• 9.371.710 stemmen

Big Trouble in Little China (1986)

Actie / Fantasy | 99 minuten

Genre: Actie / Fantasy

Geregisseerd door: John Carpenter

Met onder meer: Kurt Russell, Kim Cattrall en Dennis Dun

Gesproken taal: Kantonees en Engels

Releasedatum: 4 september 1986

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Big Trouble in Little China

"Adventure doesn't come any bigger!"

Jack Burton is een stoere vrachtwagenchauffeur, die zijn vriend Wang helpt om diens vriendin terug te vinden. Hij komt terecht in Chinatown, maar tot zijn grote verbazing gebeuren daar enkele vreemde dingen. Hij en Wang moeten zich een weg banen door bovennatuurlijke krijgers om Lo Pan te verslaan, die Wangs vriendin wil offeren om zo zijn sterfelijkheid terug te krijgen.

avatar van dttom

dttom

Heerlijk overdreven geacteerd door Kurt Russel en het verhaal is ook lekker onzinnig. Ik heb dus zeer genoten van deze film.

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik heb hem ook maar weer eens gekeken, maar daarna moest ik nog een andere film kijken (die ik dus nog niet gezien had) om wel een beetje bij te blijven. Deze was inderdaad weer erg leuk. Hij begon trouwens in Breedbeeld, maar ik weet niet wanneer hij weer naar gewoon beeld is gegaan, want het viel me pas na het eerste reclameblok op dat het geen breedbeeld meer was.

avatar van Dingez

Dingez

Gezien, op aanraden van mijn leraar

Ik vond het leuk, veel melige onzin.. 3,5 ster.

avatar van dttom

dttom

Yes my aprentice

avatar van Jordy

Jordy

In het begin zat ik me dood te ergeren, de film leek me aanvankelijk serieus bedoeld: een standaard actiefilmpje met Chineze bendes en ontvoerde vrouwen, maar dan met een bovennatuurlijk sausje. Langzaam werd de film steeds belachelijker, en ik kon er uiteindelijk nog best om lachen. Goed vond ik 'm echter zeker niet, hou het op 2 en een halve ster.

avatar van Eva

Eva

Jack Burton rules.

avatar van jedymaster

jedymaster

leuke film met actie en humor.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Lekker vermakelijke onzin.

Wie dit leuk vond, moet vooral ook "They Live" gaan kijken.

avatar van Wouter

Toch wel heel anders, hoor.

avatar van as

as

Carpenter is in onderhandeling over een vervolg. Ook Kurt Russel is in bespreking over een eventuele terugkeer.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Is misschien niet zo'n goed idee. Ik kan me Escape From L.A. nog te levendig herinneren. Brrrr

avatar van Wouter

as schreef:

Bron?

Ik zie het toch niet snel gebeuren, hoor.

avatar van as

as

Bron: Dark Horizons.com.

Bedenk dat ze in bespreking zijn. Niks is dus zeker. Misschien horen we er niks meer van.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Zou geen grote ramp zijn.

avatar van Purmerend

Purmerend

Lekker vermakelijk filmpje, die ik al verschillende keren gezien had. Dus ik zal er nu effe op stemmen 2,5*, en zeer zeker ook voor de zichzelf opblaasende vijand.

avatar van Rujar

Rujar

Zeer vermakelijke film met grappige dialogen:

Jack Burton: and go off and rule the universe from beyond the grave...
Lo Pan: Indeed
Jack Burton: or check into a psycho ward, which ever comes first huh

Lo Pan: I love you Miao Yin, and I need you.
Miao Yin: No, I don't belong to you!
Lo Pan: Here, take her, take the bitch!

avatar van gotti

Mij iets te absurd in bizar. Bij vlagen erg vermakelijke onzin, dat wel.

Hele leuke film. Met Chinese wijsheden en mysterisch. Veel wapen gekletter en veel geschreeuw en dan nog een een dubieuze oudere man die het voorzien heeft op, hoe kan het ook anders...wereld overheersing.

avatar van Jonkster

Jonkster

Wat mij betreft zeker de leukste film van Carpenter. Alles heeft een lekker foute uitstraling (denk aan de personages en kleding) versterkt door de muziek uit de film.

Verder is Jack Burton de ultieme anti-held erg leuk neergezet door Kurt Russel. De idiote personases zijn grappig maar wat voor mij de film grandioos maakt zijn de compleet achterlijke dialogen (Rujar gaf al een voorbeeldje).

Mijn waardering is dan ook vooral toegespeelt op het stomme vermaak wat deze film mij kan blijven bieden, vandaar 5*.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Hele aparte film.

Gebeurt hier echt van alles en nogwat bizars.

Soort mengeling van actie / fantasie en nog iets raars.

Wel erg orgineel en leuk gedaan. Wist niet wat ik zag toen ik deze voor het eerst keek,

Zeker een aanrader.

3,5

avatar van NIGHTWOLF_ONE

NIGHTWOLF_ONE

Jack Burton rules zeker!!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Vandaag weer eens herzien en heb me meer vermaakt dan de vorige keer. De over the top-ness maakt deze film is vaak een genot. Belachelijke dialogen, een anti held die alles verkeerd doet, gevechten en explosies die echt zo uit een stripboek lijken te komen en allemaal gebracht met veel liefde en totaal geen pretenties. Dat is de reden waarom ik dit heb verhoogd naar 4*. Gewoon lekkere knulligheid met een sausje van John Carpenter wat het plezier voor mij persoonlijk alleen groter maakt.

avatar van JVB

JVB

Best grappige film vol fantasie, actie en avontuur. Vond de effecten en wezens af en toe wel gedateerd maar ik heb me wel vermaakt. 3,5*

avatar van mikey

mikey

Grappig en tof! 4

avatar van Reinbo

Het duurde nog even voordat de Aziatische cinema de wereld veroverde en deze ode daaraan was zijn tijd zo'n 10 jaar vooruit. Verdient veel hoger dan een 3,2.

avatar van mikey

mikey

Asian Cinema? ik dacht eerder aan Indiana films.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Grappig, die twee vergelijkingen. Ik vind Trouble een heerlijke combinatie van die twee.

avatar van Funky Junky

Funky Junky

Deze film heb ik 100x gezien. Ik vond hem toen ik klein was helemaal te gek en nu eigenlijk nog steeds.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Heerlijke film, Had hem gezien in zomer 2004. Ik herinner me nog dat ie erg goed was. Ik vond hem ook vaak erg spannend en er zit nog wat oude Chinese legendes tussen. Ik dacht eerst aan een simpel actie B-filmpje maar dat was dus niet zo, hij was gewoon bejubeld met die legendes. Russell speelde geweldig.

echt een topper

avatar van pompoen

pompoen

Goede fantasyfilm, zeer vermakelijk.