Genre: Actie / Fantasy
Gesproken taal: Kantonees en Engels
Releasedatum: 4 september 1986
Bekijk via Disney+
Plot Big Trouble in Little China
"Adventure doesn't come any bigger!"
Jack Burton is een stoere vrachtwagenchauffeur, die zijn vriend Wang helpt om diens vriendin terug te vinden. Hij komt terecht in Chinatown, maar tot zijn grote verbazing gebeuren daar enkele vreemde dingen. Hij en Wang moeten zich een weg banen door bovennatuurlijke krijgers om Lo Pan te verslaan, die Wangs vriendin wil offeren om zo zijn sterfelijkheid terug te krijgen.
Jack Burton
Thunder
Rain
Lightning
Pastichio Rocker
En ze hebben Rayden uit Mortal Kombat afgeleid van die gast met zijn Chinese hoed en zijn bliksem.
ZaKaRo
ja ze hadden beter deze gast in deze film kunnen gebruiken als raiden dan die vent christopher lambert!!
deze was echt geschikt als raiden en heeft ook die witte ogen!
maar ja op naar de derde deel van mortal kombat:devestation
Flipman
Wow, lang geleden dat ik de film zag, bijna acht jaar! Wat vliegt de tijd! Deze hele film slaat nergens op, maar dat maakte hem ook juist zo charmant
! Kom er nu pas achter dat ie van Carpenter is, trouwens! 't Is dat er wat anders op het programma staat, anders zou ik hem vanavond gaan kijken. Ik geef hem voorlopig een drie. Misschien vind ik hem nu wel helemaal niet leuk meer, maar destijds wel.
Veel plezier allemaal!
PS, wordt met de jaren alleen maar beter. Zeker als je weet dat 1986 ruim vijf jaar voor de Hong Kong film hype van de jaren 90 was.
c.pen
en die oude chinese vent moet shang shung voorstellen van de mortal kombat..
de makers van mortal kombat spel hebben de ideeen van dit film gejat.. want dit film was eerder verschenen dan het spel mortal kombat zelf..
Paco Delavega
Toch één van mijn all-time favourites! Het is misschien niet één van de beste films ooit gemaakt, maar super vermakelijk! Valt me mee dat Hollywood dit nog niet gerecycled heeft!:-)
Starmaster501
heb gisteren een stukje gezien. maar mocht hem niet afkijken. hij was in iedergeval erg leuk en verveelt geen moment!
Banjo
- 2032 berichten
een zwaar over de top actie film normaal hou ik daar wel van.
maar nee dit raakt me helemaal niet....
't is ook veel meer dan enkel een actie film. Het is een Chinese Ghost story actie fantasy komedie, een ode.
Starmaster501
beetje vage soms domme film die best wel serieeus word genomen. da's gewoon leuk om te zien
Arabyus
en die oude chinese vent moet shang shung voorstellen van de mortal kombat..
miss tijd om je bronnen te checken want deze film was idd eerder dan de SNES versie van Mortal Kombat. maar niet als de arcade van MK.
Flipman
Dit film?
aerts007
't is hier toch geen Schoolmeester.nl
Blijkbaar wel, erg....heel erg!
Jonas Schiffer
ik vond er helemaal niks aan het is zo nep en is bijna geen verhaal
Zag deze net op blu-ray staan, maar er schijnt 4 augustus een extended edition op blu-ray in Amerika uit te komen. Dus maar even laten staan.
dutchtuga
ik vond er helemaal niks aan het is zo nep en is bijna geen verhaal
Welkom in de wereld van cult-cinema.
filmhater
Ik dacht 'dit zal wel leuk zijn omdat het van John Carpenter is'. Oeps wat een vergissing, je maakt de film niet mee, het gaat gewoon langs je heen. De acteurs worden nauwelijks geïntroduceerd, het verhaal bouwt niet op maar dendert heel de tijd door. De muziek krijgt geen kans. Zelfs Kurt Russell bakt er niet veel van.. Alleen de effecten zijn wel redelijk.
Misschien iets beter opletten? Ik vond de introductie van alle personages tijdens de rit in de vrachtwagen eerder aan de lange kant. De film dendert wel lekker door, daar heb je wel gelijk in.
En de muziek, ook weer van Carpenter, is juist erg lekker en flink aanwezig.
filmhater
En de muziek, ook weer van Carpenter, is juist erg lekker en flink aanwezig.
Misschien heb je gelijk Reinbo, maar opletten bleek gewoon te lastig met deze tegenvaller..De muziek is overigens zeker lekker, dáár is niets mis mee, maar ik luister 'm liever gewoon zonder de film (bij voorkeur de special edition van LaLaLand Records).
niethie
Erg vermakelijk filmpje, had hem in het verleden al eens gezien maar daar kon ik me amper nog iets van herrineren dus heb ik hem maar weer eens uit de kast getrokken, had hem nog op vhs trouwens. Leuke over de top rol van Russell en vele al even belachelijke situaties die zo bedoeld fout over komeen dat je er met een fikse glimlach naar kunt kijken. Probleem was echter pas dat ik het pas echt leuk begon te vinden op de tweede helft en dat beinvloed mijn cijfer/eindoordeel toch wel lichtelijk.
Woooaaaahhhh! Ik heb de (Amerikaanse) blu-ray binnen. Staat overigens niets op over een director's cut. Wel is er als extra extended ending (die je misschien met seamleass branching aan de film kan koppelen) Hij duurt wel 1 minuutje langer volgens de hoes. Ben benieuwd.....
aerts007
Misschien trekt Kurt Russell op die minuut een ander poker face, zowiezo zijn geld waard dan!
Ik hoopte eigenlijk op een extra scene met lipstick, maar dan een ander kleurtje.
RuStY NaiL
een leuke vermakelijke film.
kurt russell speelt een beetje zo'n heldhaftig patsertje met die aziaat erbij,maar dat is wat de film zo leuk maakt voor mij.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

The Thing