Genre: Animatie / Avontuur
Geregisseerd door: Shane Acker
Met onder meer: Elijah Wood, John C. Reilly en Jennifer Connelly
Releasedatum: 9 september 2009
Plot 9
"When our world ended their mission began."
Wanneer de lappenpop 9 (Elijah Wood) voor het eerst tot leven komt, ziet hij dat hij zich in een post-apocalyptische wereld bevindt. Al het menselijk leven is verdwenen, maar bij toeval vindt hij een kleine gemeenschap met soortgenoten die zich verstoppen voor de vreselijke machines die op aarde rondzwerven. Deze machines proberen alles en iedereen uit te roeien, omdat zij de volledige controle en macht over de wereld willen hebben. 9 weet - ondanks dat hij het groentje uit de groep is - zijn soortgenoten te overtuigen dat verstoppen geen oplossing is. Ze moeten terugslaan als ze willen overleven. Wat ze snel zullen leren is dat de toekomst van hun beschaving van henzelf afhangt...
9 (stemrol)
5 (stemrol)
7 (stemrol)
1 (stemrol)
6 (stemrol)
2 (stemrol)
8 (stemrol) / Radio Announcer (stemrol)
Scientist (stemrol)
Dictator (stemrol)
News Caster (stemrol)
Indalicio
Enigste minpunt wat ik kan bedenken was dat hij aan de korte kant was. Animaties en verhaal waren wel leuk en origineel
barcam
visueel fantastisch.
Maar...
- zeer verwarrend verhaal
- ongeschikt voor kleine kinderen
- geen voeling met hoofdpersonages
(van mij mochten ze gerust één per
één opgepeuzeld worden)
Sinds wanneer is het een probleem dat een film niet geschikt is voor kleine kinderen
MisterM
Origineel verhaal en originele caracters. Knap bedachte ontwerpen van bv wapenuitsrustingen en robotjes van knutselwerkjes van schroot, afval en dergelijke. Goed gedoseert tempo in het verhaal en goed uitgewerkte actiescenes. Animaties prima in orde .. niet alles hoeft "Pixarclean" te zijn .. dat maakt dit geen slechtere kwaliteit.
Ik hoef het aantal roestvlekjes op een conserveblikkie niet te kunnen tellen zoals dat bij wall-E wel het geval is.
Ik was tamelijk onder de indruk van deze originele film, 4 sterren.
white stealth
Ik vond dit toch wel een goede film, ik had er geen hooge verwachtingen van, maar film viel me allersonds mee.
Mooie graphics, en de verhaallijn is ook best orgineel, leuke wezentjes wel..
Revolt
Film was veel te snel afgelopen. Dat zegt genoeg toch?
Dat zegt genoeg over 2 dingen. Ten eerste dat de film maar 75 minuten duurt zonder aftiteling, en ten tweede dat het een vrij vermakelijke film was.
Leuk origineel verhaal, mooie vormgeving en op zijn tijd spannend.
6,8/10
barcam
Geen probleem, weet evenwel niet wat het doelpubliek van deze film is.
tijn79
Leuke film, vooral visueel erg mooi gedaan.
Alleen heeft het verhaaltje weinig van doen..
inquestos
Visueel erg aangenaam, maar wat een tenenkrommend slechte dialogen, slechte timing, en cliché plotwisselingen waar zelfs een soap zich niet aan durft te wagen. Het is te merken dat Shane Acker van oorsprong animator is; zijn originele short, hier te bekijken is ook een stuk sterker.
Film Fan
Erg mooie, met oog voor detail aangeklede animatiefilm. Het verhaaltje was flinter dun maar het zag er prachtig uit. De aankleding zag er echt heel anders uit dan andere animatie films, Maar om er meer dan 3 sterren voor te geven gaat mij te ver.
otherfool
Brrr wat een lelijkheid. Grauwe, bombastische en repetitieve ellende (film voelt aan als minimaal 2 uur) en een hoop theatraliteit (elk van de karakters offert zichzelf minimaal 3 keer op) zorgt voor een dodelijk saaie filmbelevenis.
1*.
ibendb
Had niet veel verwachtingen, maar man die film is goed
zeg!
Tof verhaal en toffe personages ook.
Die rare monsters waren zeer goed uitgewerkt.
Een dikke 4****
cees72
Beetje een cliché verhaal maar als je dat los kan laten zie je een knap bedachte film met aandacht voor detail. Geen ,must. See' maar wel een aardig tussendoortje.
Aardig idee, dat door de vlakke regie en soms erg slechte cgi nauwelijks weet te boeien. Een kleine 3*.
nightmaregirl
de film is leuk, het is ook wel interessant soms dacht ik van wat gebeurt er maar het is spannend de personages zijn goed bedacht,,
leuke film
_Moonwalker
Toen ik de characters zag dacht ik: wat een enge wezens.
Daarna beviel het verhaal me goed. Wel aan de korte kant, had wat mij betreft iets langer mogen duren. Toch genoten van de film en de origineel bedachte characters.
Prima animatie film om te kijken.
Nelusje
Mooi verhaaltje, maar had er meer van verwacht. Alsnog 3 sterren, vanwege de originaliteit.
Altijdklagen
de film ziet er prachtig uit en hij verveelt niet.
verhaal is ok, origneel, maar niet helemaal goed in elkaar gezet.
Een mager verhaal dat met momenten wordt goed gemaakt door de juiste sfeerzetting. Alleen kan het dat niet altijd blijven waarmaken en is het geheel een zoveelste apocalypse-verhaal met robots. Beetje Terminator meets Wall-E. Al is de uitwerking gelukkig minder kinderachtig. Meestal wel boeiend gemaakt, maar af en toe merk je wel de gaten in de film. Die zullen we maar toeschuiven aan een minder budget in verhouding met Pixar en consoorten. Al is het wel een opvallende prent geworden met een mooie stijl. Niet geschikt voor kinderen (in de zin van niet boeiend voor kinderen) al wringt het verhaal soms. Maar uiteindelijk heb ik toch wel genoten.
Dandelion
De sfeer is duister en dat bevalt me prima (heeeeerlijk dat post-apocalyptische gekruist met een alternatieve SF achtige Tweede Wereldoorlog sfeertje).
Het verhaal is een beetje dun maar dat is net zo heel erg storend geweest voor me.
Ik kon zo min of meer wel een band vormen met de personages.
Het is hoe ik me een Tim Burton film zou voorstellen (ookal was hij hier alleen maar een mede-producer naast Timur Bekmambetov).
Hier en daar een noir-momentje, met altijd een soort gevoel van eenzaamheid (omdat de hele mensheid zichzelf heeft uitgeroeid) ondanks het feit dat het toch echt 9 jute poppen zijn die nog enigszins leven nabootsen.
Yesterday
Behalve de sfeer heeft deze film niks bijzonders. Verhaallijn is een verzameling van andere sf-films: Terminator, 12 monkeys, Transformars, The Matrix met een dikke saus van Jan Klaassen en Katrijn. Tis dat het heel mooie geanimeerd is, anders had ik "9" onder "Garfields Pet Force" geranked.
Justinw
Verrassing,
Ja toen ik hier op stuitte had ik er nog nooit van gehoord. En de film verraste me positief.
Het doed allemaal erg creatief en inovatief aan. De poppetjes zijn erg mooi en leuk gemaakt. Evenals alles. Ook de machines zagen er aardig uit. Sommige dingen daarintegen waren wel weer wat te nep.
Het plot is nogal staandaard. Deed me denken aan Terminator.
Maar vooral de speelduur nekt de film. Er word vaak van de hak op de tak gesprongen. Er is weinig uitdiepping van karakters. Had de film een halfuur langer geduurd waar dit wel in zat. Had ik wellicht een 4 gegeven nu een.... 3.5*
Mattson
De animatie kon er mee door. De originaliteit van het plot was ook leuk, maar de shots leken bijna allemaal te zijn overgenomen van LOTR. Heel deze film dacht ik gewoon LOTR (niet alleen door elijah wood denk ik), maar de torens in de verte, het oog van de machine en het mordor-achtige landschap.. Niet dat ik de film hiervoor veroordeel, want zoals gezegd vond ik het een origineel plot voor een animatiefilm, maar ik was alleen niet te spreken over uitwerking ervan.
De film duurt ook misschien iets te kort om de personages uit te werken, maar kon me er niet in inleven. Vooral het einde vond ik enorm irritant. Het valt gewoon uit het niets en het beviel me ook helemaal niet. Ook zaten er volgens mij dikke fouten in het plot, maar wie deze aan me wil verduidelijken is altijd welkom.

'Outlander'-serie 'Blood of My Blood' snel te streamen op HBO Max

Allegro Non Troppo
Animatie / Fantasy, 1976

The Adventures of Tintin
Animatie / Avontuur, 2011
man vs machinehopepost-apocalyptischdystopievriendschapoorlogsteampunkcowardend of worldrag doll