan7

+ het heeft ondanks dat het eigenlijk niet spannend is, je wel de hele tijd het gevoel hebt dat er wat engs kan gebeuren.

+ de personages zijn wel goed in elkaar gezet

- het is een totaal niet enge film

- in de gehele film gebeurt bijna niks

- slaap slaap

kijken als

> je van goedkope horror films houd

> je om 1 uur 's nachts stoned bent en alles eng vind

Je vergeet bij 'kijken als:'

- je een goed inlevingsvermogen hebt.

- je een goed ontwikkeld voorstellingsvermogen hebt.

- je een keertje wat anders wilt zien dan doorgekliefde zombies.

avatar van TimZor

TimZor

MarcusViridis schreef:

Je vergeet bij 'kijken als:'

- je een goed inlevingsvermogen hebt.

- je een goed ontwikkeld voorstellingsvermogen hebt.

- je een keertje wat anders wilt zien dan doorgekliefde zombies.

Heb ik, heb ik, en wilde ik graag maar dat hielp mij niet bij dit wanproduct hoor !

avatar van konynewortel

konynewortel

Flauw spanningsloos filmpje , snap niet waarom er zo'n ophef over gemaakt wordt!

avatar van twilight78

twilight78

-ik vind hem leuk aleen spijtig dat het de hele tijd in 1huis is

-vooral veel horror waar ik soms we bang van word

-mooi afgewerkt

-een griezelige sfeer om met halloween te zien

-super tof

Madecineman (moderator films)

Bericht met grof taalgebruik verwijderd.

avatar van dvdfreak

dvdfreak

waardeloze film, wil je goeie horror en schrikken kijk REC 1 en REC 2 tien keer beter

Madecineman (moderator films)

Bericht met slecht taalgebruik verwijderd.

avatar van *film fan*

*film fan*

rare film, beetje film kijken via een cam.

zo zie je niets van die film. deel 2 het zelfde.

geen aanrader.

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Lowbudget-film (11.000 dollar !) gemaakt met zeer beperkte middelen, maar erg effectief en uitermate beangstigend.. De fantasie wordt gevoed door de dingen die je NIET ziet. Vele malen beter dan een aantal met groot budget gemaakte horrorfilms. Het ontbreken van muziek en de minimale geluidseffecten versterken typisch genoeg juist de beklemmende sfeer en maakt het allemaal nog realistischer. Dikke aanrader. Tip voor optimale beleving: 's avonds kijken in een verduisterde kamer, waarbij je niet afgeleid wordt door bijgeluiden.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Gisteren voor de tweede keer gezien. Ik zal hem niet snel nog een keer bekijken.

Zoals al gezegd erg effectieve film die haar ding goed doet. Acteerprestaties zijn onder de maat en het stoere mannetje stoort af en toe. Het vrouwtje kan niet echt acteren, dat vond ik ook ietwat vervelend.

De nachten waren beangstigend, de laatste nacht is de ultieme climax. Jammer dat je weet wat er gaat gebeuren als je de trailer hebt gezien. Een dikke spoiler wel.
Er zijn nog 2 andere eindes, maar het origineel met het lichaam van het mannetje dat naar de camera gegooid wordt vond ik het beste.

Toch vond ik hem na het herzien toch wat saai, ik zal hem niet gauw nog een keer aanzetten. 3 sterren.

avatar van xxc

xxc

Een van mijn favoriete films en ik heb er nog nooit een reactie over geschreven of een score gegeven..

Heerlijk. Toen ik deze film bekeek, wist ik eigenlijk niet wat me te wachten stond. Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten en het enige wat ik wist was dat het op de manier gefilmd werd zoals bij Blair witch. Nou ja, natuurlijk niet precies hetzelfde, maar wel hetzelfde idee.

Het eerste drie kwartier gebeurt er vrij weinig.. Máaar.. .De kleine dingetjes die er gebeuren zijn dan meteen genoeg om je, mij in ieder geval, de stuipen op het lijf te jagen. Nog nooit ben ik zo bang geweest tijdens een film. Nog nooit heb ik, nadat de film afgelopen is en ik lekker veilig in mijn bedje lag, niet durven te slapen.. Nee, tot nu..

Natuurlijk is het laatste kwartier het engst. Dat is eigenlijk het moment dat je onthoud van de film. Het moment waar je zo bang van werd. Maar toch vind ik dat ze het prima hebben gedaan. Lekker opgebouwd. Eerst word je geïntroduceerd, dan zie je langzaam dingen gebeuren, met het fantastische einde als gevolg.

Katie en Micah spelen erg goed. Lekker overtuigend. Lekker realistisch. En volgens mij, zover ik weet, was dit hun eerste film. Tenminste, ik heb ze nog nooit eerder gezien.
Ja, deze film deed.. en doet het nog steeds, erg goed. Doordat er weinig tot geen muziek in de film is, word het nog realistischer, nog enger.. Deze film verdient dan ook absoluut een plaatsje in mijn top 10.

Ook heb ik gehoord van een alternatief einde. Het originele einde geeft eigenlijk aan dat Katie weg is.. En natuurlijk zien we in deel 2 waarom. Terwijl bij het alternatieve einde de politie ook verschijnt volgens mij..

Eind dit jaar komt gelukkig deel 3 ook uit. Ben ik erg benieuwd na! Als hij net zo goed word als zijn 2 vorige delen, gaat dat helemaal goed komen!

Een 5*. Zonder enige twijfel

avatar van mikey

mikey

Herzien. Ik werd redelijk melig van de 2e kijkbeurt. Die man in dat huis. Wat moest ie daar nou al die tijd? En als ze een enge beet op haar rug heeft, dan bel je toch een dokter of een ambulance? Helemaal als ze overduidelijk niet goed aan het worden is? Doet me denken aan een uitspraak van Eddy Murphy: white men always stay in hauted houses. no matter what. Even if the house directly says to them: Get the hell outta here!!

avatar van Ducoz

Ducoz

Toch wel griezelig..

avatar van mottsluhrev

mottsluhrev

Waarom deze film niet in de flop 100 staat is mij een raadsel. Ik wik m'n woorden, maar dit is werkelijk één van de vervelendste en irritantste "films" die ik ooit zag. Het woord 'film' gebruiken voor dit misbaksel is eigenlijk al een verwijt voor een echte film. En het mag nog Low-Budget zijn. De regisseur is in mijn ogen gewoon een onnozelaar die voor de grap wat belachelijke scènes met zijn cameraatje van de witte producten aan mekaar hangt en er een goeie 80 minuten mee vult . Het ergste is dat ze dit geknoei dan nog in de bioscoopzalen draaien en dat er warempel nog mensen zijn die het goed vinden. De prutsers die dit schouwspel ineenknutselden zullen hard in hun vuistje gelachen hebben, dat ze hiermee zo'n poen geschept hebben. En terecht. Mijn neefje van 6 jaar kan nog een spannendere film bedenken. En acteurs heb je ook al duidelijk niet nodig aan deze 'film' te zien.

Ik zag dit brouwsel in de bioscoop, dus thuis zou hij nog belachelijker overgekomen zijn.

avatar van illymens

illymens

In mijn nachtdienst met een collega deze film opgezet. Lampen uit, geluid hard genoeg. Er gebeurt bijna niks in de film, maar op de 1 of andere manier blijft ie boeien en krijg je continu de kriebels. En het einde schrik je je de blubber! Ik vond em niet fantastisch, maar een aanrader voor in de nachtdienst! Gezien het bedget van de film vind ik het een geslaagde film. 3,5 sterren.

avatar van ibendb

ibendb

Heb hier een paar nachten geen oog dicht gedaan!

avatar van JustMike

JustMike

This Will Give You Nightmare's

Oké, zo erg vind ik hem nou ook niet, hij was wel leuk. Maar ik vond hem zo langzaam op gang komen. Want, ik werd niet echt bang van Een deur die opeens dichtslaat. Of een paar voetstappen. Hij is wel erg low budget, maar hij was wel erg vermakelijk.

Ik ben niet echt heel erg fan van de "cam" - werk. Ik vond dat er wel erg goedkoop uitzien. Maar het was wel een beetje nodig in deze film. Voor het verhaal, want ze hebben het "zelf" opgenomen, Zogezegd. Maar ik vind het nog steeds niet echt leuk.

Maar de spanning zat er wel echt goed in, je zat de hele tijd te denken, gaat er NU wat gebeuren. En dat blijft eigenlijk een beetje uit tot de laatste minuutjes. Dat was wel jammer. Dat het dan pas leuk word, verwacht dat deel 2 sneller leuk word. Echt Jammer.

3.5

avatar van marviinn

marviinn

Spannende film! Het goede in deze film vind ik dat het net echt lijkt.

avatar van 13th friday

13th friday

Ik heb deze film gezien, en ik heb bijna het zelfde meegemaakt. Alles komt dan weer boven, echt bizar gewoon!!! Vooral die voetstappen of het licht wat aan gaat!!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Nou, dan ben je wel heel snel tevreden

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Soort Blair Witch idee. Slim om onbekende acteurs te gebruiken. Tot halverwege de film is het echt retespannend maar uiteindelijk doet het einde de geloofwaardigheid de das om. Wel goed bedacht en waarschijnlijk een zeer lucratieve film.

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

Is de hype rondom Paranormal Activity het waard of is het gewoon één grote grap?

You demanded it and now it's here! Paranormal Activity! Geregisseerd door Oren Peli en de hoofdpersonen zijn vertolkt door Katie Featherson en Micah Sloat. Het is gemaakt van 15 duizend dollar dus dit is een zeer laag film-budget. En ze hebben elk cent hieraan gewerkt. Holy crap! En hoe gewoon deze film is uitgekomen is gewoon mooi. Zoals de legende verteld heeft Steven Spielberg deze film gezien en die werd er zo bang van dat hij zich opgesloten heeft in zijn kamer en het slot moest verwijderd worden om hem eruit te krijgen. De volgende dag heeft hij de film teruggegeven in een vuilniszak. Die kon het dus niet aan. Dus ze hadden een film die Steven Spielberg niet aankon, maar Oren Peli wilde perse deze film uitbrengen. Dus toen bedacht Mr. Peli: we kunnen het eerst aan het publiek laten zien om te kijken wat zij ervan vinden. Maar het publiek was zo bang geworden van deze film en toen zeiden ze van: we laten het publiek zeggen of ze deze film willen zien. En dan komt nu de "demand" knop. Maar dit is gewoon een perfecte horror-ervaring. Gewoon een klassieke horrorfilm. Ik vond het echt geweldig. Gewoon viola! Ik wil er niet teveel over weggeven (over het plot) want het is het beste als je geen bal weet over deze film voordat je het ziet. Wat ik je wel kan weggeven? Dat deze film gaaf is! En natuurlijk moet deze film in deze review worden genoemd: The Blair Witch Project. . Technisch gezien lijkt het daar heel veel op, vooral het cameragebruik. En ik kan makkelijk zeggen dat Blair Witch één van mijn favoriete horrorfilms is. Bij beiden films zijn de schrik-scènes of enge scènes ook echt eng. Bij beiden wordt het gedurende de film steeds groter en groter. Gewoon de laatste 15 minuten zijn al gewoon klassieke horror-experience. En er gebeurt eigenlijk helemaal voor de rest niet zoveel in deze film maar wanneer je eenmaal de slaapkamer scènes ziet die zich midden in de nacht afspelen weet je al dat er weer iets engs gaat gebeuren. En bij deze film weten we ook niet what the hell er aan de hand is, en dat is nou ook het engste. Gewoon een echte Amerikaanse klassieker. Het overleeft echt de tand des tijds want er zit geen bloed of gore in of special effects. Het blijft echt fris en vermakend. Degenen die zeggen dat ze deze film niet goed vonden waren waarschijnlijk degene die het op dvd zagen, het is echt een film die je in de bios moet ervaren (in het donker natuurlijk!) Want die mensen denken zeker: oh, het wordt hartstikke eng. Maar nee, het heeft een slome opbouw net zoals The Blair Witch Project, als je die goed vond kan ik garanderen dat je deze film ook goed zal vinden. Maar kortom: Paranormal Activity is een enge en klassieke horrorfilm. Ik geef deze film gewoon 5 sterren! Deze moet je echt kijken!

avatar van Akkiej

Akkiej

Tsja, ik twijfel nog steeds tussen 2.5 en 3 sterren, maar ik geef deze film het voordeel van de twijfel. Zo nu en dan een paar schrikmomentjes, ik werd er niet heel warm of koud van. Er zat wel een goeie spanningsopbouw in de film, alleen wordt deze ruw verstoord door het einde. Erg jammer..

avatar van rambam3

rambam3

Gewoon geluid keihard aanzetten en goed op de details letten. Elke keer als ik hem weer zie, zie ik weer nieuwe dingen. Geweldige horrorfilm! 4 sterren

avatar van komerad

komerad

Heb ik op groot scherm gezien, denk niet dat dit veel uitmaakt voor deze film. Surround doet het em des te meer met al die geluiden terwijl er.. niets gebeurd!!!

avatar van LadyAnne

LadyAnne

De eerste keer toen ik keek en ik zag dat het met een hand held camera gefilmd was heb ik hem per direct uit gezet. Hier hou ik namelijk eigenlijk niet van. Pas nadat iemand me had verteld dat ik hem echt moest kijken ben ik er maar toch weer achter gaan zitten. Toen ik eenmaal gewend was aan de manier van filmen begon ik hem toch leuk te vinden.

Het verhaal komt langzaam op gang en de paranormale activiteiten worden langzaam steeds erger. Echte schrikmomenten vond ik er niet inzitten, alleen iets voor het einde wanneer ze het bed uit gesleurd wordt

Een leuk concept dat ook leuk verfilmd is!

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Ik verlaag mijn score. Heb hem eergisteren terug gezien en moet zeggen bij de eerste kijkbeurt was het best spannend toen je nog niet wist wat er ging gebeuren.

Maar ik moet eerlijk toegeven toen ik de film nu terug zag: de film wordt pas interessant het laatste kwartier. De rest van de film is het heel lang wachten tot dat er iets gebeurd. Zelfs de nachtscènes in het begin zijn erg saai.